![]() |
Citiraj:
Ne kazem da nije bolje 60+, ali nije toliko da se 40-ak smatra neigrivim. Nadam se da za 10 godina nece bit neprihvatljivo igrat DOOM 6 a da mi pri tome moj gaming iChair ne masira testise :D |
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Stoji na Guru3d već godinama. 40-60 FPS, pogotovo sad s Freesyncom je apsolutno dovoljno. |
Za mrezni fps je apsolutno nedovoljno, za civilizaciju ili simcity i vise nego dovoljno.
|
Citiraj:
A što se tiče redovnih gamera, u 60 vs 120fps, vjerujem da bi u većini slučajeva bilo upravo ovako. Naravno možda 1 ili 2 od 10 bi bili hard core, koji igraju kompetitivne igre te bi možda i primjetili Citiraj:
Šema kod takvih statičnih igara je da je i 20 fps normalno, igrivo bez ikakvih zapinjanja |
Između 30 i 60 je ogromna razlika. Sigurno ima igara koje se daju ok igrat na 30, ali da je razlika jako vidljiva - da. Najviše je primjetno na fps igrama koje se igraju mišem (na konzolama se može igrat i na manje fps-a jer kretnje nisu toliko nagle i direktno kontrolirane s joypadom kao što je slučaj s mišem. Također lag je primjetniji, bilo od vsynca ili čega drugog)
Između 60 i 120/144+ je mala razlika i po meni je 60 stabilnih i više nego dovoljno za uživati u single player igri. Multiplayer fps-ovi najviše profitiraju od puno hz-a, a sva sreća većina kompetitivnih fps-ova nemaju velike hardverske zahtjeve pa ih je lako nagurat na stabilnih 120 (pogotovo ako uzmemo u obzir da je u multiplayeru gotovo uvjek bolje igrat na niskim postavkama zbog bolje preglednosti :) ) |
Opet upadam bez veze, danas bi išao u kupovinu, rx480 8GB ili GTX 1060 6GB? Za vikend bi se igra :)
|
Citiraj:
Ali, budimo iskreni i ne budimo preveliki fanboy-si, koju god da uzmeš, biti ćeš zadovoljan jer ni GTX1060 nije loša grafička :) |
Po meni je 480 4GB za 1080p best buy po ovim sadašnjim cijenama od~1900 Kn. Mada ima referentna 8GB za <2200 Kn i custom za 2250 Kn (al je malo glasnija XFXova RS)
|
Uzmi 480 da. Ako zbog ničeg, onda zbog znatno jeftinijih Freesysnc monitora nego G-sync monitora.
|
Freesync mi ništa ne znači jer igram na plazmi. Ali bi mi mogla presudit puno manja potrosnja nvidije. Vidit ću, prošetat ću se popodne i vjerojatno uzet ono šta bude na lageru ;)
|
Da, jel inace tih 20 kuna godisnje za struju igra veliku ulogu u odabiru gpu-a. Ako si vec namjerio nvidiu, kupis nvidiu i bok, bez nebuloznih razloga :D
|
Ne zbog racuna već zbog mog slabog napajanja, 400w seasonic. 1060 bi trevala uredno radit a za rx onda moram ulozit jos 300-500 kn.
|
Za razliku od najjeftinije nereferentne rx 480 i gtx 1060 6 gb kupis napajanje :) A i svoje uvjek mozes prodati.
|
Kolege evo lutrijsko pitanje.
Msi 470 ili safir.Obe 8 gb model,safir je skuplji 30 kn u tom šopu.Volim safir ali ploča mi je MSI i sys mi ima polu plavu-crvenu temu. Kakva su im hladenja(bitna mi je tišina)ak neko zna? |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.guru3d.com/articles_pages..._review,6.html |
Roso
Ako gledaš za ispod 2000kn rx 480 4gb custom, ako gledaš za 2300-2400-2500 i pri tom te ne zanima freesync onda gtx 1060 6gb Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Aha. 470-tke bi i trebale imati normalan "stari" ddr5 bandwidth, a 480-tke taj novi ddr5 (koji je i na gtx 1070), znači ako je sapphire to stavio i na 470 to je bonus. Mada bi IMO radije msi gaming, pogotovo ako košta manje
|
8GHz i 6.6GHz iliti kako je već rečeno 8Gbps i 6Gbps. To je kad nabrzaka pišeš ;P
|
Razlika je onak 30kn wtf
Btw ima MSI karta backplate? |
Citiraj:
to bi eventualno moglo bit dobro da se ploca hladi i s gornje strane al vise je pitanje boja kod mene presudilo posto je komp crno i plavo :D btw slucaj moje 470 nitro kojoj su divljali ventovi , nakon zadnjeg updatea sam pobriso registry i trix je proradio vec tjedan dana sljaka ko beba. peak temp su cak pale u istoj igri na istim postavkama i do 10c :chears: |
Citiraj:
Doom ćeš moći i bez toga ali Leisure suite Larry će svakako zahtjevati ovu opciju, za optimalan gameplay. :chears: |
Citiraj:
http://www.guru3d.com/articles_pages..._review,2.html Citiraj:
|
Ja bih uzeo RX 470 Nitro 4GB za 1700kn i bok... 470ka nema baš koristi od 8GB.
|
Citiraj:
if u are straight go for backplate! :D Sent from my NOA_VIVOse using Tapatalk |
Citiraj:
Proda sam gtx 780 i još se dvoumim s čime "sajdgrejdat" komp, tom istom RX 470 Nitro ili s gtx 1060 3gb (Gainward dual vent model za 1666kn - popust u Linksa) hmmmmm Nekako više naginjem Sapphire 470-tki - dulja gara, bekplejt, freesync, dx12 performanse, više memorije, nema jamstvene naljepnice i ono najvažnije imam već dugo yebene tikove od "Display Driver Stopped Responding and Has Recovered" (čak i nakon OS reinstalacije) Naravno izbjega bi verzije sa stock kulerom ili jednim ventom (npr. XFX RX 470) S istim windozama i bivšom Gainward gtx 760 je radilo sve podmazano u igrama -.- |
opet to 4 vs 8gb, neki ovako neki onako, za 1920x1080 i future proof 4-5god ima li smisla preko 4gb? tko je ono govorio nedavno o dodatnim grafickim opcijama prelaskom sa 4 na 8gb? o kojoj se rezoluciji radilo?
|
Doom trazi 5gb vrama, meni je isto i na 1680x1050 rezi pokazivao tako da nemos nightmare/ultra podesit bez obzira. Mogu rec sa 280X 3gb na toj rezi novi battlefield 1 je radio 40ak fps na medium detaljima i bas sam promijenio monitor i sad na 2560x1080 moram igrati na low da odrzim isti frejmrejt.
|
Citiraj:
AL ono što je sigurno je da igre neće težiti smanjivanju zahtjeva nego povećanju ;P |
Narucena safir 470 8gb(volim maxati)i Freesync-ač LG 23MP68VQ-P.Nemrem bez IPS-a a i nadogradio sam se na 5ms 😃.A kasnije lako dodam jos jednu 470 😉
|
Citiraj:
Igram samo 3-4 igre koje nisu baš jako zahtjevne, a ne patim ni na ultra-super-duper detalje, nego nek je Very High i onda koliko ide s ostalim AA/AF/FXAA/blabla. Mislim da ću nadograditi kad će doći HBM2 mainstream grafičke(godina i pol možda...). Ovo je dosta teška odluka s Gainward GTX 1060 3GB vs. RX 470 Nitro. 1060ica je u prosjeku svakako jača na 1080p, ali dugoročno: 1 god. manje garancije, slabije se snalazi u DX12, VRAM bi mogao biti problem(iako je 'samo' 1GB razlike), upitna podrška nVidie kad izađe nova serija/arhitektura, and it's Gainward :D Obje su dosta jače od GTX 780... |
Evo malo o Freesyncu ;)
https://www.youtube.com/watch?v=f83N6mxAuQk i najbolje, isti monitor Freesync vs GSync 160$-200$ razlike :roller: |
Citiraj:
Pa kad kontroler košta $150 msn |
Citiraj:
Usporedba je glupa, i zdravoseljački nema đabe ni u stare babe... Probao sam SVE, i freesync, i vsync, i adaptive sync i novi fast sync i jedino što valja je G-SYNC. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pa naravno, nisu retardirani da nevidiji plaćaju porez na glupost za istu stvar ;P
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:52. |