PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Huawei Sonic U8650 - (root, custom rom, integrated flash) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=221363)

maxtormaster 20.03.2012. 09:09

Citiraj:

Autor spider3 (Post 2126336)
da sad sam probao,nema vibracije na sms a pri pozivu uredno vibrira...ma meni osobno ne smeta

ma teramo fundowskog do savrsenstva :)

alengrosevic 20.03.2012. 09:10

da li se to meni cini ili si uspio u 1 sat potrositi 20% baterije? :D

e-one 20.03.2012. 10:18

@fundowsky - majstore jel i s 3.1 verzijom radi oc kernel na 780mhz kaj si postao prije? Makar sam si vise manje sad sve poslozio neda mi vrag mira pa moram isprobat ovaj tvoj zadnji rom ;)

maxtormaster 20.03.2012. 10:22

Citiraj:

Autor e-one (Post 2126375)
@fundowsky - majstore jel i s 3.1 verzijom radi oc kernel na 780mhz kaj si postao prije? Makar sam si vise manje sad sve poslozio neda mi vrag mira pa moram isprobat ovaj tvoj zadnji rom ;)

koja 3.1 verzija? fundowskog roma ili ?

androidfan 20.03.2012. 10:24

Citiraj:

Autor alengrosevic (Post 2126342)
da li se to meni cini ili si uspio u 1 sat potrositi 20% baterije? :D

naravno, al tu nije bilo ni sekunde praznog hoda :fiju: vjerujem da će rom biti dobar i za bateriju, upravo se puni na recoveryju...

spider3 20.03.2012. 10:44

kako dobijes tako veliki rezultat na 2Dgraphics,meni je uvijek upola manji

goranszd 20.03.2012. 11:16

Fundowsky oce mozda bit jos koja verzija da znam ... i jel se moze promjnit status bar da bude plavo ko u ics... ak nemoze nema veze.... baterija je zansad odlicna...meni normalno vibrira kad dobijem poruku

maxtormaster 20.03.2012. 11:50

Citiraj:

Autor goranszd (Post 2126421)
Fundowsky oce mozda bit jos koja verzija da znam ... i jel se moze promjnit status bar da bude plavo ko u ics... ak nemoze nema veze.... baterija je zansad odlicna...meni normalno vibrira kad dobijem poruku

pa jel imas 3.0 turbo od fundowskog ili? onda nemam pojma u cemu je caka ako tebi radi a nama dvojici nece?

Fundowsky 20.03.2012. 12:01

Vibracija poruka:
Uđite u poruke, idite na postavke, skroz dolje u dijelu postavke obavijesti imate opcije za vibraciju.

@alengrosevic
nema verzije 3.1. Na 3.0 radi 780 kernel.

@goranszd
zasad neće biti nekih verzija. u plavo bi se moglo promijeniti uz malo igranja time.

goranszd 20.03.2012. 12:06

da imam 3.0 verziju radi mi sve odlicno nista nemogu primjetit da ima bug... pozivi poruke obavjesti alarm bluettoth navigacija prebacivanje s 2g 3g wifi ka sve meni radi odlicno

maxtormaster 20.03.2012. 12:09

Citiraj:

Autor Fundowsky (Post 2126445)
Vibracija poruka:
Uđite u poruke, idite na postavke, skroz dolje u dijelu postavke obavijesti imate opcije za vibraciju.

@alengrosevic
nema verzije 3.1. Na 3.0 radi 780 kernel.

@goranszd
zasad neće biti nekih verzija. u plavo bi se moglo promijeniti uz malo igranja time.

ma kakvi ma svud mi je vibracija upaljena ali nece pa nece nemam pojma u cemu je problem .jedino ako sam instalirao direktno tj ugasio sam mobi i odma sa vol+ i paljenje usao u program i obrisao sve postavke i instalirao rom tj nisam vadio bateriju van ali ne vjerujem da to ima veze

evo idem sad bas po postupku kako sam i prije radio sa vadjenjem baterije .
upravo instaliram pa javim

Fundowsky 20.03.2012. 12:14

Citiraj:

Autor maxtormaster (Post 2126449)
ma kakvi ma svud mi je vibracija upaljena ali nece pa nece nemam pojma u cemu je problem .jedino ako sam instalirao direktno tj ugasio sam mobi i odma sa vol+ i paljenje usao u program i obrisao sve postavke i instalirao rom tj nisam vadio bateriju van ali ne vjerujem da to ima veze

Ne bih onda znao, potpuno je isti rom svima, znači da bug nije u pitanju. instaliraj doslovno po uputama, vađenje baterije, formatiranje boot, cache, data, system, sd-ext i wipe dalvik.

maxtormaster 20.03.2012. 12:40

pa da j... ne vjerujem da samo zato jer nisam izvadio bateriju da mi je sj... vibru na porukama . evo sad radi normalno . e svasta

spider3 20.03.2012. 13:56

meni je bilo u postavkama,ali sad da i imam neki nedostatak necu vise pisati jer ovaj rom ,ma sta ovaj,svi od Fundowsky su perfektni,tako da takvi nedostatci (ako postoje) su zanemarivi na osnovu onog sto rom u stvari daje.....ovaj zadnji rom je savršen....:respekt:

Fundowsky 20.03.2012. 13:59

Citiraj:

Autor spider3 (Post 2126545)
meni je bilo u postavkama,ali sad da i imam neki nedostatak necu vise pisati jer ovaj rom ,ma sta ovaj,svi od Fundowsky su perfektni,tako da takvi nedostatci (ako postoje) su zanemarivi na osnovu onog sto rom u stvari daje.....ovaj zadnji rom je savršen....:respekt:

što ti je bilo u postavkama?

EDIT: ako ima neki bug, dapače, prijavi ga, da mogu ispraviti

spider3 20.03.2012. 15:13

Citiraj:

što ti je bilo u postavkama?

nije bila oznacena kvacica za vibraciju poruka

"Vibracija- uvijek-samo ako je besumno- nikad"....bila je na nikad ali u postavkama poruka a ne zvuka.

Fundowsky 20.03.2012. 15:28

Citiraj:

Autor spider3 (Post 2126626)
nije bila oznacena kvacica za vibraciju poruka

"Vibracija- uvijek-samo ako je besumno- nikad"....bila je na nikad ali u postavkama poruka a ne zvuka.

Vibracija telefona kod poziva i poruka se zasebno određuje.

androidfan 20.03.2012. 16:07

ni meni nije radila vibra na porukama (go sms, samo zbog basketball teme :kafa:)... ali nakon deinstalacije gosms-a i ponovne instalacije sada fino radi...

i netko me pitao za 2D na benchmarku... ne znam, takav mi je uvijek bio...

rukometas8 20.03.2012. 16:56

Fundowsky, jel možeš stavit u ovu verziju 3.0 huawei launcher 2? Naviko sam se već na njega, a nemogu ga instalirat ovako.

Fundowsky 20.03.2012. 17:20

Citiraj:

Autor rukometas8 (Post 2126680)
Fundowsky, jel možeš stavit u ovu verziju 3.0 huawei launcher 2? Naviko sam se već na njega, a nemogu ga instalirat ovako.

preko root explorera kopiraj launcher2 u system/app, stavi permission na rwr-r-r i restartaj mob

RS4 20.03.2012. 19:40

Prvo sve pohvale Fundowsky-om na rom-u. Brz je i fluidan jedina mala zamjerka po meni je sta je malo pretrpan sa aplikacijama ali nista sto Titanium ne moze rijesit.

Nego mene zanima ima i tko problema sa Gps-om? Koristim zadnju verziju 3.0 i Gps ne radi tj uhvati poziciju na 5 sec pa prekine i tako u krug. ponekad bude ikone gore kod baterije i sata a ponekad ne.

Prije dok sam bio na benru-ovom cynogenu nisam imao nikakvih problema sa gps-om

Fundowsky 20.03.2012. 20:17

Citiraj:

Autor RS4 (Post 2126758)
Prvo sve pohvale Fundowsky-om na rom-u. Brz je i fluidan jedina mala zamjerka po meni je sta je malo pretrpan sa aplikacijama ali nista sto Titanium ne moze rijesit.

Nego mene zanima ima i tko problema sa Gps-om? Koristim zadnju verziju 3.0 i Gps ne radi tj uhvati poziciju na 5 sec pa prekine i tako u krug. ponekad bude ikone gore kod baterije i sata a ponekad ne.

Prije dok sam bio na benru-ovom cynogenu nisam imao nikakvih problema sa gps-om

Moram misliti na sve, nekome će aplikacije dobro doći, nekome ne. Zato se i većina može deinstalirati. Osobno želim rom s programima koji dobro dođu, ne da imam clean i sve stavljaj gore...

S GPS-om nemam problema, bez aGPS uhvati poziciju za 20ak sec i drži normalno. Ona ikona ti se pokazuje samo kad je uključen neki program koji koristi GPS.

RS4 20.03.2012. 20:48

Citiraj:

Autor Fundowsky (Post 2126774)
S GPS-om nemam problema, bez aGPS uhvati poziciju za 20ak sec i drži normalno. Ona ikona ti se pokazuje samo kad je uključen neki program koji koristi GPS.

tnx Fundowsky.... je upalim ja programa za snimanje gps podataka, cak sam probao i sa drugim programiima ali gps ne hvata. hm onda nesto kod mene ne stima.... probat cu tvoj cisti rom da nisam slucajno nesto pobriso.

Fundowsky 20.03.2012. 21:41

Citiraj:

Autor RS4 (Post 2126803)
tnx Fundowsky.... je upalim ja programa za snimanje gps podataka, cak sam probao i sa drugim programiima ali gps ne hvata. hm onda nesto kod mene ne stima.... probat cu tvoj cisti rom da nisam slucajno nesto pobriso.

Jedino ako nije neka tvornička greška u tvom GPS-u. ROM bi trebao imati iste funkcionalnosti kod svakog. Makar uvijek preporučam u recovery format boot, cache, data, system, sd-ext i wipe dalvik.

goranszd 20.03.2012. 21:43

gps mi radi normalno

huaweifun 20.03.2012. 21:49

Najprije pohvala Fundowskom na odlicnom romu, on je prvi koji me natjerao da se skinem sa Ciana :) al sad mi od tamo fali jedna funkcija. Unlock screen se mogao napravit sa tipkom volume minus a ne da moras stiskat power tipku kako je uobicajeno. Navodno postoji i neki posebni program za to, koji ?

dannyboy 20.03.2012. 22:10

Jel mi može, molim vas, netko reći kako na verziji 3.0 dobiti onaj prikaz prekidača podatkovnog prijenosa koji se, uz prekidače za GPS, Wi-Fi i još nešto, inače nalazi kada sa vrha povučete prozor obavijesti prema dolje. Na verziji 2.1 sam ga imao, a na 3.0 nikako ga dobiti.

Ne mislim tu na widget Nadzor nad napajanjem (na njemu nema tog prekidača), ali je nešto jako slično tome. Nadam se da sam bio kolko-tolko jasan.

Nakon stavljanja navedenog ROM-a ne mogu nikako na internet, iako sam kroz Postavke za bežični prijenos i mrežu već uključio podatkovni pristup. Ne znam u čemu se sad caka.

Molim pomoć ako netko zna.

Hvala!

Fundowsky 20.03.2012. 22:34

Citiraj:

Autor dannyboy (Post 2126882)
Jel mi može, molim vas, netko reći kako na verziji 3.0 dobiti onaj prikaz prekidača podatkovnog prijenosa koji se, uz prekidače za GPS, Wi-Fi i još nešto, inače nalazi kada sa vrha povučete prozor obavijesti prema dolje. Na verziji 2.1 sam ga imao, a na 3.0 nikako ga dobiti.

Ne mislim tu na widget Nadzor nad napajanjem (na njemu nema tog prekidača), ali je nešto jako slično tome. Nadam se da sam bio kolko-tolko jasan.

Nakon stavljanja navedenog ROM-a ne mogu nikako na internet, iako sam kroz Postavke za bežični prijenos i mrežu već uključio podatkovni pristup. Ne znam u čemu se sad caka.

Molim pomoć ako netko zna.

Hvala!

Ne znam točno na što misliš, evo ti par mojih screenshotova od prije par minuta.

http://dl.dropbox.com/u/64281684/201...-22.29.24.jpeghttp://dl.dropbox.com/u/64281684/201...-22.29.49.jpeghttp://dl.dropbox.com/u/64281684/201...-22.30.06.jpeghttp://dl.dropbox.com/u/64281684/201...-22.30.14.jpeg

dannyboy 20.03.2012. 22:49

Baš na to mislim! Al ne mogu nikako dobiti te swichere u notifications baru. Kako njih dobiješ? No bez obzira na to imam isto tako uključen podatkovni prijenos u postavkama mobilne mreže, i APN-ove konfigurirane, al opet ne radi net.

Stavljao sam ponovno sve od nule i tu mi se nešto poje...., pa se izgubilo...

Vuco 20.03.2012. 23:01

Meni na 3.0 sve radi i postoji - od prekidača, do data prometa i GPS-a.

Jako sam zadovoljan sa Fundowskyjevim ROM-om. Tipkovnica je super, SMS aplikacija malo promjenjena (fontovi) što je super, radi brzo i App2SD preko GUI-a radi odlično, ne usporava rad mobitela kao na nekim prijašnjim ROM-ovima.

dannyboy 20.03.2012. 23:06

Gledam sad da mi aplikacija Toolbox nije aktivna, a ne mogu nju ni aktivirati, ili ne znam... Dal to možda ima veze?

Fundowsky 20.03.2012. 23:18

Citiraj:

Autor dannyboy (Post 2126925)
Gledam sad da mi aplikacija Toolbox nije aktivna, a ne mogu nju ni aktivirati, ili ne znam... Dal to možda ima veze?

Toolbox je to što ti fali... ne znam što si krivo napravio, evo, opet ponavljam, kod stavljanja roma, format boot, cache, data, system, sd-ext i wipe dalvik i onda instalirati.

Za one koji žele paliti ekran tipkom za glasnoću, evo fixeve, po želji stavite:
Volume wake IMA
Volume wake NEMA

F00-F1ght3r 20.03.2012. 23:45

Scenarij:

Isključite mobitel preko noći ili ste trenutno na nekom području gdje nema signala pa ste nedostupni; nekoliko osoba u tom periodu vam pošalje nekoliko SMS poruka.

Kad uključite mobitel (postanete dostupni), sve pristigle SMS poruke imaju vrijeme kad ste ih dobili i ne možete vidjeti točno vrijeme kad su vam poslane, nešto što se podrazumijeva na dumb mobitelima, katastrofa!

Sva sreća da postoji neki pametni Austrijanac koji je doskočio ovom problemu! :D

Na Google Playu (Marketu) potražite aplikaciju koja se zove SMS Sent Time!

Isprobano na stock Tele2 ROM-u, default Messaging aplikacija, radi bez problema!

Ne znam da li je o ovome već bilo govora (ova tema ima previše stranica), ako je, onda zanemarite ovu poruku!

huaweifun 21.03.2012. 00:04

Za one koji žele paliti ekran tipkom za glasnoću, evo fixeve, po želji stavite:
Volume wake IMA
Volume wake NEMA[/QUOTE]

Hvala Care, radi .... :chears:

Fundowsky 21.03.2012. 00:39

Ako nekog zanima, napravio sam blog sa svim svojim dosad izdanim romovima, fixevima, uputama... sve na jednom mjestu...

EDIT:
Sad ima i v3.0 international edition koji ima sve jezike sučelja, ne samo hrvatski.

maxtormaster 21.03.2012. 07:34

Citiraj:

Autor huaweifun (Post 2126864)
Najprije pohvala Fundowskom na odlicnom romu, on je prvi koji me natjerao da se skinem sa Ciana :) al sad mi od tamo fali jedna funkcija. Unlock screen se mogao napravit sa tipkom volume minus a ne da moras stiskat power tipku kako je uobicajeno. Navodno postoji i neki posebni program za to, koji ?

go unlocker . meni najbolji .

xcvb 21.03.2012. 10:45

Fundowsky,
svaka ti čast, rom je odličan.
Izludio sam se dok sam uspija instalirati rom.

Prethodna dva roma su išla bez problema sa clockmod-om verzije 4 i još neke brojke,
ovaj rom 3.0 nije htio na telefon za gospu blaženu dok nisam stavija Clockmod 5.0.2.6.

Bilo je tu i nespavanja, vraćanja original roma, rutanja i neznam čega sve, zamalo je
nastrada laptop ni kriv ni dužan, sve zbog clokwordmoda-a 5.0.2.6.
Sve pohvale na fluidnosti rom-a

mrleri 21.03.2012. 11:18

Ja sam danas narucio telefon,mislim da bolji smartfone na nasem trzistu ne postoji (uloženo-dobiveno) a sa rom od Fundowsky bi mu u vip-u (da ga ima) cijena bila sigurno na razini slicnog htc wildfire od 1600kn sa produzenjem ugovora.....sad samo treba pricekati da stigne pa onda sve ispocetka sa instalacijama.....

Citiraj:

imam samo pitanjce na benchu,vidim da je svima dosta bolje od mojeg podatak za 2D graphics..duplo bolje od moga a sve ostalo je tu negdje,u cemu je kvaka..??
gledam pitanjce od spidera i ja imam na bench 2D graphic puno manji nego vi a inace mi je bench sa sd karticom 1522 po defaultu 600mhz...ima li to kakve veze sa postavkama ili...

Fundowsky 21.03.2012. 11:59

Citiraj:

Autor mrleri (Post 2127150)
gledam pitanjce od spidera i ja imam na bench 2D graphic puno manji nego vi a inace mi je bench sa sd karticom 1522 po defaultu 600mhz...ima li to kakve veze sa postavkama ili...

Antutu benchmark verija 2.6 i 2.7 prikazuju različite vrijednosti za 2D. V2.7 prikazuje manje.

androidfan 21.03.2012. 12:17

Citiraj:

Autor Fundowsky (Post 2127169)
Antutu benchmark verija 2.6 i 2.7 prikazuju različite vrijednosti za 2D. V2.7 prikazuje manje.

pa ja sam benchmarke radio sa 2.7.2, tako da ne znam jel do toga...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:38.