![]() |
1. Knox se UKLJUČUJE i postaje 0X1 kad zelis staviti ORIGINAL NIŽU verziju od postojece na mobu ili CUSTOM verziju firmware-a.To ukljucuje i samo CF autoroot,custom recovery,unsecured bootloader,kernel ili neki root kojeg moras fleshati s odinom.
2. Knox se NE UKLJUČUJE ako fleshash bilo koju ORIGINAL ISTU ili VISU verziju firmware-a s npr. Odinom ili OTA ili Kies-om. Nije bitno koji je CSC u pitanju,bitno da je ista verzija ili visa od postojece na mobu. 3. KAd se ukljuci 0X1,gubis jamstvo i knox features. I dalje mozes fleshati firmware- s odinom. Navodno se gubi i MHL-HDMI opcija ali to je samo jedan lik naveo pa valjda jos nije potvrdjeno. Mozda je i jest,nisam citao vec par dana nista o tome :D Ja sam probao s vipovim firmware-om i onda stavio istu verziju ali englesku. Druge nisam probao ali korisnici masovno potvrđuju navedeno. |
To je onda nereverzibilno?
|
Da, to je problem. No stavio sam 4.3 SouthEastEurope i bolji mi je rom, sredene su neke sitnice, malo tipkovnica drugacija i cini se kao da je nesto brzi. Knox kao aplikaciju sam disableao...
|
Postoje li 4.3 stock romovi kojima je unaprijed eliminiran knox? Pa da se flashaju odinom bez posljedica?
|
Navodno se radi na tome, no za mene je vec bilo kasno. Iz kutije je vec imao zadnju 4.2.2 ver sa knox bootloaderom...
|
Stavio sam 4.3 SEE i sve je proslo u redu. Bolji je soft nesto i rijesio sam se t-mobile-a. Medutim, sada vise nemam LTE signala, ne prepoznaje LTE. Tako mi je bilo i sa HTC One prije, kad je bio tmobile software radio je kad je bio internacionalni nije radio.
Nije neka tlaka na h+ imam 19mbps download 2mbps upload ali draze bi mi bilo da pise 4G gore :D |
Znaci koliko sam ja skuzio taj KNOX ce doci na sve Samsungove mobitele koji se updazeaju na 4.3 ili dodu s 4.3 sustavom?
|
Da tako sam i ja shvatio...
|
Tako je. Bar sto se tice mobova kojima ce biti namijenjene KNOX aplikacije.
|
http://omegadroid.co/wanted-knox-void-warranty-0x1/
Hmm, moguće da bilo što custom i garancija ne idu zajedno. |
Pa da...sad kad to ovak vidim, dodje mi muka. Ovi su sad premašili i Apple u ciganluku i kontroli. Ne zvuči dobro kad i Chanfire zvuči pesimistično, ali nadam se da će netko naći lijek. Inače se Samsung i ja rastajemo zauvijek.
|
Dolazi ovaj tjedan ofišl rom za Note 2, pa samo za one koji svako malo stavljaju custom romove da malo pripaze na ovaj zadnji MK4......
Jednom kad se instalira nema više downgrade-a jer će dobiti poklon od Knoxa.... http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2531363 :kafa: Zato čekat custom rom gdje će biti valjda stariji bootloader (MJ5)..... |
ja na note 3 prvo sto sam napravio root nije mi se dalo onaj root de la vega tako da sam na 0x1 10 min nakon paljenja mobitela , nabijem ih na k , necu ja bit rob mobitelu nego on meni
|
sređeno
|
Imam jedno pitanje u vezi sluzbenog servisa... Radi se o mobu mog frenda, tocnije o S3 mini (JB 4.1.2). Mob je kupljen prije cca mjesec i po dana, te je rootan jedno tjedan dana kasnije. Nedavno je frend isa skinuti neki font sa marketa i nakon instalacije je napravio restart jer je mob navodno sam zatrazio.. Ok, ovaj restarta mob da bi isti zapeo na samsung boot-logou. Od tada svaki put zapne pri loadanju. Probali smo ga spojiti na kies, ali isti ne prepoznaje mob. Odin takodjer. Poslao ga na ovlasteni servis (Mobis) da bi ga ovi vratili opet u istom stanju jer (po njihovom obrazlozenju) u download modu pise status: custom, dok je binary: official... plus uobicajena spika tipa neovlasteno rukovanje... bla bla. Na kraju pise da je maticna otisla te da zamjena iste kosta 620kn + instalacija softwarea 130kn, sve skupa popravak kosta cca 100€ ali na vlastiti trosak naravno. Mene zanima dali se moze ista napraviti da taj servis uvazi garanciju, jer budimo realni maticna je mogla prigoriti i sa rootom i bez njega... Mob nema ni 2mj, rootan je samo da se sluzbeni rom ocisti od glupog t-scumovog bloata i sl...
|
Citiraj:
|
Kao sto pise, odin ne prepoznaje mob... U tom i jest problem, da nije - jednostavno bi flashao stock rom prije slanja na servis...
|
Citiraj:
|
Znam da je :), uostalom tako kazu u servisu...
Mene zanima dali se moze ista napraviti da se nekako "zaobidje" ta provjera? Netko sa iskustvom sa servisima, savjeti dobrodosli. |
Vidim u download mozes. Odi u recovery, full wipe i flashaj stock ROM.
|
U download mode ide, probao full wipe ali problem je sto Odin ne prepoznaje mob kad ga spojim na usb... Meni to izgleda da je nesto vezano uz usb konektor krepalo, a bez usb-a nema flashanja... To je najveci problem :(
|
Citiraj:
I probaj instalirati Samsung USB drivere http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=961956 pa onda vidi je li ti Odin prepoznaje mob. |
Jesi probao najprije spojiti mob u download modu, pa tek onda pokrenuti odin? Ako jesi onda moze biti da je otisao bootloader pa treba fleshati novi s jtagom,iako je to stvarno rijetkost.
Jel puni bateriju kad je ugasen? |
@dinos
Nazalost nema nijedan rom na kartici, a i da ima opet nema instaliran custom recovery - koji se mora flashati preko odina (koji naravno ne prepoznaje mob)... Driveri su uredno instalirani, probano vise puta... Totalna je*ada... @Bruno Probali dosta puta razlicitim kombinacijama, ne ide... Cisto da eliminiramo kabel i sam Odin, proba sam spojiti svoju s3-cu, isti tren ga prepozna.. Inace, mob se puni kad je ugasen. |
Ja bih rekao da je konektor. Cujes li zvuk spajanja na PC? Probaj konektor lagano gurnuti samo do pola.
|
Sto god da je bilo, vise nije problem :) ... Uspili smo flashati stock rom na mob, nekim cudom ga je Odin ovaj puta prepozna... Moguce da je usb konektor u banani.. Fala svima na preporukama...
|
Danas kupio S4 iz Tele2 i prvi puta da imam primjerak CSC kod-a TWO, a ne SEE (ustvari je to identičan rom)...Ostao neugodno iznenađen sa time što mi ne nudi 4.3. update (premda na Sammobileu uredno stoji za skinut firmware-dakle update je stigao prije podosta vremena), izgleda da je Samsung i tu nešto sprčkao...
|
Citiraj:
|
Ne znam,samo znam da je ovo prvi puta da imam ovakvu situaciju,kad god da je osvanuo kakav update, normalno mi je stigao...
edit: evo ga, maloprije mi ponudio, izgleda da je ona zadnja verzija I9505XXUEMK8 |
Možda sam fulao temu, ali da tu pitam :D Ima li koja dobra duša ili da netko zna nekoga ko je voljan zamjeniti ekran na Samsung Galaxy S Plus za neku pristojnu cijenu? S time da ja donesem zamjenski ekran? Gledam malo tutoriale po youtubeu i to se meni čini previše komplicirano :D
|
Ima li jos tko ovdje S2?
Jel furate kakve ROMove? Ja sam na Neatu, ali bi malo na neki AOSP. |
Preporuka roma 4.3 za note 2 a da nije sa knoxom
|
Citiraj:
Preporučam! http://carbon-rom.com/ |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Pitanje obojici: Koje su to verzije Android OS-a? Ma samo da mi je 99% stabilan i nitko sretniji od mene ;) |
Ova predzadnja verzija Carbona koju imam je 4.3.1.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Youtube mi je pikselast i na kompu ponekad, a na mobu cesto. Neki bug i navodno ga nema kada stavis stari YT 4.x (ne gledam YT na mobu). Black screen on recent apps - kada udjes u recent apps neki appovi ne pokazuju screenshot nego je crni kvadrat (chrome, igre, itd..). Nije neki problem, samo estetski, a ako se ne varam zbog drivera je tako. Soft reboot kod updejtanja placenih appova sam imao i na 4.2, malo je glupo ali ajde, ne dogadja se svaki put (ima vec mjesec dana u mom slucaju, a imam puno kupljenih appova)... Nisam na zadnjoj verziji jer nemam vremena testirati sve to. Znaci ne koristim ovu verziju s mali v3 driverima koja navodno radi jos fluidnije... Jbga, star sam, sredim si jednu verziju po ukusu i ako je stabilna vrtim do prvog major updatea :) ali kernel stavi zadnju betu od dorimanxa, isplati se (makar i tu kaskam, na v30 sam). |
Citiraj:
Ako instaliram zadnje Slim i gappse, i ako dode novi update za Slim ROM i ja ga stavim, jel moram opet refleshat gappse ili ostaju od prijasnje verzije Slima? |
Takoder koristim samo SlimBean i zadovoljan sam. Nisam imao problema sa crnim prikazom programa u recent app, ali mi zna koji put otvorit krivi program iz recent app, nista strasno. Drzim se njega jer nemam problema i neda mi se vise isprobavam druge i riskirat.
Sve ovisi o kakvom update se radi. Ja sam sam bio do jucer na SlimBean 4.3 build 2.0 i onda stavio 2.2 bez da sam morao stavit gappse i samo napravio wipe za cache jer se nije nista drasticno mijenjalo, ostao je 4.3.1 android. Sve ovisi koji update. Sljedeci ce sigurno bit tek 4.4 tako da ces morat sve na novo namjestit. A nije ni problem taj gapps kad sve lijepo dobis kod njih i cas posla da instaliras. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:53. |