PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android OS - info, pitanja, root, orginal ROM-ovi, custom ROM-ovi, flash how-to (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=194870)

Mr.Ex.President 14.07.2021. 07:19

Citiraj:

Autor xlr (Post 3531970)
Vjerojatno ni Pixel nema vise taj feature.

Ima :)

panda505 16.07.2021. 11:27

Jel ima kakva opcija built-in za snimanje audio razgovora? (neki stari Samsung u pitanju)

LAcy 16.07.2021. 19:45

Telefonskih razgovora? To je u većini država zabranjeno bez da prethodno svi sudionici budu obaviješteni i slože se sa time tj. ne prekinu vezu. Zbog toga mobiteli više nemaju tu opciju.

Sent from my Moto Z3 Play using Tapatalk

mkey 17.07.2021. 15:08

panda, probaj s ovime, meni je služilo OK.

https://drive.google.com/file/d/1OTc...ew?usp=sharing

panda505 17.07.2021. 15:28

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3532492)
Telefonskih razgovora? To je u većini država zabranjeno bez da prethodno svi sudionici budu obaviješteni i slože se sa time tj. ne prekinu vezu. Zbog toga mobiteli više nemaju tu opciju.

Jok, konferencijski.
Treba mami, probat ću s nekim 3rd PARTY sranjima…

Sent from my iPhone using Tapatalk

LAcy 17.07.2021. 19:06

Svejedno bi morao reći da se snima. Pogotovo ako je poslovni konferencijski call. Teams to ima built-in i svi vide da se snima.

domy_os 17.07.2021. 21:51

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3532676)
Svejedno bi morao reći da se snima. Pogotovo ako je poslovni konferencijski call. Teams to ima built-in i svi vide da se snima.

Ma ako će koristiti za svoje potrebe, ne vidim nikakav problem u snimanju. Možda zaboravi nešto što je sugovornik rekao pa voli preslušati ili joj koristi dok vozi, bolje da se snimi nego da tipka po mobitelu ili po papiru u vožnji.

panda505 19.07.2021. 18:26

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3532676)

ma znaju svi, njezina ženska grupa di djele recepte i slično :D
Pa da imaju to spremljeno, a nažalost ne koriste teams.

Znam da npr. i na skypeu to ima, ako počneš snimati, automatski svima dolazi obavijest...

blava 28.07.2021. 09:57

1 privitaka
Ovako,imam problem u zadnja dva dana mi draina bateriju nenormalno i uz to zagrijava mobitel,proces je ostao od pcloud aplikacije koju sam deinstalirao i dalje ostao proces kojem ne znam kako ući u trag da uklonim...Privitak 24108

Poslano sa mog Redmi Note 9 Pro koristeći Tapatalk

domy_os 28.07.2021. 16:06

Ako ga ne vidiš u popisu aplikacija kada stisneš da prikaže i sistemske aplikacije/procese, onda probaj preko ADB-a, mislim da je naredba:

Code:

adb uninstall m.pcloud.pcloud
U slučaju da je maskiran pod drugim imenom, skini Package Name Viewer kako bi saznao pravi naziv paketa.

https://play.google.com/store/apps/d...om.csdroid.pkg

mkey 28.07.2021. 19:45

Jesi probao restart odraditi?

brownie 28.07.2021. 20:14

Citiraj:

Autor panda505 (Post 3532620)
Jok, konferencijski.
Treba mami, probat ću s nekim 3rd PARTY sranjima…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja sam ovo koristila kad mi je bivsi prijetio..

https://uploadking.net/53lg6m4sh2ug.html

jucca 27.09.2021. 14:44

Ekipa, postoji li kakav phone clone app, a da radi izmedju Samsung-Huawei?
Na nacin da kopira apsolutno sve, znaci da ne moram ponovno aktivirati bankovne mobilne tokenei sl.
To sam bezbolno napravio kad sam prelazio sa Huawei P10 na P30.
Apsoultno sve mi je bilo kopirano/klonirano. Mislim da cak ni fingerprint nisam trebao opet stavljat.
No sad sam presao sa P30 PRO na S20+ , prebacio podatke, no sve sam morao ponovno aktivirati
Kako se ne mogu naviknuti na Samsunga, a bateriju moram punit dva put dnevno,, vracam se nazad na P30, pa trazim app koji moze sve klonirati. Ako postoji uopce koji da podržava dva različita proizvodjaca

Sent from my SM-G986B using Tapatalk

AbAdd0n 04.10.2021. 11:56

Pozdrav, uskoro bi uzeo xiaomi f3 i htio bi od samog pocetka staviti pixel experience ili nesto slicno. Jako mi je vazno da mi najnormalnije rade aplikacije za banku pa sad nisam siguran kako to stoji jedno sa drugim. Jel ima velikih komplikacija ili je relativno jednostavno za sloziti. Tnx

d0X 04.10.2021. 12:02

Citiraj:

Autor AbAdd0n (Post 3550912)
Pozdrav, uskoro bi uzeo xiaomi f3 i htio bi od samog pocetka staviti pixel experience ili nesto slicno. Jako mi je vazno da mi najnormalnije rade aplikacije za banku pa sad nisam siguran kako to stoji jedno sa drugim. Jel ima velikih komplikacija ili je relativno jednostavno za sloziti. Tnx

Vjerojatno ćeš trebati Magisk, upaliti Magisk Hide i poskrivati appove od banke, Google Pay i slično. Ako to nije dovoljno, imaš i modul Magisk Hide Props kojim se može spoofati fingerprint uređaja.

Škicni si xda-developers forum za F3, vjerojatno ćeš tamo naći sav info.

coconut 27.10.2021. 15:06

Sa Androidom 12 ćete moći prebaciti WU sa iP-a na Android mob po defaultu bez potrebe za specijaliziranim softverom
https://blog.google/products/android...-chat-history/

snorky_vk 16.11.2021. 07:41

Pozz. Imam situaciju. Na nekoliko mobitela raznih proizvođača sam uredno prebacio podatke(karte) u folder aplikacije input. Zadnjih par mobitela uopće ne vidim folder input na mobu kad ga spojim na računalo. treba li nešto upaliti u postavkama app il mobitela?

Poslano sa mog koristeći Tapatalk

OuttaControl 19.11.2021. 14:25

Jeli se sta promjenilo. u prebacivanju aplikacija I APP data na novi mobitel?
Prije se moglo sa Titanium backup(Imam licencu i dalje ali više praktički ne smijes rootat mob). Postoji li neko non root rješenje koje nece napravit probleme kao root (google pay, widewine, garancija itd). Mozda nešto preko adba? Ili je to sve kompletno onemogućeno?

xlr 19.11.2021. 15:12

Proslo svrseno vrijeme. Root je i dalje uvjet za izvuci data sa moba.

Mr.Ex.President 20.11.2021. 20:30

Citiraj:

Autor xlr (Post 3562295)
Proslo svrseno vrijeme. Root je i dalje uvjet za izvuci data sa moba.

Ja ne mogu virovat da je to tako i dan danas... Selim se sa jednog Google uređaja na drugi Google i ono kopirao mi je sve, od ringtone do wallpapera, točno ikone gdje su bile,sve accounte, itd. Ali je svaka aplikacija "prazna":D I sad ja tu moram rootat novi mob, ko da je 2007. jebote...

xlr 20.11.2021. 20:37

Potpuno te razumijem i slazem se. I ja vec 4-5 godina, koliko mi prolaze kroz ruke, kunem Samsung po istom pitanju. Jos oni dodatno imaju opcije backupa na vlastiti cloud i na pc preko smart switch appa. "Switch" app my ass :D

Ne znam da li se ajfon restora iz clouda skupa sa app data ili ne...

LAcy 20.11.2021. 21:11

Ima to Android vec neko vrijeme, samo treba ukljuciti ako nije by default. Vec par telefona kod setup me pitalo hocu li restorati backup, koji i od kojeg Android uredjaja. Cak poslaze i icone jednako, instalira stariju verziju app i koliko se sjecam, vrati i data od app.

https://support.google.com/android/answer/2819582?hl=en

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9ea798a01e.jpg

xlr 20.11.2021. 21:34

Da, restora ti virgin appove, wifi mreze i bt uredjaje, cak i vecinu postavki moba... Ali kada udjes u tictok app, nisi logiran nego ga moras podesiti. Udjes u outlook app, nema nista. I to su appovi koje je jos i lako podesiti u par min. Oni pod "data" valjda misle na postavke moba, mreze i sl.

Ugl meni to isto nije radilo, tj sve je restorao osim app data kao sto je pisao kolega prije.

LAcy 20.11.2021. 21:39

tictok?! Really?! :D

Anyway, lijepo pise da je do developera: "Important: Not all apps can back up or restore all settings and data. To find out about an app, learn how to contact its developer."

Zalite se tiktoku :D

Mr.Ex.President 20.11.2021. 21:44

Meni nikad nije restoralo ništa, osim ovih app koji su u oblaku, a njih mogu restorat sa googlom il bez googla jer se "restore" ionako svodi na upisivanje passworda pošto ništa nije ni spremano lokalno :D

A žalit se mogu samo vodovodu...

LAcy 20.11.2021. 21:47

Mozda nisi nikad ukljucio backup, onda nema sto restorati ;)

Mr.Ex.President 20.11.2021. 21:48

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3562623)
Mozda nisi nikad ukljucio backup, onda nema sto restorati ;)

Da nisam ne bi se dogodilo ovo;
Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 3562606)
Ja ne mogu virovat da je to tako i dan danas... Selim se sa jednog Google uređaja na drugi Google i ono kopirao mi je sve, od ringtone do wallpapera, točno ikone gdje su bile,sve accounte, itd. Ali je svaka aplikacija "prazna":D I sad ja tu moram rootat novi mob, ko da je 2007. jebote...

:)

LAcy 20.11.2021. 21:59

Nisi dobro ukljucio backup a onda se dogodilo ovo... :D

Jay Cutler 04.12.2021. 13:49

Pozdrav, ekipa.

Ovako:

Imam Realme 5 Pro mobitel, zadnja verzija je Android 11, RMX1971EX_11.F.03. Eto, imam problem. Htio bih nadograditi na Android 12 Cherish OS 3.1 STABLE, ali, nejde, nedje i nejde.

Već 10 dana roštam po XDA forumu, gldeam klipove na YouTube kaj se tiče flashanja, instaliranja ROM-a, otključavanja bootloadera, ali, jednostavno nejde.

Pokušao sam sa tonu aplikacija otključati bootloader, skinuo Deep Test za Realme 5 Pro, uopće se neće pokrenuti da mogu ući u Deep-Testing Mode.

Ne znam više kaj da radim, iscrpio sam sve mogućnosti, ne znam više kome da se obratim.

Ja bih Vas lijepo molio da mi pomognete i samo napišete što točno i koje programe moram skinuti da mi flashanje mobitela uspije.

Puno Vam hvala ako možete pomoći. :-)

LAcy 05.12.2021. 00:42

Koji je razlog, feature, da bas moraš imati Android 12?

Bacio sam pogled na razliku i ne vidim baš nešto toliko bitno i vrijedno truda.

Jay Cutler 05.12.2021. 10:45

LAcy, od zadnjeg apgrejda na Android 11, sve mi šteka na mobitelu... baterija mi traje 3 sata kada je 100% napunjena, a ne igram igrice i ne gledam filmove na njemu, služi mi samo da se javim na poziv, par SMS poruka, ažuriranje aplikacija i to je to.
Kaj se tiče Cherish OS-a (12), čuo sam da je dosta stabilan, ispravlja grešku napunjenosti baterije, ima tu još i inih stvari što se tiče svega.
Pa sam ovim putem htio zamoliti, ili tebe, ili ikoga ovdje, ako mi može pomoći oko toga.

Jay Cutler 05.12.2021. 17:57

Edit:

Barem neke početne smjernice kako otključati bootloader, pokrenuti deep-test.... bio bih zahvalan ikome ako mi može pomoći

d0X 05.12.2021. 18:21

Citiraj:

Autor Jay Cutler (Post 3566351)
Edit:

Barem neke početne smjernice kako otključati bootloader, pokrenuti deep-test.... bio bih zahvalan ikome ako mi može pomoći

Teško će ti pomoći itko tko nije to isprobao na istom uređaju. Možemo jedino guglati kao i ti. Meni se po ovom linku ne čini neka komplicirana procedura za unlock bootloadera. Samo prati uputstva i trebalo bi biti ok.

Btw. pazi na disclaimer:
Citiraj:

Note: Keep in mind that after unlocking bootloader Widevine L1 will be replaced by Widevine L3. Moreover, the camera won’t work properly with third-party firmware.

LAcy 05.12.2021. 19:05

Ja bih prvo probao factory reset. Mozda se cak moze napraviti downgrade flashanjem prijasnje verzije. Obicno ne i bricka mobitel al' vrijedi progooglati. Bootloaded unlock i custom rom je zadnja opcija. Obicno nesto ne radi (kamera), sa rootom neke aplikacije nece raditi (ebanking i sl.). A isto moze poci krivo pa se na kraju dobije cigla.

Zapravo nisi ni trebao napraviti update. Davno je bilo kad su nove verzije donosile nesto revolucionarno novo.

Jay Cutler 05.12.2021. 22:00

LAcy, d0X, hvala Vam, probat ću, pa javim što je bilo.

d0X 05.12.2021. 22:36

Citiraj:

Autor Jay Cutler (Post 3566451)
LAcy, d0X, hvala Vam, probat ću, pa javim što je bilo.

Prvo probaj factory reset kako LAcy kaže. Nekada upgrade na novu verziju ne prođe glatko, pa factory reset koji pobriše sve aplikacije i cacheove može pomoći da sustav prodiše i radi kako treba. Slično se zna dogoditi kod dirty flashanja custom ROM-ova.

chief_wolfinjo 06.12.2021. 10:42

Bok,

molio bih savjet vezano za Viber.
naime kada razgovaram putem Video calls. odnosno kada su nam
kamere uključene za video razgovor.
meni se iz nekog razloga javlja echo...

znači ja nešto kažem, i za par sekundi ponovo to čujem...
druga strana me normalno čuje, ali samo jednom. znači da je nešto do mene...
jel treba što podesiti ili ?

:respekt:

xlr 06.12.2021. 12:54

Zamoli drugu stranu da mjuta mikrofon pa onda probaj hoces li cuti samoga sebe.

Iz mog razumijevanja problematike, ti nesto kazes, to se reproducira na drugoj strani na zvucniku, mikrofon na drugoj strani pokupi taj zvuk i salje ga opet tebi pa cujes samoga sebe. Odatle i delay.

Druga strana te u ovom slucaju, logicno, cuje najnormalnije samo jednom i nije svjesna problema. Ili joj je preglasno pojacan zvucnik pa ti se zvuk vraca, ili je los noise canceling na tom uredjaju, ili rukom blokira zvucnik/mikrofon dok ste na kameri pa dolazi do noise canceling smetnji...

chief_wolfinjo 06.12.2021. 13:14

hvala na savjetu, budem to probao.

pa da vidim :)

LAcy 08.12.2021. 19:01

Evo setup-o novi mobitel jucer, ulogirao se u Google, iskocilo na starom da potvrdim 2 step vefification, novi malo razmislio i iskocilo zelim li povuci backup sa clouda od starog i od kojeg. Mogao sam birati koju app hocu restorat a koju necu. Kad sam to odabrao, jos me malo gnjavio sa fingepring, kakvu navigaciju hocu i sl. i nakon toga krenio instalirati apps.

Osim sto su se apps restorale, restorao se i wifi sa passwordima, raspored icona na desktopu, settings, sms, cak i quick setting buttons raspored. Jedino sto neke app jednostavno ne prave backup u cloud pa sam se morao ulogirati u njih a i to je username/password povuces iz Google clouda. Par app koje sam side loaded se naravno nisu restored from backup.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:15.