![]() |
Pozdrav,
Gledam kupiti radnu stolicu za doma (cca 2-3 sata sjedenja dnevno). Ima li netko iskustva sa Sharkoon Elbrus 2? Kakva je DXRACER RACING PRO (trenutno 270eura). Osim same udobnosti, bitno je da se odmorište za ruke može podešavati po visini. Buđet je 2000 do 2500 kuna. PS Probao sam Secret Lab Omega, stvarno odlična stolica, ali iznad mog buđeta. Hvala |
Citiraj:
|
Citiraj:
Omegu sam probao kod brata koji je visok 178cm i njemu je idealna. Ja sam visok 190, tako da bi meni trebao Titan. Sent from my ELE-L29 using Tapatalk |
Citiraj:
Ok onda, iz posta iznad sam shvatio da ti je Omega ok, al izvan budzeta. Onda mozda Markusa da uzmes, on je ovako za malo vise ljude. edit: Zanemariti boldano, Markus nema podesavanje naslona za ruke... |
Jedno glupo pitanje - mogu li na Markusu zakočiti kotače, i ako ne što bi mogao iskoristiti da me spriječi od odguravanja? Naime, kad igram neku vožnju dva-tri puta jače stisnem neku od pedala i odoh u rikverc :D privremeno rješenje mi je stolica iz dnevnog, ali kad sam već kupio Markusa volio bi sjedit u njemu, a ovako bi mi povremeno trebao ukopan u mjestu :D
|
Nema, a pokusavao sam nesto kemijati... Jedino kvalitetno rjesenje bi bilo kruti okvir za pedale (drvo) i povezat ga s "kanalicom" u kojeg bi ubacio 2 prednja kotaca stolice. Ti guras pedalu, tijelo gura stolicu i sve skupa stoji na mjestu.
Nesto kao ovo https://youtu.be/vaBAdvbPE-c |
|
Ovo s kotačima nije loša ideja, pogledat ću na poslu dal ima koja devastirana stolica sa kotačima na kočenje, ako ne mogao bi naručit ovo, nisu neki novci...
|
Ako imaš parket, ništa nećeš previše napraviti, osim što ćeš uništiti laminat/parket.
Prevelika je to sila i premalo trenje da se ne odgurneš barem malo. Probaj si iskombinirati neki držaš za kotače od drva kao što je kolega pokazao. |
Probat ću ako nađem kotače, ako ne bit će i stolica iz dnevnog dobra za toliko. Ako budem klizao neću forsat dalje, a laminat mi je 33 klasa (navodno za javne prostore), valda će pretrpit takav mali test.
Ova solucija s držačem mi je ako me baš ulovi igranje s volanom na duže vrijeme, ali onda bi vjerojatno i pedale radije naopako (da vise odozgora kao u autu) i svašta nešto, pa onda više smisla ima neki nosač volana i mjenjača sa fiksnim sjedalom, a kako sam friško postao roditelj mislim da neću imat dovoljno vremena za tolike igranke :D |
1 privitaka
ako ti nije žao bušiti taj "laminat", napravi graničnik sa daskom ili slično.
u dasku dva šarafa, u pod malo veči fi izboraš tako da kad ti smeta graničnik, makneš ga (dok ne voziš). i naravno ako ti ne smetaju te dvije rupice u podu.:roller: provjereno funkcionira. slika u prilogu |
UVI Back in Black
ako ima korisnika ovog stolca, neka da utiske o istom. Citiraj:
|
1 privitaka
jel netko ima možda ovu stolicu?? valja li što?
https://uredskestolice.vitashop.hr/proizvod/big-boy/ Privitak 21768 |
Izgleda mi kao ekvivalent Ergohumana.
|
Je tko isprobao Rabaxo Race stolicu, čini se dosta dobra za 900kn. Ima podesivi nagib stolice, 2 jastuka.
https://www.mall.hr/gaming-stolice/r...i-stolac-plavi Ili Lamdrup https://jysk.hr/radna-soba/uredske-s...up-crna-zelena |
Citiraj:
|
Koliko si visok?
|
Citiraj:
|
Bio u zagreb da isprobam više modela steelcase u delighofficeu.
Odlučio da je leap v2 najbolji. Čak u određenim aspektima bolji nego HM aeron koji sad koristim. Gesture je isto dobar ali ima lošije dizajnirana leđa po meni. Divna podrška za donja leđa i sjedište koje mi odgovara više nego mesh od aerona. Naručujem ga za doma ovaj mjesec |
Citiraj:
lamdrup je na crnom petku bio 850kn, tako da je ova cijena od 1250kn pretjerana |
Citiraj:
Citiraj:
|
Stigla mi iza mall-a stolica, čini se ok.
Samo dosta je tvrda, kakve su vaše stolice? |
Meni je stolica taman ni tvrda ni meka
|
Imamo pouzdane izvore za rabljene Herman Millere, imamo li isto za SteelCase?
|
|
Citam u opisu Markusa, je to nesto novo?
"Sigurnosni kotačići imaju kočnicu osjetljivu na pritisak koji drži stolicu čvrsto na mjestu kad stojiš, i automatski se otključava kad se ustaneš." Proslo mi 3 Markusa kroz ruke, ne sjecam se ovog featurea. Imam jednog doma i definitivno bih volio tu kocnicu |
Uhvatio na njuškalu steelcase leap V2 za 3200... nažlost tip je imao samo jednog. (prodajem dxRacera) :)
Sada na poslu imam HM aerona a doma leap V2. Stolice su u klasi što se ugode sjeđenja i držanja posture tiče. Po meni, steelcase ima bolje sjedište a herman miller ima višu kvalitetu izrade. Izbor između njih dvije je težak jer su obje vrhunske. Mesh ili jako kvalitetna spužva je kompliciran komentar i mislim da je stvar osobne preference. Ali moram reći da je na steelcaseu spužva kao najbolji dormeo madrac. Fanstastična. |
Citiraj:
|
dugo sam pratio tog markusa i čekao akciju. sad kad sam malo bolje odmjerio dimenzije i testirao na posoječem stolcu kojeg imam, vidim da ipak nebi. neki su već tuda pisali da je to samo za visoke. i rekao bi da je tako. mjerio sam prema sebi i po meni mi fali nekih 5cm. tako da je stolac definitivno za ljudove 190cm+
|
Ne znam što si i kako mjerio, ali sjedni u taj stolac pa onda donesi neke zaključke. Visok sam 186 cm, a znam i niže vlasnike istog koji pravilno i bez problema sjede. Nemamo svi istu duljinu nogu, veličinu guzice, itd..., da bi mogli preko internetova zaključivati paše li nam nešto ergonomski ili ne :)
|
Pozz ekipa. Za one koji namjeravaju uzeti Secretlab stolac nek mi se jave u pp jer imam jos jedan kod za 20 eura popusta. :cool:
|
Ne bih se složio, imam 176cm i Markus mi je super, jedino ne kužim kako bi to trebalo raditi kočenje na težinu kad sjedneš, koliko recentna je ta promjena, ja svog imam par mjeseci i ako to ima morao bi se na moju težinu od 120+kg ukopati na mjestu :D
|
Je li Markus glasan, može li se malo spustiti naslon?
I kakvo je to škljocanje o čemu ljudi govore. I ovaj iz HGSpota Neon 2 se čini ok, samo je sada 600kn i nema za noge nastavak https://www.hgshop.hr/gaming-stolica...roizvod/246969 |
Moj se ne čini glasan, naslon se ne spušta po visini, možeš ga jedino nagnuti. Škljocanje koje se meni čuje je kad se nagnem sa aktiviranom blokadom nagiba naslona, pa kad udari u blokadu i da, malo je iritantno, ali možda se može kako rješiti, kad se naslon odblokira nema toga.
|
Citiraj:
Po ovoj cijeni kupio bi si najradije još jedan za rezervu, ali realno nepotrebno sobzirom na garanciju na mehanizam. Ako uzimaš odi na platnenu verziju, eko koža se sigurno prije raspadne i safta po ljeti. Naslon se može otpustiti do poluležećeg položaja. |
Cura (175) i ja (187) uredno koristimo markusa.
Nego, toliko korisnika, a nitko da mi potvrdi za te kotacice (10ak postova prije) - je to nesto novo ili moji kotacici nemaju kocnice/ne rade ispravno? |
Citiraj:
|
Citiraj:
nema nit moj kočnice, slobodno se vozi, kad ne sjediš |
Evo i ja kupio Markusa na akciji prije par dana. Nisam primijetio nikakve kocnice. Visok (tocnije nizak:D) sam 173 i ne vidim da mi je preveliki stolac, zapravo u boljem nisam sjedio. Preporuka za ovu lovu u svakom slucaju.
|
Kakva ti je lumbalna potpora, čuje li se kada se nasloniš ?
Ovaj gamerski iz hgspota ima podesive jastuke za vrat i leđa |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:09. |