PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Windows Vista Ultimate - moj review (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=56505)

steppenwolf 25.03.2008. 11:34

Imam problem sa izlazom zvuka SPDIF-a i desktop zvučnica
Digital output device stavim na default i radi samo to, ista stvar kad uključim desktop speakers.
Dakle mogu dobiti ili jedno ili drugo
Da li se na Visti daju uključiti desktop zvučnici i u isto vrijeme da imam SPDIF.

danc00 25.03.2008. 16:37

Evo još jedan + visti! Na XP-u sam moral stavljat drivere od HP printera+skenera (3in1) i uvjek su me zezali javljali errore kaj ja znam kaj sve ne, a sad nakon dugog vremena trebal sam nekaj kopirati (100kn:D) i velim idem printer spojit. Skinem prašinu i s spojim ga kad ono:goood: netrebaju nikakvi driveri za 5sec sve se inst i spremno za rad, skeniram printam ko lud:D, a na HP-ovoj stranici ni nema drivera za vistu uopće a kamoli x64!

Hamm 25.03.2008. 16:55

ok digao sam vistu x64 ultimate sp1

kada su za grafu dignuti "generički" driveri onda mi se slika uredno prikazuje na oba monitora 15 compaq i 22 benq

čim dignem drivere za grafu koje sam skinuo sa službenih stranica nvidie odmah mi se compaq pocne prikazivati kao glavni i jedini monitor..digao sam i ultramon ali on ne može ispraviti stvar..probao sam u nvidia control panelu staviti da je benq glavi monitor i nula bodova.

probao sam u display propertisima staviti "extend the desktop onto this monitor" i stavio sam kao "this is my main monitor" ali i dalje nula bodova..sejva postavke ali nikaj...

slika se uredno prikazuje kod boota na oba monitora tako da nije u njima stvar..

ima tko kakvo riješenje..ideju itd..

lp

Hamm

edit: kada u nvdia control panelu pod "setup multiple displays" pod "choose the nview display mode to use" stavim "configured indepedntly from each other (dualview) i i kliknem appy..on mi automatski baci na "only use one display (single)"...

helllpppp

joolka 25.03.2008. 17:13

...vistu furam od 8 mjeseca ,prosla sve i svasta,od promjena hardwera do svakakvih mojih gluposti,stavljanje svega i svacega...i radi i to kao i od prvog dana,za xp to ne bi mogao reci da bi izdrzao ovoliko vremena,nakon sp1 neke stvari su sjele na svoje mjesto,pritom mislim na iritirajuce kopiranje podataka...igre radu kao i na xp-u,zauzece memorije mi nije bitno jer imam 4 gige...ono zabilja nemam razloga za xp vise ??

nino 25.03.2008. 17:15

Kupi Ati. :D

Hamm 25.03.2008. 17:20

Citiraj:

Autor nino (Post 984346)
Kupi Ati. :D

budem :D odi jesti pizzu :D

ne fakat ima tko kakvu ideju...sada skidam omega drivere...budem s njima probao..ovo fakat vise neeema smisla :)

ako mi ne prorade oba monitora bye bye vista :)

iako sve ostalo fakat dobro radi..

LAcy 25.03.2008. 17:24

Citiraj:

Autor Hamm (Post 984356)
budem :D odi jesti pizzu :D

ne fakat ima tko kakvu ideju...sada skidam omega drivere...budem s njima probao..ovo fakat vise neeema smisla :)

ako mi ne prorade oba monitora bye bye vista :)

iako sve ostalo fakat dobro radi..

Prvo, što ćeš ti u ovom threadu? Zar se nismo nešto dogovorili? Drugo, nVidia driveri ništa ne valjaju od kad imaju taj control panel. Treće, kako je koji monitor spojen (DVI, VGA)? Ugasi stroj, ostavi spojen samo onaj koji želiš da bude primarni, ukljući stroj.... ima još ideja ali neću ti reći u ovom threadu :)

Hamm 25.03.2008. 17:33

Pozdrav..gle..dignuo sam vistu kao glavni os..nije više u virtuali :)
Benq je spojen na DVI
Compaq na VGA tj..preko dvi-vga convertera

jesmo dogovorili smo se i trenutno se igram s procesima..koljem ih :)

LAcy 25.03.2008. 17:38

Citiraj:

Autor Hamm (Post 984366)
Pozdrav..gle..dignuo sam vistu kao glavni os..nije više u virtuali :)
Benq je spojen na DVI
Compaq na VGA tj..preko dvi-vga convertera

jesmo dogovorili smo se i trenutno se igram s procesima..koljem ih :)

Dakle onaj na VGA je Vista tj. nVidia driveri proglasila primarnim? Glupo, probaj ostaviti samo Benq spojen.

Dogovorili smo se da će onaj drugi thread biti tutorijalni, znači ovakve stvari slobodno postaj tamo. Kad nađemo rješenje ide u prvi post a ne da prenosim odavdje tamo.

Hamm 25.03.2008. 17:50

Tako je stavili su ga primarnim sto je idiotno do bola..ali je tako :)
Kada skuzim koje je rijesenje budem tamo stavio..evo pobio sam podosta servisa i idem testirati kako radi...gasim lap i selim za vistu..

pozdrav

edit: i da probao sam samo ostaviti benqua spojenog..ali onda je crnilo...nema slike :)

edit..sada mi se vise niti na net ne zeli spojiti..krasno...jao...
pustio sam je da identificira problem ali kaze da nema problema :D
@lacy...ne znam kako se meni cini ova vista ide dolje :)

LAcy 25.03.2008. 20:16

Citiraj:

Autor Hamm (Post 984387)
edit..sada mi se vise niti na net ne zeli spojiti..krasno...jao...
pustio sam je da identificira problem ali kaze da nema problema :D
@lacy...ne znam kako se meni cini ova vista ide dolje :)

Ubio si servis koji nisi trebao :) Sa servisima treba polagano. Nego ovo s monitorom je bez veze, makni drivere, restart, ostavi samo benq i onda instaliraj drivere... i nemoj mi reči da nisi gledao gdje je koji spojen (prvi ili drugi izlaz na grafičkoj)?

Fleks 26.03.2008. 01:16

Instalirao sam vistu...

Nemogu vjerovati da je netko impresioniran sa ovime... Vise detalja uskoro. Dobro obrazlozenih.

BladeRunner 26.03.2008. 02:20

Citiraj:

Autor Fleks (Post 984903)
Instalirao sam vistu...

Nemogu vjerovati da je netko impresioniran sa ovime... Vise detalja uskoro. Dobro obrazlozenih.

Ovo je defitivno totalni pad Fleksa i ''Fleksa'' :grmvljavinski buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu: .
Fleks, vrijeme je da odeš na links ili bug forum i tamo se utopiš u gomili lame usera s vistom.:kafa:
Zbogom Fleksu kakvog znamo, dobar dan Fleksu lame useru...
I jel ti lijep okrugli start? I kako je sve lijepo prozirno? Weeeeeeeeeee
Pravi muškarci ne koriste prozirne i lijepe OS-ove. Živio XP i win98 skin.
Jedini pravi muškarac se odjavljuje. Idem gledat nogomet i cijepat drva. Vi vistaši štrikajte i postanite stilisti ili tako nešto.

Fleks 26.03.2008. 03:37

Citiraj:

Autor BladeRunner (Post 984924)
Ovo je defitivno totalni pad Fleksa i ''Fleksa'' :grmvljavinski buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu: .
Fleks, vrijeme je da odeš na links ili bug forum i tamo se utopiš u gomili lame usera s vistom.:kafa:
Zbogom Fleksu kakvog znamo, dobar dan Fleksu lame useru...
I jel ti lijep okrugli start? I kako je sve lijepo prozirno? Weeeeeeeeeee
Pravi muškarci ne koriste prozirne i lijepe OS-ove. Živio XP i win98 skin.
Jedini pravi muškarac se odjavljuje. Idem gledat nogomet i cijepat drva. Vi vistaši štrikajte i postanite stilisti ili tako nešto.

Taman kad sam ju htio dobro popljuvat :banned:

blackened 26.03.2008. 09:52

jedan dan zasad s njom... ne mogu instalirati drajvere za tv karticu, sporije radi nego xp, ni u jednom od programa za gledanje divx-a neće mi učitati titl :D...
sve u svemu još ću se malo igrati s njom al uskoro leti jerbo ovo sa tv karticom je nepremostiv problem pošto ja jadničak pravi tv nemam u sobi...

LAcy 26.03.2008. 09:54

Koja tv kartica? mpclassic uredno učitava titlove a i ffdshow, ne vidim baš povezanost tog problema sa OS-om.

blackened 26.03.2008. 10:02

Citiraj:

Autor LAcy (Post 984998)
Koja tv kartica? mpclassic uredno učitava titlove a i ffdshow, ne vidim baš povezanost tog problema sa OS-om.

pinnaclova...analogna....a model nemam pojma tocno jerbo sam ju nabavio bespla golu bez ičega... uglavnom na xp-u instaliram pc studio rave 5.5 drajvere i sve funkcionira, ovdje baš nije tako... bio sam na pinnaclovoj stranici i vidjoh da imaju beta drajvere za 64 bitnu vistu, skinio ih par al ne sljaka s ni jednim...

a što se tiče titlova ja sam probao sa vlc playerom i bs playerom, dalje mi se nije dalo isprobavat...

LAcy 26.03.2008. 10:29

Citiraj:

Autor blackened (Post 985000)
pinnaclova...analogna....a model nemam pojma tocno jerbo sam ju nabavio bespla golu bez ičega...

Na žalost moraš malo kopati, ako je x64 moraju biti potpisani ili za vrijeme boota F8 i isključiti provjeru. Možda ručno instaliranje? Driveri za sličnu karticu?

Citiraj:

Autor blackened (Post 985000)
a što se tiče titlova ja sam probao sa vlc playerom i bs playerom, dalje mi se nije dalo isprobavat...

BSplayer više ne koristim neko vrijeme, VLC sam sad probao i normalno rade titlovi.

blackened 26.03.2008. 10:51

Citiraj:

Autor LAcy (Post 985017)
Na žalost moraš malo kopati, ako je x64 moraju biti potpisani ili za vrijeme boota F8 i isključiti provjeru. Možda ručno instaliranje? Driveri za sličnu karticu?

probano sve već od tog ;) kod ručnog instaliranja čak i uspijem s jednom verzijom drajvera, kao instalirani su ali ne rade properly....jučer sam doslovno pola dana svasta kemijao, kopao al eto neće... a nemam volje se i dalje zezat s tim...

John Creasy 26.03.2008. 11:10

Imao sam problema sa netom, kao što sam već bio rekao. I onda mi je rečeno da odem u postavke modema u browseru i sve sam naštimao, i sada ide kao podmazano.

Danc00 - thx:chears:

EDIT: gdje se nalazi Add\remove programs, tražim al nemogu nać.

Hamm 26.03.2008. 12:44

control panel...programs and features :)

to je je novi add/remove programs ;)

John Creasy 26.03.2008. 13:25

Citiraj:

Autor Hamm (Post 985135)
control panel...programs and features :)

to je je novi add/remove programs ;)

Thx:chears:

Imam još jedno pitanje. Instalirao sam drivere za zvučnu Genius 5.1 neku jeftinjaru od 50kn. Ali neće mi kad puštam glazbu u foobaru il win media playeru puštat basove. Namjestio sam u Control Panelu 5.1 speakers i na testu kad kliknem da pusti bass zvuk, on ga pusti, al u bilo kojem playeru nema baseva.... ..

danc00 26.03.2008. 13:56

ZA geledanje filmova na Visti x64 je po meni najbolji od svih i čak od BSplayera. Zove se MV2player, nema kaj nema, otvara i titlovi rade ma sve radi ko podmazano, probaj ovaj "blackened"!

žile 26.03.2008. 14:13

Citiraj:

Autor Fleks (Post 984903)
Instalirao sam vistu...

Ajd priznaj da je dobar osjećaj :p

Fleks 26.03.2008. 14:54

Citiraj:

Autor žile1942 (Post 985224)
Ajd priznaj da je dobar osjećaj :p

Ak ti je lijepo da te neko bode nozevima u oci, onda je mrak.

Hamm 26.03.2008. 16:13

ajde fleks nemoj bezveze :D znaš dobro da si bio uzbuđen..nazvao si me na mob te si veselo dahtao i rekao si da u životu nisi vidio bolje servise od SuperFetcha, Windows Searcha te najnovijeg user account controla :D
u ostalom

dvije slike govore dvije tisuće riječi

Klik1
Klik 2

Fleks 26.03.2008. 16:52

HAHAHAHA :D

Ide vista danas papa :)

Ovo je smece...

Explorer je prenatrpan.

start meni nema veze sa mozgom.

Ono sto me iznenadilo je to Super pi daje indenticne rezultate.

Igre naocigleda sporije rade ono sto sam probao. Instalacija SP1 uzasno dugo traje.

Ne radi mi windvr, javlja neki cudni error.

Stalno rosta po disku. Bezobrazna potrosnja resursa bez ikakve jebene logike i svrhe.

driveri i maju drugacije sucelje na visti nego isto verzija na XPu, to smatram manom zato sto je vidljivo da sad najvecu pozornost pridaju visti.

Paranocino opsesivna. Neda mi apsolutno nista napraviti bez da me 13 puta pita dali sam siguran.

Uglavnom nevidim niti jedan razlog zasto bi presao na nju sa XPa. Sporije sucelje, speglano da zgleda i to je SVE.

Sam rad u windblowsima je pun k. sporiji i iritantniji. Cesto se full uspori i nesto rosta, pa nastavi. katastrofa.

I da instalacija SP1 traje 15 godina....

Ide vistica papa.

Evo dokaz da je bila gore, da nebi rekli da izmisljam. Probao sam, dao sam si truda i shvatio da je smece...

http://www.imagesforme.com/out.php/t41705_Untitled.jpg

žile 26.03.2008. 18:22

Ja sam mislio da su roštanje sredili sa sp1..Ja ga fakat ne čujem.Tih ovaj tvoj disk. :D
Možda prestane kada ti i superfetch nađete zajednički jezik :D
Uac si valjda odmah ubio.
O kojem se windvd-u radi?Meni 6 mislim nije htio radit.
A za start,pojma nemam,ja od xp-a koristim onaj win98 alike.

Nick7 26.03.2008. 20:18

Citiraj:

Autor Fleks (Post 985375)
Evo dokaz da je bila gore, da nebi rekli da izmisljam. Probao sam, dao sam si truda i shvatio da je smece...

Nemoj samo zatrudniti od toliko truda ;)
No, ozbiljno.. Vista ima svojih minusa i pluseva.
Ali, sto se samog okruzenja u Windosima tice, Vista ipak brze radi.
*jedino* sto me smeta su nize perofrmanse u igrama, ali osim toga, radi stvarno dobro.
Da, trosi vise memorije, i sl.. ali ipak neke stvari rade i brze (npr. brze mi se otvori firefox, prozori se gladje micu, VMR9 playback videa radi kako spada, ...).

No, ruku na srce.... sto se samog izgleda i brzine tice, MacOS tu sve sisa :) ... jos kad bi neke stvari bile intuitivnije (ili sam samo 'ogranicen' sa Windows okruzenjem dosad).

LAcy 26.03.2008. 20:29

Fleks je krenuo u isprobavanje Viste sa skepsom i namjerom da dokaže da ništa ne valja, nije ni bilo za očekivati da će promijeniti mišljenje.
Da je pročitao što sam već pisao, ne bi čekao na instalaciju SP1 (napisao sam da dugo traje), odmah bi se riješio UAC-a, roštanje bi isto zaustavio...
Već je previše virtualne tinte potrošeno samo na ovom forumu o tome da li Vista valja ili ne. Neka svatko koristi ono što mu odgovara i pusti druge da koriste ono što njima odgovara.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:10.