PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Kupovina mobitela preko interneta, poštarina, carina, RMA, problemi... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=251059)

coconut 19.03.2014. 20:35

Ako se dobro sjećam, negdje sam pročitao kako je čovjek kupio Samsung mob na nekom takvom shopu. Ustanovilo se da je to Sami namijenjen za prodaju u Arabiji pa je bilo problema sa updateima, a i servis (Njemačka, Austrija ili tako nešto) baš nije bio od volje da obavi RMA.

Novi S4 na Amazonu se nađe na 350 EUR, a vidim da se pojavio i S5 za 700 EUR. Dostavu riješiš prilično lagano. Nađeš si najbližu poštu u SLO i za dostavu staviš svoje ime, njihovu adresu i dodaš POSTE RESTANTE. Paket dođe i čeka da ga pokupiš 15 dana. Kolega geronimo je tako radio nekoliko puta i nikad nije bilo problema.

QuidZz 19.03.2014. 20:38

Citiraj:

Autor coconut (Post 2565630)
Ako se dobro sjećam, negdje sam pročitao kako je čovjek kupio Samsung mob na nekom takvom shopu. Ustanovilo se da je to Sami namijenjen za prodaju u Arabiji pa je bilo problema sa updateima, a i servis (Njemačka, Austrija ili tako nešto) baš nije bio od volje da obavi RMA.

Pisi propalo onda...

Nego zasto Amazon ne salje u HRV? Nigdje ne vidim razlog. Barem je Amazon sigurna trgovina. S4 za cca 2900kn sa Amazona je dobra cijena.

EDIT: Pise "This item can not be shipped to the selected address. You can either change the shipping address or delete the item from your order. Learn more" ( Amazon.de )

Brko 19.03.2014. 21:49

Amazaon je prestao slat u HRV mobitele većinom zbog ekipe sa Motorolama G koji su masovno reklamirali navodne kvarove, pa je ovima najlakše bilo reći "ko vas je.. seljoberi".

pokra89 19.03.2014. 22:24

Zasto navodne?

Brko 19.03.2014. 22:27

Jesi upoznat sa slučajom "logitech 2009"?

c-shadow 19.03.2014. 22:39

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2565708)
Jesi upoznat sa slučajom "logitech 2009"?

Prosvijetliš nas koji nismo?

QuidZz 19.03.2014. 22:46

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 2565714)
Prosvijetliš nas koji nismo?

Masovne lazne reklamacije i namjerni kvarovi na proizvodima s ciljem dobivanja novijh ( skupljih ) Logitech proizvoda.

Steta za Amazon. :(

Brko 19.03.2014. 23:20

Citiraj:

Autor QuidZz (Post 2565722)
Masovne lazne reklamacije i namjerni kvarovi na proizvodima s ciljem dobivanja novijh ( skupljih ) Logitech proizvoda.

Tako je. I nakon 2 mjeseca takvog ciganluka, Logitech je skinuo Hrvatsku sa svih svojih support kanala.
Upravo je to napravio i amazon. Dalje u planu su kineski mobitel šopovi i ebay da nas prekriže...

QuidZz 19.03.2014. 23:26

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2565752)
Tako je. I nakon 2 mjeseca takvog ciganluka, Logitech je skinuo Hrvatsku sa svih svojih support kanala.
Upravo je to napravio i amazon. Dalje u planu su kineski mobitel šopovi i ebay da nas prekriže...

Katastrofa, ostaju nam opet domaci web shopovi da nas deru sa cijenom ( bar sto se mobitela tice ). Mi smo u EU samo na "papiru". Eh...

pokra89 19.03.2014. 23:52

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2565752)

Vidis, nisam imao pojma o tome. A pitam jer znam za dvoje ljudi koji stvarno imaju probleme s navedenim mobom, znam da sad pregovoraju, jel s amazonom ili nekim drugim, nemam pojma

Brko 20.03.2014. 07:34

Da, uvijek ce netko pošten najeat zbog takvih kriplova...šta ćeš.

xnautix 20.03.2014. 12:36

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2523906)
BTW, evo mi ga tablet za malog bratića (trebo je doć za božić, al ajde) ;) ali bolje ovako, nema PDV-a :D :D :D :D

http://www.zaslike.com/files/eex8ng9...yelg_thumb.jpg

Ne znam jel sam samo ja cuo da smo punopravna clanica eu, a bome su i madzari usli prije nas prije par desetljeca. Tako da drug slavek ljiga i njegovi podanici ne mogu ni da zele reketariti pdv. najvjerojatnije ni kad bi ta madzarska trgovina tebi dala bez madzarskog poreza.

Brko 20.03.2014. 12:53

Ke? Taj tablet je naručen iz Kine a ne iz Mađarske.

Juice 21.03.2014. 15:16

Citiraj:

Autor QuidZz (Post 2565722)

I sad da nismo gori nego cigani. Strašno kakve gamadi od ljudi ima da to radi.
Šteta za to. Na kraju će nas svi EU shopovi blokirat još

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2565994)
Ke? Taj tablet je naručen iz Kine a ne iz Mađarske.

Kina je sve bliže onda našim granicama :D

RAUL 21.03.2014. 16:56

Opet ce biti problema sa narudjbama ako se ovo pokaze istinito http://www.jutarnji.hr/nova-saznanja...inama/1175672/

pokra89 21.03.2014. 18:21

Negdi sam, na nekom shopu,a vidio obavijest da nakon ovog slucaja s avionom vise neće prevoziti baterije, al da me ubijes ne znam koji shop je u pitanju

partwish 21.03.2014. 20:07

Inače nedavno sam tu pisao da se ne može naručiti Moto G sa Amazona kao i Nexus 7... Zanimljivo je da se Moto G od 8GB može naručiti...

Brko 21.03.2014. 20:11

Citiraj:

Autor partwish (Post 2566770)
Inače nedavno sam tu pisao da se ne može naručiti Moto G sa Amazona kao i Nexus 7... Zanimljivo je da se Moto G od 8GB može naručiti...

A možda sad opet može. Možda su shvatili da nismo baš svi moroni :D

QuidZz 21.03.2014. 20:15

Citiraj:

Autor partwish (Post 2566770)

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2566775)
A možda sad opet može. Možda su shvatili da nismo baš svi moroni :D

Za Moto G nisam gledao, al za Xperia i Galaxy modele i dalje stoji da nemogu poslati na adresu.

Brko 21.03.2014. 20:17

Citiraj:

Autor QuidZz (Post 2566782)
Za Moto G nisam gledao, al za Xperia i Galaxy modele i dalje stoji da nemogu poslati na adresu.

A jesi ti uspio Xperiju Z naručit sa Amazona.de na kraju?

QuidZz 21.03.2014. 20:22

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2566784)
A jesi ti uspio Xperiju Z naručit sa Amazona.de na kraju?

Ma kakvi, nece niti XZ niti S4 ( cijena je li-la ) da posalju u HRV. Provao sa .de i sa .co.uk.

Brko 21.03.2014. 20:27

Citiraj:

Autor QuidZz (Post 2566790)
Ma kakvi, nece niti XZ niti S4 ( cijena je li-la ) da posalju u HRV. Provao sa .de i sa .co.uk.

Fakat nevjerovatno... Taman se poveselio što smo u EU i sad kita. A dobro, valjda šalju u sloveniju, tamo imam neke familije u brežicama pa i nije tak frka, al ono. Baš šteta.

QuidZz 21.03.2014. 20:33

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2566796)
Fakat nevjerovatno... Taman se poveselio što smo u EU i sad kita. A dobro, valjda šalju u sloveniju, tamo imam neke familije u brežicama pa i nije tak frka, al ono. Baš šteta.

Poslat cu mail Amazonu i pitat ih zasto ne salju u HR. Napisat cu im da nisu svi na balkanu ... ( ostat cu pri bontonu ).

Brko 21.03.2014. 20:39

Obavezno podijeli sa nama odgovor. Nadam se da će reći razlog ane neki generički odgovor o "nepremostivim tehničkih prepreka".

QuidZz 21.03.2014. 20:49

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2566806)
Obavezno podijeli sa nama odgovor. Nadam se da će reći razlog ane neki generički odgovor o "nepremostivim tehničkih prepreka".

Evo ekspresno obavljeno, pitao sam ih na chat ( .co.uk Amazon ) jer neznam Njemacki.

Ugl, pitam ih da mi objasne zasto ne salju Galaxy i Xperia mobitele iz HRV i lijepo napisem da sam provao narucit sa .de i sa .co.uk.

Citiraj:

You're now connected to Priya from Amazon.co.uk
Priya:Hello, my name is Priya. I'll be happy to help you today.
Hello, my name is Priya. I'll be happy to help you today.
The reason is because of the batteries. We can not ship batteries.
Ja kazem kako onda mogu poslat Moto G u HRV i kako mogu Galaxy i Xperia mobitele slat u susjednu Sloveniju a mi smo susjedi.

Citiraj:

Priya:This could be because they are seller item.
The seller might be able to do that. However, we have restrictions.
Kazem joj da kupujem direkt od Amazona a ne od nekog drugog sellera/shopa.

Citiraj:

Priya:I'm sorry we have no information about Amazon.de as they operate separately.

I to je to. Od*eb na lijep nacin. :(

Brko 21.03.2014. 20:51

Pitaj ju jel joj prezime Rai :D

QuidZz 21.03.2014. 20:52

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2566814)
Pitaj ju jel joj prezime Rai :D

Hahahaha. :D :D :D

partwish 21.03.2014. 20:57

A ova prija baš zaj...va! :D Trebao si joj reći da si zadrži bateriju! :D Znači Moto G 16GB neće slati, 8GB hoće. Bojim se da nažalost nisu stavili kvačicu kraj tog mobitela da i on bude nedostupan za ovo podneblje.

QuidZz 21.03.2014. 21:07

Citiraj:

Autor partwish (Post 2566819)
A ova prija baš zaj...va! :D Trebao si joj reći da si zadrži bateriju! :D Znači Moto G 16GB neće slati, 8GB hoće. Bojim se da nažalost nisu stavili kvačicu kraj tog mobitela da i on bude nedostupan za ovo podneblje.

Haha mislio sam joj reci da zadrzi bateriju. :D

Kontaktirao sam nedavno Mediamarkt.de preko facebook-a i isto vele da ne salju u HR. Neznam salju li iz Austrije?

c-shadow 23.03.2014. 11:07

Merimobiles reklamacija

Zanimaju me iskustva s ovim shopom jer sam u procesu prepucavanja s tech supportom oko vjerojatno hardverskog problema. Mob u pitanju je hongmi, putovao do mene 2 mjeseca, otvoren dispute na paypalu za svaki slučaj, dok je prošao carinu i došao do mene, ostalo 2 dana do isteka za testiranje. Mob naoko radi dobro i sve, case nažalost zatvoren. Ali, kasnije skužio da zvuk iz zvučnika (samo za vrijeme poziva) nije dobar, ferca, pucketa po tiho, ono nije očekivana kvaliteta. Dopisivanje sa supportom kreće, šalju stariji rom za flashanje, ne pomaže niti taj niti hrpa drugih. U startu sam odmah skužio da je mob došao rootan i s kineskim recoveryem, ali nije me to zasmetalo iako sam namjerno tražio extra djevičanski mob. Inače na webshopu naplaćuju 7$ za root. Ne bi zasmetao root da nema problema s mobom pa je očito da je netko prčkao po njemu.
Na upit o rootu support odgovara:
Code:

We didn't root the phone. This is from the manufacturer already. Everything from it is by manufacturer. But to get it rooted is not a bad thing :)
Što je glupost jer proizvođač ne bi nikad tako nešto napravio, osim toga imam unboxing video gdje se vidi da su kontakti na bateriji zalijepljeni krep trakom i da se kod paljenja mob odmah bootao na homescreen, bez upita o novom accountu itd.
Mob naravno ima garanciju i vjerojatno će natrag za kinu, pitanje je samo kako sad postupiti dalje i stisnuti webshop kad je paypal case zatvoren?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:54.