Citiraj:
Autor tOta
(Post 2825333)
Gledajući na ovamo od 2009/2010, je li ima tko iskustva da je vozio A4/BMW3/C-Klasu i A6/BMW 5/E-Klasu te kako rangirati iste i na neki način koja je filozofija iza istih, generalno priča je BMW sportski štih, Mercedes udobnost, a Audi...
Primjer je možda pogrešan, ali tu je samo da razumijete o čemu govorim.
Razmišljam o polovnjaku iz Njemačke, vozio nedavno koleginog '11 BMW 320D X-Drive sa 92K na satu te odlučio da zauvijek napuštam Francusku automobilsku industriju. :D
Najviše me iznenadilo kako je sam doživljaj brzine toliko ublažen da sam se šokirao kad sam vidio da jurimo 120 km/h... :stoopid:
Audi mi izgleda kao zlatna sredina, znam da su u zadnjih par godina skočili u popularnosti, a negdje sam čitao i statistiku o kvaliteti i kvarovima te navodno su završili iznad gore navedenih proizvođača.
Trenutno samo znam da želim dizela jačeg od 150KS, automatsku klimu i automatski mjenjač. :D
|
Ne znam za Mercedes/BMW, ali imam Audi Allroad 2.5 TDI 2001 godiste (180KS, 370Nm) i jos jedan A6 Allroad 3.0 TDI 2007 godiste (233KS, 450Nm)... Dakle, oba su A6 modeli, samo visa klasa sa dosta opreme... Dakle, pricamo o potpunoj elektrifikaciji (svi prozori, sjedista, na novom Allroadu cak i gepek je elektrificiran), zatim dvozonska automatska klima na oba, automatski mjenjac, permanentni quattro, ESP, ABS, aktivni zracni ovjes, na novom jos ide integrirana navigacija, 6cd changer + AMI (audi music interface), parkirni senzori, itd...
Razlika izmedju 3.0 TDI + TipTronic/6speed i 2.5 TDI motora + TipTronic/5speed je
OGROMNA... Doslovno, pustimo na stranu snagu (233KS vs 180KS); stvar je u mjenjacu... Dakle, ako ides na automatika, obavezno TipTronic/6speed i 2.7 TDI ili 3.0 TDI... Pazi samo da je quattro ako ides na Audija, jer ako uzmes non-quattro verziju i automatika, dobit ces MultiTronic, a to je CVT tip mjenjaca (ajmoreci ko onaj od skutera)... Potrosnja od 3.0 TDI je skroz ok, cca. 10-10.5L po gradu prosjek u odnosu na 2.5 TDI sa kojim sam tesko imao manje od 14L prosjek po gradu...
Moja preporuka je Audi, cisto zato jer dobijes permanentni quattro pogon (torsen, a ne haldex) za istu cijenu... Mercedes i BMW (ako nisu 4Matic/XDrive modeli) su zadnji pogon... Da ja biram, odabrao bih quattro pogon ispred zadnjeg...
Jos jedna napomena - A6 je limuzina u koju ces stavit sta god ti padne na pamet s obzirom da je gepek fakin ogroman... Dakle nije to auto s kojim ces zvrndat okolo ko da vozis neki mali nabrijanac... Navikni se na velicinu... Ako oces manji auto za nabrzavanje, radije ciljaj A4, Serie3 ili C-klasu...
Francuze sam napustio pred 3 godine (prije toga sam vozio samo Citroene - Xsaru, XM, Xantia, C4) i nikad vise se ne mislim vratiti na to podrucje... Dosta ljudi koje znam, a koji voze Pugove iz X07 generacije imaju brdo problema sa njima... Ovo malo njih sto vozi Renaulte su zadovoljni, ali ti auti prebrzo gube na cijeni, tako da se radije drzim Nijemaca...
Citiraj:
Autor Bluzer
(Post 2825352)
|
2.5 TDI iskljucivo 180KS (AKE motor IIRC) uzimaj ako mislis... Oni nemaju tih problema, ali Bosch pumpa ti ne gine nakon 200.000km... To je cca. 1000EUR trosak kod Purica... A pored nje cekaju te anlaser (1000kn), alternator (1000-1500kn), a mozda i turbina koju treba reparirati na oko 200.000km (cca. 3500-4000kn)... Ono sto ces morati paziti kod svih Audi A6 C5 modela su ramena i ruke; nije preskupo (cca. 3500kn za cijeli TRW komplet lijevo/desno), ali to im je boljka i svima odlazi... A i morat ces odradit veliki servis na 200.000km kilometrazi oces neces, to ne znam kolko kosta jer ovaj moj je to imao odradjeno kad sam kupovao pred 3 godine...
Vjerujem da i BMW i Mercedesi imaju sve to za mijenjat, ali ne znam kakvi su njihovi troskovi, tako da ti ne znam dati procjenu kolko ce te sve kostati...