PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Serije - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16191)

Hamm 19.10.2022. 07:15

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3631091)
Let the Right One In. Film je jedinstven i meni jako dobar. Samo je ideja iz filma (nisam citao knjigu), sve ostalo je nova radnja i jako, jako dobro odradjeno. Od glume, rezije, atmosfere...

Citiraj:

Autor Mar (Post 3631502)
Evo super serije ako volite D&D i fantasy.

The Legend of Vox Machina
https://m.imdb.com/title/tt11247158/

Hvala na preporukama. :chears:

EDIT: @Mar...pa ovo je prokleto genijalno! :) HVALA!
@lacy...nije ni ovo tvoje loše. Za sada čisto ok.

geronimo_2 20.10.2022. 11:31

krenuo gledat sherlock.
nisam nesto odusevljen iskreno. elementary mi puno bolji/zabavniji bio.

i nesto sam se zahebo, krenuo gledat od s01e00 (neka ne emitirana epka) i kad sam krenuo na s01e01 skuzim da je to skoro pa isto odnosno promjenjeni neki glumci valjda i neke stvari, ali prica identicna tako da vi koji niste, a ocete to gledat preskocite e00.
jel to kasnije postane malo bolje/napetije od te e00 il je identicno?
:chears:

Mommistake 20.10.2022. 11:44

Meni je Sherlock u top 5 serija koje sam ikada gledao.

Prva epizoda je odlična i 1. sezona je odlična (pričam o E01). Mada, meni ni E00 nije loša.

Sve ti je na tom tragu, kasnije se malo više pretvori u nekakvu akciju, no 4. sezona je daleko najlošija.

Ako ti prva ne sjedne, neće ti ni druge. Probaj odgledati E01 i vidi kako ti se sviđa.

skitnica 20.10.2022. 11:49

Elementary mi je užas a Sherlock odličan.

Libertus 20.10.2022. 13:03

Obje serije su mi top. Elementary je malo razigranije i vedrije, američki.

jucca 20.10.2022. 15:11

Watcher - vrlo, vrlo gledljivo 😁
Volio bi drukciji kraj, i da je duza. Odgledao doslovno u dahu. Za preporuku.

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

tOta 21.10.2022. 18:58

Izašlo finale House of The Dragon S01E10 dva dana prije vremena, čak ima dobar 1080p... :beer:

LAcy 21.10.2022. 19:49

Nije to vise to sad kad kralj vise nije ziv il' ce mozda ozivit kao sto je Jon Snow svojevremeno :D

OuttaControl 21.10.2022. 22:53

https://phys.org/newman/gfx/news/2016/spoileralert.gif

chief_wolfinjo 22.10.2022. 11:54

34 years ago today, October 18, 1988, Roseanne premiered. It is an American sitcom television series created by Matt Williams and Roseanne Barr, which aired on ABC from October 18, 1988, to May 20, 1997.

https://i.ibb.co/6Hchz1y/312117210-4...95196246-n.jpg

The Exiled 22.10.2022. 12:11

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3632192)
Nije to vise to sad kad kralj vise nije ziv il' ce mozda ozivit kao sto je Jon Snow svojevremeno :D

Serija je top vrhova samita i od mene ocjena što više može iznad deset, priprema se krosover sa The Rings of Power, a bude i spinoff-prequel-sequel za svakog nebitnog lika, tako da imamo materijala za sljedećih sto godina.:):D

pogi 22.10.2022. 20:20

Let The Right One In

Prve tri epke.... ne loše. ČAk bih rekao zanimljivo

The Peripheral

Huh, pogledao sam E01. Iskreno jedna scena mi je bija, hebote, baš uznemirujuća... ali da, gledam dalje. Jedno pitanje

JE li onaj crnac plavušu nazvao iz budućnosti?

chief_wolfinjo 23.10.2022. 08:11

:(

Mommistake 23.10.2022. 10:39

Sve je to lijepo, ali kakve veze oni imaju s serijama? :D

Žao mi je Fox-a, bolest ga je baš pokosila...

coconut 23.10.2022. 10:55

Objavljena je S07 serije Shetland

chief_wolfinjo 23.10.2022. 11:27

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3632469)
Sve je to lijepo, ali kakve veze oni imaju s serijama? :D

znam fulao sam temu, trebao sam staviti u temu filmovi

grrrr :D

ali da, baš mi je žao Fox-a... :(

adaksinjo 23.10.2022. 14:08

Rings of Power video spoiler.

ovaj gospodin je majstor zanata, u 15minuta doslovno ispriča sve ovo što mi u krug vrtimo otkad je serija krenula. slična priča ko i sa svim Star Wars prequelima i side storijima, jedino i isključivo je bitno da se para vrti, sve ostalo je nebitno.

ista priča je i sa HoD, ali imho, oni su imali svega par godina vremena za smisliti "nastavak" GoT-a, dok su ovi krelci imali doslovno 20 godina nakon LOTR-a da sklepaju nešto vrijedno spomena, ali sve skupa je to samo jedan ogroman promašaj.

Mommistake 23.10.2022. 18:49

Meni je RoP baš dobar ustvari. Ima tu stvari koje nemaju nikakvog smisla, ali eto, meni su dobro zaokružili priču i lagano se priča zahuktala.

Sve u svemu, sasvim solidno.

cic 23.10.2022. 18:53

Tek sam na trećoj epizodi Ringa i zasad jedino kaj mogu zaključit, s obzirom kolko su para ulupali, mogli su bar glumce platit, jer ovo je meni slično Witcheru kojeg nisam izdržal ni pol prve epizode zbog preočajne glume.

Miki9 23.10.2022. 19:03

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3632469)

Takav je manje-više nažalost već zadnjih 15-20 godina, svaka snimka je neugodna za vidjet. Nepotrebno ovdje ako nije sad u nekoj seriji.

The Exiled 23.10.2022. 19:06

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 3632514)
... dok su ovi krelci imali doslovno 20 godina nakon LOTR-a da sklepaju nešto vrijedno spomena, ali sve skupa je to samo jedan ogroman promašaj.

Najbolji dio je onaj u kojem za potrebe serije izmisle lik Adara, te još dodatno za potrebe nadolazećih sezona izmisle da je Adar odgovoran za kreiranje Mordora, mada je isti stvoren za vrijeme Prvog Vijeka.
Citiraj:

The Mount Doom was created by Morgoth during the First Age. Sauron settled in Mordor 1,000 years after the end of the First Age, and it remained the centre of his power for the whole of the Second Age and again at the end of the Third Age of Middle-earth. In the TV series The Lord of the Rings: The Rings of Power, Mount Doom undergoes a phreatomagmatic eruption in the Second Age. This was set off when orcs opened a floodgate, releasing water on to hot magma deep underground.
Doslovno izmišljaju likove i događaje za potrebe serije, koja na kraju nema veze s vezom.:hitthewal:
:chears::frend:

Mladenxy 23.10.2022. 19:43

Meni koji nemam aposlutno nikakvog pojma o tom svijetu osim što je izašlo kroz filmove i sad seriju, mogu prezentirati stvari kako žele i nebum vidio nikakav problem. Tak da sa 0 predznanja stvar mi funkcionira sasvim OK.

The Exiled 23.10.2022. 20:02

Prvu sezonu sam pogledal i to je to kaj se mene tiče. Orginalna filmska trilogija bude se uvijek pogledala, kak je i to bil slučaj posljednjih 20 godina, a ovi mogu lagano složiti beskonačno sezona po uzoru na The Walking Dead sapunicu.
Citiraj:

Amazon only bought the television rights to The Lord of the Rings and The Hobbit, the writers had to identify all of the references to the Second Age in those books and create a story that bridged those passages.

Libertus 24.10.2022. 09:31

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3632573)
Doslovno izmišljaju likove i događaje za potrebe serije, koja na kraju nema veze s vezom.:hitthewal:

Ako sam dobro shvatio, oni su kupili pravo na LotR, ne Silmarilion i ostale knjige. Tako da mogu koristiti samo likove i događaje koji su tamo spomenuti. Ostalo moraju izmisliti, a ne smije biti isto kao u Silmalirionu jer bi onda bili u prekršaju. :D

Kao što je @Mladenxy napisao, ako se ne zamaraš usklađenošću sa knjigama (pročitao sam ih sve), serija je ok. Svakako bi trebali počistiti dosta nelogičnih gluposti u seriji. Iz zadnje 2-3 epizode mi odmah na pamet padaju dvije, a kada bi se zamislio bilo bi sigurno više:

Kada eruptira vulkan, Galadrijel stoički dočekuje shockwave užarenog pepela, i preživi isto.
Onaj stari hobit (vođa) u zadnjoj epizodi dobije nož u trbuh, pade kao pokošen, nekoliko trenutaka kasnije iskače iz zasjede i napada ko da ništa bilo nije.

The Exiled 24.10.2022. 09:56

Da, spomenul sam već u jednom od prijašnjih postova, tolike stotine milijuna su potrošili na otkup prava za sve, samo ne za ono oko čega rade seriju.:):D

Mladenxy 24.10.2022. 20:47

House of the Dragon zadnja epizoda je vrh...cijela serija je bila odlična kao uvod u ovo kaj će slijediti....koja bu to rasturačina jedva čekam :D

Libertus 24.10.2022. 22:32

Pogledao isto danas, meni je baš meh epizoda.

Jedva išta akcije u cijeloj epizodi, i jeb**o ih više štancanje djece i scene poroda.

Lignja 25.10.2022. 00:54

meni je zadnja epizoda HOTD razočaravajuća. Uz sve scene koje Libertus spominje, još bi i progurao, ali ostaviti nedorečeno što će se desiti.... Mislim stvarno!!!! kao mi smo svi gledatelji debili koji ćemo sada jedva čekati i cupkati do 2025 kada će izaći nova sezona da nam ti redatelji kreteni ponude svoje prdeže pred nos i daju mrvice akcije i raspleta... tako da serija može trajati u najmanju ruku 10 sezona. sram ih može biti. uostalom, ne znam zašto se uzrujavam kada znamo da je nakon svega onaj bogalj kojeg šoraju halovi postao kralj. jazavci

WraGG 26.10.2022. 11:17

Da se malo odmaknemo od prstenova, zmajeva i slicne tematike za "virgin forever" populaciju...
Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities
Totalno naivno i djecije, ali ima neki poseban starinski štih što mi je totalno kul i jedva cekam treci nastavak. Po meni nesto kao Zona sumraka ali vise na horror stranu. Mozda nesto kao Tales from the Crypt.

Trbonja 26.10.2022. 11:53

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3633289)
Da se malo odmaknemo od prstenova, zmajeva i slicne tematike za "virgin forever" populaciju...
Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities
Totalno naivno i djecije, ali ima neki poseban starinski štih što mi je totalno kul i jedva cekam treci nastavak. Po meni nesto kao Zona sumraka ali vise na horror stranu. Mozda nesto kao Tales from the Crypt.

Slično The Ray Bradbury Theater, Amazing Stories, Tales from the Darkside, The Outer Limits itd. Guglajte horror anthology tv series. Zabavno je i pratim.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:39.