PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

adaksinjo 17.04.2012. 20:25

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2145722)
Uz one gaće što volite, savršeno pašu :p :D

fiksd :D

stvarno su genijalne :D

murina 17.04.2012. 20:34

hahaha

Kineski fox ali mi se čini da će biti dobre. Vrijeme će pokazati

SileTzar 17.04.2012. 20:36

Hehe nije da copram ali Adax je takav kineski Fox satro na prvoj vožnji.

riceburner 17.04.2012. 20:45

Citiraj:

Autor Lovrix (Post 2145647)

edit: Jel zna netko jel mogu Shimano cleatovi na ove pedale? Mislim da mogu , al ak netko može 100% potvrdit.
http://www.njuskalo.hr/bicikl-pogoni...-oglas-4950838

svako ima svoj sistem, moze i ne mora pasat, razlike su u kutevima na cleatovima, treba probat pa onda vidit...

Vuco 17.04.2012. 20:50

Momci, pozdraf sa praznog i mracnog Sljemena :)

Lovrix 17.04.2012. 21:10

Citiraj:

Autor riceburner (Post 2145742)
svako ima svoj sistem, moze i ne mora pasat, razlike su u kutevima na cleatovima, treba probat pa onda vidit...

Ma pašu sigurno , piše da koriste iste na par mjesta , pa sam poprilično siguran.

Blue_Fatal1ty 17.04.2012. 21:10

http://www.pohrani.com/f/3T/91/15dabrM3/motivatore6d1f7e02922d9c.jpg

adaksinjo 17.04.2012. 22:02

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2145736)
Hehe nije da copram ali Adax je takav kineski Fox satro na prvoj vožnji.

zaboravljas da adaksu stizu jos jedne, ZA ĐABE :roller:

Nik 17.04.2012. 22:18

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2145634)
Danas sam napravio nešto što sam mislio da još bar mjesec dana neću moći: praktički dvaput na sljeme otišao. track govori za sebe.

Oho, jos jedan kandidat (uz Lovrixa) za otprasiti spust na zagorsku stranu pa uspon cestom pa opet spust ;)

De5tr0yer 17.04.2012. 22:20

Citiraj:

Autor Nik (Post 2145812)
Oho, jos jedan kandidat (uz Lovrixa) za otprasiti spust na zagorsku stranu pa uspon cestom pa opet spust ;)

Naravno, ja samo čekam iz prikrajka, ko ninđa sam. Nema me nigdje ali sam opet tu negdje :D

SileTzar 17.04.2012. 22:28

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2145813)
Naravno, ja samo čekam iz prikrajka, ko hemoroid sam. Nema me nigdje ali sam opet tu negdje :D

Fix'd.

Pa išli smo već jednom, zašto ne bi opet. Ovaj put želim ić na Srnec.

Flayer 17.04.2012. 22:28

Citiraj:

Autor Lovrix (Post 2145647)
Sportstracker rula , ima sve kaj trebaš i full je pregledan.
Baš mi je super postalo ić na Sljeme , ide ko u četvrtak? U petak ja i Destro vjerojatno opet 2 puta idemo gor-dol , u subotu ako netko ima volje dvaput na lojstek gor-dol , ja bi išao :D

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2145813)
Naravno, ja samo čekam iz prikrajka, ko ninđa sam. Nema me nigdje ali sam opet tu negdje :D

Pa odradite Strmopeć i Sljeme - krećete s tunela, završavate tamo i opet možete krenuti s tunela.

De5tr0yer 17.04.2012. 22:49

Do tunela mi treba sat vremena, ne volim se pacat po gradu baš, ali sigurno je da i strmopeć moram ponovo vozit da vidim kako napredujem. :D

Nik 17.04.2012. 23:01

Zagorska strana preko Srneca ide cim jos malo vegetacija potjera jer mi se ne vozi uz potok i preko Srneca kad je sve sivo...ali kad se zazeleni i kad sunce probija kroz krosnje - e to je prava stvar.

JackZg 17.04.2012. 23:31

Koliko je zahtjevna zagorska strana za uspon, molio bih usporedbu s lojstekom? :)

2 die 4 17.04.2012. 23:31

Citiraj:

Autor murina (Post 2145735)
hahaha

Kineski fox ali mi se čini da će biti dobre. Vrijeme će pokazati

A šta misliš gdje se proizvodi "američki" FOX?
(vrlo vjerojatno u istoj tvornici)
Ja kad sam kupovao svoje, frajer je imao u opisu napisano da su to rukavice iz iste tvornice samo da nemaju deklaraciju na engleskom!

Vuco 17.04.2012. 23:39

Citiraj:

Autor JackZg (Post 2145875)
Koliko je zahtjevna zagorska strana za uspon, molio bih usporedbu s lojstekom? :)

Napisao je Nik da se ide nazad cestom. To je više psihički nego fizički umor :)

Nik 17.04.2012. 23:42

Citiraj:

Autor JackZg (Post 2145875)

Lagano jer se penje cestom, ali nikako se popesti pa psiha ubija...ali strudle sa sumskim vocem u Maloj Hunjki popravljaju stvar ;)
...a i spust je jako zanimljiv, pogotovo singlica uz potok, dosta je ljudi ronilo po liscu :D

Vuco 17.04.2012. 23:46

Za vikend optimistična prognoza :)

Samo, pitanje je što voziti nizbrdo :kafa:

kasko 18.04.2012. 00:27

Vuco si ti bio taj koji je nekoliko lampi za volan isprobal?

Po čemu da se ravnam, jer si polako trazim nekaj, cekam ljepse vrijeme pa da se mogu i po noci voziti ugodno, vozim cesta-makadam 50-50.

Da znam na kaj moram pazit dok gledam, ako već imaš iskustva ili kolege možda ? : D

Jel 150 kn malo za tak nekaj ? Htio bih kupiti u ZGu ili okolici!

murina 18.04.2012. 00:31

Citiraj:

Autor 2 die 4 (Post 2145876)
A šta misliš gdje se proizvodi "američki" FOX?
(vrlo vjerojatno u istoj tvornici)
Ja kad sam kupovao svoje, frajer je imao u opisu napisano da su to rukavice iz iste tvornice samo da nemaju deklaraciju na engleskom!

Nisam ni znao da su Fox dok nisu došle. Pazi kako je na ebayu prekriven znak :D

2 die 4 18.04.2012. 09:35

U zadnje vrijeme su puno stroži za "fejkove" (namjerno u zagradi, jer se radi o istom proizvodu iz iste tvornice koja radi "originale") pa tako recimo CK donji veš više nije CK nego su isto tako prekrili ili zamaglili natpis nečime samo da ih nemogu tužakati, ali ti dobiješ CK gaće, odnosno FOX rukavice :D
Živjeli čajnizi!

adaksinjo 18.04.2012. 09:50

evo ekipa, best buy.

http://www.ebay.com/itm/130648056474...ht_4489wt_1396

SileTzar 18.04.2012. 10:07

Jel može netko linkat neki dobar nosač za kacigu za takve lampe, ALI da se glava nosača ili može rotirat, ili da je dio koji se kači na kacigu pod 90 u odnosu na smjer u kojem se lampa kači.
Na kacigi su mi jedine rupe položene jedna iza druge, a ne jedna pokraj druge, tako da s ovakvim bi mi lampa bacala leve ili desne a ne naprijed :D

De5tr0yer 18.04.2012. 10:13

Složi si prizmu na kacigu tak da ti lijepo baca svjetlo prema naprijed.

A čajnizi neka samo rade tamo u svojoj zemljici jer kad žive u nekoj zgradi kod nas maltene cijeli kvart smrdi. Nadam se da to nećete morati doživjeti.

crocus 18.04.2012. 10:21

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2145998)
Jel može netko linkat neki dobar nosač za kacigu za takve lampe, ALI da se glava nosača ili može rotirat, ili da je dio koji se kači na kacigu pod 90 u odnosu na smjer u kojem se lampa kači.
Na kacigi su mi jedine rupe položene jedna iza druge, a ne jedna pokraj druge, tako da s ovakvim bi mi lampa bacala leve ili desne a ne naprijed :D

Evo
Reci hvala :P

SileTzar 18.04.2012. 10:33

@ destroyer - Beskorisni rasistu. Kod nas u Zagrebu nema kineza, preseli se ovdje.

Epic Photo

Još malo pa bu tako i kod nas.

@ Kroki kroket - jesi isprobo takav ili sličan s Enduromaticom? Oće radit?

adaksinjo 18.04.2012. 10:39

jos jedan vrlo zanimljiv artikl :) uzimam sebi jedan pa ako netko hoce nek javi u iducih 17h :D

http://www.ebay.com/itm/New-2L-Bicyc...ht_4557wt_1396

crocus 18.04.2012. 10:41

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2146012)
esi isprobo takav ili sličan s Enduromaticom? Oće radit?

Moje lampe su one koje imaju odvojene baterije tako da se ta lampa montira na Đuromatik bez ikakvih mountova.
Drugi kazu ovo...

Željac 18.04.2012. 11:09

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2146001)
A čajnizi neka samo rade tamo u svojoj zemljici jer kad žive u nekoj zgradi kod nas maltene cijeli kvart smrdi. Nadam se da to nećete morati doživjeti.

evo jedne za distra :D

:beer:

De5tr0yer 18.04.2012. 11:19

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2146012)
@ destroyer - Beskorisni rasistu. Kod nas u Zagrebu nema kineza, preseli se ovdje.

Epic Photo

Još malo pa bu tako i kod nas.

@ Kroki kroket - jesi isprobo takav ili sličan s Enduromaticom? Oće radit?

Nemaš pojma frende. Nije kod mene u kvartu već baš blizu tebe, ti bi bar to trebo znat. Već su ti otišli mirisni perceptori frende.

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 2146018)
jos jedan vrlo zanimljiv artikl :) uzimam sebi jedan pa ako netko hoce nek javi u iducih 17h :D

http://www.ebay.com/itm/New-2L-Bicyc...ht_4557wt_1396

Kupi još jedan. kthxbai. :D

Žac :beer:

SileTzar 18.04.2012. 11:35

Barem ne primam Kineza u usta, ova boja tog mjehura fakat vuče na neko olovo :D

Kod mene nema kineza, ima džamija i finih ćevosa i pita i japraka i meze jaoooooo.

Ali fakat, ne bi uzimao random kineski mijeh, onog okusa plastike se teško riješit, ako uzmeš normalan ruksak dobiješ fino mjehur unutra, ili kupiš u iglu-sportu onaj nastavak za bočice za 80 kn.

2 die 4 18.04.2012. 11:51

https://www.google.com/search?q=came...w=1920&bih=989

All the way.
Ja od kad sam ga uzeo nisam požalio. Je 150kn za 3L ali isplati se. Nikada nikakvih nepoželjnih okusa nisi u hladnim pičima, a bogam i sam i vrući čaj sipao unutra i nisam osjetio nikakve mio mirise u njemu!
Super jednostavan sistem održavanja i dakako doživotna garancija da se nebu razletio ako ga komprimiraš (recimo pad na ruksak) kao što sam ja recimo satrao onaj mejh koji mi je došao sa Dakine Nomad ruksakom!

Neo-ST 18.04.2012. 12:01

Citiraj:

Autor 2 die 4 (Post 2146057)
https://www.google.com/search?q=came...w=1920&bih=989

All the way.
Ja od kad sam ga uzeo nisam požalio. Je 150kn za 3L ali isplati se. Nikada nikakvih nepoželjnih okusa nisi u hladnim pičima, a bogam i sam i vrući čaj sipao unutra i nisam osjetio nikakve mio mirise u njemu!
Super jednostavan sistem održavanja i dakako doživotna garancija da se nebu razletio ako ga komprimiraš (recimo pad na ruksak) kao što sam ja recimo satrao onaj mejh koji mi je došao sa Dakine Nomad ruksakom!

Imao ga ja (u Consigliere-u), užasan plastični miris i okus kojeg se nikako nisam mogao riješit, a prao ga svim i svačim...

SileTzar 18.04.2012. 12:41

Jebeš mijeh, kako se Stump ponaša? Marko iz Protee je sebi uzeo isto EVO, ali onaj koji izgleda ko njemačka zastava / McDonalds, nije mi baš lepi, ovaj sivi je puno puno ljepši.

Vuco 18.04.2012. 12:44

Citiraj:

Autor kasko (Post 2145900)
Vuco si ti bio taj koji je nekoliko lampi za volan isprobal?

Po čemu da se ravnam, jer si polako trazim nekaj, cekam ljepse vrijeme pa da se mogu i po noci voziti ugodno, vozim cesta-makadam 50-50.

Da znam na kaj moram pazit dok gledam, ako već imaš iskustva ili kolege možda ? : D

Jel 150 kn malo za tak nekaj ? Htio bih kupiti u ZGu ili okolici!

U dućanima su ti lampe 100 eura, a sa ebaya dobiješ za 20$ finu lampu. Gledaj da je fiksni zoom, T6 emiter i 1200-1300 lumena. Cijena sa ebaya je ~20$.

Jeftinije, a za noćne vožnje po brzim stazama dovoljno.

Ima na njuškalu lampi (1000 lumena), ali su cijene skoro duplo veće nego one sa ebaya i lampe su na granici iskoristivosti za neke vožnje gdje je kamenje, korijenje i ostalo. Za makadam će biti ok i ta.

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 2145994)

Za uspon i normalnu vožnju odlična jer široko baca. Jučer je probao na usponu. Na spustu samo ako se ide po cesti i slično. Za neku ozbiljniju AM vožnju (nazovimo to tako) morati ćeš imati neku jaču sa eventualno jačim snopom u sredini.

SileTzar 18.04.2012. 12:57

Ajd mi objasni, ali ko debilu kakav jesam, zar nije bolje imati lampu koja baca 20 metara naprijed i široko nego lampu koja baca 50 metara naprijed ali usko (karikiram udaljenosti).
I koja ide na volan a koja na glavu i zašto.

Renesis 18.04.2012. 13:19

najbolje je imat lampu koja baca 50m a široko ;) a takvih ima za otprilike iste novce :)

ja sam vozio samo sa lampom na glavi, ne treba nista vise...

Flayer 18.04.2012. 13:58

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2146118)
Ajd mi objasni, ali ko debilu kakav jesam, zar nije bolje imati lampu koja baca 20 metara naprijed i široko nego lampu koja baca 50 metara naprijed ali usko (karikiram udaljenosti).
I koja ide na volan a koja na glavu i zašto.

Neznam što smatraš "širokim", a što "uskim" stoga ću pokušat objasnit na slijedeći naćin.

Bilo bi idealno kada bi po tvome bacalo usko i na kraću udaljenost odnosno LED na lampi je kockast što kada si uperiš u dlan, vidiš da je najsvijetlija točka kockica. No kada lampu uperiš dalje, ta kockica "postaje" na nekih 10-15m udaljenosti postaje krug od 1-1.5m (najsvijetlija točka + lagano osvjetljene izvan toga=svijetli cijela šuma) što je tebi sasvim dovoljno da vidiš odlično što je na stazi. Naravno tu govorim o NE-zoomable lampi koja je montirana na kacigu. Dakle, tebi je dovoljno da svijetli tako kako sam opisao na nekih 10-15m udaljenosti, a sve više od toga ti netreba (toliko i po danu gledaš unapred nadam se :D ) jer bi to bilo samo rasipanje svijetlosti.

Zoomable lampa koju buraz ima je odlična za uspon po mraku kada je na volanu jer svijeli šuma no nije baš spretna za spust (za silu može ali nije najbolje rješenje) iz razloga što se zoom nemože nikako namjestiti da pošteno osvjetljava kao što je obješnjeno za lampu iznad jer ova lampa ili svijetli previše okolo (premalo ispred) ili preusko ispred (cca 0.5m je osvjetljeno, a sve izvan te zone je mrak :D za razliku od lampe iznad).
Tako da ta zoom lampa je odlična za uspon po Lojsteku odnosno po mrklom mraku (ili vožnja po gradu).

Ako imaš dobru lampu na glavi, ova na volanu ti "nije potrebna".
Nije potrebna iz razloga što bi se lampa puno previše tresla na volanu i bila od male koristi (iz primjera kada se ova na glavi počne tresti :D ) jer bi osvjetljivala svugdje samo ne tamo gdje treba, a još riskiraš da od silnog drndanja lampa negdje odleti ili počne "šetati" po volanu pa ju budeš svako malo morao štelati :D natrag.
Jer ipak je glava najmirniji dio u cijelini :D

Primjera radi, imao sam na glavi nešto težu lampu na vožnji preko 18-20 staze kada nas je Nik vodio i bilo je sve super dok se nije naletjelo na seriju okomitih korjenja gdje je normalno da se protreseš. E tu je lampa malo "zaplesala" (stresla se) i tih 1-2 sec mi baš nije bilo ugodno :D sve dok se lampa nije smirila :D
No na takvim djelovima nejdeš prebrzo i zadržiš putanju dok se lampa ne stabilizira (radilo se o mount-u kakvog si pokazao da netrebaš odnosno kontra od onoga što tražiš trenutno - po meni je takav mount najbolji, istosmjerni prihvat ili kontra, ovisno što se traži).

Dok eto jučer smo buraz i ja odvozili 9-ku i sa istim mount-om sam imao puno lakšu lampu (cca 110g s baterijom) na glavi i pri sličnim uvjetima mi se ništa nije tresla tj. cijeli spust nisam imao problema sa "vidnim poljem" no ta lampa ima nekih drugih nedostataka :D :D

Rezime - dovoljno ti je da baca 10-15m ispred (osvjetljenje kakvo je objašnjeno na početku) jer sve više je rasipanje svijetla i nepotrebno. Također ako ne patiš od viška pernatih živina, dovoljna ti je jedna lampa na glavi.

SileTzar 18.04.2012. 14:33

Adaks mi je uzeo tu zoomable i bit će mi ta za sve, za uočljivost po gradu, za penjanje i lagane spusteve ili spusteve po poznatim stazama gdje me nema šta posebno iznenadit.
Pitanje je i kako će to sjesti na kacigu. 170kn s nosačem, možda taj focus iznenadi baš.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:13.