![]() |
Citiraj:
|
Koliko sam čitao u nekom reviewu kojeg sam iskopao na Googleu, Tegra 4 će energetski biti superiornija svim ostalim procesorima... a tu je i nvidia gpu, za kojeg se opet tvrdi, jel, da će biti odličan.
Iskreno, nemam neki razlog zašto bi preferirao Tegru :) |
I Tegra 2 i Tegra 3 su bile 'energetski superiornije' na papiru pa su žderale bateriju k'o lude.
|
Well, let us see then... možda su moje želje krivo usmjerene. Neka prvo Tegra krene malo po populaciji pa da vidimo što ljudi vele.
|
Osim toga, Tegra nema neki veliki support od communitya u odnosu na Snapdragon mobove (veliki dijelom zbog same nVidie i njihove neotvorenosti) tako da bih ja, ako se moze birati, ipak uzeo Snapdragon verziju.
|
Predstavljen Xiaomi MI3. 327$ za 16Gb, a 408$ za 64Gb verziju sa Snadragon 800 čipsetom je prilično povoljno. Jedino što mi je malo preoptimistično je podatak koji sam našao za kapacitet baterije - 3050mAh.
http://www.gsmarena.com/xiaomi_unlea...-news-6731.php |
Los Sam e to me zanima.... Znači da je viber, whatsapp, surfanje ide glatko... pa i temple run solidno. Da tu mobitel ne kašlje.
inače obavljam prijelaz curi sa Huawei u8650 na taj :D |
Citiraj:
|
Imam ja Tegru u HTC One X-u, i to kad igraš nekih 5 minuta, još ako je online, gornji dio mobitela izgara :D doslovno, peče kad dodirneš
|
Bio sam prije mjesec dana u sangaju i cackao po kineskim mobitelima.
zanimao me lenovov k900 sa dvojezgrenim atomom. - kuciste odlicno, specifikacije odlicne, ali.. prevelik mislim da je bio oko 3k rmb shaomi je imao dva modela 2 serije shaomi M2s i m ako se ne varam isti su samo je jedan young verzija i ima dual core proc umjesto kvada. izgledao mi je dosta plasticno, kamera okida relativno brzo, ne prebrzo.2400rmb oppo mi je bio odlican, find 5 se zove mob. dosta skup 2800 rmb je bio cirka uglavnom ono sto kinezi kazu da su oppo i Meizu brandovi medu kineskim mobitelima. sada u tu pricu dolazi i shaomi kao najbolje ulozeno dobiveno. lenovo, zte.. nisu na razini ovih gore. evo sad u 11 mj idem ponovno pa napravim neki mali review ako uhvatim vremena. |
Jel imaju ti Meizu i Shaomi gdje za naručiti? Baš ih i ne nađem ovako, a Oppo Find 5 ima za 500+ dolara.
|
|
|
Xiaomi = Shaomi
|
A meizu je UMI? Vidim na Pandi ima akcija za UMI X2 sa 32GB memorije, lomim se izmedju tog THL W11, i sličnih za ispod 2000 krznaša
|
Jedno brzinsko pitanje... Nakon natezanja s Banggoodom da mi pošalju drugi display za Jiayu g3s odgovorili su mi ovo: "You need pay 25.1 USD,and please pay to payment@banggood.com
To save your time, please give us your transaction number when you make payment." Pošto nemam baš iskustva s ovakvim plaćanjem zanima me dal ovo plaćam kroz paypal preko one opcije Send payment i jel sigurno to što Banggood zahtjeva? Hvala! |
Meizu nije isto što i UMI. To su 2 različite kompanije.
|
Citiraj:
No da ne idemo dalje u OT. Čini se da će odluka pasti na Lenovo zbog situacije sa tim Kvarkom i potencijalnim ostvarivanjem garancije kod nas u nekoj skoroj buducnosti |
Citiraj:
Jel to bas display? Ako je, to je otprilike pola cijene njega. Mislio sam da si dogovorio da oni pokrivaju trosak dijelova... Pitam jer ga na stranici nemaju, vec samo digitizer. |
Dobio si linkove za Umi i Xiaomi. Meizu ima samo na par stranica, ali prastari modeli pa ih nisam ni htio stavljati.
Imaš iOcean i Zopo u Italiji. Cijene su cca. 50 EUR veće nego u Kini, ali barem imaš garu. Za Zopo je gara primjenjiva i kod nas, a za iOcean nikad nisam dobio odgovor. I ne plaćaš pdv jer je dostava unutar EU. Treba vidjeti računicu - isplati li ga se dofurati iz Kine i platiti Slavku njegovo ili uzeti iz EU i dobiti ga bez pdv-a. |
taj iOcean x7 plus mi je zanimljiv uređaj ali nikako da ovih što su ga naručili netko napiše dojmove :)
|
Kako Xiaomi može strpat Snapdragon 800, 2 gige RAM-a i sve kerefeke koje su naveli, za 1878kn prema današnjem tečaju? Dok konkurencija udara 4 puta veće cifre za slične uređaje ili čak i slabije?
|
Nije mi se dalo više s njima natezat, u interesu mi je da čim prije osposobim mob... Prvo su mi htjeli poslat screen protector (lol), pa kao zabunom digitizer, pa da bi se onda ipak dogovorili da mi u pola cijene pošalju display. Baš i nisu customer friendly...
|
Citiraj:
Stoji vec tjedan dana u Svedskoj |
Citiraj:
Naravno, to vrijedi za sve proizvođače. |
Xiaomi je ime praktički nepoznato izvan Kine, ali očigledno rade na tome da postanu poznati i drugdje. U Kini su prešišali Apple po prodaji mobitela, a nedavno su maznuli Googleu jednog od glavnih za razvoj Androida tako da mislim da imau prilično ozbiljne namjere proširivati se.
Po teh. speckama, Mi3 je zvijer jer mobitele sa S800 čipsetom možeš nabrojati na prste. A cijena je presmiješna. Problem je što ti nitko ne može dati više informacija o kvaliteti izrade i ponašanju u vremenu. A dizajn mi je bolesno dobar. Jedina Ahilova peta je ekran koji mi se čini malo izbočen u odnosu na kućište. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pa to je to. Drugi deru ogromnu lovu, a sve to može ići dosta jeftinije. Zato bi bilo dobro da se Xiaomi krene širit globalno.
|
Citiraj:
http://www.zopomobile.it/ |
Citiraj:
Citiraj:
|
Jest, koliko sam gledao po Samsungovom quarterly report-u ispada da ih trošak izrade košta 33%, trošak ljudi, organizacije, marketinga 33% i profit 33% cijene. Najvjerovatnije sam debelo fulao ali yield im je oko ~35%, mislim da jedino apple ima brutalan yield od svih većih proizvođača.
Kinezi rade sa puno manje marketinga, imaju puno manju organizacijsku strukturu i yield im je sigurno puno manji. Mislim da će cijene ići nešto dole u skoro vrijeme ali ne puno, flagship će uvijek koštati puno :) |
Citiraj:
|
Autor Gilbert5
Nije to samo tako. :D Prvo kaj bi morali napraviti je promjeniti ime.[/QUOTE] A Sam-sung je kao ludilo od imena,i sa ovim imenom na tržištu bi ostalima dobro poremetili poslovanje. |
Stigao odgovor iz tal. iOceana
c/p Hello, sorry we were on vacation. We can ship in Croatia for 15€ by courier, we offer 2 years warranty for this brand, *we will fix every flaw of the phone, if the phone fall down and break the screen, naturally the warranty won't cover the cost of fixing up it. Do you want more than one piece? Have a nice day |
Ako se konacno odlucim na prelazak na dual sim, Iocean X7 Elite sve je blize vrhu (kratke) liste.
Prvi na listi je bio Zopo ZP980 ali problemi sa ghostingom ekrana (dok se tipka) koji nikako da se rijese vec mjesecima me hladi od njega. X7 Elite je, koliko mi se cini, jedan od top modela od Kineza a da ima podrsku za dual sim. |
Samo malo, to je Iocean zastupnistvo ili samo skladiste u Italiji? Jel nebi onda tvornicka garancija trebala vrijediti kod njih iako sam uzeo mob s Banggooda (kao sto kod nas mozes garanciju ostvarit direkt kod generalnog uvoznika)? Ili ako nista samo mogu poslat mob kod njih u slucaju kvara?
|
Citiraj:
|
Oni su službeni zastupnici iOceana za Italiju, certificirani od strane proizvođača jer dilaju samo iOcean proizvode.
Ostali su ovdje navedeni. http://www.iocean.cc/Dealer.html |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:56. |