![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Tak su mene plašili oni koji nikad nisu sjeli u auto i vozili po lijevoj strani. Dobio službeni auto tjedan nakon selidbe u UK, dali mi ključeve i rekli vozi. Slijediš promet i ako nakon 5 minuta nisi sposoban tako voziti, vrati vozačku gdje si je našao :D |
A stvarno ga nekad izvališ
Sad si to napisao u stilu "isto je pozvati lift lijevom rukom i desnom" |
Tako je i meni bilo upitno mogu li vozit na Malti, ali što kaže Ivan, voziš za drugima i to je to.
Ajde, tada automatik pomaže da se ne moraš misliti oko šaltanja lijevom rukom ali vjerujem da se i na manualca brzo navikne... |
Ni manualac nije problem, prešaltat ćeš prvi put u 5. umjesto u 1. i nakon tog će sve sjesti na mjesto :lol2:
|
Vozio nedavno prvi put po lijevoj strani, automatik. Nisam htio iznajmiti ručni mjenjač za prvi put.
Nakon jako kratko vremena se oslobodiš i jednostavno voziš. Naravno x puta sam krenuo na krivu stranu - lijevu - da ću se sjesti kao vozač. Ono što mi je bilo strašno - kružni tok, stvarno ne znaš na koju stranu gledati, otkud dolaze auti; totalno neprirodno. I tipa kad treba platiti cestarinu pa treba doći bliže sa desne strane a ne lijeve - srećom sam dosta visok pa sam uspio, nekako... |
Nije to plašenje. I ja sam imao plan uzet auto na Malti i fala bogu da nisam. Užasne gužve. Lako je vozit ravno, ali križanja sa dvije ili više traka i kružni tokovi. Ne hvala. Uber je bio jeftin.
|
Bio s klincima ove god na Malti i uzeo Pežo 308 karavan, jedini uvjet je bio da je automatik da nemoram mislit na šaltanje krivom rukom.
Ušemiš se vrlo brzo, nikakavih problema u 4 dana...jedino ujutro kad sjednes u auto ti treba factory reset da se sjetis na koju stranu ides |
Ima li netko preporuku za neke vinarije / seoska domacinstva oko Toskane? A da ne moram prodati bubreg? :)
|
Ekipa ima netko za preporučiti mjesto tu kod nas u RH, IT ili SLO gdje:
1. Ok je za biti sa djetetom od godine i pol 2. Ima hotel sa full pansionom 3. Ima sanjkalište gdje se mogu sa malom sanjati 4. Nije više od 4h udaljeno (cirka). Jer idemo na 2-3 dana pa mi se ne vozi 8h da bi se malo sanjkao Preferirao bih u RH ili SLO. IT je "zadnja" opcija. Može i Austrija ako netko ima dobra iskustva. |
Sanjkanje će u RH biti problem, jer nemaš baš snijega zadnje vrijeme, eventualno Sljeme i Platak, ali to tek kad doslovno vidiš da je zapao snijeg. I teško da ćeš naći u blizini hotel s ovim što tražiš.
Slovenija je već dobar izbor. Ja sam ti bio u Hotelu Bohinj u zimi, bilo je snijega, blizu je Bled i Triglav, blizu je Vogel (skijalište + sanjkalište), ima all inclusive. Možeš đir oko Bohinja, možeš Đir oko Bleda, možeš hodati, možeš skijati, sanjkati se. Bio sam i u Hotelu Soča na Bovcu, isto ok, ali se ne sjećam kakav sam paket imao. Bilo je isto snijega. Soča je predivna zimi. Imaš Laško i Celje s svojim termama blizu, pa se popesti gore na Celjsku Koču (malo skijalište i sanjkalište). Ako već ideš u SLO ciljaj gore oko Triglava i Soče, gore ima snijega i svega. Ako čak i nema na Bohinju snijega, na Voglu ima 100%. |
Citiraj:
U samom mjestu ima sanjkalište. Blizu je Planica (sanjkalište, super šetanja do planinarskog doma Tamar. Staza je u snijegu pa se klince može vuč na sanjkanjama). Pokljuka je blizu, isto super za otić gore. Monte Lussari u Italiji je blizu, super za dnevni izlet. Prvu godinu smo uzeli hotel na Bledu pa obilazili, drugu godini smo apartman u Kranjskoj Gori. Ove godine idemo u Weissbriach. Sat vremena od Kranjske gore, malo selo u Austriji. Sanjkalište, zaleđeno jezero, u smještaj je uključen i ski pass (doduše ima samo 5-10km al malo proskijat ak će nam se dat. Idemo prvenstveno jer se ne mora uopće palit auto u mjestu. Jedino ak nam pukne pa u terme odemo negdje, al izuzev toga sve je blizu u selu. |
Ako nekad i zapada kod nas, mi smo razmisljali o Čelimbaši u Mrkoplju, jer smo vise puta nocili u Japodiju u Sungeru. Nama se smjestaj svidio, nema guzve i zato nam je ovo kao ideja cijelo vrijeme u glavi. Za otici par dana mi izgleda sasvim ok. Nisam doduse vidio kako Celimbasa funkcionira, ne ocekujem nista fensi. Ja snijeg mrzim, ovo je samo zbog male da ga vidi na par sati...
Ima tko iskustva da podijeli? |
Jel bio tko na Bjelašnici?
Odlučili smo se u zadnji tren, cijene po Italiji i Austriji su grozomorne, ja sam navijao za Maribor, ali žena bi radije u BIH u all inclusive hotel sa wellnesom i animatorima za djecu. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Mi smo bili lani u Kranjskoj gori, dijete godinu i pol i bilo nam je super.
Smjestili smo se 5 minuta od skijališta u ovom apartmanu https://resetapartments.com/. Bilo je dosta snijega pa smo svuda išli na sanjkama. Sanjkalište ti je jako blizu. Navečer bi prošetali do centra, 10-15 minuta hoda. Kranjska gora mi se čini kao čist ok lokacija, ima ok restorana za pojesti i sve je blizu auto nismo uopće koristili. |
Citiraj:
Nasi utisci su predivni sa Cipra, jako je naravno slican Grckoj. Ljudi su super i skuzili smo da je Ayia Napa malo skuplja od ostatka, ali to je bilo za ocekivati. Ukoliko netko jos treba slobodno se javite. :goood: |
Citiraj:
ali to je iz zga autom 3 sata cca. |
Ja ti idem idući tjedan u Sarajevo. Ići će mo na Trebević, Jahorina, Bjelašnica. Na Jahorini je prošli tjedan pao snijeg i ovaj vikend su otvorili sanjkalište i skijalište. Pa ti javim.
Ove godine smo ti bili u Monte Cavalu, Južni Tirol, Italija. Sanjkalište je dugačko 10 km, 45 minuta vožnje. Vidi s hotelom da li ti daju vaučer za sanjke. Onda ih dobiš za 1 euro i plaćaš samo gondolu. Pogledaj si još Rogla. Imaš gore hod med krošnjama, šetnice, hotele, restorane, skijalište, igralište za klince. Imaš onaj bob na šinama. |
U bih ne bi isao al hvala.
|
Bio neko na Novom Zelandu pa da ima za preporučit kod koga uzet kamper? Još ak je i koristio one za 1$ koje trebaš odbacit s točke A do točke B
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:44. |