![]() |
Citiraj:
a gle... "lako" je kupit najskuplju, kaj kad ju konfa nemre hranit, nema smisla |
Citiraj:
S tom rezom CPU neće nikad doći na 100%, samo će biti slab jednostavno, čak i da staviš 4090 unutra. :) Ali na 4k, nemaš granica. :D GPU će biti na 100% zakucan u igrama, CPU će to hendlat još nekako. Ali jednostavno ga je vrijeme pojelo. :D Ako misliš gejmat u 4k, najmanji ti je problem CPU trenutno. :D Trebaš grafu od 1000-2000EUR. Tako da, osobno, ne bi ulagao uopće u gaming na 4k u tvom slučaju, jer i da staviš nutra 3070 (koja je stvarno dobra mid-range grafa), izvući ćeš 20-40FPSa u 4k. |
Da je 4/4 proc bilo bi problematično, ovo je 4/8 proc, on se još nekako drži. Daleko od idealnog naravno, ali gurao bi on 4k. Za 3070 na 4k ne bi bio bottleneck. Dosta nezahvalna kombinacija
|
Samo se nadam da uz ovaj 250GB SSD imaš još jedan, nisam već dugo vidio OS SSD + HDD. :D
Ima tu dosta mjesta za napredak, grafa u ovom slučaju mi se čini kao nepotrebno ulaganje ako se ne uloži i u druge stvari. |
Ako game-am to je onda jedna igra u isto vrijeme, nemam nasnimljeno 10 komada, tako da kapacitet diska nije bitan ni problematičan. Mogu ja narihtat i2k rezu u igrama ako 4k ne bu vozio :D
|
Pa ne bi razmislio o novom kompu ako ti već nije problem dati lovu za 4090?
Ali raditi će u 4k i 2k svaka grafa koju staviš s tim CPU-om. Na tebi je da definiraš budžet i vidiš što te interesira i koliko si se spreman rastegnuti. |
Citiraj:
A za prijedlog grafe za 4k? Što se jača može kupit IMHO tj barem 3060Ti/6700XT rang. Pretpostavljam da će se i konfa mijenjat u dogledno vrijeme. |
Ma da, ali imaš još dodatnih SSD-ova. On nema. :)
Ali ok, ako ima mjesta, nikome ne smeta. |
Poz ljudi, gledam si pecat novu grafu i vidim da na njušci nude za fakat sitniš grafe sa garancijom (3080ti), pa me interesira jel to neki scam ili šta?
Ono, fakat su toliko niske da mi je sumnjivo. |
“If it is too good to be true, it probably isn't.”
|
Citiraj:
Naravno. Obično ih se prepozna po tome da su registrirani nedavno (iako nije pravilo, odnedavno provaljuju u stare dugo nekorištene accounte), imaju nerealno niske cijene i pay protect (da te može probat scamat sa porukom za plaćanje gdje te traži podatke). |
Fulao, može brisanje
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk |
Aha, a bogte...
|
Na kraju sam odgodio kupnju al sam nastavio gledat, pa da javim, na Iponcomp ima 4070Ti za ispod 1000€ što je dosta okej cijena, pa se premišljam između toga i 7900 XT al mislim da prvo ide proc novi
|
Citiraj:
Dobrih 7g+ koristim samo SSD, i za torrente itd. Nikada problema, a tiho je. |
Kako je SSD od 256gb postao malen za glavni, prebačen je na torrente, ne znam zašto bi to bio problem?
|
Palit stormX 3060 8gb 289 eura plus mailbox poštarina. Za laganiji Gaming mislim da nema boljeg deala ovih dana? Trenutno sam na 1050ti
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nikad mi ni jedan nije crko. A hardiskova mi je crklo pun q, uključujiući WD red NAS. Nikad više ni u jedan kompjuter mi neće mehanički. Trenutno na kompjuterima imam 14 SSDova, svakakvih, nikad ni s jednim problema, ove manje dijelim familiji (nikad problema). ------------------------------------------------------------------------------------- Ontopic. Mislim da je 3060 8 loš proizvod i da je definitivno bolje dat 40-50€ više za 3060 12 GB. Ta 8GB je odvratni nvidijin manipulacijski trik da zavaljaju ljude. |
cemu cudenje sto nije bila ista situacija sa gtx1060 3 i 6gb
|
Počela mi je mrvicu kašljucat moja 1060 6GB ( makarstvarno još uvijek dobro služi).
Pa me zanima što je eventualno najpametnije uzeti do nekih 3.500kn. Većinom FHD gejmam, ništa 2k ili 4k |
Polovna 3060 Ti/3070 sa garom
|
Citiraj:
6700 XT moš nove nać za 3600-3800. Ona je u rangu 3070 otprilike. |
hvala dački
|
Pa cijena nove 3070 je sad valjda oko 500 eura (barem vani), sta bi uzima polovnu s garancijom za te pare.
|
Mobileshop Inno3D 4070 Ti za 890€, navalite narode
|
Prakticki ih dijele!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:12. |