![]() |
Pa 4,4 bez da ga naprežeš do granice. Pitanje je za što ti treba, evo ja još nisam našao nešto što igram/radim da nešto posebno profitira od bržih clockova. Ima sad i relativno jeftinih vodenih pa i to treba razmotriti ako hoćeš veći OC 24/7.
|
Citiraj:
|
Koristi li tko možda FX 6300 na 880G Extreme3(U biti ista ploča kao 890GX Extreme3,vrtim BIOS za 890GX)
Vrijeme je da zamijenim 955 BE s nečim boljim jer bottlenecka 280X |
Ne podržava ta MBO Fx-a, jedino phenom x6.
|
Dela frendu upravo 6300 na toj ploči. Ima nekih mušica, ne sjećam se kojih, ali ništa posebno. Samo zadnji BIOS i to je to.
|
Zadnji BIOS je već gore,jedino ima još neka beta verzija i to je to.
880G Extreme3 podržava FX 6300 preko CPU support listi. Izgleda da ću onda morati sa 890GX BIOS-a nazad na 880G http://www.asrock.com/mb/AMD/880G%20Extreme3/?cat=CPU |
Citiraj:
što se tiče fx-a, bile su priče da je čak i fx8xxx radio na toj ploči, ali ja ne bi ipak riskirao.. prema službenom supportu, fx6300 bi morao raditi na toj ploči bez ikakvih problema Citiraj:
|
Vratit ću se onda na 880G BIOS ako uspijem povoljno nabaviti FX6300.
Neki dan mi je promakao povoljni FX6300. U biti i Phenom II X6 bi bio super naspram 955BE. Da i meni bi pomoglo ako možeš saznati koje su to mušice. |
Potvrđujem - 880g Extreme 3 i FX6300. Nakon updateanog biosa sve radi normalno, osim sto imam nekakav dugi boot time (15 sec do "beepa").
Ali uz FX-a ubacio sam i SSD, memoriju i drugu grafu, tako da vjerojatno je problem negdje drugdje, a ne u matičnoj i procu. |
Na Gigabyte pločama je to npr. normalno ponašanje kad je beta bios gore.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
treba probat nekog fx8300 95W na njoj, možda bi radilo :D |
Asrock mulja. Prvo su najavljivali podršku onda se povukli nakon par tjedana valjda kad su skužili da su komponente na ploči šrot koji neće moći izdržati. 880G Extreme3 ima veći broj podržanih FX-eva nego 890GX. Izašla je kasnije pa su vjerojatno ispravili neke falinge. Za Extreme4 i 125W FX-eve piše "For cooling the CPU and its surrounding components, please install a CPU cooler with a top-down blowing design", tako da je kvaliteta tih 8+2 upitna. 125W Phenomi vjerojatno na drugačiji način koriste struju za P-stateove.
|
ma cijela ta as rock extreme serija za amd su bile teški šrot po pitanju regulacije. Navodno su krepavale ko mutave
|
6 godina radi ko urica?
|
sa fx-om? :D
To nisu ploče za 125w fx-ove niti overclock. Znači i ove nove 990 extreme4 i sl. |
Ma ok su za PhenomII x4 ili FX6300 i lagani oc bez dodatnog dizanja napona, ali nisu baš "extreme" dobre. PhenomII x4 s lagano dignutom frekvencijom (i aktivnim hlađenjem VRM-ova) radi već godinama bez problema. Čak ni USB-ovi nisu krepali što je za ASrock uspjeh.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
što se stvarno fx-a tiče, to je meni više stvar principa, kad su usrali iz asrocka bios |
Koliko se sjećam, AM3 Asrockice su bile većinom ok, ali AM3+ s bilo kojim chipsetom su sve redom neisplative i nedovoljno kvalitetne.
Možda jedino 980DE U3S3 za neki 95W procesor jer je bila jedva ~440kn, ali kako je sad 970A-DS3P 500kn, niti ona više nema smisla. |
Evo iz mbo teme:
Citiraj:
Ovo sve na AM3+ je bilo neisplativo s obzirom što se moglo kupiti, eventualno jedan period 980DE U3S3 u low-endu One 990FX Extreme3 su strahovito loša kupovina za svoju cijenu, a poneke high end da ne pričamo. Extreme6 - duplirana 4 phase, limitirani naponi, nema LLC i sl. |
Evo jednog testa novog Wraith coolera:
http://wccftech.com/amd-wraith-cooler-hyper-212-evo/ Sad više netreba ni bolji cooler :) |
Super, samo gdje su bili do sada. To je trebalo biti kada sam JA kupovao :D
|
morali su napraviti propisni down-fire kuler :D
|
Pusti šalu, za tvornički hladnjak ovo je fenomenalan posao. 10/10
|
ma oke je definitivno, a da nije AIO vodenjača... samo velim mora i dalje biti kuler koji roka po vrm-ovima ;)
|
Ma ne mora, na mojima možeš držati prst do mile volje. Praktički su mlaki ali se zato chipset pošteno grije.
|
koliki clock i kojeg cpu-a?
|
4.4 ghz, 8320 bez dizanja napona.
|
Bila je i na mislim tomshardware usporedba sa mislim termalright macho, wraith je imao bolje vrm temp. zbog top down načina rada
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:18. |