PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

riceburner 28.08.2015. 12:24

Citiraj:

Autor jed2i (Post 2820878)
Si imao problema sa mondeom mk3?

da, dva puta farbana sva 4 vrata u garanciji (standardni problem odvoda vode), zaglavljivanje mehanizma za otvaranje haube, dvomaseni zamasnjak, dva puta zablokirale zadnje kocnice, osovine onih klapni na usisu i slag na kraju otisel motor, jer su mi kolege u firmi stavili krivo ulje, duratec HE sa nikasilnim kosuljicama isto standardna boljka duratec he motora...
bilo je toga jos, ali ono sto mu priznam predobar auto za dulja putovanja, nikad iz njega nisam izasao umoran... :goood:

lowrider 28.08.2015. 13:08

Citiraj:

Autor turbojc (Post 2820686)
A koje japance uopće gledaš?

Kolega s Civicom radi 30 kn plina 100 km.
1.6 motor.
EP2 oznaka auta.

Jedino bih s plinom spario Hondu, ak bi za par godina mijenjao auto definitivno Accord 2.4 od 2009.g na ovamo, ak me t-jet nedajbože iznevjeri neplanirano :goood:

Taj Monde mk3 mi je dobar auto, puno auta za malo novaca.

jed2i 28.08.2015. 13:10

a čovječe, baš te nije mazilo :)
ljudi se često zeznu s dizelašima, uzmu ih zbog štednje goriva, i onda štede tak da ih tjeraju u jako niske okretaje i to ubije dvomaseni, ne znam kak si ga ti vozio al 90% problema s dvomasenima je zbog toga
Klapne usisa su boljka i kod bmw-a

turbojc 28.08.2015. 13:29

Citiraj:

Autor lowrider (Post 2820910)
Jedino bih s plinom spario Hondu, ak bi za par godina mijenjao auto definitivno Accord 2.4 od 2009.g na ovamo, ak me t-jet nedajbože iznevjeri neplanirano :goood:

Taj Monde mk3 mi je dobar auto, puno auta za malo novaca.

I definitivno idi na 2.4 verziju. Puno bolje nego 2.0.
Čak su neki pričali i da je potrošnja valjda bolja, jer ima više snage da pokrene auto.
Plus, par preinaka, i drugi osjećaj vožnje. :)

riceburner 28.08.2015. 14:07

Citiraj:

Autor jed2i (Post 2820911)
a čovječe, baš te nije mazilo :)
ljudi se često zeznu s dizelašima, uzmu ih zbog štednje goriva, i onda štede tak da ih tjeraju u jako niske okretaje i to ubije dvomaseni, ne znam kak si ga ti vozio al 90% problema s dvomasenima je zbog toga
Klapne usisa su boljka i kod bmw-a

u to vreme smo ga koristili ja i majka za putovanja, tempomat i prst u uho stil voznje...

Dottore 28.08.2015. 14:45

Citiraj:

Autor riceburner (Post 2820886)
da, dva puta farbana sva 4 vrata u garanciji (standardni problem odvoda vode), zaglavljivanje mehanizma za otvaranje haube, dvomaseni zamasnjak, dva puta zablokirale zadnje kocnice, osovine onih klapni na usisu i slag na kraju otisel motor, jer su mi kolege u firmi stavili krivo ulje, duratec HE sa nikasilnim kosuljicama isto standardna boljka duratec he motora...
bilo je toga jos, ali ono sto mu priznam predobar auto za dulja putovanja, nikad iz njega nisam izasao umoran... :goood:

Taj zamašnjak je više manje bitan i spada kao potrošna roba.
Jesu li to diskovi u pitanju? Ako da, onda je vlaga ušla cilndar klješta ili te zeza glavni kočioni cilindar

rodney 28.08.2015. 15:45

Citiraj:

Autor jed2i (Post 2820872)
Fordovi su ok, ne znam koje si vozio al ja sa svojim nikad problema nisam imao.
A taj 1.8 dizel je mrtav do 2500okretaja, voli visoke okretaje

Istina, nije neki snagator. Inače ne vozim brzo, gledam samo da sam preko 2K rpm da ga ne začađim previše, ali vozio sam i noviju verziju, onog sa tdci motorom (taj je 105-110 konja), i osjeti se razlika, pogotovo na nižim okretajima. Pošto se ja 90% vozim van grada, na slabo prometnoj cesti, neka brzina i ubrzanja mi nisu bitna. Meni je samo bitno da sve radi, da mogu proć tehnički na bilo kojoj stanici, bez da moram nekoga znat. :lol2:

turbojc 28.08.2015. 16:17

Kolega ima C-Max, prvi vlasnik, baš taj motor 1.8 tdci.
260k km, prva turbina. :D

sale001 28.08.2015. 16:44

Kod Focusa 1.8tdci postoji u dve verzije, 100 i 115konja.

turbojc 28.08.2015. 16:48

I onda kažu kako smo mi Hondaši budale što sve oslovljavamo u kraticama poput DC2,FN2,B18C6,D16A9. Ccc.

Ali on ima onaj od 115 ks.

lowrider 28.08.2015. 18:19

Te klapne tzv swirl imaju BMW, talijani, Ford, Merc koliko sam čuo i to je s......nje kad uleti u motor.

A svi motori kod svih marki imaju svoje oznake i skraćene kodove, samo se kod npr. Hondu to češće koristi. Isto tak i modeli, Punto 2 je 188 npr.

lowrider 28.08.2015. 18:34

Citiraj:

Autor turbojc (Post 2820925)
I definitivno idi na 2.4 verziju. Puno bolje nego 2.0.
Čak su neki pričali i da je potrošnja valjda bolja, jer ima više snage da pokrene auto.
Plus, par preinaka, i drugi osjećaj vožnje. :)

Je, 2.4 je nepunih 200ks. Znam jednu stariju liniju 2004.g koja 2.4 koja je odradila 170 000 km na plin bez greške i flashluba. Plin zmapiraš kao hoćeš, možeš složiti da ide bolje nego na benzin

turbojc 28.08.2015. 19:25

Za flash lube nisam čuo na Hondi, tj. da netko koristi. A kako ide, i može li se složiti da ide bolje nego na benzin, ne znam, don't care, al znam da su svi super zadovoljni. Vjerojatno to ima i do osobe koje instalira.

IcyTexx 28.08.2015. 19:39

Citiraj:

Autor lowrider (Post 2821020)
Te klapne tzv swirl imaju BMW, talijani, Ford, Merc koliko sam čuo i to je s......nje kad uleti u motor.

A svi motori kod svih marki imaju svoje oznake i skraćene kodove, samo se kod npr. Hondu to češće koristi. Isto tak i modeli, Punto 2 je 188 npr.

Ja bi ih sad trebao mijenjat na Volvu D5... Sva sreća pa oni imaju van usisne grane, u bloku motora i tak su napravljeni da ne mogu upast. Zato je i popravak dost jeftiniji jer se ne mijenja cijela usisna grana. Al da mi je znati budalu koja stavlja komadiće plastike na štapiću u motor, zadavio bi ga. Naravno da se to s vrmenom smrda ili prejak motorić otkine ručicu koja viri iz motora i krene frcat ulje van...

http://www.pohrani.com/t/17/10I/4GmV...15-07-17-a.jpg http://www.pohrani.com/t/3W/6R/3MUD0...15-07-17-a.jpg http://www.pohrani.com/t/l/sc/1iLWCd...15-07-17-a.jpg

lowrider 29.08.2015. 01:12

Kak u bloku, vjerojatno u glavi, one jesu na usisnim kanalima za (pre)usmjeravanje zraka.
Da blesavo napravljeno, znam neke koji su ih skinuli a usisnu zavarili, i nikakve promjene na loše nisu primjetili

IcyTexx 29.08.2015. 02:37

Te klapne su se davno same odspojile, a kad smo ih ponovno spojili, auto je osjetno bolje vukao od 3000-4000rpm. E sad, dal je placebo il ne nemam pojma. Voli kickdownat bas na tih 3000rpm i imao sam osjecaj da leti, da se brze razvrti kad je to bilo spojeno. Drugi dan nisam imao takav osjecaj, kad sam pogledao ispod haube, opet se plastika bila smrdala. Ovisi valjda u kojoj poziciji su klapne ostale kad se rucica odspojila.

riceburner 29.08.2015. 09:17

Citiraj:

Autor Dottore (Post 2820958)
Taj zamašnjak je više manje bitan i spada kao potrošna roba.
Jesu li to diskovi u pitanju? Ako da, onda je vlaga ušla cilndar klješta ili te zeza glavni kočioni cilindar

dvomaseni zamasnjak nemre bit potrosna roba na 30k km :rtfm:

a kaj se tice kocnica, diskovi su, a problem je bio u mehanizmu za samopodesavanje razmaka pakni, ono kad se pakne trose i taj mehanizam ih odrzava na konstantnoj udaljenosti...

Ladytron25 29.08.2015. 09:46

Ide tko na Street race u Os?

domy1 29.08.2015. 11:00

Na astri 1.9 16v isto ti glupi swirlovi, mijenjana usisna nakon garancije na 60k i samo 3 godine i onda nakon 9 godina i 150k s novom poboljšanom krilca isčupana van i kupio na ebayu gotove pikse. Nisu bile skupe, pa mi se nije dalo kemijat.

Onda je uređena i turbina i injektori preventivno, i brtva glave jer je lagano probila kod jednog cilinda i lagano je trošio antifriz. Jedan injektor je bio loš, ostali samo počišćeni, a turbina lagano spigana grana(obrađena je) i promijenjene su brtve i ležaj. Ja sam htio samo čišćenje i balansiranje jer nije bilo ni lufta i sve netaknuto neoštećeno u Puriću su rekli da je mala razlika u cijeni jer kit nije skup. A balansiranje i čišćenje se tak i tak radi. Kada sam je preuzeo bila je doslovce kao nova :D

Sad kad je sve pic pic već 20k km auto ide pa usudio bi se reći bolje nego nov.

lowrider 29.08.2015. 11:17

Taj 1.9 16v je Fiatov mjet motor, tak da isto ima taj sustav. I to je najbolje skinuti i začepiti

domy1 29.08.2015. 11:25

E vidiš, prevario bi se, usisna nije ista :) Motor ko motor je Fiat, i sve oznake na njemu, ali usisna je PIERBURG.

turbojc 29.08.2015. 12:26

Citiraj:

Autor Ladytron25 (Post 2821222)
Ide tko na Street race u Os?

Pa naravno.

Bit će ljudi, sto posto.

:lol2:

Ladytron25 29.08.2015. 13:09

Citiraj:

Autor turbojc (Post 2821273)
Pa naravno.

Bit će ljudi, sto posto.

:lol2:

:lol2: ak nadjem prijevoz ode i ja :D

burmuz 29.08.2015. 22:53

Vratio se danas iz Maranella. Vozio sam Ferrari 458 Speciale 20 min. Majko moja što ide, nisam mislio da auto može tako ubrzavati. Doduše, nisam dosada vozio takav auto, no ipak :)

Brko 29.08.2015. 23:20

Koliko to dođe sada? Ja sam jednom davno 20 minuta platio 90 eura za sličnu egzibiciju ali ne u maranellu ;)

aski 29.08.2015. 23:25

http://www.pushstart.it/en

Jel bio kuronja Flavio od instruktora? :D

burmuz 29.08.2015. 23:57

E sad, nisam siguran u kojem sam bio. Odmah do muzeja Ferrari, ako to nešto znaci. Koštalo me 230 eura. No, meni nije žao.

aski 30.08.2015. 00:09

Ma to je pushstart. Zato sam i stavio link da Brko vidi cijene.

Ispred je veliki parking, a malo dalje od ovog push starta je i muzej.

Tu u blizini je kad sam zadnji put bio u Maranellu (za Monzu 2012.) bila parkirana Testarossa. Frend se uguzio unutra nakon sto je 10 minuta nagovarao lika da ga pusti :D

Za F40 nije bilo pomoci. Nitko nije dao ni prismrditi mu :fiju:

Dottore 30.08.2015. 03:30

Citiraj:

Autor riceburner (Post 2821216)
dvomaseni zamasnjak nemre bit potrosna roba na 30k km :rtfm:

a kaj se tice kocnica, diskovi su, a problem je bio u mehanizmu za samopodesavanje razmaka pakni, ono kad se pakne trose i taj mehanizam ih odrzava na konstantnoj udaljenosti...

Veliš 30tkm izdržao zamašnjak? Pa to je burutalno premalo. Ako se ne varam još netko drugi umjesto tebe trgao agresivno do besvjesti. Ili loša kvaliteta materijala . Obično izdrži 5-6 godina zavisno po vožnji.

Citiraj:

Autor burmuz (Post 2821427)
Vratio se danas iz Maranella. Vozio sam Ferrari 458 Speciale 20 min. Majko moja što ide, nisam mislio da auto može tako ubrzavati. Doduše, nisam dosada vozio takav auto, no ipak :)

Ništa od propetog konjića :) Rađe nezaboravni dođivljaj iz Saint Agate ( u prijevodu razjarenog bika )

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2821433)
Koliko to dođe sada? Ja sam jednom davno 20 minuta platio 90 eura za sličnu egzibiciju ali ne u maranellu ;)

Sa 17 rođendan sam lijepo doživio u Lamborgihiniju Diablu SV ( čitaj Sport Velocite , prepoznatljivi cijeli plavi sa crvenim oznakom) , glavom i bradom vozi ga testni vozač Valentino Balboni. Nismo ni komunicirali ali me prejednostavno pročitao kao knjigu sa puno oduševljenja . Valjda me na čelu ispisalo još, joššš . Pod time juriti 200 na sat na javnoj cesti i piuretom uz paljenje gume po praznoj pisti. Najjači doživljaj kako na leđima osjetiš veliku vibraciju detonacije i eksplozivnosti sa dvanaest simfonija orkestara. Auu , još da stisne gas i dozivljaj kao da je probudio vraga u njemu (motor vrišti )
Eksplozivno i nezaboravno u pamćenje. Više neznaš koliko vremena provodiš osim dva puta posjeta do benzinske da nadolije :D Imao sam osjećaj da traje cijeli dan ali posve besplatno. Ozbiljno!

Edit.
Valjda sam sad propjevao nakon partya 6 pivi Estrella i 14 Pelinkovca da lakse prisjetim svoje mladosti :))))

burmuz 30.08.2015. 09:33

Citiraj:

Autor aski (Post 2821448)
Ma to je pushstart. Zato sam i stavio link da Brko vidi cijene.

Ispred je veliki parking, a malo dalje od ovog push starta je i muzej.

Tu u blizini je kad sam zadnji put bio u Maranellu (za Monzu 2012.) bila parkirana Testarossa. Frend se uguzio unutra nakon sto je 10 minuta nagovarao lika da ga pusti :D

Za F40 nije bilo pomoci. Nitko nije dao ni prismrditi mu :fiju:

MA, ima ih više tamo. I svi te vuku za rukav, "ajde ajde"... Samo mi nije jasno kako znaju koga treba vući, jer ne vuku sve. Haha XD
No da, odsjeo sam u hotelu Planet. Ispred mene Ferarrijeva tvornica a iza generalno sjedište za F1. Reko ok :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:24.