![]() |
Je, mislim da je i dan danas najbrzi mjenjac. Super radi. Dok radi :)
Uzasno puno problema je bilo s njim, sam vw se nije mogao dogovorit da li ce biti suhi ili mokri dsg.... Pa je bilo pizdarija oko ulja za taj mjenjac.... Sve u svemu, izbjegavati automatik kod vw. I kod audija ako se radi o onom cvt mjenjacu. Mjenjaci koji valjaju i koji su se pokazali izdrzljivima su ZF i Aisin. Aisin i sam vozim, nije najbrzi, daleko od toga, ali da obavlja posao kak treba, obavlja. Dodatni plus je sto je to dobro poznat mjenjac koji mehanicari znaju servisirati. Nije nesto egzoticno. Sent from my HTC One using Tapatalk |
Automobili
Citiraj:
Imaš više verzija DSG. Kolega ima Skodu Octaviju 2007 2.0 TDI sa DSG-om i već prešao preko 300.000km. Još je oduševljen Poslano s kompjutera iz kreveta preko interneta |
Jed2i prema broju sasije sam odabro tu s aktivnim ugljikom, pa ak po sasiji nudi to valjda je pripremljeno, neznam
|
Imaš obične filtere i sa aktivnim ugljenom. Po šasiji ti nudi valjda po izgledu i veličinu modela filtera. Ne znači to da li ide isključivo aktivni ugljen.
Poslano s kompjutera iz kreveta preko interneta |
Dobro, jeste vidjeli kako izgledaju ti filteri sa aktivnim ugljenom? Malo crnila na filter papiru. I sam ih uvijek uzimam, ali ne osjetim neke razlike između normalnih filtera i sa aktivnim ugljenom.
|
Citiraj:
Imam jedno 7-8 primjera raspadanja unutar 80 000km Od kojih mi je vrh onaj iz molydona - Ibiza 1.4 150ks DSG - manje od 20 000km - imaš osjećaj da će se raspast auto kad prešalta iz 2 u 3 i nastavi se trest. Ne priznaju mu garanciju - "sve je unutar tolerancija" :) Kaj je bilo dalje, ne znam. Citiraj:
Ugljen pročišćava zrak ali sami sklop klime bolje iskoristi takav filter ako ima senzore za nadzor kvalitete zraka(vjerojatno onda miješa postojeći "kabinski zrak" sa vanjskim, ne znam kak točno radi.) |
pa šta nisu suhi za ove manje mašine, a mokri za 2.0+?
|
Vraćao se jučer s morene, resetirao BC u Gračacu, stara cesta, slika snimljena pred Karlovcom gdje je bila kolona. Autek je bmw 116 d. Da sam htio, moglo je to i dosta niže. Al nisam ga štedio gdje god sam mogao. Fakat troši ko upaljač. :D
![]() |
Citiraj:
http://i.imgur.com/mFNigdds.jpg |
1:51 :O |
Citiraj:
Kad je klima na Auto modu(kad je sve na automatici) zatvara klapnu tj uključuje recirkulaciju kada "osjeti" Duju :D I ne bi vjerovao al baš sam kod Duje skužio da stvar i funkcionira. Izašao ti on pred mene i po gasu a iza njega oblak dima. Čim sam došao do oblaka čujem samo lagano klik i ništa nisam osjetio :D Odlična stvar. G3 via Tapatalk |
Ne kužim. Kad ja mogu reći da ga "nisam štedio gdje god sam mogao", potrošnja dizela je preko 10 litara. :D Očito ne znate ne štediti.
|
4 litre troši i moj turbobenzinac na 70km/h u 6. brzini hehehehe
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Dajte sisi da ga ne stedi i bit ce garant preko 10 :D
|
ma sredim 10l na tome ko kantu piletine :D
|
nemoj piletinu na kante molim te :D jedini ispravni način za kvantitativne usporedbe piletine su pečeni piceki s ražnja :D
jel uzeo tko gume s abrakadabre sad dok je bilo ovih 20% popusta? zanima me koji DOT šalju. |
Citiraj:
|
Baš si gledam, da sad kupujem auto ne bih znao što da kupim. Svi novi modeli su nekako bezveze. Eto, u obzir bi mi išao A3 limuzina ali benzinac, Mercedes C ili CLA isto benzin i možda CX4 mazda. Za potrošnju me briga, benzinac je jeftiniji za održavanje. Ne znam, nekako u zadnje vrijeme nema lijepih auta ( subjektivno ) a da nisu 40 k eura naviše. :/
|
Meni je sad dizajn najbolji kod VAG koncerna. Nekako najljepsi auti.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk |
sutra je prvi lipnja, a ne prvi april :D
|
@SRV Definitvno....totalno univerzalna ljepota i svaki novi model donosi jednu novu svježinu....jednostavno perjanica dizajna
|
Vag=vw=dizajn? D fak?
Ok decki se sigurno sale :) |
I ja čitam i ne kužim. :)
|
Koliko pratim koncepte i sl., mladi dizajneri u Volkswagenu imaju dobre ideje, ali te ideje dođu do nekog konzervativnog na vrhu i završe u smeću, pa izleti ono što izleti...
http://www.carbodydesign.com/tag/volkswagen/ |
SRV je prvi počeo.....:))))
To me podsjetilo na onaj vic di lik kupuje jugića novog. I pita prodavača da li ima klimu. Veli prodavač:ima. Onda kupac pita da li ima kožna sjedala. Veli prodavač: ima naravno. Onda opet pita kupac da li ima tempomat i sportska sjedala. A prodavač opet kaže: ima i doda: imate i gumb na koji vam izađu van krila pa možete i letjeti. Kupac se onda zapjeni i veli prodavaču: jel vi to mene zajebavate? A prodavač mu odgovori: pa vi ste prvi počeli :D |
Citiraj:
Ljudi mi cesto ne vjeruju kad me pitaju prosjecnu potrosnju koja je 6.5 na 330xd e90 Ta potrosnja je isklucivo autocesta (95%) + grad (5%) jer auto uglavnom vozim na dalje dionice ili stoji u garazi pa provozam po gradu tu i tamo da ne stoji previse. I to je potrosnja zadnjih 30000 km Voznja je normalna po gradu nikad ne vozim brzo jer nema ni smisla a na autocesti se ne stedi jer i tako ne cini neku razliku vozis se u tom autu 120 ili 150 Nisam nikad probao taj 316d vozit, nije bas cest na cesti. Probao sam 318d i 320d i mogu reci da ovaj 320d mi se cini kao neki optimum za trojku. 330d je fenomenalan auto ali za otvorenu cestu. |
Citiraj:
Isto to sam i ja pomislio :D |
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...564e946f4e.jpg
320d, 130kW, automatik na 255-35/18 gumama. Da ga štedim, bas i ne. |
Koja je aplikacija?
|
My Cars (Fuel logger++)
Sent from my SM-A510F using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://s20.postimg.org/7ppyitvq1/DSC_0238.jpg |
Normalno da po gradu troši više. Ali kombinirano, kad zbrojim prosječne potrošnje u zadnjih godinu i pol je oko 7 litara. Svako točenje je do vrha i djeljeno s pređenom kilometražom. :)
|
Ko god se vozio Karlovackom prema Zg ovu nedjelju je mogal trosit ispod 4 litre sa skrtim dizlom. Od Karlovca do Zg se vozilo u koloni koja je isla 60-70 i to bez cekanja na naplatnima, prvi puta to dozivio. Na staroj je bio krs.
|
Je, to je i mene iznenadilo. Kakva je kolona bila, mislio si dobro da idem na enc, a na lučkom ni k od kolone.
|
Automobili
Recimo da kupujete auto od 45-55k kuna.
Vozite od 10-15k km godišnje. Dakle nekakav što noviji benzinac (2009+), poželjno sa što manje kilometara (do 100k km) a da opet nije paćenićkih 60 konja motor. Što uzeti ? ... Gledao Megane 1.6 16V pa su ipak svi okej primjerci 60k kuna sto je puno puno previše. Clio 3 1.2 tce se čini ok ali ih praktički nema kod nas itd Potrošnja do 10L je sasvim ok. |
Hyundai i30?
|
Citiraj:
Mi smo skrenuli na Jasku pa zaglavili totalno pa se opet vratili nazad. Na kraju isto prolazimo enc i nikog na naplatnima a i enc ide. To je zbog vremena, taman se poklopio tempo sa guzvom da sve ide glatko ali jebes takav autoput. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:00. |