PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

Mommistake 27.02.2015. 10:00

Ja pogledao The Grand Hotel Budapest, dugo odgađao pa ajde da vidim.

Film je drugačiji, definitivno, većini nije sjeo, bar ne onima s kojima se ja družim. Meni je prosječan. Nije da mi nije sjeo, ali da je nešto WAU, nije. Gledljiv, nije bačeno vrijeme, ali ću za zaboraviti za par dana.

spawn 27.02.2015. 13:50

Citiraj:

Autor karabaja (Post 2742294)
Prije nego što sam pogledao film imao sam isto mišljenje kao ti. Čak sam se brzopleto izasrao u ovoj temi po filmu. Nakon gledanja, mišljenje mi je dijametralno suprotno. Cijeli film je jedna diskretna antiratna priča s koja dovodi u pitanje cijeli smisao politike vojne intervencije na Bliskom istoku. Samo malo treba nagnuti glavu i zagledati se ispod površine propagande. ;)

Hvala bogu da netko i gleda drugu stranu filma. Eastwood je po meni pogodio u sridu s ovim filmom. Nazvao ga american sniper,snimio ubijanje bez imalo kajanja, opravdanost rata na bliskom istoku itditd a istovremeno prikazao u filmu besmislenost rata i ozbiljne posljedice na psihu i obitelj. Zato mi se svidja film. Valjda film nije za antiholivudsku ekipu koji i prije gledanja vec imaju misljenje o tome.
A to sto je republikanac nema nikakve veze,pa u gran torinu mrzi korejce pa znamo kako je film zavrsio.

fanATIk 27.02.2015. 13:58

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2743322)
A to sto je republikanac nema nikakve veze,pa u gran torinu mrzi korejce pa znamo kako je film zavrsio.

No dobro, karikirao sam. U svakom slučaju, režiser radi film po nekom scenariju koji je odobrio producent. Očekivat sad da će radit neku političku dramu o američkom tlačenju miroljubivih naroda diljem svijeta mimo scenarija je suludo.

spawn 27.02.2015. 14:02

Taj film je jako kritiziran s americke strane bas zbog toga sto je u film ubacio tu "drugu" perspektivu. Kao, film nije domoljuban. Pa raspravljali o tome .Naletio slucajno na neki talk show na amerikancima prije 2-3 tjedna.

Moto001 27.02.2015. 17:35

I ja pogledao Birdman i bogme uludo utrošeno vrijeme bolje da sam gledo Tom i Jerry-a barem bi se nasmijo:D

FERRYS 28.02.2015. 00:32

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2743322)
Hvala bogu da netko i gleda drugu stranu filma. Eastwood je po meni pogodio u sridu s ovim filmom. Nazvao ga american sniper,snimio ubijanje bez imalo kajanja, opravdanost rata na bliskom istoku itditd a istovremeno prikazao u filmu besmislenost rata i ozbiljne posljedice na psihu i obitelj. Zato mi se svidja film. Valjda film nije za antiholivudsku ekipu koji i prije gledanja vec imaju misljenje o tome.

Pogledao film.

Film je predobar i već duže vrijeme nisam gledao nešto tako dobro.
Slažem se sa svime gore navedenim...
Po moje ima još jedna poruka u filmu; Rat je zaebana stvar, ne petljaj se, koliko god da si dobar završit ćeš sheban...

Preporuka!

Brko 28.02.2015. 16:15

Djelomično si u pravu. Rat izbjegni ako se ideš boriti 10000km od kuće. Kad ti rat dođe doma, a nemaš kud stutnjat, onda nemaš izbora... a budući ameri doma nisu ratovali 200+ godina, nekako ih ne žalim niti opravdavam.

zhecky 28.02.2015. 17:10

Citiraj:

Autor Moto001 (Post 2743435)
I ja pogledao Birdman i bogme uludo utrošeno vrijeme bolje da sam gledo Tom i Jerry-a barem bi se nasmijo:D

Zapravo nisi ni svjestan kako si sam sebi dobro odgovorio zašto ti film nije dobar :goood:
Pogledao nedavno fury i birdmana, fury izgleda fenomenalno, ali birdman je vrhunski, ovako nešto dugo nisam gledao, baš mi je dobro sjeo da odmorim od svih holivudskih proljeva; transformera, avengera, ubermana i tomova i jerrya

fanATIk 28.02.2015. 18:33

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2743824)
... a budući ameri doma nisu ratovali 200+ godina, nekako ih ne žalim niti opravdavam.

Malo povijest ponovit. :D
Nego, pogledao maloprije Vice.
Loše.

ivosimec 28.02.2015. 18:48

Citiraj:

Autor zhecky (Post 2743848)
Zapravo nisi ni svjestan kako si sam sebi dobro odgovorio zašto ti film nije dobar :goood:
Pogledao nedavno fury i birdmana, fury izgleda fenomenalno, ali birdman je vrhunski, ovako nešto dugo nisam gledao, baš mi je dobro sjeo da odmorim od svih holivudskih proljeva; transformera, avengera, ubermana i tomova i jerrya

Ma daj film je grozan. Istina i bog da je drukčiji od svih drugih, ali ti mindfuck dijalozi ubijaju sami sebe.

Ja sam film razumio, i da ponavljam drukčiji je, ali jednostavno nije nešto za što bi rekao najbolji film ili gledat će se opet za par godina.

Bio mi je dosadan, naporan u nekim dijelovima i besmislen.

Ako je to ono što krasi najbolji film onda ja moram gledat one slabije.

To je kao onu ljudi hebu ljube, ja snimin film kako hebem kozu i dobijem oscara. Drukčiji sam, poseban i umjetnik sam. Neki film pljuju, neki mu se dive. A zapravo je smeće koje je zanimljivo samo pojedincima.

karabaja 28.02.2015. 20:15

Birdman je izvrstan film. Dok je filma, Birdman će biti svjež i aktualan. Već sad plovi kursom prema statusu kultnog filma. Mislim da za njegov cjelovit i ispravan doživljaj treba nešto znati, razumjeti i biti dobronamjeran. ;)

Mar 01.03.2015. 02:06

Upravo pogledao ovo
http://www.imdb.com/title/tt0096928/

Excellent :D

Toorop 01.03.2015. 02:50

Cura i ja dosli iz kina. Gledali Kingsman: Secret Service. Odlican film. Taman humora i akcije po malo svugdje, ali onaj kraj je totalno ne ocekivan i umirali smo od smijeha! Preporuka svakako

zhecky 01.03.2015. 21:47

Citiraj:

Autor ivosimec (Post 2743868)
To je kao onu ljudi hebu ljube, ja snimin film kako hebem kozu i dobijem oscara. Drukčiji sam, poseban i umjetnik sam. Neki film pljuju, neki mu se dive. A zapravo je smeće koje je zanimljivo samo pojedincima.

:stoopid: kralju... ono...neka nama tebe

burmuz 01.03.2015. 21:53

Citiraj:

Autor karabaja (Post 2743896)
Birdman je izvrstan film. Dok je filma, Birdman će biti svjež i aktualan. Već sad plovi kursom prema statusu kultnog filma. Mislim da za njegov cjelovit i ispravan doživljaj treba nešto znati, razumjeti i biti dobronamjeran. ;)

Sad sam se baš nasmijao. Isti rang filma kao i Budapest. Jedna riječ: pretenciozno.

zhecky 01.03.2015. 22:36

Citiraj:

Autor burmuz (Post 2744231)
Sad sam se baš nasmijao. Isti rang filma kao i Budapest. Jedna riječ: pretenciozno.

Da, razumijem da netko može reći da je pretenciozno artsy fartsy preseravanje, stvar je ukusa, meni je na primjer hvaljeni interstellar dosadan ili ovaj nightcrawler... u birdmanu mi je ludilo ruganje sa samim sobom, keaton odličan, zapravo mi nitko drugi ni ne pada napamet da je ovo mogao odglumiti. meni iznimno zabavan, a vi kako hoćete, kod moje ekipe su isto reakcije podvojene :beer:

ivosimec 01.03.2015. 23:12

Citiraj:

Autor zhecky (Post 2744242)
Da, razumijem da netko može reći da je pretenciozno artsy fartsy preseravanje, stvar je ukusa, meni je na primjer hvaljeni interstellar dosadan ili ovaj nightcrawler... u birdmanu mi je ludilo ruganje sa samim sobom, keaton odličan, zapravo mi nitko drugi ni ne pada napamet da je ovo mogao odglumiti. meni iznimno zabavan, a vi kako hoćete, kod moje ekipe su isto reakcije podvojene :beer:

Ok majstore tebi je divan, krasan svašta nešto.

Ali meni osobno nagrada oscara znači nešto više od samo "posebnog filma".

Zar nebi oscar trebao pripasti filmu kojeg hvali večina publike a ne polovica ili manje??

Ja se na moderne komedije rijetko mogu nasmijat, a kamoli na birdmana koji je sve samo ne smiješan.

Princ288 01.03.2015. 23:44

Citiraj:

Autor zhecky (Post 2744242)

Ako je stvar ukusa nemožeš napisati "Mislim da za njegov cjelovit i ispravan doživljaj treba nešto znati, razumjeti...", s time omalovažavaš ostale. Nema tu nista posebno biti pametan il neznam ja šta.
Neide tebe neg karabaju ovo gore.
Nekima se svida nekima ne ao sto si rekao ti.

zhecky 02.03.2015. 00:14

Citiraj:

Autor ivosimec (Post 2744260)
Ok majstore tebi je divan, krasan svašta nešto.

Ali meni osobno nagrada oscara znači nešto više od samo "posebnog filma".

Zar nebi oscar trebao pripasti filmu kojeg hvali večina publike a ne polovica ili manje??

Ja se na moderne komedije rijetko mogu nasmijat, a kamoli na birdmana koji je sve samo ne smiješan.

A dobro, ne želim ulazit u to, mene se živo *ebe koji film ima koju nagradu. nemam uopće pojma po kojim kriterijima i tko odlučuje što je zaslužuje... ptica čovjek mi je više neka crnohumorna drama nego komedija tipa glup i gluplji 2, nekako mi nije film za strogu kategorizaciju. iskreno nisam ni ima pojma što idem gledati, ali eto, ja zadovoljan pa sad...

trouble 02.03.2015. 02:20

Black Sea neloše iako još nerealnije od American Snipera koji "goes berserk" u close quarter warefareu...ovi uspiju nabavit hebenu podmornicu :D Preporuka IQ sniziti kod takvih detalja,al vjerujem da je većini mozak ostal u tom modu nakon AS i Furya :D

Ladytron25 02.03.2015. 10:00

Ide tko gledat Chappie?

Juice 02.03.2015. 11:04

To zoves da s tobom idemo? :D

Brko 02.03.2015. 11:17

Jope iskrica :D

Cuky 02.03.2015. 11:50

Pogledao sam nekoliko filmova u zadnje vrijeme, a obzirom da sam slabo u toku sa filmovima tako ima i onih starijih (vjerujem vecina) :)

Blended - debilana, klasicni debelo isfurani humor, nasmijao sam se mozda na 2-3 scene (skupa sa zenom, jel)
Body Of Lies - odlican, di caprio je vrhunski
Colombiana - prica je jos i dobra, ali su sve usrali sa malom koja je spretnija od bonda valjda
Django Unchained - dobar film, ima zbilja dobrih scena za nasmijat se, ali je kraj sve ujebo
Gangs of New York (2002) - ok film, nelos, tko voli nasilje nece promasit :D
Grudge Match (2013) - u pocetku dosadan i nezanimljiv, kasnije to prijede na puno bolji film gdje se i uspijes nasmijat i postane gledljiv
Let's Be Cops (2014) - odlicna komedija, smijao sam se ko blesav, cijelo vrijeme je napeto :)
Master and Commander The Far Side of the World (2003) - tko voli gusare/pirate ok je film, ni vrit ni mimo
Red (2010) - zali boze vremena sto sam to uopce pogledao. Razmisljao sam da li da odustanem od gledanja nakon prvih 10-15 min
The Aviator (2004) - odlican film, di caprio se zbilja uzivi u to sto glumi, tezi ka perfekcionizmu
The Grand Budapest Hotel (2014) - nestandardan film rekao bih, zanimljiv, nista ekstra, ali vrijedan pogledati
The Great Gatsby (2013) - dobar film, partiji u kuci kod gatsbyja su najjaci :D
The Departed [2006] - ok film za pogledat
22 Jump Street - klasicna americka college spreha. Ali ima dobrih scena, valja pogledati
American Sniper (2014) - kao sto su decki rekli, mislim da je djelomicno bio cilj prikazati i onu drugu stranu rata, koja te razjebe koliko god ti mislio da ces se vratiti normalan. To je sranje i jednostavno ostavi traga na tebi. Mislio sam da ce film biti zesce sranje, sa tipicnim ifuravanjem americke "demokratije" :D, no prevario sam se i definitivno mu dajem preporuku za pogledat. ...osim ljudima kojima teze padaju teske scene, npr. ono mucenje klinca sa busilicom :/, htio sam uletiti u tv :D

Ladytron25 02.03.2015. 13:17

Ne zovem..:P Pitam samo.. Prema najavama film bi mogao biti odličan.. JA ću ići za vikend :P :D

Brko ne podjebavaj :P

blava 02.03.2015. 13:23

Jeee,ko i za Interstellar ccc :D

Ladytron25 02.03.2015. 14:41

Citiraj:

Autor blava (Post 2744449)
Jeee,ko i za Interstellar ccc :D

aaaa tu si :P

Nisam ga isla gledat..isla sam sad gledat Jupiter-a i Kingsman-a..za vikend me dečki časte pošto mi je rođendan :D

a sad ode prek kompa pogledat tih 50 nijansi sive.. :D

Hamm 03.03.2015. 07:43

Pogledao sam Fifty Shades of Grey.

Film je teško ali teško sranje. :) Niti je dobar triler, akcijski, erotski, apsolutno ništa u tom filmu nije dobro. Ako će ga netko ići gledati zbog scena seksa odmah može odustati. Vide se glumičine sise u tri scene i to je to. :D

Krenimo dalje da je zapravo lik psihički bolesnik i da je seks lososa koji pliva uzvodno kroz rijeku prepunu medvjeda spontaniji od ovog kaj je prikazano na filmu.

Čoek u jednom trenutku radi ugovor sa ženom oko oblika/načina seksa.

Ja stvarno ne znam kome to može biti napeto, možda osobi koja se nikada nije upustila u takav odnos.....

Žao mi je tih 2h...

Brko 03.03.2015. 07:50

Na taj odron od filma neću utrošiti ni sekunde, a bome ni 1 sekundu bandwidtha...

Drvoje 03.03.2015. 08:40

Vijeće je odlučilo - zabranit ću ženi da gleda to "femini" sranje :D

Pričam o ovih 50 nijansi smeđega :p

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:25.