PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

draksa 10.08.2015. 13:24

Bilo bi zanimljivo kada bi se napravio slican graf sa cijenama benzinama i dizela u istom razdoblju kod nas. Koliko se sjecam tamo oko 2007-08 je gorivo bilo ispod 10kn ,a nafta najskuplja.

BTW koliko sam ispratio, ameri ruse cijene goriva zadnjih god dana pa je to vjerovatno razlog padu

JuiceBox 10.08.2015. 16:25

Citiraj:

Autor ozren (Post 2811881)
1000hp na bengi, 1400 na E85. Znam vlasnika. Ide kao kuga a vatromet koji radi je epskih proporcija, kroz svih 7 auspuha (nazad 5 plus dva screamer pajpa).

Kako to mjenjac izdrzi ? I jos nesto koji ce mu k 7 auspuha, aj razumjem 4 iza i 2 screamper pajpa al ovaj 5 u sredini je nesto najodvratnije ikad.

MAGARAC 10.08.2015. 18:32

Kod mene u Zagorju su cesta pune gume ko da se F1 vozil, traktori i kamioni su sad na vrhuncu i megi drzi cestu ko po tracnicama. Fino se osjeti i na volanu da su se gume zakeljile posteno i gust je vozit se malo brze di se moze.

RS Cosworth, "tuning" detalji. Meni zgodno i prikladno. Dobro auto izgleda. Vidio sam ga u Vrbniku na Krku, Zg.

http://www.pohrani.com/f/1/11X/QVO7Rcq/unt.jpg

Nybelung 10.08.2015. 20:04

Pas mater. Na parkingu ispred policijske stanice nam netko maznuo antenu s auta. U 3pm, još malo pa ćemo variti felge za auto.

bambi56x 10.08.2015. 20:24

Ima tko kakvih iskustava s Toyotom Avensis 2003-2009, D4D 110 kw ili D-CAT 130 kw?

Princ288 10.08.2015. 21:10

Vratim se nakon 3 tjedna doma, idem sjest u auto- daljinski ne otkljucava. Reko pa sta mu je nije valjda baterija, nema veze idem rucno probat, stavim kljuc, nemrda brava. Doduse otkako imam auto nisam ga nijednom otkljucavao rucno. I sta sad. Nemos uc u auto, ima samo tu jednu kljucanicu. Odem u city centar, provjere i kazu daljinski vam je u redu brava najvjerojatnije oksidirala, akumulator se ispraznio od stajanja totalno. Sjetim se da je susjedu isto tako od stajanja se ispraznio njegov clio, al on je mogao otkljucat daljinskim. Pitam ga jel moze bravu okrenut, proba ne moze ni on xD.
Nisam htio zvat ove sto naplacuju ko suho zlato provaljivanje. Uzmem 3mm zicu i polako nakon 20min uspijem kroz vozaceva vrata otvorit od suvozaca. Muke na danasnji dan. Morao podijeliti

syss 10.08.2015. 21:13

ja sam sa clio ključem skočio u more... daljinski - no go, ručno - go, ali samo vozačka vrata, paljenje - no go :D

zovem majstora i ovaj veli samo ti otvori ključ, dobro posuši sa krpom i fenom i trebalo bi delat - tako i bjaše.

Roberto 10.08.2015. 21:32

Citiraj:

Autor Princ288 (Post 2813471)
Vratim se nakon 3 tjedna doma, idem sjest u auto- daljinski ne otkljucava. Reko pa sta mu je nije valjda baterija, nema veze idem rucno probat, stavim kljuc, nemrda brava. Doduse otkako imam auto nisam ga nijednom otkljucavao rucno. I sta sad. Nemos uc u auto, ima samo tu jednu kljucanicu. Odem u city centar, provjere i kazu daljinski vam je u redu brava najvjerojatnije oksidirala, akumulator se ispraznio od stajanja totalno. Sjetim se da je susjedu isto tako od stajanja se ispraznio njegov clio, al on je mogao otkljucat daljinskim. Pitam ga jel moze bravu okrenut, proba ne moze ni on xD.
Nisam htio zvat ove sto naplacuju ko suho zlato provaljivanje. Uzmem 3mm zicu i polako nakon 20min uspijem kroz vozaceva vrata otvorit od suvozaca. Muke na danasnji dan. Morao podijeliti

Nisi jedini, šogorici riknuo akumulator pa sam ju na kleme palio.
Doduše, ona je mogla normalno vrata otvoriti.

MAGARAC 10.08.2015. 21:42

Zezaju ti daljinci kad se namoce. Nedavno sam moral cekat pol sata u auto praoni da proradi. Mogu uc al ne mogu upalit..

Princ288 10.08.2015. 21:51

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2813486)
Nisi jedini, šogorici riknuo akumulator pa sam ju na kleme palio.
Doduše, ona je mogla normalno vrata otvoriti.

Ma joj, ne bi niš rekao da je samo akumulator, otvorio bi i zamijenio al da saznam da mi je i brava zahrdala (ocito je to normalna stvar na cliu) bas kad mi treba a drugog ulaza nema pih. Al dobro, sad znam provaliti u auto sa dva metra zice u manje od 20 min haha :D

karabaja 11.08.2015. 00:14

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 2813444)
Na parkingu ispred policijske stanice nam netko maznuo antenu s auta.

Svi na forumu znaju tko je sumnjivac. :D

ozren 11.08.2015. 10:11

Citiraj:

Autor xulos (Post 2813375)
Kako to mjenjac izdrzi ? I jos nesto koji ce mu k 7 auspuha, aj razumjem 4 iza i 2 screamper pajpa al ovaj 5 u sredini je nesto najodvratnije ikad.

Ovog u sredini na klapnu je naslijedio od bivšeg vlasnika ali navodno radi svoj posel.

Getriba kompletno ojačana, kolko se sjećam samo je u getribi 8000 funti dijelova.

Dottore 15.08.2015. 19:02

IcyTexx 15.08.2015. 19:03

Bio sam sretan ko beba kad sam vidio par snimaka iznutra dok ulazi u oversteer.

265/35, 325/30 gume... :D

Halos 20.08.2015. 00:25

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 2813444)
Pas mater. Na parkingu ispred policijske stanice nam netko maznuo antenu s auta. U 3pm, još malo pa ćemo variti felge za auto.

Ovo je prejako! haha :D

..mene zanima dali još i danas ekipa skida pločice sa "kazića" i stavlja ih u one kutijice? (frendu su iz stare Jette maznuli "kenwudca" od 100 kn i 3 od 4 ratkape :lol2: )

MAGARAC 20.08.2015. 00:41

Ne al skoro da ih skidam sa felgi jer su mi ih mazzuli, poklopce (oko 300kn). Rodi su maznuli komplet ispuh sa Landcruisera ispred zgrade, astronomska cifra.. Razbili su mi i sajbu nedavno, 5000kn straznja, neko ga pogodio i otisla plus manje limarije, nije puko lak nigdje samo udubljenje.

Halos 20.08.2015. 00:50

Magarče, tebe baš hoće a?
To je kaos blago rečeno, pa ja nisam ukupno imao vrijednost auta koliku si ti ukupnu svotu u šteti nabrojao :D.

bertone 20.08.2015. 01:08

Svima (osim jednom liku u bijelom Golfu VI s ST tablicama) koji su jučer vozili između cca 18,30 i 19,00 na potezu Škorpikova - obilaznica - Jadranska av. - Av. Dubrovnik prijateljski savjet da kad pada kiša (kad padne snijeg također) ubuduće ostanu doma i ne sjedaju u aute.

Ako već morate ići nekamo onda:
  • klima uređaje ili što već imate u autima morate staviti na odmagljivanje stakala jer inače ništa ne vidite van
  • metlice brisača imate kod Todorića već od 14 kn na više, koristite ih mjesec dana i kupite nove (ako nemate za obje onda barem lijevu - onu dužu)
  • ako nemate automatsku regulaciju brisača onda po jučerašnjoj kiši morate staviti brisače na najveću brzinu,
  • za kišu (i Plitvička jezera na našim cestama) morate imati dobe gume i barem 60% profila na njima
  • ako već vozite 40 km/h vozite desnom trakom i upalite 4 žmigavca da vas se vidi da se mučite
  • upalite jeb**a svjetla na autu, istina da ne koriste vama da bolje vidite, ali koriste drugima da vide vas
  • zanemarite sve napisano i najbolje ipak ostanite doma
Isprike svima kaj sam vas zadavio, ali mi je sad malo lakše :(

MAGARAC 20.08.2015. 01:21

Tam je uvijek tak kad je jaca kisa. Snijeg pogotovo. Voze se svi sporo bezveze.. Po ovom vremenu klima ocisti stakla u roku keks a losi brisaci su losi. Btw.Na Meganeu su dobri brisaci, automatika radi super.

bertone 20.08.2015. 01:32

Ma nije ni po gradu bolje kad pada kiša, ali ovo danas (jučer) je bilo pretjerano.. na Škorpikovoj (iza bivšeg Pevaca, smjer jug) na dijelu gdje su tri prometne trake voze kao da su dvije.. niti imaju osjećaja za prostor niti se snalaze u njemu, a najgore je što su svima izrazi lica kao da ih je naslikao Edward Munch http://www.linuxzasve.com/forum/imag...lies/pface.gif

zkljaja 20.08.2015. 01:53

Ja sam se maloprije morao vozit 80 po obilaznici od Sv. Nedjelje do Buzina, jedino kaj se vidi od svjetala je voda. Kao da sam po jezeru vozio...

jed2i 20.08.2015. 07:38

Čim 2 kapi kiše padnu ljudi se voze kao da sjekire padaju, mene to isto živcira.
U redu ako je baš jaka kiša al uglavnom je to neka lagana kišica zbog koje ni kišobran ne vadim :D

DANCI 20.08.2015. 07:52

To vam je kriva HAK-ova propaganda i naravno propaganda od policije: kada pada kisa treba usporiti voznju i biti na oprezu u prometu...
A to sto se bas mnogi voze uporeno jbg nemaju svi pare za dobre gume jer je kriza, pa bolje da uspore.

1v@n 20.08.2015. 08:53

Početkom tjedna sam se zaletio na Pearl Waterless pranje + nano premaz za auto i stakla.

Od 60 na dalje nema uopće potrebe za brisačima, a kad se digne na 100. kao da kiša ni ne pada :) Navodno ta skuplja opcija koju sam uzeo za stakla traje godinu dana. Živi bili pa vidjeli.

Mogu samo preporučiti za sad.

panoramix 20.08.2015. 11:30

Citiraj:

Autor DANCI (Post 2817373)
To vam je kriva HAK-ova propaganda i naravno propaganda od policije: kada pada kisa treba usporiti voznju i biti na oprezu u prometu...
A to sto se bas mnogi voze uporeno jbg nemaju svi pare za dobre gume jer je kriza, pa bolje da uspore.

U stvari bi trebalo kad pada kiša te kad su ceste mokre i slinave od masnoće na kolniku, povećati brzinu kretanja a uz to smanjiti oprez...

Koju propagandu ti uzimaš ? :D

Garro 20.08.2015. 11:32

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2817390)
Početkom tjedna sam se zaletio na Pearl Waterless pranje + nano premaz za auto i stakla.

Od 60 na dalje nema uopće potrebe za brisačima, a kad se digne na 100. kao da kiša ni ne pada :) Navodno ta skuplja opcija koju sam uzeo za stakla traje godinu dana. Živi bili pa vidjeli.

Mogu samo preporučiti za sad.

Gdje i koliko košta? Već me dulje vremena zanima taj nano premaz.

1v@n 20.08.2015. 12:02

Citiraj:

Autor Garro (Post 2817448)
Gdje i koliko košta? Već me dulje vremena zanima taj nano premaz.

Imaš sve informacije ovdje:
http://www.pearl-croatia.com/index.php/link2
Imaš i stranicu na fejsbuku.
Adresa je Murati 14, u blizini Konzuma na Sarajevskoj u novom Zagrebu.

Uglavnom, 200 kn me koštalo unutarnje i vanjsko pranje bez vode i premazivanje auta s tim nano čudom. Auto navodno ubuduće samo moram zaliti vodom i sva nečistoća ide sama dolje.

100 me koštalo premazivanje stakala s nano čudom.
Dakle, 300 kn sve skupa i trajalo je 2h

Zasad sam prezadovoljan

Garro 20.08.2015. 12:31

Pogledat ću, hvala.:) Nego, u čemu je fora sa pranjem bez vode, kako to funkcionira?

vga killer 20.08.2015. 12:36

Baš i mene zanima pošto je trenutno tak prljav da mu ni lakiranje ne bi pomoglo :D

jed2i 20.08.2015. 12:41

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2817466)
Imaš sve informacije ovdje:
http://www.pearl-croatia.com/index.php/link2
Imaš i stranicu na fejsbuku.
Adresa je Murati 14, u blizini Konzuma na Sarajevskoj u novom Zagrebu.

Uglavnom, 200 kn me koštalo unutarnje i vanjsko pranje bez vode i premazivanje auta s tim nano čudom. Auto navodno ubuduće samo moram zaliti vodom i sva nečistoća ide sama dolje.

100 me koštalo premazivanje stakala s nano čudom.
Dakle, 300 kn sve skupa i trajalo je 2h

Zasad sam prezadovoljan

Vidim na fejsu da dolaze i peru ti auto doma? Si ti išao na tu opciju?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:21.