PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

zgmmax 05.04.2012. 23:46

Aj super da ti je stigo lancanik, fakat su brzi ti Ameri :)
Ne sumnjam da ga ides sada odmah slagat :)

JackZg 05.04.2012. 23:49

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2138178)
Aj super da ti je stigo lancanik, fakat su brzi ti Ameri :)
Ne sumnjam da ga ides sada odmah slagat :)

Ne iz samo jednog razloga, a on je sto nemam jedino kljuc za pogon pa nemrem stavit stingera, a ako on nije gore nebi mogao spavat :D

De5tr0yer 06.04.2012. 00:25

Ljudi, sutra (tj danas) ako je uopće netko zainteresiran za majice itd, sastanak je u 18:30 u restoranu HIPODROM na Kajzerici. Dođite, probajte veličine, materijale. Bit će dosta ekipe.

Nik 06.04.2012. 09:28

Nista od moje danasnje voznje koju sam jucer najavio...smetnuo sam s uma da sam frendu obecao pomoc pri kupnji bajkova za njega i zenu, tak da danas obilazim ducane.

Na svu srecu prognoza za sub. se poboljsala, pa se nadam prijepodnevnoj voznji u subotu.
...a sa sub. na ned. spominje se nekakav snijeg u gorju.

crocus 06.04.2012. 09:50

Jel je mozda jos netko za voznju oko 14-15?
Nemojte me tjerati da citiram pravilo 9... :D

Cuky 06.04.2012. 10:18

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2138130)
Morat cu malo guglat za kaj koji dio sluzi :D

Posudi ga meni pa cu ti ja pokazat kaj cemu sluzi :D

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2138161)
Fali ti samo alat za pogon, ovih par ni ja ne znam kaj je, realno ti trebaju kvalitetni imbusi, alat za skidanje kazete da možeš nabu zadnju otvarat i podmazat, alat za pogon ako neš misliš drljat, alat za lanac rastavit, polugice za gume i ovi plosnati ključevi za pedale.

Koliko vidim fali mu samo alat za Shimano HT2 osovine pogona. ISIS alat je tu, kao i onaj drugi koji mi vuce na onu stariju osovinu, ne znam kako se zove.

Za te pare odlicna kupnja, nema sta :)

flajpan 06.04.2012. 10:36

Klinika - servis

Ima li tko iskustva sa servisom Klinika? Vidio sam ponudu na Kolektivi za 140kn - je l' to ok cijena?

SileTzar 06.04.2012. 11:16

Haahahaha NIJE!!!

- servis svih ležajeva, podmazivanje sajli i bužira, kontrola i dotezanje vijaka
Ja ću se ranit!!!

Najjača mi je redovna cijena od 350kn! Centiranje kotača što je jedino što priznam od navedenog kao nešto što se radi u servisu a ne doma dođe u svakom normalnom servisu 30kn po kotaču, AKO.

zgmmax 06.04.2012. 11:23

trebao bi to kupit i onda mu dofurat kramu iz podruma pa nek je dovede u vozno stanje :D

za 150kn bi se isplatilo

EDIT:

Kaj nije to onaj neki sa dropa 57 il nes slicno?

SileTzar 06.04.2012. 11:34

Ma je, Žac koji je prije radio u RogJomi, otud mu valjda te cifre...
Ajde da su napisali da ti promijene sajle po potrebi, ali niti to, efektivno naplaćuju samo ruke 140kn, nikakav materijal.
Zatezanje labavih vijaka i sajle, ulje za lanac da ne škripi taj moment kad sjedneš na njega i kažeš "wow", ok nekome kome se ne da naganjat dat 140kn možda nije bed ali 350kn koja je redovna kao cijena je strašno.
Trebalo bi dofurat neku fulku iz 2003-e pa nek otvaraju i podmazuju ležaje, baš me zanima što bi napravili kad bi kočnice bile pune zraka, vjerojatno ništa, ili naplatili ekstra.

zgmmax 06.04.2012. 11:47

A gle,

Vidio je priliku di moze zaraditi jer sve vise i vise ekipe vozi bajk. Valjda mu je 1h rada toliko pa toliko i naplati, a ima realno mozda pol sata posla ak zna kaj radi.

Bas me zanima koliko ljudi ce kupiti tu ponudu.

flajpan 06.04.2012. 11:52

Ja ionako moram servisirat bicikl, a ako je jeftinije nego u Rog Jomi, vjerojatno ću kupit kupon.

murina 06.04.2012. 11:56

Žac je bez sumnje odličan serviser. Što se tiče cijene, sve ima svoju publiku :)

(servis vilice 500kn jea rajt)

crocus 06.04.2012. 12:09

Citiraj:

Autor murina (Post 2138367)
Žac je bez sumnje odličan serviser. Što se tiče cijene, sve ima svoju publiku :)

(servis vilice 500kn jea rajt)

To si dobro rekao, pitaj buhina koliko je taj isti servis :D
Ja bi kliniku stavio u top 3 ili top 5 servisa u Zagrebu, cijene su vise al opet mislim da su nize od neki sluzbenih servisa.
Sto se tice cijene od 140 kn za veliki servis, to je ok cijena.

zgmmax 06.04.2012. 12:14

Citiraj:

Autor crocus (Post 2138374)
To si dobro rekao, pitaj buhina koliko je taj isti servis :D
Ja bi kliniku stavio u top 3 ili top 5 servisa u Zagrebu, cijene su vise al opet mislim da su nize od neki sluzbenih servisa.
Sto se tice cijene od 140 kn za veliki servis, to je ok cijena.

Al nigdje se ne spominje da u to i ulazi zamijena sajli/ odzracivanje kocnica i sl. Pise samo pregled.

Znaci on ce ti pregledat bajk za 140kn i malo podmazat bajk i rec kaj treba zamijeniti. To znam i ja da treba zamijeniti zato sam ga i doveo na servis.

A materijal ce ti valjda posebno naplatiti. tak da mi se ovo ne cini bas da je najsretnije rijesenje.

Citiraj:

• napravite kontrolu, podešavanje brzina i kočnica i kontrolu upravljačkog dijela
  • centrirajte kotače do III. stupnja, napravite kontrolu ležajeva, lanca i kasete
  • servis svih ležajeva, podmazivanje sajli i bužira, kontrola i dotezanje vijaka

tu je samo kontroliranje i podesavanje i nista drugo

flajpan 06.04.2012. 12:16

Ok onda, hoće li netko u nekom drugom servisu napravit više/bolje za 140kn?

Lovrix 06.04.2012. 12:23

Zmijoljubac , po 100-ti put :D

JackZg 06.04.2012. 12:27

Cijelo jutro se igram po bajsu :) stalak je odlicna i nuzna stvar. Sad je tek gust prckat po njemu. Stavio lancanik 36t i za sad radi dobro, budem vidio pod opterecenjem dal bu preskakao lanac, ali ne vidim razloga zakaj bi. Sad je gore 2x10, sa syncros alu bashem :D namjerno nisam htio stavljat e13 crni, ovak mi se vise svida. E13 je u prodaji pa ak netko zeli nek se javi.
Cistac lanca iz lidla ocisti lanac ko iz pi..., veoma brzo i jednostavno.

Sad jos trebam namjestit prednji shifter da ne prebacuje na 3 sajbu, i stavit stingera. Ali za to nemam alat. koliko bi mi zmijoljubac to naplatio ?

P.S. Ima tko od vas, Truvativ GXP Bottom Bracket Tool ?

2 die 4 06.04.2012. 12:27

@ flajpan Neće!

flajpan 06.04.2012. 12:32

@2 die 4 Hvala :chears:

crocus 06.04.2012. 12:32

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2138379)
Al nigdje se ne spominje da u to i ulazi zamijena sajli/ odzracivanje kocnica i sl. Pise samo pregled.

Znaci on ce ti pregledat bajk za 140kn i malo podmazat bajk i rec kaj treba zamijeniti. To znam i ja da treba zamijeniti zato sam ga i doveo na servis.

A materijal ce ti valjda posebno naplatiti. tak da mi se ovo ne cini bas da je najsretnije rijesenje.

tu je samo kontroliranje i podesavanje i nista drugo

Ja ne znam sta ste se svi sada tu obrusili na lika. Ako nekoga bas zanima neka ga nazove i pita sto se tocno podrazumjeva ili ne.
Ovo sto pise tamo pise i na stranicama svakog drugog servisa.
npr

zgmmax 06.04.2012. 12:40

Konkretno sa linka

Citiraj:

Servis bicikla - 120kn
(podešavanje brzina, kočnica, podmazivanje, pritezanje, blaže centriranje kotača)
Znaci oni za isti posao traze 120kn, a Klinika 140 sa popustom.

EDIT:

Kome trebaju offset businzi, 20€ po komadu + 2,5€ dostava

murina 06.04.2012. 12:43

Ma klinika je ili će biti jedan od boljih servisa u gradu. 150kn za "mali servis" sezonskim biciklistima nebi trealo biti puno, dapače. Ne da se svakome šporkavat ruke i drkat se pola dana za 150kn. To je bio moj point

Vilici je samo trebalo zamijeniti ulje, zato mi je tih 500kn zvučalo puno

crocus 06.04.2012. 12:47

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2138399)
Znaci oni za isti posao traze 120kn, a Klinika 140 sa popustom.

Je, protea je jeftinija, odite tamo :D
Uzmi jos u obzir da pricamo o kolektivi, da nije pisalo 60% popusta jel bi netko kupio?

Nik 06.04.2012. 12:48

140kn za veliki servis je odlicna ponuda tak da ne kenjajte, flajpan kupuj bon slobodno, ali i slobodno racunaj da ces doplatiti za eventualno nove dijelove ugradjene u bajk (buzire, sajle, zbice i sl.)

Zac zna posao to je sigurno, dok je radio u rog-jomi odradjivao je sve servise ko od sale, pogotovo oko kocnica :D...a kad je otisao dobio sam nove jer ih vise nitko nije mogao sloziti he he.

...ono sto sam skuzio kod njega je da voli pare, obicno volim ispipavat teren i strucnost servisera pa mi je napravio "ponudu" za foxa visu od ovlastenog servisa i dobrano se da prostite prosrao, jer je mislio da nemam pojma...ali zato nije ni servisirao vilju, ne pusim bas lako fore.

Naravno da ako je bajk odrzavan onda serviser nema previse posla oko njega i naravno da je tih 140kn previse.

Vuco 06.04.2012. 13:33

Meni je Žac promjenio bushing u shocku za 20minuta (četvrtak navečer u 19h sam došao do njega) te je tražio 10kn za to (jer bushing imam). Kod Bizmarka je to koštalo 30kn, a kod Alanprima 50kn. A tamo bi mi stajao bajk minimalno jednu noć.

Svatko voli novce, zato je i dobro da se ima više kvalitetnih servisa. Uvijek imaš izbor.

Nik 06.04.2012. 13:55

Je kad se poznajete, neka dodje neki anonimus pa da vidim dal ce platiti 10kn.

Pitaj crocusa koliko je platio servis Lyrika (skuplje od Foxa u ovlastenom servisu)...da ne bi mislili da odgovaram ljude od Klinike, Zac zna posao, ali zna se gdje se moze povoljno i kvalitetno servisirati vilju :D

De5tr0yer 06.04.2012. 13:56

Meni je žac reko da ima alat za prednju XT nabu. Također mi je rekao da dođem prijepodneva bilo koji dan da će mi ju sredit (otvorit i podmazat) za 30kn u roku 20min, to je bilo kad sam došao do njega jedno popodne. Zovem ga dan prije da provjerim dal mogu tak doć, kaže on može.

Dođem u 11h do njega, kaže nemrem ti to sad napravit imam posla do 15h moram neke bajkove napravit. Ono koji kurac, 20 minuta sim tam i još mi je reko da mogu doć... Pitam ga da mi pokaže ključ 28 debljine 2mm, kaže on evo i da mi 27micu u ruke. A ko fol ima alat i za to. Onda nešto zmulja i kaže da imam, isti takav samo laserom odrezan na 28. Pokaži. Nema. :D

Okay, meni je sve jasno, kužiš?

Vuco 06.04.2012. 14:43

Citiraj:

Autor Nik (Post 2138464)
Je kad se poznajete, neka dodje neki anonimus pa da vidim dal ce platiti 10kn.

Pitaj crocusa koliko je platio servis Lyrika (skuplje od Foxa u ovlastenom servisu)...da ne bi mislili da odgovaram ljude od Klinike, Zac zna posao, ali zna se gdje se moze povoljno i kvalitetno servisirati vilju :D

Žaca sam tada vidio drugi put u zivotu. Znam mu frenda s kojim je otvorio servis, ali ovo mi je odradio kao anonimusu.

Kad se prica o servisima vilice, tu ima svega jer ljudi brkaju zamjenu ulja sa svime ostalim, pa misle da će ih svaki servis izaci 150-200kn.
Tko je koliko sto platio točno - ne znam, ali ako se ide raditi veliki servis kako spada, onda te samo djelovi izadju 100+€. Da ih neznam od kuda narucis originalne ili zamjenske, ali opet od neke firme (tipa enduroforkseals).

SileTzar 06.04.2012. 14:50

Ma ok, sad smo se malo zanijeli svi.

Ja sam htio reć da je 140kn puno kao "paušal" za popravak tko zna čega. Ok nekome tko ima skršen bajk da ide stavku po stavku popravljat ispalo bi ga skuplje, ali kao redoviti pregled bajka u funkcionalnom stanju je to po meni puno previše samo za ruke.

Općenito mi je apsurdno da serviser bicikala cijeni sat vremena svojih ruku 140kn ako ćemo tako, jer toliko ni neurokirurzi nemaju, osim ako pod taj servis spada i ovaj jeftiniji potrošni materijal poput sajli i evenutalno koja kuglica u ležaju ako je zdrobljena.
Pogotovo mi je uvredljivo da se to reklamira kao popust i da je nominalna cijena toga 350kn.

Rekao bi narod "ovce su za šišanje". Ja ostajem pri svome da je to puno, kome nije neka slobodno ode.

srale7 06.04.2012. 15:30

Malo ste se kako Sile kaze zanijeli, odnosno gledate na sve to sa svoje točke gledista, a svi mi ovdje ili bar vecina smo pro biciklisti, u odnosu na 90% biciklista koji voze bicikle godinu dana, ne diraju ga i onda pred sezonu odu u servis, tamo daju 150 kn, serviser im poštela brzine, kočnice, sve to fino podmaze, zategne sjale i ostale sitne popravke. Čovjek da 150 kn i ode sav sretan kak mu bike sad super radi/koči/šalta. Sretan taj biciklist, a serviser jos sretniji.

Naravno da nitko normalan od nas nece dati 150 kn za takav servis, jer to sve znamo sami napravit ili imamo nekoga tko cen to napravit za pivu/colu/rakiju, ali sjetite se da ima masa ljudi koji vozi bike i o njemu ne znaju apsolutno nista, osim da imaju 2 kotača :D

murina 06.04.2012. 16:01

Točno to
:dobar:

JackZg 06.04.2012. 16:56

Sutra sljeme?

I da jos jednom, ima tko kljuc za bb truvativ? sad citam i mislim da je isti kao i za shimano. http://www.huni-bike-shop.hr/index.p...tiv-gxp-detail

zubich 06.04.2012. 17:04

Zavisi o prognozi navečer :)

A baš sam se dočepao 50 komada onih jednokratnih kabanica :)
Ak kome treba, neka viče ;)

SileTzar 06.04.2012. 17:07

Ja ne mogu onako klasično u 10, pa ako ima netko za gore oko 1-2 nek računa da ima društvo. Najrađe bi išao kad ide Zubich :beer:
@ Jack - nije isti

JackZg 06.04.2012. 17:19

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2138547)
Ja ne mogu onako klasično u 10, pa ako ima netko za gore oko 1-2 nek računa da ima društvo. Najrađe bi išao kad ide Zubich :beer:
@ Jack - nije isti

Hjooj kad zmija nema vremena, nervozan sam, stavio bih si jos i tog stingera gore i mirna bosna. Ovak nisam zadovoljan :stoopid:

vedran031 06.04.2012. 17:51

Dodem kupit cijev sica kaze lik koja velicina ima 10 vrsti ja reko super, i jos 100kn cijev ja pitam jel ima nest jeftinije, nema. Dali zna netko koju velicinu cijevi ima scott voltage 3?

zgmmax 06.04.2012. 17:53

U marko projektu sam kupio bio od ACORa cijev sica u dimenziji 30.9 za 70kn, pa odi tam pogledat jer oni imaju jeftinije stvari. Ak ti ne pase cijena uvijek mozes kupit polovno.

Cuky 06.04.2012. 17:55

Citiraj:

Autor JackZg (Post 2138544)
Sutra sljeme?

I da jos jednom, ima tko kljuc za bb truvativ? sad citam i mislim da je isti kao i za shimano. http://www.huni-bike-shop.hr/index.p...tiv-gxp-detail

Ja idem sutra, klasicno u 10. Ako slucajno bude kise mozemo odgodit za popodne.

zubich 06.04.2012. 19:03

meni se planovi za sutra poljepšali, tako da ništa od vožnjice... kiša se prognozira popodne pa oni koji idu neka idu ujutro.

@JackZg:
ide ti isti alat za shimano i taj gxp bottom bracket, tako da samo slobodno kupi
imaš ih u MP-u po 50 ili 60kn ak se ne varam, uglavnom, ispod 100kn sigurno ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:12.