PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Samsung Android OS - info, pitanja, root, orginal i custom ROM-ovi, flash how-to (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=216896)

tutix 10.07.2013. 17:19

Ma taj Force GPU rendering je napravljen da se forsira korištenje grafičke akceleracije u aplikacijama koje nisu pisane da koriste GPU rendering, tak da da, popularnije aplikacije ionako su dobro pisane i bespotrebno je.

LUKA MX 11.07.2013. 18:34

Pozdrav ekipa,

Naime ovako, nisam neki znalac što se tiće mobitela pa bih vas molio malu pomoć. Imam samsung galaxy fame i imao sam problema sa softwareom, tj na ekranu su mi se stalno pojavljivali neki kodovi koje nisam mogao maknuti. Da bi mi frend isao mijenjati software preko Odina i sada je valjda stavio krivi software i promijenio kernel, boot i te neke stvari sta su mi rekli u servisu koje nisu za taj mob, i kao da oni to ne mogu popraviti...

Ima li netko od forumasa koji bi to znao napraviti za neke cevape i pivu ili skromnu naknadu pošto ovi u servisu gdje sam nosio ne znaju...

hvala unaprijed..

blava 11.07.2013. 18:40

Ja bi ti mogao napraviti jer sam diplomirao na svome bivšem Samsungu,ali sam jbg kod SB.
Možeš mob poslati,imam taman JIG ak je hard brickan,ali vjerujem da reflash stock preko Odina rijesi

LUKA MX 11.07.2013. 18:45

imas pm :)

perich 11.07.2013. 21:22

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 2428337)
Ako ikoga zanima sto flashati na sIII, preporuka za ArchiDroid rom, v1.5.3 (android 4.1.2) XXEMF1. Fantastican rom, brz, odzivan i dobro izgleda. Ima aroma-instaler tako da mozete usred instalacije izabrati razne opcije (kernel, launcher, sound-enhancement itd.)... Zajedno sa Devil kernelom v0.23.1 mob je jako brz i baterija traje dosta dugo. Obicno izvucem 4-5h screen-on tajma. Phone app i dalje ima mali lag ~1s, message app se pali brze ~0.5s... Postoji i 2.x.x verzija istoimenog roma ali ona je bazirana na CM10.1 (Temasek), nisam je jos testira...
Btw, u vezi Gpu-renderinga.. U vecini custom rom-ova ova opcija je podesena tako da gpu renda UI i 2d, bez obzira stavili vi on ili off pod "developer options -> force GPU rendering"...

Hvala za preporuku... Ovaj 270 dpi mi je mrak... Stavio sam ovaj 2.x... Sad da vidimo sta baterija moze...

spawn 11.07.2013. 21:36

Citiraj:

Autor LUKA MX (Post 2428993)
Pozdrav ekipa,

Naime ovako, nisam neki znalac što se tiće mobitela pa bih vas molio malu pomoć. Imam samsung galaxy fame i imao sam problema sa softwareom, tj na ekranu su mi se stalno pojavljivali neki kodovi koje nisam mogao maknuti. Da bi mi frend isao mijenjati software preko Odina i sada je valjda stavio krivi software i promijenio kernel, boot i te neke stvari sta su mi rekli u servisu koje nisu za taj mob, i kao da oni to ne mogu popraviti...

Ima li netko od forumasa koji bi to znao napraviti za neke cevape i pivu ili skromnu naknadu pošto ovi u servisu gdje sam nosio ne znaju...

hvala unaprijed..

Citiraj:

Autor blava (Post 2428996)
Ja bi ti mogao napraviti jer sam diplomirao na svome bivšem Samsungu,ali sam jbg kod SB.
Možeš mob poslati,imam taman JIG ak je hard brickan,ali vjerujem da reflash stock preko Odina rijesi

U slucaju da je u telefon stavljen firmware od drugog modela,ne moze se rijesiti JIG-om. JIG rijesava samo probleme vezane za bootloadere koji ne dozvoljavaju rucni ulazak u DOWNLOAD MODE. Ako se preflesha bootloader treba sa JTAG opremom oziviti najprije bootloader pa onda cijeli firmware. U prijevodu,treba se lemiti na maticnu plocu posebna oprema koja je namijenjena za fleshanje bootloadera direktno kroz maticnu a ne kroz USB protokol.

Ne vjerujem da ce netko to raditi za cevape i pivu jer je malo veci posao u pitanju.

Recimo ovako nesto

http://i258.photobucket.com/albums/h...Picture019.jpg

blava 11.07.2013. 21:49

Da,ipak nisam čitao pozorno,ja sam tako skurio svog Samsunga kad sam mu stavio deoxyed neki ROM od SII,možda hoće mob u recovery,rekao sam da provjeri ...
iako ako je krivi kernel/rom od drugog mobitela,bez jtag opreme ništa se ne moze ... a to nadilazi debelo moje mogućnosti

perich 12.07.2013. 12:50

1 privitaka
Evo stavio novi ROM po preporuci, ali mi se ne svidja potrosnja baterije. Evo jedan screenshot, mozda ko moze dat kakav savjet sto dalje:

tutix 12.07.2013. 14:18

Meni se cini to OK. Stavi sliku od partial wakelock?

Banx 12.07.2013. 23:18

Moj S3 sa 4.1.2 strasno puno ima laga i bugova,neznam vise koji mu je k....?
Model je sa novim chipsetom koji nema opasnost od suden death-a!
Probao sam custom romove ali sa njima jos vise bugova i sranja...

Sn4k3 12.07.2013. 23:43

Na kakve bugove mislis? Lagg je za ocekivati sa tvornickim firmwareom...
Dobar custom rom + kernel bi tribali dati dobre rezultate..

chief_wolfinjo 13.07.2013. 07:49

bok,

imam jedno pitanje za prijateljov samsung s1
na mobitelu su se stalno igrale igrice i u trenu igranje igrice mobitel se je sam od sebe ugasio i od tada mobitel se uopće neda upaliti niti na jedan način, kad se prikopča punjač u struju uopće nedaje znakove života... kaj bi moglo biti i kaj bi se moglo provjeriti ?

hvala :)

denied 13.07.2013. 08:09

Citiraj:

Autor perich (Post 2429455)
Evo stavio novi ROM po preporuci, ali mi se ne svidja potrosnja baterije. Evo jedan screenshot, mozda ko moze dat kakav savjet sto dalje:

Probaj eventualno kalibrirati bateriju, malo undervoltat cpu......

Banx 13.07.2013. 10:18

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 2429734)
Na kakve bugove mislis? Lagg je za ocekivati sa tvornickim firmwareom...
Dobar custom rom + kernel bi tribali dati dobre rezultate..

Pa prilikom izlaska iz browsera, fejsa...sve se zablokira.Uspori...
Kada nekada otkljucavam bljesne mi ljubicasti ekran...

Roy 13.07.2013. 11:05

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 2429776)
bok,

imam jedno pitanje za prijateljov samsung s1
na mobitelu su se stalno igrale igrice i u trenu igranje igrice mobitel se je sam od sebe ugasio i od tada mobitel se uopće neda upaliti niti na jedan način, kad se prikopča punjač u struju uopće nedaje znakove života... kaj bi moglo biti i kaj bi se moglo provjeriti ?

Najvjerojatnije otišla matična ploča. Nije problem promijeniti je nego je naći.

chief_wolfinjo 13.07.2013. 11:11

Citiraj:

Autor Roy (Post 2429812)
Najvjerojatnije otišla matična ploča. Nije problem promijeniti je nego je naći.

u principu ne isplativ popravak ?

spawn 13.07.2013. 11:26

Citiraj:

Autor Banx (Post 2429800)
Pa prilikom izlaska iz browsera, fejsa...sve se zablokira.Uspori...
Kada nekada otkljucavam bljesne mi ljubicasti ekran...

Nesto ti nije u redu s mobom. Imas li nekakvu microsd karticu u mobu?

Sn4k3 13.07.2013. 11:42

@ Banx

To definitivno nije normalno, pa cak ni za stock rom...
Mozda bi bilo dobro iskoristiti garanciju, ako mozes bez moba neko vrime...

Banx 13.07.2013. 14:37

Nema nikakve SD kartice,sta da jos probam...
Kada sam flashao stock rom radio je super 2 tjedna i onda opet se sav uspori,nije rootan...

Sn4k3 13.07.2013. 14:49

Ja bi proba rootati i ocistiti rom od nepotrebnih aplikacija, ili jos bolje custom rom.. Tad ces znati jel problem u hw-u ili sw-u...

Roy 13.07.2013. 19:17

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 2429813)

Znaš da daljinska dijegnoza nije baš zahvalan posao ali imao sam u rukama jedan S1 koji je imao iste simptome a drugo mišljenje servisera je bilo da je otišla matična, ako nađeš nešto preko njuškala onda se isplati. U to vrijeme se jedna matična nudila za 400kn što je bilo negdje na granici a za polovne traže previše. Tako da da, u principu neisplativo.

Banx 14.07.2013. 11:37

Koji rom da pljusnem gore,kako da znam je li do hardwera ili softwera.
CM 10.1 je super al nema dosta aplikacija original od samsunga a to mi treba!

Sn4k3 14.07.2013. 14:13

Pa instaliraj neki sammy-based rom + custom kernel... Gore imas vec preporuku za ArchiDroid...

Banx 14.07.2013. 15:21

Nije sad da trza stalno, ali npr kada iz aplikacija prebacujem u widgete oni su totalno usporeni koju sekundu. Sada npr fejs I browsanje rade normalno.
Ma neznam vise...

Mad_Duke 14.07.2013. 15:25

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 2429813)

Naravno da je isplativ ako ju sam zamjeniš. Koliko samo mobova ima kaj je ekran otišao.

Sn4k3 14.07.2013. 19:53

Citiraj:

Autor Banx (Post 2430148)
Nije sad da trza stalno, ali npr kada iz aplikacija prebacujem u widgete oni su totalno usporeni koju sekundu. Sada npr fejs I browsanje rade normalno.
Ma neznam vise...

Cuj, odluci se oces li ili neces flashnuti mob i imati iskustvo kakvo bi i trebalo biti out-of-the-box. Moj s3 je bia na stocku citava 2 dana, dok se nisam malo privika na njega.. Nakon toga samo trazim sto bolji custom rom (po mojoj potrebi), zasada sam na ArchiDroidu i ne mislim flashati nista dok ne izadje sluzbeni 4.2.2 (navodno krajem ovog miseca). Root + flashanje je iznimno jednostavan proces, a ako te brine gara ili nesto trece, uvik mozes vratiti stock rom...

Banx 14.07.2013. 22:11

Zasto CM 10.1 uvijek napravi 0 folder na sd cardu i sve tamo instalira,moze li se normalno CM instalirati na sd card?

blackened 15.07.2013. 14:44

Jel može preporuka nekog roma za galaxy mini 2? Instalirao sam curi Regina V3 rom, međutim ima nekih problema sa notifikacijama da ne javlja uvijek tipa propuštene pozive ili poruke, te je status bar sav neki u hijeroglifima.

Gjurovski 21.07.2013. 01:31

Jel mi moze netko reci kako da vidim na galaxy Ace mobu koji je bio stock rom, posto sam dobio mob na kojem je vec neki preflashan rom?

Ovo sam izvukao:

PDA: s5380XWKTM

PHONE S5830DXKT5

PCcode: GT-S5830OKAXSK

Flashan je na GB trenutavno, sudeci po ovim gore brojkama, volio bi da znam koja mu je verzija froye bila gore...

edit: rijeseno...

peculiar 26.07.2013. 21:11

copy paste sa početka teme_

Ako ne radi download mode sa 3 dugmića : VOL - ,HOME i onda stisnuti i drzati POWER. ,postoji jos 3 nacina:
-Spojiti telefon u DEBUGGING MODU (POSTAVKE-APLIKACIJE-RAZVOJ APLIKACIJA pa kvacica na USB ispravljanje gresaka) , pokrenuti ADB SDK i upisati : adb reboot download
-Instalirati android terminal emulator s marketa (mobitel mora biti rootan)i upisati:
su
reboot download

ne radi mi download mode, a ne znam što znači ADB SDK, može mi neko ukratko napisat?
hvala

spawn 26.07.2013. 21:15

evo ti adb sdk,jako smanjen:

ADB

Pokrenes ono sto ti treba,.bat fajlove

Updateao samo prvi post

peculiar 27.07.2013. 15:25

hvala na odgovoru iako baš ne kužim jer sam noob al nema veze jer mislim da je mob kineska kopija.
ima kineske aplikacije, kad napravim factory reset prebaci se na kineski.

Caks 05.08.2013. 20:24

aj molim vas nemrem nac opce neki normalan ics za Galaxy Mini GT-S5570I ( da stavim frendici), necu jelly bean jer bi bio preslab i prestekav, neki fluidan rom ak neko zna

mirtek10 16.08.2013. 19:46

Pozdrav forumaši :chears:

Ako netko može pomoći...

Samsung Galaxy S Advance i9070

Slučajno su izbrisane slike koje su se nalazile na mem kartici i zanima me dal je netko imao već prakse u recoveryu izbrisanih slika. LP

slish480 16.08.2013. 19:55

Citiraj:

Autor mirtek10 (Post 2444659)
Pozdrav forumaši :chears:

Ako netko može pomoći...

Samsung Galaxy S Advance i9070

Slučajno su izbrisane slike koje su se nalazile na mem kartici i zanima me dal je netko imao već prakse u recoveryu izbrisanih slika. LP

Probaj sa programom recuva ili sa ovim koji je po meni jos bolji za recovery stvari sa memorija raznih http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Download

mirtek10 16.08.2013. 20:16

Dal je moguće da će test disk naći dok recuva neće ili obrnuto? S kojim bi ti radije prvo probao?

slish480 16.08.2013. 23:02

Ja sam radio samo sa Recuvom dok je kolega jedan radio i sa recuvom i sa test diskom na svom externom hardu koji je bio malo za reć brickan i on je uspio spasit podatke sa test diskom.

mirtek10 18.08.2013. 14:45

Ok hvala puno, probat ću sa oba dva programa

vex 29.08.2013. 11:43

pozz

prvi put na androidu, s4 mini. vidim da ima smeća cijelo čudo na njemu, ima li netko da mi može reći, kako da karticu u pogon stavim i gdje da potražim neki rom brz bez smeća .

tx

blava 29.08.2013. 11:47

Citiraj:

Autor vex (Post 2450874)
pozz

prvi put na androidu, s4 mini. vidim da ima smeća cijelo čudo na njemu, ima li netko da mi može reći, kako da karticu u pogon stavim i gdje da potražim neki rom brz bez smeća .

tx

ovdje potrazi romove

http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=2376

najbolje cyanogenmod 10.2 i kernel i baterija ima da traje-traje,ili mozes staviti procisceni stock ...
pitaj i tamo za preporuku roma

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:16.