![]() |
Ne znam zašto u današnje vrijeme kad skoro svi televizori imaju hdmi cec standard komplicirate stvari sa tim daljinskim upravljacima upitne kvalitete. Godinama koristim daljinski od tva i apsolutno ništa ne nedostaje, a praktičnost je daleko bolja od kojekakvih lijevih kineskih daljinaca. Kad baš moram upisati neki tekst onda to radim preko mobitela ili tableta, a mislim da svi danas imaju Android ili iPhone. No kad nekom spomenes hdmi cec taj te ili gleda blijedo ili misli da to služi samo istovremenom uključivanju više uredjaja. Ja daljinski od tv-a koristim i za pc xbmc i za bnet stb i za ps4.
|
@ mladenmladinic
DERP! JEl se mozda zoves Mladen Mladinić? U ta tvoja 3 posta nit je kvantitete, a Bogumi jos manje kvalitete. Trolas, zivis i zicas! Topic datira iz 2008 kad je XBMC bio u povojima. Danas je to multiplatforma sa miljon hardveraja oko sebe. Al evo i novi naslov ("B" ne šklaka :) ) pa vise nije offtopic ... zadovoljan? @ Domagoj Kodija imam i na tabletu i na mobu i na 2 pc-a, Yatse app na tabletu i mobu, iMon daljinac, CEC od Denon risivera i TV-a, tipkusu i mis. I opet sam isao na Mele. CEC mi je teska qurcina imam mogucnosti koristiti ga, ne zadovoljava me ni priblizno. Mob kao daljinac jos veca qurcina. Koristim ga jedino da se đigerišem i vadim mast slabo upucenim gostima :) Sam Kodi kao daljinac pogotovo, nikad u upotrebi sem pomenutog đigerisanja pred gostima. Jedino sto sam koristio je iMon daljinac i tipkovnicu. Mele je kao NES kava, 2u1. Vrijedan svake kune ;) ... meni. |
Citiraj:
Žalosno je da većina ljudi to ne zna koristiti pa nabavljaju raznorazne nepotrebne daljince i onda još dezinformiraju druge. |
Aj ne kenjaj! Koga ja to dezinformiram? Ako nekome nisam pomogao u ovom topicu sigurno mu nisam niti odmogao!
Ja sam napisao: Citiraj:
koji kao takav medju prvima promovira taj fjucr, malo sam skeptican, testiraj pa javi! Zato napisah: "Mozda u nekoj buducnosti" Umjesto sto trolas, budi faca pa napisi deckima koje to interesira nekakav tutorijal kako da to sve povezu! |
Meni je nakon 8 godina vrisnuo IR modul od IMON-a :( i sada je to teska drama...posto je to stvarno jedno od najboljih rjesenja za power on/play pc kodi-ja...
Sve ove điđi-miđi android igracke ne dolaze u obzir, jer kada jednom naviknes na komfor gledanja filmova, ne treba mi zezanje s njima :) Mislio sam da ce ovaj pipo biti vrijedan paznje, no on dolazi bez daljinca tako da mi ga netko pokloni..ne hvala... Upravljanje preko fona ili tableta...teska qurcina kako je vec i receno...ne pada mi na pamet svako malo paliti fon i traziti po njemu sto stisnuti...klasicni daljinac je zakon... CEC nemam..plazma je 2010 i isto tako mi ne pada na pamet kupovati novi tv dok ovaj radi :) Stvarno steta sto vise nije moguce kupiti IMON ir modul :( |
Potpis.
Nema do iMona. Onaj ko nije probao nezna kakva je to pila od daljinca. I djaba onda objasnjavati. Sta ti je tocno otislo na imonu? Ako je samo IR prijemnik, njega mozes zamjeniti. Ja i Rendula (brijem) smo radili IR extendere sa iMonovog PCB-a koji mi dan/danas sljaka. Tako da probaj tako rijesiti; ili zamjeniti mozda ir eye. Ali da se i Mele srediti. Dosta je jaka zajednica oko njega pa se svega nadje. Ja sam remapirao cijelu prednjicu po svojoj zelji da bude identicno iMonu. Jedino sto "MOZDA" nece imati on/off na pipu, ali to cu moci testirati kad dodje player. Ali posto ce pipo biti "stand alone" dedicated KODI player mislim da cu i to rijesiti nekom autoHotKey skripticom. |
Je, ja sam isto IR extender slagao na imon-u. Ako je on samo otisao, mozes ga promijeniti. Ako je nesto drugo, onda peh :/
|
|
Voyo nema ethernet port i dosta je uzi pa bi tu moglo biti problema sa pregrijavanjem. Sve ostalo skoro pa isto...
|
Neznam ni sam dal da uzmem android ili win xbmc box
|
Ko je preimenovao temu utekao mu je B iz imena - XMC aka KODI :)
|
Citiraj:
Imam inside model koji dodje sa 3.5'' maskom. Fizicki je sve ok...sve dobro spojeno, no ne radi...imam jednog kolegu koji je radio u servisu, pa moram s njim vidjeti da ga malo pregleda. Zao mi je sto si nisam uzeo jos koji posto nisu bili skupi a definitivno najbolji dodatak za pc sto se tice play-a :) |
Ola !
Crko mi Intel Atom mini pc nakon 5 godina i ubo sam MXIII. Sve super, ali bi htio neki 2.4 daljinac..ovaj je premali i prekrut (cuju se tipke ko da hodam po tavanu :) i IRje...a neda mi se usmjeravat u 2 ujutro iz kreveta :) Btw Kodi radi savrseno na njemu. Di ? Ebay ? Ali ? Koji :) Tenks ! |
@RaneZ
Dok sam ja trazio daljinac za sebe, izbor sam suzio na 4 modela. Poredani po nekom mom nahodjenju: MelE f10 pro rii i25a tronsmart tsm-01 minix a2 Rii je po funkcijama najbolji jer ima full mod learning IR-a cijele prednje tipkovnice pa se moze sloziti da bude 1forALL daljinac za sve uredjaje. Rii odasilje standardne RF kodove koje winsi prepoznaju tako da nisu potrebni nikakvi dodatni driveri. Ali po rewievima, vrlo je spor i kratkog dometa unutar par metara. Kod tipkanja prisutan je ogroman lag. Skoro nikada ne primi tipku iz prve, Air mouse je prilicno neupotrebljiv i dr. gluposti tako da sam odustao od njega u korist Mele daljinca. Mele od funkcija ima IR (nema learning mod) samo power tipku. Game mod sa motion controllerom za motion detected igre, speaker i mic za VOIP, 3,5mm jack za sluske, RF daljinac tipkovnica Air mouse Vrlo brz, tipke reagiraju trenutno, air mouse precizan. Jedini "poblem" je sto RF ne odasilje standardne kodove i winsi ih ne razumiju na prvu. Potrebni su driveri i tada je to pila kojoj se tipke bez problema remappirju po zelji u KODIju Ja sam kompletirao sve potrebno, a za posloziti ne treba vise od 10-15 min. Ako kome treba za windowse, staviti cu ovdje na topic, drivere, key kodove i nacin remappiranja u kodiju Tronsmart je slican ovom dvojcu, i mislim da odasilje standardne key kodove. Minixa nisam proucavao ... |
Ima netko iskusta s MX3, odnosno MX3-M?
http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=203623 |
Po onome sto mogu procitati u topicu, 99% da ce raditi. Tvoje je samo remmapirati po želji, ako ti postavke tipki ne odgovaraju.
Mouse/navi mod se možes postelati u kodiju pod "vanjski uredjaji" tako da možda i ne trebaš onu skriptu. Ili putem .xml-a |
Ziiky može upute za Mele F10 Pro da si ga napokon namjestim :)
|
Je li netko negdje naisao na neki klon tronsmart tsm-01? Ja vec neko vrijeme na svom htpc koristim daljinac koji je 100% identican Tronsmartu, ali nema logo na sebi i ima crvene ledice na sebi a koliko sam mogao primjetiti tronsmart ima zelene. Ostalo je sa vana sve isto.
Pitam iz razloga sto nisam bas zadovoljan air mouseom jer je jako neprecizan. Da li je i kod Tronsmarta takav ili ja trazim previse od te tehnologije? |
Citiraj:
I kako si postavio EPG i znakove programa? Ako netko to zna može pomoći? Koristim XBMC samo za GOtv i GOmovies odnosno Genesis. Uskoro mi ističe ugovor sa totaltv-om pa bih se informirao oko TV-a |
Malo prolistaj ovu temu unatrag
Ima ovdje ekipe koja odrzava jednu listu koja se nalazi u djelu foruma tržnica. I tamo je sve sa linkovima i slikama objasnjeno |
Citiraj:
Win7/8 32/64bit driver Uz driver Winsi "vide" sljedece kodove tipki... http://i.imgur.com/tSlfUFBm.jpg Crveno je moj setup pa ako ti pase samo ovaj keyboard.xml stavi u C:\Users\user\AppData\Roaming\Kodi\userdata\keymaps ... ako zelis sam slagati .xml, stringove slazes na ovaj nacin: PHP kod:
ParentDir, stop, pause itd. su funkcije Kodija Ovdje su ti kompletirani svi stringovi kojima pridruzujes "key ID" drivera na gore prikazan nacin ... PHP kod:
|
dal pipo x7 moze imat podrsku za hevc posto je ipak gore win 8.1 pa se moze stavit mpchc koji cita hevc uz odredene kodeke?
|
Moj Pipo X7 je na carini, pa cu ti to moci reci za par dana. :D
Ima netko neke linkove na testne video samplove da snimim neki viseo test? Ono sto ima na divx.com nije bas nesto puno... |
Koji još addon preporučate osim Phoenixa (jučer sam tražio par filmova po modulu, i primjećujem da je dosta streamova popucalo jer uopće ne reagiraju). Na kraju sam ih gledao preko XBMCtorrenta.
|
Citiraj:
Genesis je trenutno meni najnaj, sve se nađe na njemu Pitanje Kada pustim listu na youtube addonu odsvira mi pjesmu i stane ne nastavlja dalje listu. Može li mi netko reći kako to riješiti? |
genesis ima sve ali nema 3d filmove gdje phoenix briljira. ali su linkovi down na puno njih.
|
Zapeo mi je za oko ovaj box pa me zanima vaše mišljenje o njemu jel vrijedi tih para?
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Gledam po forumima, Rockchip je dosta problematičan. Meni je zapea za oko Tronsmart Vega S89-H. |
Ziiky, koje su sve tipke IR only na Meletu? Gledam opis od MX3 i izgleda da ih je čak 5 što mi ne paše.
|
Samo power tipka
Mislim da su na mx3 power tipka i one 4 obojne za teletext |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
lista malo preuređena, uređen EPG, dodane nove ikone kanala...pošto opet imamo dosta kanala hrv/srb/bih/slo opet zajedno
( nista nacionalno/politički :lol2: ) |
Citiraj:
Primjerice, ako je kompletno ugašen (ne samo screen off) može se samo putem tipke na kućištu upaliti. A ako je u screen off stateu onda mu kad se ponekad upali wlan ne radi i treba ga resetirati. Ne postoji ni stvarni 1080p kernel nego samo UI opcija da "emulira". |
Citiraj:
|
u Tržnici ima tema koja se zove XBMC playliste pa baci oko
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:36. |