PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Windows Vista Ultimate - moj review (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=56505)

m4dm4n 17.03.2008. 16:16

Probaj "rd ALT+255" ??

Hamm 18.03.2008. 08:50

naw :D rotfl...ovo je fakat žalosno :D nemrem folder izbrisati :rotfl:

m4dm4n 18.03.2008. 09:18

Odi u DOS i od tam zbriši :) DOS uvijek radi.

LAcy 18.03.2008. 13:49

Citiraj:

Autor m4dm4n (Post 977965)
Odi u DOS i od tam zbriši :) DOS uvijek radi.

Pod čistim DOSom neće vidjeti NTFS particiju. A tko mu je kriv kad je morao nazivati folder sa tamo nekim razmacima i sl. Sad će morati baciti hard i kupiti novi, da nije možda do procesora? Ima taj C2D pun k. bugova samo neće Intel priznati. Sad će se dežurni stručnjaci javiti da nije možda zbog napajanja? Jesi probap prime? :lol2:

Sad ozbiljno:

dir /x
nađeš kako mu je short name
rd to short name
shutdown -s -t 15 :)

Z-man 18.03.2008. 13:59

69 procesa, 91 % memoorije
Svaka čast, kak si to uspio :D

m4dm4n 18.03.2008. 15:41

Postoji NTFS fix za DOS, a u krajnjem slučaju nek nađe neki live CD, ili od Linuxa, ili sa Microsoftovih stranica live XP, tak neš (prije je to bilo Winternals).

LAcy 18.03.2008. 16:07

Eh da live linux bi to mogao riješiti. Međutim u pravu, glupo je da to win ne mogu sami.

Hamm 19.03.2008. 07:04

to je pc s posla koji mi služi za testiranje..tako da cu probati bootati linux :) (sutra)

buljo 20.03.2008. 10:08

Evo ja sam jučer navečer stavio x64 Ultimate SP1 i samo instalirao drivere od grafe.
Pokušaj drugi sa Vistom :D
Budem vidio kak sad to radi, pročitao sam svih 54 strane, sat i pol sam čitao (nisam svaku riječ pročitao ali dosta jesam)
Pa da pitam nekaj, neki tool za tweakanje, ali oni koji su dobri i provjereni?

zvonac 20.03.2008. 10:14

Citiraj:

Autor buljo (Post 979743)
Evo ja sam jučer navečer stavio x64 Ultimate SP1 i samo instalirao drivere od grafe.
Pokušaj drugi sa Vistom :D
Budem vidio kak sad to radi, pročitao sam svih 54 strane, sat i pol sam čitao (nisam svaku riječ pročitao ali dosta jesam)

Probaj vista manager,ima još jedan al se nemrem sjetit...

LAcy 20.03.2008. 10:29

Citiraj:

Autor buljo (Post 979743)

Vista manager, www.tweakvista.com, itsvista.com, 20 Vista Downloads to Tweak & Improve Your System. Mz Vista Force ali nakon njega mi nije radila ezaba!

IcyTexx 20.03.2008. 10:32

Citiraj:

Autor LAcy (Post 977339)
Nagurao si previše viđeta? Ili nekom curi memorija.

Citiraj:

Autor žile1942 (Post 977370)
Šta će ti uopće sidebar?On je najveći konzument rama.Ubij to :)

Citiraj:

Autor Z-man (Post 978144)
69 procesa, 91 % memoorije
Svaka čast, kak si to uspio :D

Nema puno viđeta...
Ovako Vista reagira nakon šta je upaljena 2 dana... Log off, log on pomaže.

Sorry kaj nisam odgovarao, nije me bilo.

buljo 20.03.2008. 10:35

Skinuh 2 verzije, valjda će jedna radit :beer:
Sad se skidaju driveri i programi za vistu pa da vidimo kak sad radi.

LAcy 20.03.2008. 10:37

Moja radi barem 10-tak dana od zadnjeg restarta, nisam ni odlogirao. Naravno nije samo dignuta, radio sam, igrao se, zapravo još uvijek stoji jedan film koji nisam odgledao, doc koji nisam završio, ocr koji nije spell checkan, utorrent...

Gordon Freeman 20.03.2008. 11:06

korisim vistu već pola godine...bez Sp i sad sa SP...i mogu reći da mi u svakom pogledu pere XP...milion puta mi je bolji od XP,po svemu..na njemu mi igre bolje rade nego na xp..programi su mi stabilniji..komp mi je brži....apsolutno se mi bolje radi na visti...nebi više se vratio na XP da mi plati netko....

buljo 20.03.2008. 23:06

Danas instalirao hrpu programa, neki su od prve proradili, za neke je trebalo stavit stariju verziju itd...
Nego mene muči zvuk u Cod4, nekak je mutan, ispran, nikakav. Skinuo zadnje drivere sa Creativeove stranice za Audigy4. Jel netko zna kak to ispravit?

Fleks 21.03.2008. 02:36

Citiraj:

Autor Gordon Freeman (Post 979796)
korisim vistu već pola godine...bez Sp i sad sa SP...i mogu reći da mi u svakom pogledu pere XP...milion puta mi je bolji od XP,po svemu..na njemu mi igre bolje rade nego na xp..programi su mi stabilniji..komp mi je brži....apsolutno se mi bolje radi na visti...nebi više se vratio na XP da mi plati netko....

E dosadan si vise. daj to podkrijepi necime.

Sviđa ti se jer ti je start meni okrugli i reci tako. Nemoj me maltretirat sa pisanjem gluposti.

Po cemu zakljucujes da ti igre bolje rade? Po cemu?!

alengrosevic 21.03.2008. 02:53

Citiraj:

Autor Fleks (Post 980722)
E dosadan si vise. daj to podkrijepi necime.

Sviđa ti se jer ti je start meni okrugli i reci tako. Nemoj me maltretirat sa pisanjem gluposti.

Po cemu zakljucujes da ti igre bolje rade? Po cemu?!

Eto jedna mala (a mozda i velika) prednost Viste na Xp-pro. U 2 tjedna sam promjenio 3 ploce (razliciti chipseti), 3 grafe i 2 procesora na istom operativnom sistemu. Nisam koristio nikakav driver cleaner niti ista, samo sam instalirao nove drivere (nije mi se dalo, lijen sam :D ). Vista radi kao i prvi dan kad sam je instalirao, dok bi racimo na XP-u (iz prakse znam) vec bilo par BSOD-ova i 99% bi morao ici reinstalirati sistem.
Sto se tice igri, nisam vidio da rade niti brze niti sporije (tih par % mislim da nitko u realnom koristenju ili igranju nece primjetiti. bilo na stranu viste ili XP-a) :kafa:

alengrosevic 21.03.2008. 02:55

Citiraj:

Autor buljo (Post 979766)
Skinuh 2 verzije, valjda će jedna radit :beer:

to si naravno kupio!?:D

danc00 21.03.2008. 03:06

Citiraj:

Autor alengrosevic (Post 980729)
to si naravno kupio!?:D

Znaš da je:D, !
Heh, kaj velite na SP1? Sad kad je došo final niko ni riječi o njemu! Ah, vidim ja da već pola foruma ima Vistu, ipak je postala bolja od XP, kaj god da "Fleks" rekel:goood:.:respekt:

Fleks 21.03.2008. 03:17

Citiraj:

Autor alengrosevic (Post 980726)
Eto jedna mala (a mozda i velika) prednost Viste na Xp-pro. U 2 tjedna sam promjenio 3 ploce (razliciti chipseti), 3 grafe i 2 procesora na istom operativnom sistemu. Nisam koristio nikakav driver cleaner niti ista, samo sam instalirao nove drivere (nije mi se dalo, lijen sam :D ). Vista radi kao i prvi dan kad sam je instalirao, dok bi racimo na XP-u (iz prakse znam) vec bilo par BSOD-ova i 99% bi morao ici reinstalirati sistem.
Sto se tice igri, nisam vidio da rade niti brze niti sporije (tih par % mislim da nitko u realnom koristenju ili igranju nece primjetiti. bilo na stranu viste ili XP-a) :kafa:

Pa da. početnik useru je vista super i mrak. Nemre napraviti nikavu stetu jer mu nista neda. sama slozi drivere i milina. Ma mracno dobro za usera kalibra kao ti. Slazem se :)

Citiraj:

Autor danc00 (Post 980734)
Znaš da je:D, !
Heh, kaj velite na SP1? Sad kad je došo final niko ni riječi o njemu! Ah, vidim ja da već pola foruma ima Vistu, ipak je postala bolja od XP, kaj god da "Fleks" rekel:goood:.:respekt:

Vec te 12 put molim da mi dokazes po cemu je to vista bolja? Po onome sto je gore qoutani napisao? Reci sviđa mi se krugic umjesto start menija, puno boja i gotovo. :)

alengrosevic 21.03.2008. 03:30

Citiraj:

Autor Fleks (Post 980737)
Pa da. početnik useru je vista super i mrak. Nemre napraviti nikavu stetu jer mu nista neda. sama slozi drivere i milina. Ma mracno dobro za usera kalibra kao ti. Slazem se :)

Pa bio ja pocetnik ili napredni user, i jednom i drugom trebaju driveri biti poslozeni da bi mogao raditi u bilo kojem os-u (inace sam napisao da je to jedna od prednosti Viste ...). Ovdje je to bar slozeno kako treba. Daj mi samo reci sto to tebe toliko muci u Visti kao mracno dobrog advanced usera tvog kalibra? :) jer vidim da i je vista ko trn u oku....:D

danc00 21.03.2008. 03:53

Pa, ovaj krugić u start meniu je ok:D, a da sad ne nabrajam kolko je jednostavnija i stabilnija u svim pogledima. A samo daj ti nekaj reci po čemu ti je XP tolko bolji, mislim kaj s njim možeš a sa Vistom ne, puno si bolji u tome od većine nas pa nam reci!

m4dm4n 21.03.2008. 10:49

Kad se rename-a fajl, ponudi se samo promjena imena, ne i ekstenzije. Kad se save u paintbrushu, automatski ponudi .jpg a ne .bmp . Eto recimo neke stvarčice koje su znale zasmetati, više ne smetaju :) A za SP1 , kaj da kažem, i dalje mi Vista radi :) Nisam primijetio nikakve promjene niti znam gdje bi ih trebao očekivati pošto ni prije nijesam imao problema.
Isto tako su neke stvari frustrirajuće za rad u Visti, recimo explorer, izmijenjen je na gore... Al zato postoje third party programi (koji su bili korišteni i na xp-u, da ne bi bilo ).
Na kraju cijele priče, ja sam i dalje zagovornik toga da svatko treba izabrati što mu paše, netko neka ima i dual os ak hoće , netko quad os like me, ukratko Vista NIJE novi MODNI TREND, te ju ne mora svatko imati.
Windows ME kad je izašao, totalno je popušio... Ali, ekipa iz Microsofta je testirala nove funkcije na njemu koje su se udomile u daljnjim operativnim sustavima... Možda je slična priča i sa Vistom ?

LAcy 21.03.2008. 12:59

Gle Flex, počeo si starim utabanim putem spamati thread. Kao što neki korisnici ne daju argumente za Vistu tako ni ti baš ne daješ argumente protiv. Ja sam već nekoliko puta napisao da se slažem da Vista nije donijela sve što je obećano, ali isto tako je činjenica da nije totalno smeće i da unatoč povećanim hardware zahtjevima sasvim solidno radi.
Sjećam se kad je izašao WinXP bilo je sličnih argumenata protiv. U odnosu na tek izašli WinXP Vista je u startu bolja. Nakon nekog vremena svi će prijeći na Vistu (već ih je dosta prešlo) a možda i neće jer će izaći noviji Windowsi. Iskreno bih volio da se pojavi kvalitetna alternativa za kućnog korisnika ali je još nema iako je Linux prilično napredovao.
Evo jedan mali argument koji govori Visti u prilog:
http://www.imagesforme.com/out.php/t...askmanager.jpg

Već sam napisao da nisam samo podigao OS i pustio ga da stoji tih 12-tak dana. Normalno koristim, vidi se da ima dosta procesa jer mi je dignuto 11 aplikacija...

IcyTexx 21.03.2008. 13:03

Ja sam i podesavao Vistu i sve...
Al jos uvijek imam 70 procesa... Pa kaj ste vi zaboga sve gasili?

buljo 21.03.2008. 13:07

Ja sam spustio na nekih 50 kod bootanja, ali ne znam kak još da skinem, 4 (ili čak i 5) su mi od tipkovnice...
A onaj security centar ikonu u trayu ne mogu nikak ugasit, gledao sam na netu ali ja tamo nemam ovo što svuda piše..
http://www.shivaranjan.com/shivauplo...tasecurity.png
Vista manager ju "ugasi" ali prilikom ponovnog pokretanja winza i Vista managera ikona je opet dolje... Kak ju na neki drugi način maknut? :/
Lacy? :)

zvonac 21.03.2008. 13:12

Trenutno 43 procesa,guta memorije oko 800mb,al opera s vremenom poždere,i zna uzimat oko 140mb,pa i onda skače na 1gb zauzeća,al nekak mi se čini da je sad manje "opterečenja" možda zato kaj sam sp1 stavil gore:D
Uglavnom ja zadovoljan,jedino da mi je još malo smanjit te procese..

IcyTexx 21.03.2008. 13:14

Citiraj:

Autor buljo (Post 980947)
Ja sam spustio na nekih 50 kod bootanja, ali ne znam kak još da skinem, 4 (ili čak i 5) su mi od tipkovnice...
A onaj security centar ikonu u trayu ne mogu nikak ugasit, gledao sam na netu ali ja tamo nemam ovo što svuda piše..
http://www.shivaranjan.com/shivauplo...tasecurity.png
Vista manager ju "ugasi" ali prilikom ponovnog pokretanja winza i Vista managera ikona je opet dolje... Kak ju na neki drugi način maknut? :/
Lacy? :)

To ni ja nemam pojma... Živcira me ušasno.

Citiraj:

Autor zvonac (Post 980951)
Trenutno 43 procesa,guta memorije oko 800mb,al opera s vremenom poždere,i zna uzimat oko 140mb,pa i onda skače na 1gb zauzeća,al nekak mi se čini da je sad manje "opterečenja" možda zato kaj sam sp1 stavil gore:D

Mah, ipak cu ostavit ovolko procesa... Kad ima nek se ima. Ionak ima 4GB RAMa...

Vuco 21.03.2008. 13:31

Citiraj:

Autor Ice Demon (Post 980944)
Ja sam i podesavao Vistu i sve...
Al jos uvijek imam 70 procesa... Pa kaj ste vi zaboga sve gasili?

Citiraj:

Autor zvonac (Post 980951)

Ne kužim što vas toliko smeta broj procesa kod pokretanja/tokom rada ? Pa ako za nešta korisnog na kompu, ionako će ti broj procesa biti poveći.

Davno je AMD-jac napisao jednu pametnu - vi ste platili taj komp, ne on vas, pa nemojte vi biti njegov rob je*emu...
Citiraj:

Autor Ice Demon (Post 980956)
Mah, ipak cu ostavit ovolko procesa... Kad ima nek se ima. Ionak ima 4GB RAMa...

I tebe brine kaj imaš 800MB zauzete memorije ? Stvarno tužno :)

Meni je sad upaljen FF i ostalo što normalno koristim od programčića koje kakvih i komotno mi papa ~830MB u XP-u. Vista bi bila kojih 200-300 MB više i uopće se ne bi brinuo. RAM sam i kupio da ga koristim, a ne da bi imao što manje zauzeće. To mogu radit kad bi imao 512MB sve ukupno...

Previše se brinete oko, po meni, glupih stvari. Ajde da benchate, rušite rekorde pa trebaju biti što lakši, al ovo, za normalni rad, bedasto po meni.

Iskreno, sa SP1 nisu sredili to da nisam admin (sa full kontrolom) jer me i dalje zezalo sa nekim fajlovima da neće pobrisat/maknut i slično...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:11.