PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Moj kućni ljubimac (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43961)

elzel 16.02.2012. 14:32

Uf, tržište je zasićeno :D

T0mB1ll 17.02.2012. 17:27

evo dva bratanca :)
imam još jednog macana samo nemam na slici..
+ još labrador je doma..

http://www.pohrani.com/f/14/qs/1OANS...0203125141.jpg

Pupo 10.03.2012. 13:21

Naša prinova nova

Pohrani.com

da njemačkom ovčaru koji je već stariji nebude dosadno :)

TheEmpress 10.03.2012. 15:29

Vidi ga što je ambiciozan, koja kost... :D

Ja doma imam 3 mala miceka koje je mama ostavila, pa ih sad na špricu hranimo. Pseto ih pazi i mazi...

http://www.pohrani.com/f/3V/fa/2o4Yjopl/1/miceki.jpg

scp 21.03.2012. 21:32

Evo i mojih:

Ringo - moj Njemački Ovčar. Ovaj vikend će napuniti 4 mjeseca (Slike: 1, 2) Obožavam ga <3

Django - Parson Russell terrier. Nije moj, ali živi sa mnom u stanu :D (Slike: 1, 2)
Duguje mi Sennheiserice nove -.- :D. Star 10 tjedana.

Sivko - Moj mačor neugledna imena, ali neosporive ljepote :D (Slike: 1, 2)
Najstariji od trojice :)

Sve ih obožavam :))

QuidZz 22.03.2012. 10:33

Ovo je Aki, patuljasti maltezer :)

Pohrani.com

T0mB1ll 22.03.2012. 12:37

imam problem s onim trećim mačorom.. ona dva sa slike koju sam stavil nedavno, su valjda imuni kad su to imali dok su bili mali i ti su se izvukli..

sad mi ovaj stari mačor (5-6 godina) to ima.. neznam kak se to zove, al simptomi su:

spava samo, usporen je, slabo jede i najgore, curi mu nos, to se sve začepi i osuši i teško diše.. i to jako smrdi.. pital sam frenda veterinara i on veli da mu može dat samo inekciju vitamina..

hammer_of_thor 22.03.2012. 16:48

Citiraj:

Autor scp (Post 2127511)
Evo i mojih:

Ringo - moj Njemački Ovčar. Ovaj vikend će napuniti 4 mjeseca (Slike: 1, 2) Obožavam ga <3

Django - Parson Russell terrier. Nije moj, ali živi sa mnom u stanu :D (Slike: 1, 2)
Duguje mi Sennheiserice nove -.- :D. Star 10 tjedana.

Prelijepi su :)

A to su štenci još, nije valjda da si tek nedavno počeo sa ljubimcima? :)

Nego ljudi, pazite na svoje pse. Oglice protiv krpelja, Frontline svaka 2-3 mjeseca obavezno. Proljeće dolazi, krpelja ima previše.
Pregledavajte ih češće da se negdje nije uhvatio.

Moj Ari je ovih dana imao jednoga koji mi je promakao i prenjeo mu bolest piroplazmozu. Uglavnom grozna bolest ako se ne liječi.
Pas je totalno bezvoljan, odbija hranu, samo leži, neće se igrati ni šetati, ima taman urin.

Liječenje je prilično jednostavno i jeftino no važno je psa što prije odvesti veterinaru.
Što je duže bolestan to je prognoza lošija.

5 injekcija je dobio, lijek i još neke druge preparate, i pas je do navečer već bio življi, malo je i uzeo hrane i bio generalno bolje volje.

Evo 2 dana je prošlo od terapije i skroz je dobro. Još se treba čuvati no bar je on opet onaj veseli i razigrani pas.

Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com

Čuvajte vaše ljubimce.

TheEmpress 22.03.2012. 17:11

I moja je prošli tjedan pobrala krpelja i piroplazmu. Bili na infuziji, dobila dvije injekcije i drugi dan sve 5, ko nova. Odmah smo i novu Kiltixicu stavili i sad smo mirni.

QuidZz 22.03.2012. 17:25

@hammer_of_thor prelijep ti je pas :) koja je to vrsta?

hammer_of_thor 22.03.2012. 17:53

Mješanac je :)
Majka je pekinezer a za tatu nisam siguran.
Dobro pa ni njušku ni narav nije naslijedio od majke :)
Za Uskrs će imati 8 godina.

I tvoj maltezer je prelijep! :)

Citiraj:

Autor TheEmpress (Post 2128185)
I moja je prošli tjedan pobrala krpelja i piroplazmu. Bili na infuziji, dobila dvije injekcije i drugi dan sve 5, ko nova. Odmah smo i novu Kiltixicu stavili i sad smo mirni.

Sve je dobro dok se rano odvede veterinaru, kažu da je u prvih 2-3 dana izlječivost 100%
Ja sam jedno 4-5 dana odgađao, sve sam mislio to mu je faza proči će, kasnije je vrag odnio šalu, kad 4 dana nije stavio ništa u usta (ni na silu)

Da sam ja glupan čekao još par dana šanse preživljavanja bi bile minimalne.

Odsad pušem i na hladno, nema više čekanja za ništa.

QuidZz 22.03.2012. 18:07

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 2128211)
I tvoj maltezer je prelijep! :)

:fala:

Overclock 22.03.2012. 19:38

Citiraj:

Autor T0mB1ll (Post 2127950)
imam problem s onim trećim mačorom.. ona dva sa slike koju sam stavil nedavno, su valjda imuni kad su to imali dok su bili mali i ti su se izvukli..

sad mi ovaj stari mačor (5-6 godina) to ima.. neznam kak se to zove, al simptomi su:

spava samo, usporen je, slabo jede i najgore, curi mu nos, to se sve začepi i osuši i teško diše.. i to jako smrdi.. pital sam frenda veterinara i on veli da mu može dat samo inekciju vitamina..

Macak ti ima laringits, trebaju mu antibiotici (injekcija najbrze djeluje), a visokokaloricna tekuca prehrana mu ne bi skodila. (svaki vet bi trebao imati tu hranu koju mu strcnes injekcijom u grlo)
Taj vet je, da ne budem prost, ne sposoban maximalno jer ne zna osnove.

Boli ga grlo kad guta i zato nece jesti, pa je malaksao i slab.
(nasa macka je bas ovo proljece(zimu prije, al je vec bilo toplo :D ) imala istu stvar, nakon injekcije antibiotika i vitamina joj je bilo bolje drugi dan, a vet je dijagnosticiral bolest u 5 sec)

MuroF 22.03.2012. 21:16

@T0mB1ll
može više toga biti, je iscjedak žut, gust? dal kiše? ako je bakterijske prirode, tura antibiotika bi riješila stvar.

@TheEmpress piroplazmozu ne piroplazmu :D

T0mB1ll 22.03.2012. 21:19

pa žuto je da, kiše.. budem ga opet nazvo nek dođe i pogleda ga.. nek mu da neš..

nije to tolko stalno, jedan dan mu je dost ok, drugi dan teško..

TheEmpress 23.03.2012. 10:01

Citiraj:

Autor MuroF (Post 2128320)
@T0mB1ll
može više toga biti, je iscjedak žut, gust? dal kiše? ako je bakterijske prirode, tura antibiotika bi riješila stvar.

@TheEmpress piroplazmozu ne piroplazmu :D

Jedni kažu jedno, drugi kažu drugo, meni je piroplazma skraćeno za piroplazmoza. :D Mislim da nije pogrešno, u svakom slučaju, masu puta sam to čula.

Nego, u kojim to pozama spava... Nema veze kaj je cijela vražja veranda slobodna i ima hrpu mjesta. Ne, ona se stisne uz zid. Pseća logika...

Pohrani.com

scp 23.03.2012. 10:44

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 2128178)
Prelijepi su :)

A to su štenci još, nije valjda da si tek nedavno počeo sa ljubimcima? :)

Hvala, stvarno su genijalni :D

Nisam tek nedavno počeo s ljubimcima. Mačke imam cijeli život, a ovo mi je treći pas. Iako smo prva dva psa imali kratko jer nismo imali baš uvijete za držati ih, tako da su kod bake oba proživjeli duge živote. Radilo se o malom čupavom mješancu tipa maltezera i njemačkom ovčaru DDR radne linije. Taj NJO je bio fantastičan pas :)

Sad imamo bolje uvijete i ograđeno dvorište pa smo svoju želju za njemačkim ovčarom konačno u prilici ispuniti. Mali je super!

Btw drago mi je da ti je pas bolje, ja svog upravo sad idem voditi veterinaru na vaganje i da stave frontline. Gamad krpeljska, sinoć sam jednoga skinuo mačku s glave :/

borny 25.03.2012. 14:15

Kako mačku natjerati da grebe i oštri kandže na mjestu koje je predviđeno za to?
Napravio sam joj kućicu sa 2 okomite grebalice omotane špagom, ali i dalje grebe sve ostalo...

murina 25.03.2012. 14:17

Nikako :D

Nabavi prskalicu za vodu, pa joj malo osvježi facu kad grebe nešto što ne smije.

TheEmpress 25.03.2012. 14:43

Negdje sam čitala da se mjesta koja mačka grebe namažu s limunom, mačke mrze limun. Probala na svojima, bježale su od limuna ko da ne znam kaj imam. :D

Brko 25.03.2012. 14:52

Citiraj:

Autor TheEmpress (Post 2129711)
Negdje sam čitala da se mjesta koja mačka grebe namažu s limunom, mačke mrze limun. Probala na svojima, bježale su od limuna ko da ne znam kaj imam. :D

odlično, onda ću u susjedov stan kroz prozor sa šmrkom ulit nekoliko kubika soka od iscjeđenog limuna. Lik ima 7 mačaka. :D

nemam niš protiv životinja, čak sam i ljubitelj mačaka, ali mrzim vlasnike koji su tako nemarni prema sirotim životinjama i puštaju ih da rade što ih volja. čak je jedna došla preko prozora na moj prozor i tražila vode :D

TheEmpress 25.03.2012. 19:43

Takvima bih zakonom zabranila da imaju kućne ljubimce. -.- Tak frendica jedna ima kod susjeda, ovi imaju dva mačka i psa i da ih ona ne hrani valjda bi pomrli od gladi.

scp 26.03.2012. 00:46

Citiraj:

Autor TheEmpress (Post 2129854)
Takvima bih zakonom zabranila da imaju kućne ljubimce. -.- Tak frendica jedna ima kod susjeda, ovi imaju dva mačka i psa i da ih ona ne hrani valjda bi pomrli od gladi.

Erm, moraš uzeti u obzir da se radi o mački...Moj mačak recimo nikad nije gladan. Čak i kad pojede puni obrok (iz konzerve) s kojim se pati 10 minuta vrati se i traži još. Sladak je kad me tapka po nozi pa mu bacim jos malo mesa sa stola...al on i dalje inzistira do te mjere da ga moram "sutnut" iz kuce. Nema šanse da mačka od 3 i pol kile pojede više od šteneta Njemačkog ovčara od 17 i pol kila, stvar je u tome da te forsira da vidi do koje mjere ćeš joj ugađati.

U slucaju tog covjeka je moguce da se radi o nemaru, al također je moguce da se radi o obicnom macjem "bezobrazluku". Tesko da postoji macka koja si sama ne moze naci izvor vode :)
Mi kad idemo na more mačak ostane sam kod kuće i susjeda mu jedino hrane donese, za vodu se kao i uvijek snađe sam i dočeka nas uvijek jednako pufast i uhranjen.

Probaj psa ostavit samog tjedan dana pa ćeš vidjet šta će se s njim dogodit. Mačke su jednostavno ultrasnalažljive, lukave životinje. Al dobro, ne želim da izgleda kao da izmišljam toplu vodu, sve je tu otprilike jasno :)

borny 26.03.2012. 04:34

Joj, gdje sam svoju sve vidio da pije vodu, ajmeeee. :roller:

MyJoy 26.03.2012. 15:38

Citiraj:

Autor borny (Post 2129695)
Kako mačku natjerati da grebe i oštri kandže na mjestu koje je predviđeno za to?
Napravio sam joj kućicu sa 2 okomite grebalice omotane špagom, ali i dalje grebe sve ostalo...

Kupi u Pet Centru ili nekom sličnom mjestu, catnip iliti mačju travu, prodaju to u bočicama u tekućem obliku sa pumpicom. Jednostavno našpricaj te grebalice koje si napravio, ja sam to tako riješio. Od tada uredno masakrira grebalicu, do te mjere da sam nakon manje od godinu dana trebao kupit novu.

murina 26.03.2012. 18:07

Ja sam svom donio komad šume na balkon :) Ima problem sa jaknama, voli ih masakrirati kako kaže MyJoy. Vješalice u stanu su mi neupotrebljive, sve jakne moraju u ormar. Ne moram vam opisivati što nađem ako slučajno ostavim otvoren ormar. Vandal najobičniji. Ne kužim zašto jakne...materijal nebitan, samo da je jakna..:D

bug_hammer 26.03.2012. 20:05

norveski machor :-D

TheEmpress 26.03.2012. 20:37

Citiraj:

Autor scp (Post 2130017)
U slucaju tog covjeka je moguce da se radi o nemaru, al također je moguce da se radi o obicnom macjem "bezobrazluku".

U ovom slučaju kod frendice je baš riječ o nemaru, jer mi je pričala da su ti ljudi baš takvi. Nabave ljubimca kao za klince, niti ih dresiraju ni ništa, a klinci ih se boje i ne vole baš i na kraju obje mačke i pas jedu kod frendice doma i praktički žive kod nje.

scp 26.03.2012. 21:34

Citiraj:

Autor TheEmpress (Post 2130483)
U ovom slučaju kod frendice je baš riječ o nemaru, jer mi je pričala da su ti ljudi baš takvi. Nabave ljubimca kao za klince, niti ih dresiraju ni ništa, a klinci ih se boje i ne vole baš i na kraju obje mačke i pas jedu kod frendice doma i praktički žive kod nje.

Oh well, the more the merrier :D

scp 29.03.2012. 10:48

Evo jedan video za sve vas ljubitelje radnih pasa. Respect.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:31.