PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Huawei Sonic U8650 - (root, custom rom, integrated flash) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=221363)

tuba 04.02.2012. 11:39

Citiraj:

Autor -_Bad$ector_- (Post 2092114)
Mislim da sam nasao dobitnu kombinaciju bar sto se mene tice. GGR novi rom + v6 skripta. Zanemario sam ocajne rezultate u benchmarku(1050 bodova) i odlucio probati rom u igri. Na svakom romu isprobam trial xtreme 2 i sasvim sam siguran da se igra najbolje vrti na ovom romu. Bolje cak nego na cyanu koji mi uvijek daje najbolje rezultate u sintetici(1370, antutu). Procesor uredno radi na 780mhz sto je odlicno jer mi u svim drugim romovima ne ide preko 729mhz. Htio sam ga probati stavit na 800 ali rom ne da preko 780. :( Maknuo sam jedino 360 launcher jer je po meni prevelik potrosac resursa na ovom mobu(iako je radio puno bolje vec na cyanu) i stavio sam launcher pro - drawer leti.

stavio sam trial xreme2 na SupersonicV4 na 600 ni da mrdne sve se smrzlo jedino radi na 729 i ne baš fluidno

pnnk 04.02.2012. 11:39

Citiraj:

Autor -_Bad$ector_- (Post 2092114)
Mislim da sam nasao dobitnu kombinaciju bar sto se mene tice. GGR novi rom + v6 skripta.

Jel možeš reći kakve si postavke postavio na v6 skripti?

e-one 04.02.2012. 12:43

Citiraj:

Autor pnnk (Post 2092194)

Evo da odgovorim tebi i bad sectoru. Isključite si v6 skriptu jer će vam počet radit probleme nakon nekog vremena na GGR-u i mob će se počet usporavat. Uz GGR obavezno napravit swap, a ext po želji i to je uz launcher pro dobitna kombinacija. Sintetiku zaboravite jer ovaj rom u igrama šije sve kaj sam isprobao do sad.

-_Bad$ector_- 04.02.2012. 14:27

Jel mogu swap napraviti naknadno?

Citiraj:

Autor tuba (Post 2092193)
stavio sam trial xreme2 na SupersonicV4 na 600 ni da mrdne sve se smrzlo jedino radi na 729 i ne baš fluidno

Na GGR radi skroz fluidno. Na cyanu isto radi ok, ali tu i tamo zatrza na 729mhz.

Citiraj:

Autor pnnk (Post 2092194)

Stavio sam postavke pod brojem 6.

flyingcop 04.02.2012. 15:32

.. molio bih pomoc, probam promijeniti ringtone posebno za osobu iz kontakta, uredno nadje mp3-icu, save, medjutim opet zvoni default zvono, ima li tome lijeka na u8650? (custom rom)

pozz i hvala!

JuXo 04.02.2012. 15:49

ja sam nasao caku, skini winamp, pusti pjesmu koju oces, kliknes options na mobu i save as ringtone

nema na čemu :)

flyingcop 04.02.2012. 16:10

Citiraj:

Autor JuXo (Post 2092459)
ja sam nasao caku, skini winamp, pusti pjesmu koju oces, kliknes options na mobu i save as ringtone
nema na čemu :)

.. znam tu foru iz playera, ali ne ide to za kontakt posebno, vec za sve

sipe 04.02.2012. 16:17

Citiraj:

Autor e-one (Post 2092279)
Evo da odgovorim tebi i bad sectoru. Isključite si v6 skriptu jer će vam počet radit probleme nakon nekog vremena na GGR-u i mob će se počet usporavat. Uz GGR obavezno napravit swap, a ext po želji i to je uz launcher pro dobitna kombinacija. Sintetiku zaboravite jer ovaj rom u igrama šije sve kaj sam isprobao do sad.

Iako često mjenjam romov, najdulje sam imao cm7.2 i v6supercharger skriptu i nakon nekog vremena nije bilo niti jednog problema. Upravo swap radi sranje, upravo to se nebi trebalo raditi. Google čini čuda ;)

dulesbj 04.02.2012. 17:11

Citiraj:

Autor flyingcop (Post 2092448)
.. molio bih pomoc, probam promijeniti ringtone posebno za osobu iz kontakta, uredno nadje mp3-icu, save, medjutim opet zvoni default zvono, ima li tome lijeka na u8650? (custom rom)

pozz i hvala!

Stavi si full screen caller.on ti ima i video i mjenjanje zvona za svaki kontakt.
On bi trebao raditi na sonicu.

nikica1211 04.02.2012. 20:36

Zsto ste mi obrisali prethodni post. Nisam nista lose rekao. UGL:

Citiraj:

Autor maxtormaster (Post 2091680)
malo je glupo pitanje ali ne znam di da pogledam !
da li postoji nekako drugacije huawei uplatiil iz standbya osim tipke za gasenje ? jel postoji neka kombinacija ili samo ta tipka?

Ova aplikacija ti to omogucava. ima fanomenalne funkcije uredivanja. Moras je platit al vjeruj mi isplati se. Ja sam na lock screen dodao vlastite widgete i otkljucavanje kao u ICS-a! Mozes podesit da ti trza na VOLUME tipke. Pa eto ako ti se da dat 20 kn za aplikaciju ona ce ti rjesit problem!

e-one 04.02.2012. 23:14

Citiraj:

Autor sipe (Post 2092496)
Iako često mjenjam romov, najdulje sam imao cm7.2 i v6supercharger skriptu i nakon nekog vremena nije bilo niti jednog problema. Upravo swap radi sranje, upravo to se nebi trebalo raditi. Google čini čuda ;)

Ma zguglo sam :) Probao sam Kineza111, sonic cleana i GGR sa v6 bez swapa. GGR mi se sa V6 počeo čudno ponašati. Npr. igram Bejewled2 pa mi trza dok učitava, pa počne trzat u igri i sl. Dešavalo mi se da me koji put izbaci iz igre i sl. Kad sam isključio skriptu vratilo se sve u normalu. Ugl bolje mi radi bez skripte. Nisam ni gledao kad sam stavljao GGR prvi put da li podržava swap i ext jer sam imal neku class 4 karticu. Kad sam kupio Class10 karticu vidio sam da Lean da kemija sa swapom pa sam isprobao da vidim kak radi na GGR-u i super mi je. Kaj se tiče igri i sl tu nema nikakve razlike, nit je kaj brže nit sporije. Napredak je kaj se ne gase aplikacije kad ih ne isključim već samo prebacim na nešto drugo. Npr surfam, prebacim na poruke i kad se vratim u browser ne učitava sve ispočetka i sl. Probaj pa vidi....

recod 05.02.2012. 10:02

Zna li netko kako rijesit one crte kod kamere na cyanu?

pnnk 05.02.2012. 10:52

Citiraj:

Autor recod (Post 2092882)

Probaj vratiti procesor na 600 isti problem sam imao na drugom romu kad je overclockan preko 600

JuXo 05.02.2012. 11:04

bug.hr:

http://www.bug.hr/forum/topic/mobite...ot/138187.aspx

KeiOffice 05.02.2012. 12:32

Citiraj:

Autor recod (Post 2092882)

Probaj mjenjat governor opciju u programu koji koristis za overclock, mislim da sam negdje naletio na netu da kad stavis smartass ili smartass v2, da onda ne dolazi do toga problema sa kamerom ;)

Bez uvrede svima koji su pokupili sa foruma, ali cijela ova sapunica oko baniranja silvia je presmijesna, ban je dobio lik koji ni na koji nacin nije doprinjeo topicu, postavljao je ista pitanja po nekoliko puta, da ne spominjem da je na ta pitanja odgovoreno sto puta, ali neki ljudi ocito nikad nisu culi za funkciju search na forumu, ili za google.

Mora mu se priznati da je imao stvarno zanimljive ideje tipa on je nasao rom za Huawei Ideos X5 pa ako bi netko drugi htio probat stavit taj rom na Sonica, jer se on boji da ne zbrika mob, mislim stvarno, primjer osobe koja doprinosi razvoju teme i prosirenju znanja o tome sto radi a sto ne opcenito...

I onda nakon sto je on popusio ban jer je i nakon upozorenja admina/moda nastavio u istom tonu, nekoliko ostalih se nadju uvrijedjeni time? Ispadate djeca koja se ponasaju kao da nikad prije nisu bili clanovi nekog foruma i kao da ne znate na koji nacin oni funkcioniraju...

syss 05.02.2012. 12:39

ne bi ni mi bolje sročili... dakle postoje pravila foruma i opća pravila međuljudske komunikacije koje dotični nije poštivao + multiacc koji su strogo zabranjeni.

dulesbj 05.02.2012. 14:05

Dajte ljudi idemo iz početka,bez svađa-MOLIM VAS?
Svi se nešto vrijeđaju,vratite Silvija,i sve,da se to zaboravi,pravila foruma se znaju,jebem ti,pa imaš edit,quote,pa nije to neki problem,dajte da nastavimo o mobitelu,a ne 2strane se svi svađamo i nadjebavamo.

FUCKING EDIT

tor 05.02.2012. 14:22

Upravo to, tema je Huawei Sonic U8650. Dosta više o Silviju i ekipi, oni su napravili što su htjeli, otišli su gdje žele biti, nazad na temu.

maxtormaster 05.02.2012. 19:57

uzeo bateriju na ebayu od 2420 mah za huaweia u8650 .
jel neko mozda vec isprobao ? ako je kakva su iskustva ?

http://www.ebay.com/itm/250953753478...ht_2174wt_1140

tadeii 05.02.2012. 20:02

javi iskustva

KeiOffice 05.02.2012. 21:13

Citiraj:

Autor maxtormaster (Post 2093539)
uzeo bateriju na ebayu od 2420 mah za huaweia u8650 .
jel neko mozda vec isprobao ? ako je kakva su iskustva ?

http://www.ebay.com/itm/250953753478...ht_2174wt_1140

Zvuci predobro da bi bilo istinito iskreno... nekako sumnjam da je moguce izvuci toliko veci kapacitet iz baterije iste velicine kao i tvornicka baterija...

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1170685

Ovdje se raspravljalo nesto bas o tim "Gold high capacity business battery", doduse ne za Huawei Sonic nego neki drugi mob, no mislim da se moze primjeniti i na ovu bateriju buduci da se radi o istome proizvodjacu, netko je otvorio bateriju pa je unutra bila celija od 750mAh...

Sretno s time, i svakako javi kad ti stigne ako si je vec narucio da li stvarno vrijedi dati novce za tu bateriju ili ne, tj. da li ti traje ista duze nego originalna baterija...

U svakom slucaju dobro pa si narucio preko ebaya pa uvijek mozes otvorit case i pozalit se da prodavac prodaje robu koja ne odgovara opisu/specifikacijama i trazit svoje novce nazad ;)

maxtormaster 06.02.2012. 22:00

Citiraj:

Autor KeiOffice (Post 2093577)
Zvuci predobro da bi bilo istinito iskreno... nekako sumnjam da je moguce izvuci toliko veci kapacitet iz baterije iste velicine kao i tvornicka baterija...

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1170685

Ovdje se raspravljalo nesto bas o tim "Gold high capacity business battery", doduse ne za Huawei Sonic nego neki drugi mob, no mislim da se moze primjeniti i na ovu bateriju buduci da se radi o istome proizvodjacu, netko je otvorio bateriju pa je unutra bila celija od 750mAh...

Sretno s time, i svakako javi kad ti stigne ako si je vec narucio da li stvarno vrijedi dati novce za tu bateriju ili ne, tj. da li ti traje ista duze nego originalna baterija...

U svakom slucaju dobro pa si narucio preko ebaya pa uvijek mozes otvorit case i pozalit se da prodavac prodaje robu koja ne odgovara opisu/specifikacijama i trazit svoje novce nazad ;)

javim vam cim stigne tek sam ju neki dan narucio . necu ostavljati feedback dok ne isprobam jedno 7-8 dana da vidim kako ce se ponasati . hvala na ovom linku u svakom slucaju

zkljaja 07.02.2012. 01:06

Evo ja koristim a.war-ovog kineza(?) sa OC-om, mogu reci da mi se mob jos nije resetirao, radi normalno i na 748mhz mada ja nejdem preko 710. Rom je fluidan i preporod nakon defaultnog roma koji je dosao s mobom, sam UI radi bez zastajkivanja lagganja itd.
Igre rade dosta dobro (nisam ni probavao previse sa defaultnim romom), za Angry birds mogu reci da mi sada samo pokoja mapa trza, ostale sada rade potpuno normalno, pogotovo na povisenim taktovima.
Baterija mi traje potpuno zadovoljavajuce. Danas npr. ujutro skinut s punjaca, oko 30-45 min Angry birdsa, 1.5h muzike, nesto 0.facebooka preko 3G mreze i trenutno je na 45% kapaciteta.

srkee 07.02.2012. 14:48

to ti je zadovoljavajuća baterija?

Ja sam navikao minimum dva dana, ako mi padne mrtva ranije, dođe mi da se ubijem. to je jedina stavr koja me smeta kod smatphoneova, imaju toliko jadnu autonomiju da je to strašno. Većina top modela kliče presretno što izdrže 24h. Očito je da ne prate razvoj tehnologije baterija i ostatka hardveraja.

Test bi trebao biti vikend, petak navečer, do nedjelja navečer. puno ljudi putuje i minimum od 48h autonomije bi se trebao uvesti kao standard, mislim da nikome ne bi smetalo 10dkg više u džepu da ne mora svaku noć punit mobitel.

antebr 08.02.2012. 00:04

Evo izasla nova verzija Cm7.2-ICS RC2:
http://www.myppc.it/web/community/vi...p?f=189&t=6832

Kad ga neko proba neka javi dojmove (pogotovo zvuk u slusalici-mislim da je jos uvik tih).
Ja cu ga probat preko vikenda stavit, kad se oslobodim malo od posla.

Vuco 08.02.2012. 01:31

Piše dolje da je još uvijek tiho. Malo ga je ubrzao, dodao neke aplikacije i to je to.

Jedno pitanje za a.war-a - ovaj drugi tvoj ROM sa OC kernelom. Jel on temeljen na 1111-2(1) ROM-u kojem je dodan kernel sa OC-em ili je to onaj drugi Kineski ROM (koji je meni ipak bio manje fluidan nego prvi bez OC-a) sa tvojim nekim postavkama ?

sipe 08.02.2012. 09:38

Citiraj:

Autor antebr (Post 2095467)
Evo izasla nova verzija Cm7.2-ICS RC2:
http://www.myppc.it/web/community/vi...p?f=189&t=6832

Kad ga neko proba neka javi dojmove (pogotovo zvuk u slusalici-mislim da je jos uvik tih).
Ja cu ga probat preko vikenda stavit, kad se oslobodim malo od posla.

Jel isprobao netko? Nemam vremena za natezat se s tim pa nek mi ga neko samo usporedi s benruovim koji sam nategnuo da radi baš kako oču.

KeiOffice 08.02.2012. 14:59

Citiraj:

Autor sipe (Post 2095596)
Jel isprobao netko? Nemam vremena za natezat se s tim pa nek mi ga neko samo usporedi s benruovim koji sam nategnuo da radi baš kako oču.

Evo probavam ga bas, no mislim da nema smisla da mjenjas benru-ov cyan sa ovom verzijom jer neces nista bitno dobiti, jedina stvarna razlika je u bojama sucelja i animacijama, neki elementi sucelja su mi fora, no sveukupno gledano sucelje nedoradjeno i prakticno neupotrebljivo, jer je sve tamno, u nekim slucajevima i pozadine i tekst koji je na toj pozadini tako da je necitljivo...

Zvuk u slusalici isti kao kod Benru-a, tisi nego sa stock romovima, no meni osobno dovoljno glasno da cujem sugovornike, no problem je mikrofon koji je pretih pa mene drugi ne cuju...

tincha95 08.02.2012. 15:41

ovako... posto sam do sad bio korisnik iOS-a tj. imo sam iPhone3gs i upucen sam u jailbreak vise nego u root i custom rom molio bi neko ko je vise upucen u root i custom rom da mi se javi na email... oleticmartin95@gmail.com

sipe 08.02.2012. 16:11

Citiraj:

Autor KeiOffice (Post 2095854)
Evo probavam ga bas, no mislim da nema smisla da mjenjas benru-ov cyan sa ovom verzijom jer neces nista bitno dobiti, jedina stvarna razlika je u bojama sucelja i animacijama, neki elementi sucelja su mi fora, no sveukupno gledano sucelje nedoradjeno i prakticno neupotrebljivo, jer je sve tamno, u nekim slucajevima i pozadine i tekst koji je na toj pozadini tako da je necitljivo...

Zvuk u slusalici isti kao kod Benru-a, tisi nego sa stock romovima, no meni osobno dovoljno glasno da cujem sugovornike, no problem je mikrofon koji je pretih pa mene drugi ne cuju...

Hvala ti na osvrtu onda ne mjenjam. Moja slušalica je tiša, al ja sv čujem bez problema tako, a i drugi mene čist ok čuju :)

Citiraj:

Autor tincha95 (Post 2095895)
ovako... posto sam do sad bio korisnik iOS-a tj. imo sam iPhone3gs i upucen sam u jailbreak vise nego u root i custom rom molio bi neko ko je vise upucen u root i custom rom da mi se javi na email... oleticmartin95@gmail.com

Ja sam također s 3gs-a na sonic došao, samo prati korake u 1 i 2 postu i nećeš imati nikakvih problema siguran sam.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:32.