![]() |
ploca je kartica? :D
|
Citiraj:
|
da li je za i5 3570k dobar izbor msi z77 gd65 ili za te novce postoji bolja opcija?
http://www.msi.com/product/mb/Z77A-GD65.html |
Citiraj:
No, ako ti para nije problem, go for it ;) Citiraj:
|
Citiraj:
taj asus kosta 900kn asrock 800 a ova msi 1400 najjeftinija na nabavi.net ili ja nešto krivo gledam? krivo gledam asrock je 1360 |
Citiraj:
Citiraj:
Također osobno bi radije uzeo i5 2500K nego i5 3570K, no to sam samo ja. :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Neces imat nista od te regulacije u odnosu na v ili pro modele. Procesor je glavni faktor za radne taktove i voltaze a ploca tu ima minimalnu ulogu. V i pro imaju vec overkill regulaciju a ova jos vise. Ak mislis kupit kupi, neces fulat sigurno ali ja bi iso na V ili pro i ulozio razliku u nesto drugo..
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
znam da je off topic ali koji hladnjak bi stavio na 2500k? mislio sam mugen 3? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Bit ce da nisam jedan od onih kojima trebaju sve te feature... No tko voli.... |
Citiraj:
Kad sam uzeo P5Q-E, čim je izašla, u Linksu je bila 1089kn. Deluxe je bila 1250kn čini mi se. i tada je to bilo onako već malčice precjenjeno. |
Slazem se da su cijene otisle gore - isto je i sa grafickama.
No, 2000+kn za maticnu - IMO - je bacanje love. Za 1200kn se da nabaviti cisto dobrih maticnih, a za 95% ljudi i one od 1000kn ili manje je dosta. |
Ekipa, sto mislite o ovoj ploci?
Vidio sam usporedbu na TH, i uspoređuju je sa ASrock Z77 Extreme4 ali joj zamjeraju vecu cijenu. A vidim da je u nas Z77 Extreme4 skuplja za vise od 300kn... a ECS ima cak 3 god garancije. |
nije za vise od 300 nego cca 220 http://www.adm.hr/product_info.php?c...ducts_id=11401 i kraj te extreme ovu ecs nebi pogledao.
|
Citiraj:
Apsolutno se slažem, nisam mogao vjerovati kada sam prvi put vidio tu ploču. :puke: Dugo nisam vidio lošiji raspored od Asrock H77M ploče, ne znam na čemu su bili Asrock inžinjeri kada su dizajnirali ovu ploču, što ih je koštalo staviti vodoravne SATA konektore uz desni rub ploče kao sav normalan svijet? Z77M dijeli isti PCB s H77M. :D Za tridesetak kuna više, bolje je uzeti Z77 Pro4-M nego Z77M. Imam pitanje u svezi CPU ventilatora i njegovog ubrzavanja na Asrock H77M. Neke od ploča 775 generacije koje sam imao prilike koristiti ubrzavale su na par sekundi CPU ventilator na maksimalan broj okretaja prilikom hladnog starta ali Asrock H77M ubrzava CPU ventilator za svaki soft restart i podizanje iz S3-a.:wtf2: Radi li to svaka ploča Sandy/Ivy Bridge generacije, je li to posebnost svih Asrockovih ploča ili samo ove? Pitam zato jer namjeravam složiti novu i povrh svega tihu konfiguraciju i zapela mi je za oko Asrock Z77 Pro4-M ploča zbog niske cijene (u rangu nekih H77 ploča ali s uvjetno rečeno boljim čipsetom) a ima sve što imaju jači i skuplji modeli, recimo Lucid Virtu (kojeg se na primjer MSI udostoji stavljati samo u skupe GD-65, GD-80 modele iznad 1500 kn), jedino nema SLI i možda nema bolje komponente i VRM kao skuplji modeli što mi ne znači puno kada ne mislim overclockirati, dobro, možda malo.:D |
danas kupio u adm-u asus p8z77-v pro thunderbolt jer je samo 20 kn skuplja od obične pro verzije. nakon 20 minuta razmišljanja i pričanja sa likom u dućanu ipak odlučio za pro jer je stvarno deluxica precijenjena i još mi je lik dao smiješnu metaforu za deluxicu, uzeo još i5 3570k i kingston hyperx genesis 1600 mhz koje mi je preporučio wolverine :goood:. još samo grafička i napajanje...
|
Možda bolje da si išao na i5 2500K ako misliš ganjat taktove. No sad je gotovo.
Citiraj:
|
Citiraj:
|
I tu je već jako velika razlika u temperaturama. A H80 osobno ne bi uzimao.
|
znam da nije prikladna tema ali šta bi uzeo od od vodenog a šta od zračnog?
|
Vodeno: Intel LCS ili H60
Zračno jeftinije: CM 212Evo, Zalman Performa, neki Xigmatek Zračno skuplje: CM612, Scythe Yasya, TT Frio, Noctua i sl. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:01. |