![]() |
Ako je zimsko zasipavanje cesta meni uspjelo skinut bezbojni+komad laka s auta i razbit šajbu, zašto misliš da će aluminijum nešto bolje proć?
|
Moj auto sad ima 11 godina. Stalno je na alu felgama, i to istim - bilo ljeto ili zima. Samo gume mijenjam. Vozim ga po Zagrebu i Varazdinu (kad sam u RH) i sol jos nis nije nagrizla. :)
Bome ak ti je uspjelo razbit sajbu - jel to zasipavaju soli, kamencicima ili stijenama? |
Zahvaljujuci kolegi Alisteru, nabavio sam danas taj sugavi displej za P407.
Raskupusam stari, idem vidjet kaj ima unutra, i nabasam na nekakav uC, vidim Fuđicu, reko ajde, posteno preduzece, nema sta. Skinem datasheet, skrolam dolje... ![]() Jel cudno sto je krepo?! :D |
vidio na ipadu ovako usput... ne, reko, ne nije istina da se ipak moram dignut za komp i aplauzirat ovom masterpiece-u kojeg je buba ulovio :D
jedino smiješnije bi bilo da je via napravila isto, ali čak možda ni to :D |
Citiraj:
Sreća pa je čovjek na tehničkom bio normalan... Kaže on meni : a ko ti je pobogu ovo napisao :D Otišao slikat naljepnicu na vratima i upisao mi sve dimenzije koje mogu stavit na auto Dečki, neka preporuka, u kojem periodu ići na Stelvio pass? |
Kada čitam to vaše "zimske, ljetne" gume i koliko problema sa felgama, tako mi je drago što živim na moru gdje zima padne jednom u 10 godina ^^
|
Problema imaš koliko si sam natovariš sa ekstra željama :D
Stvar je jednostavna. Jedan set alu/čelik s ljetnim, jedan set čelik sa zimskim gumama (oba serijski upisanih dimenzija). Dva puta godišnje sat(ipo) vremena posla sa uključenim pranjem. Niti je to neki posao niti neki novac da bi iole sigurno vozio tokom cijele godine. Kome je bitniji izgled ili "ležanje u krivinama" bolje neka mi ne uleti u traku sa svojim izlizanim šlapama. |
Al sam se nasmijao na ovaj post Bubbe i AMD, stvarno ko bireko, Peugeot i AMD. Sad treba samo staviti iza onu naljepnicu AMD inside.
Isto imam alu zimski set, nikakvih problema oko boje, isto kak je spomenuto, sam montiram, nakon sezone operem, posušim, namažem gumee i pospremim na suho |
Citiraj:
Dva kompleta guma, alu + ljetne i celicane + zimske. Naravno nije problem ak imas standardnu dimenziju onda je cijena ok, ak nije standardna onda psujes proizvodaca kaj je stavio tu dimenziju na auto. Stari ima 195/55/16 a ja 205/55/16 i njegove skuplje ak se dobro sjecam 40% :D |
Ja imam 205/45/17, feeling the pain..
|
Citiraj:
Sve je to još OK ako se po zimi ne ide u unutrašnjost Istre, ali ako se ide dalje od Savičente, zimske dobro dođu... ne treba bit snijega, dovoljne su niske temperature i/ili mraz pa da te ljetne iznenade nedostatkom gripa... |
mislim da su vozači (prošlog, nadam se ne i ovoga) swifta sport najglavoboljniji narod na svijetu - 195/45/17 :D :D :D
|
Nemojte opet o zimskim/ljetnim gumama.
|
Krivo postano.
|
Citiraj:
Ovu zimu pao je snijeg u unutrašnjosti istre...a ja sam morao ići raditi nešto u Žminj....bilo je gušt malo se izvrtiti po livadi, ali po cesti polagano jer nitko nema zimske gume...osim seljaka koji su pametni..i to sve zimske na autima +20g :D |
Citiraj:
|
|
U kategoriju zapaliti i više nikada ne postati :D
|
Svidjace mi se samo ako je unutra 1.9JTD. :D
|
S obzirom što je čovjek napravio od tog ormara-svaka čast na trudu
|
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
Citiraj:
|
jedino ako se spoji na brojač i da mu još jednu znamenku :D
|
Kenwood zakeljnica +10 i jaggermaister +20 :-)
|
ali ne potrošnje nego konja :D
|
:-) i spuh s rupom!!!
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:16. |