PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Serije - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16191)

LAcy 08.07.2022. 18:26

Citiraj:

Autor Miki9 (Post 3610607)
...
Jbga, s toliko puno likova a 9 epizoda, teško je sad svakome razradit i posvetit neku smislenu priču, ovako neki moraju ostati i gotovo na razini karikature.
Itd. itd....

Da, stvarno je tesko. Trebala je svaka epizoda biti barem 10h, zadnja 20 :D

A ako netko slucajno stisne pauzu ili prestane gledat, mora gledati epizodu od pocetka. Ako pak ponovi prekrsaj, mora krenuti od prve epizode, prve sezone i gledati ih sve bez prestanka dok ne dodje do 4 sezone i epizode koju se usudio pauzirati.

Mommistake 08.07.2022. 18:31

Citiraj:

Autor dada-as (Post 3610660)
Ja sam zakljucio da je CGI? ili nije?

Pa jel teško napisati David Harbour 2022 u google i vidjeti da nije CGI?

Naravno da nije CGI, po svim internetima se vrti kako je čovjek skinuo ohoho kila.

Miki9 08.07.2022. 21:52

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3610688)
A ako netko slucajno stisne pauzu ili prestane gledat, mora gledati epizodu od pocetka

To se meni znalo događat s nekim čudno kodiranim divxima :)

Jbga, u nekom prijašnjem razdoblju se serije nisu ni snimale po sezoni manje od 20 epizoda, a sad odjednom su nas izdresirali da im treba čak 2,3 god. za snimanje do deset ep. Plus i poslovično razdjeljivanje sezone.
Ok, kužim da Netflix ovdje ima politiku objave sveg u jednom danu (tj imao je), a prije je to išlo kroz godinu za vrijeme dok su se snimale nove epizode.

Netko je tu blasfemično spominjao Kinga u kontekst S.T.(?!); u njegovim romanima je naglasak na likovima, međusobnim odnosima i pozadinskim pričama, često u tom i pretjeruje, pog. kad se skače u prošlost svako malo, pa nazad sadašnja radnja, pa opet kaj je bilo 1950ih u nekom zabitom gradiću, lol. Zato i ekranizacije mu knjiga redovito suxxaju, koncept je neprenosiv u film od 2h.

OuttaControl 09.07.2022. 01:36

1. king je direktna inspiracija dufferima za stranger things i to uopće nije upitno, dapace ima easter eggova...
2. rekao sam ekranizacja serije, ne filma, filmova ima vrhunskih, shawshank redemption, green mile, shining, stand by me, misrey.... a i ima užasno losih, puno, uzasno losih
3. komentar da je najbolja ekranizacija serije je bio sarkazam da se istakne koliko su lose ekranizacije drugih serija
4. moze taj formst funkcionirati u filmu, problem je sto. je king dao odrijesene ruke svima pa "umjetnička sloboda" češće napravi shit.
5. dufferi ce sad ekranizirati jednu kingovu knjigu, a WB im nije tio ekranizirati adaptaciju ITa
6. king ima sve u svojim romanima i likove i priču i detalje.

A da se sad vratim na stranger things, moram priznati da su i meni preduge epizode i redovno zaspem pa netflix odvrti jos ep dvi pa nezz di sam stao. Nije da mi je losa serija dapace vrlo dobra ali mogli su skratit epke za 15 do 20 minuta i ubacit 2-3 dodatne

LAcy 09.07.2022. 07:31

The Boys, stvarno trenutno nešto najbolje na televizoru (osim tabletica). Tko ce dočekati 4. sezonu...

Iako mi je malo pokvarilo zadovoljštinu što su svi preživjeli, osim Noira koji je pak baš bezveze umro.

Sent from my motorola one 5G ace using Tapatalk

pogi 09.07.2022. 10:57

Zavrsio The Umbrella Academy S03. Meni je ta serija i dalje odlična.

Toliko hvalite The Boys da cu ih i ja pocet gledat. Gledao sam S01 i par epki S02 pa sam bio odustao... neznam više zašto.

Sad cu isprobati kakve su kvalitete recapovi sezona S01 i 02 pa cu nastaviti sa S03.

Splitska Posla 09.07.2022. 11:40

Pogledao sam Stranger Things. Neke dijelove sam fast forwardirao i opet ništa ne nedostaje.Serija ni u trećoj sezoni nije imala onu čar koju su imale prve dvije, a tek je ova četvrta sezona nepotrebna. Osim za tvrdokorne fanove i producente. Za njih serija ima smisla iako nije niti može biti kvalitetno realizirana.

Mar 10.07.2022. 14:48

Stranger Things generalno dobra sezona ali zadnje epizode su previše dugačke i gubi se koherentnost. Mogli je to biti 50% kraće bez gubitka ičega.

Jako mi se sviđa vizualni dizajn u seriji, kostimi su super, sve djeluje vrlo "mesnato" iako su cgi efekti očajni. Ima stvarno masu detalja u scenografiji i vidi se da su se potrudili.

The Boys me malo razočara u zadnjoj epizodi moram priznati. Generalno se ništa značajno nije dogodilo što je šteta, samo se vratilo na početak. Nakon brutalnih par epizoda ostavlja mlak dojam.

Hamm 10.07.2022. 18:03

Pogledao stranger things. :) Serija je super iako su neki dijelovi fakat prespori i malkice duže traju nego kaj bi se očekivali ali sve u svemu super. :)

LAcy 10.07.2022. 19:24

U pripremi je ST4 - Zack Snyder's cut :D

Mommistake 10.07.2022. 19:27

Dosadno bilo danas ženi i meni pa krenuli gledati ovaj Manifest na Neflixu.

Za nedjelju, sasvim solidno.

Ništa vrhunski, ništa za pamćenje, ali defintivino za pogledati.

OuttaControl 10.07.2022. 21:16

Ja sam isto to počeo gledati onako usputno dok radim neke gluposti, skroz ok zasad nije vrhunski ali dovoljno zabavno

d0X 10.07.2022. 23:27

Stranger Things S4 - malo bolja od S2 i S3, ali slabije i isfurano u odnosu na S1.

The Terminal List - jako dobar akcijski triler, izbinđao danas. Trend glumačkih faca u serijama se nastavlja. Jedna blentava primjedba, ne otvarajte ako niste odgledali:

Reese je trebao reporterku naučiti koristiti protonmail, a ne da pri kraju svom uredniku šalje super važnu priču koja inkriminira Pentagon preko gmaila. Veliki brat sve gleda :nono:

The Exiled 11.07.2022. 20:42

Trigger Point:frend:
Citiraj:

Trigger Point is a 2022 British crime thriller series starring Vicky McClure as a police bomb disposal expert in London.

Lana Washington is an ex-military bomb disposal operative (known as an 'Expo') and Afghan War veteran who heads a Metropolitan Police bomb squad, using her skills to counter the terrorist threat.
IMHO serija je kvalitetom u rangu ponajboljih britanskih izdanja poput Vigil, Line of Duty, Bodyguard, Luther i The Shadow Line.

LAcy 12.07.2022. 06:54

Jel se to Metallica počela opasno prostituirati? Prvo ST4, pa Westworld. Što je slijedeće?

stitrek 12.07.2022. 10:26

ST4 Eddie Master Of Puppets je odlicna scena, pogotovo jer se serija odvija u 80-ima.

Zadnjih 15-20 godina je rock, metal i glazba uopce zamrla po pitanju kreativnosti, zato se u serijama sve vise koriste evergreen klasici kao Metallica, Guns N Roses, Queen...te starija pop i dance glazba.

80-e i 90-e ce uvijek biti u modi jer su po pitanju svih umjetnickih aspekata najkreativnije razdoblje.

OuttaControl 12.07.2022. 10:35

Ja sam sebi ST4 sriza epizode na 45-50 minuta i onda pauziram i nastavljam drugi dan! blazenstvo streaminga, da se gleda na televizji bio bi prisiljen gledat tako duge epizode :p

Ali u globalu super sve ostalo.

Miki9 12.07.2022. 22:16

Fora sa Stranger Thingsom je da igra na nostalgiju osoba koje su 80ih i eventualno 90ih bili klinci do tinejdžeri, i tad pratili/gutali te filmove, serije i ostalo.

Naravno, problem s tim konceptom je da ti su danas svi redom prdonje od minimum 30-40 godina, i po samoj logici stvari gledajući nešto neće to promatrat kroz oči nepodojenog 10 godišnjaka kojem je sve to guba i super i sasvim realistično,
nego će primjećivati i razne nedostatke - iste one koje bi primjetili da su 80ih gledajući nešto iz tog doba bili tad u ovim sadašnjim zrelim godinama.
Detaljčiće tipa da jbte nejdeš u fcking "drugu dimenziju" u lov na najopasnijeg negativca ikad, bez da si ikome drugom o tome rekao (roditelji ko da ne postoje), naoružan sa fcking nožem zalijepljenim na štap i metalnim poklopcem od smeća s čavlima zabijenim (koji se na neko čudo drže, ko da je čelik od drva)...
Tu se stvar poklapa na razinu dječjeg filma ala Goonies, gdje likovi polaze u avanturu života potpuno nepripremljeni, ALI s tom razlikom što u njemu nitko nije poginuo (i znaš da ni neće), a ovdje gdje smrt i opasnost je na svakom koraku, znači setting koji nije dječji nego igra na realizam i ozbiljnost (plus spominje se i svako malo moguća propast cijelog svijeta!) takva ponašanja glavnih likova ti djeluju imbecilno i infantilno.
Počni ubacivat i reciklirat razne dosad viđene scenarijske elemente bez prijašnje njihove logike, i brzo se show pretvara u trash B kategorije, parodiju samog sebe.
A to će se događat sve češće, dok se pokušava iscicat iz sveg tog početnog skromnog settinga (koji je narastao/eksplodirao na hrpu likova) još koja sezona.

Mladenxy 12.07.2022. 22:28

Takvom logikom bi mi onda serija u kojoj postroji druga dimenzija i telekineza automatski postala negledljiva. Npr. jedan mladi dečko je cijelo vrijeme oduševljen serijom.

https://i.postimg.cc/2b9tgTLr/Screenshot-1.png

valjda je čovjek pustio mozak na pašu jednostavno gušta.

LAcy 12.07.2022. 22:52

Ma samo trolla :D

OuttaControl 12.07.2022. 22:59

Ma nebi da on zna ista o takvoj tematici duuuh :D

Exomaniac 12.07.2022. 23:05

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3611330)
Ma samo trolla :D

King je fakat prilično veliki fan Stranger Thingsa, više puta je hvalio seriju, i kad ga nitko nije ispitivao o tome koliko se sjećam. A sad je četvrtu sezonu puno puta pohvalio da mu je jako dobra, čovjek je zadovoljan zato jer serija radi homage njegovom prvom romanu Carrie, sad je u četvrtoj sezoni bilo onak par jasnih poveznica sa knjigom

Miki9 13.07.2022. 10:37

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3611325)
Takvom logikom bi mi onda serija u kojoj postroji druga dimenzija i telekineza automatski postala negledljiva.

Nikako ne, jer kod Science Fictiona ti svjesno uvijek pristaješ na postavljen neki scenarij i premisu, al onda neke stvari dalje moraju bit logički razrađene u duhu toga, a ne zbrda-zdola.
Postoji dobar razlog zašto Star Trek nije trash.
Ko što sam već rekao, problem s kvalitetom počne kad te serija ili film tjera da ti moraš prilagodit svoju perspektivu do gledanja s očima i mozgom predtinejdžerskog djeteta, da bi viđeni materijal nekako klapao; u situacijama kad scenaristi više neznaju kaj bi, pa počnu svaštariti.

Mladenxy 14.07.2022. 20:03

Sve je to u duhu telekineze gdje diže aute iznad glave u prvoj sezoni, i otvaranja portala u drugu dimenziju u drugoj sezoni. To kaj oni nisu rekli mami i tati da idu spašavati svijet je u duhu osamdesetih, kad smo dobili ključ oko vrata u prvom osnovne i nismo više ništa govorili mami i tati, nego smo radili kaj na je bilo volja dok su bili na poslu. U takvoj "igri" prijatelj se utopio na jezeru, pa svejedno ni nakon toga nitko ništa nije govorio mami ili tati, nego smo nastavili po starom. Bilo je slomljenih ruku zbog padova sa bicikla i sl. Tak da ne stoji da djeca nikad ne stradavaju, i da sve govore roditeljima.

mamutarka 14.07.2022. 20:46

LAcy 14.07.2022. 21:52

Citiraj:

Autor Miki9 (Post 3611389)
...
Postoji dobar razlog zašto Star Trek nije trash.

Nije bio trash ali je postao u zadnjim iteracijama.

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3611689)
The Lord of the Rings: The Rings of Power

Naslov je ko za neki pron :D

Taproot7 14.07.2022. 21:55

Citiraj:

Autor Miki9 (Post 3611320)
Fora sa Stranger Thingsom je da igra na nostalgiju osoba koje su 80ih i eventualno 90ih bili klinci do tinejdžeri, i tad pratili/gutali te filmove, serije i ostalo.

Naravno, problem s tim konceptom je da ti su danas svi redom prdonje od minimum 30-40 godina, i po samoj logici stvari gledajući nešto neće to promatrat kroz oči nepodojenog 10 godišnjaka kojem je sve to guba i super i sasvim realistično,
nego će primjećivati i razne nedostatke - iste one koje bi primjetili da su 80ih gledajući nešto iz tog doba bili tad u ovim sadašnjim zrelim godinama.
Detaljčiće tipa da jbte nejdeš u fcking "drugu dimenziju" u lov na najopasnijeg negativca ikad, bez da si ikome drugom o tome rekao (roditelji ko da ne postoje), naoružan sa fcking nožem zalijepljenim na štap i metalnim poklopcem od smeća s čavlima zabijenim (koji se na neko čudo drže, ko da je čelik od drva)...
Tu se stvar poklapa na razinu dječjeg filma ala Goonies, gdje likovi polaze u avanturu života potpuno nepripremljeni, ALI s tom razlikom što u njemu nitko nije poginuo (i znaš da ni neće), a ovdje gdje smrt i opasnost je na svakom koraku, znači setting koji nije dječji nego igra na realizam i ozbiljnost (plus spominje se i svako malo moguća propast cijelog svijeta!) takva ponašanja glavnih likova ti djeluju imbecilno i infantilno.
Počni ubacivat i reciklirat razne dosad viđene scenarijske elemente bez prijašnje njihove logike, i brzo se show pretvara u trash B kategorije, parodiju samog sebe.
A to će se događat sve češće, dok se pokušava iscicat iz sveg tog početnog skromnog settinga (koji je narastao/eksplodirao na hrpu likova) još koja sezona.

u seriji su roditelji retardelije. dustinova majka predvodi. roditelji od mikea i nancy su isto neka vrsta idiota. otac je budala koja zuji u tv a majci viri kurac iz ociju jer je u s3 skoro potrosila billya kad je bio lifeguard. gdje bi takve roditelje ista pitao a kamoli trazio pomoc u boju protiv zla.

spawn 14.07.2022. 21:57

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3611679)
Sve je to u duhu telekineze gdje diže aute iznad glave u prvoj sezoni, i otvaranja portala u drugu dimenziju u drugoj sezoni. To kaj oni nisu rekli mami i tati da idu spašavati svijet je u duhu osamdesetih, kad smo dobili ključ oko vrata u prvom osnovne i nismo više ništa govorili mami i tati, nego smo radili kaj na je bilo volja dok su bili na poslu. U takvoj "igri" prijatelj se utopio na jezeru, pa svejedno ni nakon toga nitko ništa nije govorio mami ili tati, nego smo nastavili po starom. Bilo je slomljenih ruku zbog padova sa bicikla i sl. Tak da ne stoji da djeca nikad ne stradavaju, i da sve govore roditeljima.

Spoiler kolega. Ova tema se treba izgleda izbjegavati prije gledanja, ali postoji paradox, kako da gledam nesto po preporuci ako to prije ne pročitam ovdje. Hmmm, mozda prava tema za jednu epizodu neke sf serije

Mladenxy 14.07.2022. 22:12

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3611720)
Spoiler kolega. Ova tema se treba izgleda izbjegavati prije gledanja, ali postoji paradox, kako da gledam nesto po preporuci ako to prije ne pročitam ovdje. Hmmm, mozda prava tema za jednu epizodu neke sf serije

Kolega, nisam napisao ništa što nije vidljivo u traileru.

Miki9 14.07.2022. 22:26

Citiraj:

Autor Taproot7 (Post 3611716)
u seriji su roditelji retardelije. dustinova majka predvodi. roditelji od mikea i nancy su isto neka vrsta idiota.

To sam već napisao, s puno likova a malo ep. dobivaš karikature.

Najsmješnije je kak su brzo sklonili iz scenarija onu bandu freakova-psihopata koja je mrtva-hladna ni pet ni šest nego ubijala (bivše) znanstvenike okolo. Netko je zaključio da je to ipak malo too much za seriju s tinejdžerima i da bi moglo bit konfuzije tko su junaci i što to rade. Sad po najnovijem to čak i nije "canon" više :-)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:35.