![]() |
ukus je zajebana stvar u javnoj raspravi... to ti moram priznati, ali kada se krajnji (tehnološki i vizualni) kič nameće kao ispravna stvar onda bude ovakvih postova tu i tamo.
ovo sve ostalo što si nadrobio je jednostavno to - nadrobio si. |
Glavno da ti pametno pises pa mi je lakse drobiti
|
da ti nacrtam?
toyo r888 195/50/15 imaš za kupiti svuda, 16icu da ne spominjem i tu već možeš ugurat fine kočnice, auto koji ima tu dimenziju gume je malen i oko tone, dakle ne treba mu više od toga, sigurno za miljon € možeš na njega staviti karbon diskove pa će biti puno efikasniji od nekog duplo težeg bolida, na stazi sa određenim brojem konja će pojest bilo šta jer je LAGAN. spustit ga možeš sa bilo kojim kompatibilnim setom amortizera + opruga. toliko o performansama... a wow faktor na cesti sam ti već objasnio sa bunikom. ne pričam tu o kliju, nego generalno o nekom common sense pogledu na to sve. isto tako koliko taj zračni ovjes doprinosi stazi? jel ima 10ms detekciju podloge i samim time se prilagođava istoj ili je to debilni centralni sistem koji jednostavno ne zna za bolje nego da ide gore-dolje? |
|
Nebi trebalo miješati tuning (poboljšavanje prvenstveno performansi motora, kočnica, ovjesa=poboljšanje upotrebljivosti, ne nužno samo dizanje snage u nebesa) i stajling kojemu je često najbitniji izgled, upotrebljivost je čak i nebitna.
Pravi tuning ne uključuje vanjska kinđurenja OSIM onih bitnih za poboljšanje ležanja (spojleri) ili smanjivanja mase ( dijelovi karoserije od stakloplastike). Nadalje, ne miješati ove smiješne zračne ovjese kojima je bit da auto podom sjedi na asflatu radi naslikavanja i prave američke lowridere. Lowrideri postoje više od pola stoljeća-ok, opet pričamo skoro o neupotrebljivosti tih zahvata. Za lowridere smo najprije doznali preko spotova raznih repera tamo 80tih godina |
ha čuj... lijepo rečeno, ali je počelo od toga da mi svi ne znamo kaje car tuning, uložen trud, napor, novac i tako dalje.
isto tako ovi zračni ovjesi su nešto posred stazovno upotrebljive stvari totalna idiotarija (koliko sam ja vidio kako izgleda taj sistem) i pravih lowridera koji imaju propisno odskakanje od tla :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
Iako nisam sklon nikakvim doradama vlastitog vozila mogu razumijeti likove koji u posvemašnjoj konfekciji pokušavaju biti drukčiji. No, kad je kriza identiteta u pitanju, ljudi su spremni na svašta pa je spika o mjeri ukusa bespredmetna.
|
Da malo razbijemo dosadu zadnjih 5-6 stranica postova... karton-tuning :D
http://www.tuzing.cz/fotky/060711/am...uzing/1323.jpg http://static.dradiowissen.de/editor...Siedentopf.jpg ... i apsolutni pobjednik: "Čudnovati kljunaš" (vjerojatno prototip Xsare Picaso iz 1999. godine) :fiju: http://f.blick.ch/img/incoming/origs...at-tail-07.jpg |
|
Automobili
Citiraj:
Zanemarimo camo, sad ce netko izjavit da je ovo smeće, bolje C5 dizel sa zračnim ovjesom ... |
naravno da nije... bolje je preskupa kola stavit na zlatne felne sa izolirband gumama bikoz rejskar i bikoz hendling.
|
Sisa bogati, ne seri vise :kafa:... Na taj auto tvornicki ide 265/35 ili 255/30 r19. Pa nije to dacia duster jebote...
|
meni je to nakaradno totalno... možda bi mi fora bilo prije 15g. kada je bilo prvog nfs-a, ali sada je ono to totalno pretjerano.
zlatne felge? stvarno?!? ovo je xxx/35 ili 30? sorry jel vi svi tuning stručnjaci znate kaj znači šta ta brojka znači koja je omjer visine gume ili samo lupate postove čisto da postoje? |
Pretpostavljam da te zalomi nešto ovako, da bi ti rekao, jok, stavite vi meni krafnice gore, 185/65/14 rulez! :D :D :D
![]() |
Sisa bi to skinuo jer su neukusne, jos su uz to po slici bi rekao barem 18"
I cijelo njegovo stivo o sleeper autu pada u vodu kada hoces slozit bilo sto vece od clia. Nijedan posteni auto od kompakta pa dalje nema ispod 17" felgu, ili bi sleeper trebao imat celicane sa ratkapama? |
Citiraj:
Da, gore su gume ovih dimenzija, i to je podatak točno od tog (meni ružnog) merca s te xulosove fotke: Die Reifengröße der Mercedes Felgen ist wie folgt vorgesehen:
Vidi čuda, visina je 30% od 245prednje/265zadnje gume... Ne znam šta se tu čudiš ko pura dreku, koliko bi trebalo bit, kroz 60? Kod nas na A6 quattru, s-line original, je 245/40 18", a na drugog audija u kući, na A4 idu 225/40 18" (samo njega stavljam uskoro na 16ice, nije to auto za toliku felgurinu). Ne znam šta je tu sad tebi čudno oko visine, pa visinu gume tj cijeli profil, visinu, širinu, promjer, određuje proizvođač, adekvatno veličini auta, ovjesu, itd. |
mea culpa, ali izgledaju manje zbog još jedne tuning debilane sa prevelikim jotom felni u odnosu na gumu.
|
Najjači sleeper car koji sam vidio je bio na potezu Zg-VG. Stojim na semaforu i čujem neki motor kako brbori. Pritom ne mislim na "čujem s ušima" nego "čujem ga u plućima". Okrećem se, oko mene sve obični auti, ništa posebno. Malo iza i lijevo od mene srebrni noviji Audi karavan, čini mi se kako zvuk dolazi od njega. Pogledam malo bolje, kad tamo vidim u felgama (koje su bile jedne od boljih koje sam vidio) karbonske diskove veličine felgi na mom autu. To je bila otprilike jedina stvar koja se na cijelom autu isticala.
A onda se upalilo zeleno i tip je čim se maknuo auto ispred njega stisnuo gas. Faking RS6, smijao sam se cijelim putem do VG. Bez drekova po sebi, totalno neupadljiv na prvu, ali taj zvuk i način na koji ubrzava ostavlja bez riječi i daha.:) |
moj isto prvi susret sa rs6-icom je prošao tako, samo sam ja pušio ispred firme jedno 20m od ulice di je prolazio... kad je frajer stisnuo gas identično sam ga čuo cijelim tijelom + nedavno sam vidio kako su čak i njemu one spulje fejk i unutar njih ima dve male gej okruglice :D
|
|
Sjećam se jednog texta davno u autoklubu kak je lik sa BMW-om pisao da ga je na semaforu na startu oprao neki jugić, skroz običan izvana, čak malo i hrđav, pa ga zanimalo kak je to moguće.
|
najjakiji...
|
Lets go hunting :D
|
Citiraj:
Sto se tice sleepera, danas je tesko to izvest bez brda para...kad jedan 120d iz '08. ima 7.5s do 100, ili C250 CDI iz '09. 7s do 100.... Prije su Yugici sa swapanim fiatovim ili lancijinim motorima bili zvijeri, a danas takvo ubrzanje ima motor iz sredine palete kod Nijemaca npr...da ne govorimo o 330Dd, 320/350 CDI, 3.0 TDi... |
Citiraj:
|
Na prvi pogled mi je bio običan srebrni Audi karavan koji se po ničemu nije previše isticao, toliko jednostavno. Po meni je to čisti sleeper kada vidim koliko "običnih" recimo Audija ima S-line ili BMWa M-optik pakete.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
dobro s godinama ti oslabio vid Ante :D ali sam siguran da bi skuzio amd fury da je visila oko retrovizora :P |
Citiraj:
gle one sve nakaze koje smo gledali su isto koštale brdo para, pa recimo da to preusmjeriš na "stock" auto isto možeš doći do super rezultata pošto suludih aftermarket dijelova ima na kante. |
E hebi ga, lički međede, bilo je tome sigurno 5 godina.:D
Ali bez zajebancije, na prvu mi uopće nije upao u oči. Da je imao zlatne felge i pizdarije po sebi kao one kreacije bi ga sigurno prije primijetio. Ali onda ne bi bio takva pojava.;) |
e pa onda on nije bio primjećen u prometu i kao takav je gubitnik godine i to ti je to :D
čabe si krečio kako bi se reklo :D |
Citiraj:
|
ima i reno to na cliu :D
to mi je kul recimo i zajebavao bi se s tim punih 3 dana dok mi ne bi dopizdio :D |
Automobili
Citiraj:
Haha ;) Nego, užasno sam nervozan prema drugim vozačima. Kao Walking death, čim padne dvi kapi kiše i ovi samo brutalno uspore promet. Počinje mi sviđati šugavi Energy . Edit. Felge sam kupio s gumama. Neki su mi rekli da moram promjeniti te stare Mišelinke i da moram biti jako oprezan na kiši. Nije čudo da sam prvi model Energy (made in germany iz 2009) prebacio na prednje i samo Energy Saver (made in spain iz 2010) prebacio na zadnje - plastična. Tehnički imam vremena do kraja 7mj. Mada ja ne spadam u stajling svog krumpirowagena kao svi ostali i samo poboljšavam preformanse kočenja ( lajtung, kočiona tekućina, disk pločice i po potrebi regulator sile kočenja na glavnom kočionom cilindaru). Neki bi mogli reći da sam lud što sam isprašio pločice na 7000 km. Ne odnosi se na autoput. Dečki iz praonice su mukom oribali čelične od taloga kočione pločice :) Iskreno, više manje umjesto dizelaša htio sam uzeti Mk5 GTI i GT sport (dizel) (no teško je naći u dobrom stanju pod uvjetom servisiran u ovlaštenom). Kud puklo, uzeo Mk6 dizelaša i onda moram šparati za sljedeći potpuno novi. |
Citiraj:
Citiraj:
Da, Standard RS6 prije 5-6 godina je ništa vidno različitiji od nekog S-line-a sa 18 ili 19" felgama (osim kočnica, al to je već za bolje oko :D), ali zato zadnja linija je ajme upadljiv, sad su išli na neki napadni look, meni je veća fora ovo od prije kad su razlike bile minorne. 2008-2009 2015 |
Kakav crni RS6, ovo je stroj:
http://www.benztuning.com/2012/12/brabus-e65-w210.html Čak su i gume i felge fino pogođene, ništa prenaglašeno. |
Citiraj:
Ovo su neki "zvucnici" u auspuhu koji produbljuju zvuk motora i stvaraju rumble. Zato 3.0TDI tako dobro zvuci. Nema veze sa zvukom kojeg pustaju u kabinu. http://youtu.be/DjX6Xh0GK6A |
tocno, audi ima te "zvucne komore" na ispusnim cijevima gdje se zvuk dizela koji je inace jako tih na tim motorima pojacava
https://d37nk263jfz2p8.cloudfront.ne...84a967f1c2.jpg |
Te prevare sa zvukom su teška patetika... Da baja u dizli misli kak ima dobra kola i kak juri...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:09. |