PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

geronimo_2 20.01.2015. 15:59

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2722467)
Ajd baš super što ste me sjetili tog filma. Malo sam se nahebo da nađem titl pošto je verzija koju sam nabavio izgleda malo duža od originalne. Plus onda podesit titl... Al sad idem guštat.

def meni najbolji film te tematike. kao enciklopedija.
:chears:

Mommistake 21.01.2015. 09:58

Dracula Untold.

Film koji pluta iznad crte gledljivosti, ali prilično loš film.

geronimo_2 21.01.2015. 22:57

john wick. jizus krajst koji vejst of tajm.
ubojica iz bauhausa je za oskara naspram ovoga.

IcyTexx 21.01.2015. 23:01

John Wick... Frendovima koji ne vole takve filmove se jako svidio. Meni odličan za to što je.

Pupo 21.01.2015. 23:04

Preporuke za pogledati

The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz

Drift_King 21.01.2015. 23:08

:)

ALiEN17 22.01.2015. 19:32

neka mi neko nešto pojasni, pod hitno... zašto N'importe qui, daklem, movie Remi-ja nije nikakvu svetsku slavu zadobilo? još kad sam išao u srednju, znam da smo svi otkidali na te njegove videe, tip je rasturao i opet ne kontam - zbunjen sam?! čak i kad googlam taj njegov movie, ne ispadne bog zna šta, koji to vrag? tip je bio najveća svijetska faca i odjednom onda kada je snimio film kojeg je dugo najavljivao je propao? wtf? dali ko zna šta više o njemu i njegovom filmu? muči me to već par mjeseci, otkako je najavio film... tip je prelegendaran i baš pomislih kako će za njega čuti svako na ovoj kugli zemljaskoj, barem onaj ko nije do sada zbog youtube videa?!

Juice 22.01.2015. 19:39

Svjetska faca?
Najveća svjetska faca?
Bio je čovjek koji je među prvima dobro iskoristio Youtube. Sada ima tisuće i tisuće takvih ljudi. Postao je jedan od mnogih.
Koliko sam skužio više ni ne snima baš, a i zadnji videi mu nisu nešto. Nema ideja više valjda.
Iskoristio je to on, snimao za Oranginu reklamu, vjerojatno i za još neke. Od Youtubea zarađuje.

Samo, daleko od svjetske face kako ga nazivaš.

Mommistake 22.01.2015. 19:54

Pa zašto bi njegov film uopće bio dobar?

On je zanimljiv ljudima od 10-30 godine, ima dobre fore, ali jednostavno pogledaš i to je to. Danas ima masa istih ili luđih. Ima par dobrih, koje ljudi pamte, ali ostatak, ništa.

Pogotovo oni trickshootovi s loptom. BORING! :banned:

vranjba 22.01.2015. 22:50

jel može preporuka za par dobrih azijskih trilera unazad zadnjih par godina

karabaja 23.01.2015. 01:40

Citiraj:

Autor ALiEN17 (Post 2723689)
kad sam išao u srednju, znam da smo svi otkidali na te njegove videe

Odmah si sam dao i odgovor, mislim. ;)

Drift_King 23.01.2015. 04:55

Citiraj:

Autor ALiEN17 (Post 2723689)
neka mi neko nešto pojasni, pod hitno... zašto N'importe qui, daklem, movie Remi-ja nije nikakvu svetsku slavu zadobilo? još kad sam išao u srednju, znam da smo svi otkidali na te njegove videe, tip je rasturao i opet ne kontam - zbunjen sam?! čak i kad googlam taj njegov movie, ne ispadne bog zna šta, koji to vrag? tip je bio najveća svijetska faca i odjednom onda kada je snimio film kojeg je dugo najavljivao je propao? wtf? dali ko zna šta više o njemu i njegovom filmu? muči me to već par mjeseci, otkako je najavio film... tip je prelegendaran i baš pomislih kako će za njega čuti svako na ovoj kugli zemljaskoj, barem onaj ko nije do sada zbog youtube videa?!

Mozda da ga neko golf palicom zatuce mozda bi zanimljiv bio. Nikad mi nije bio baza, a iskreno mi nije jasno kako ljudi toleriraju ta sranja. Baze su mu ko da ih je Mirko Fodor pisa.

vranjba 23.01.2015. 05:11

Pošto nisam imao što pametno za gledati, pročešljao sam malo videoteku i odluka je pala na Priest iz 2011. učinio se zanimljivim i reko idem to pogledati prije spavanja.
Mogu reći da se ovako gadno nisam zajebao još od gledanja Zu ratnika od legendarnog Tsui Hark-a od prije nekih 10 godina.

Film je smeće, uvreda za logiku. Moram se malo ispucat jer ne mogu zaspati koliko me film naživcirao.
Da stavim ostatak u spojler ako netko misli slučajno pogledati

Dakle u filmu se ide iz nelogičnosti u nelogičnost, radi se svečeniku koji živi u opustošenom postapokaliptičnom svijetu. U crtiću na početku filma je spomenuto da je rat vampira i ljudi doveo i do uništenja zemlje, znači sve močvare i rijeke isušene, šume pokošene, trava osušena, zemlja pretvorena u pijesak i prašinu i sve to jer je potekla krv u ratu, ajd dobro.

Pokušava se preslikati atmosfera iz Blade runnera unutar gradova (glavni lik, svečenik je Harison Hord), a izvan gradova je Mad Max/Špageti westerni atmosfera. Naime ljudi su u gradovima zatvoreni jer se boje vampira, a po dogmi koja vlada u gradovima vampiri su skoro pa istrebljeni i žive u dobro čuvanim rezervatima, a to očito nema veze pa ljudi i dalje žive u gradovima u kojima vlada tiranjija, ali ne zna se zašto. Ne zna se ni kakva je to tiranija, svećenici utjeruju nekakav strah i ljudi se mole i ispovijedaju svakih 5 minuta.

Vanka u pustinji ostaci velegradova tipa New York i Chicago, onda ništa milijun kilometara pa gradić (tu je neki šerif koji je valjda Mad Max u ovaj priči) iz western filmova i onda opet ništa pa kuća u kojoj živi svećenikov buraz. Joj joj.

Onda dolazi glavni nagativac, koji je jedino kakvo takvo osvježenje u ovom izbljuvku od filma. On je obućen kao Clit Eastwood u Leoneovim filmovima i zato je cool i sve to. Naravno karakterizacija slaba, ali bolja od ostalih likova.

I Maggie Q je tu u filmu, zbog koje sam i počeo gledati film. Zbog njene super glume jelda.

Motori na kojima se vozaju svećenici voze na neki jet motor i naravno idu 300mph što je nekih 450km na sat. Lik fura cvike za varenje i to mu je sasvim dovoljna zaštite od svega, naravno piči kroz guste oblake prašine uz sve to.
Ljudi koji žive nezaštićeno izvan gradova znaju za vampire i njihove pohode, ali se ko zna zašto nisu uputili u zaštićene gradove.
Ko zna koliko toga ima još, premotavao sam puno nakon uvoda koji traje skoro pola filma.
Iz trailera se nagovješćuje, makljaža i fajtovi, ali u filmu toga ima jednako koliko i u tralieru. Ostatak je vožnja kroz pustinju 450 na sat i nabacivanje fraza tipa "eh tu sam ja dolazio kao mali gledati u daljinu i razmišljati".

Završni "fajt" traje 15-20 minuta na krovu vlaka, negativac puno jači i jednako brz kao sveštenik, stalno ga hvata za vrat i priča mu priče, pa malo skaču pa ga tu i tamo udari, pa mu priča nešto opet i traje to tako.
U međuvremenu Maggie Q podmeće bombe na traćnicama jer vlak ide prema jednom od gradova, međutim neki joj polu vampir sjebo detonator i sad se mora šta drugo nego motorom punim eksploziva zabit u vlak.
To je jedino logično rješenje. Međutim nije logično što i negativac i glavni junak vide da motor ide na vlak, a samo se junak uspjeva spasiti. Čak se i Maggie spasila koja ide u susret vlaku, a negativac koji bolje skače ne uspjeva, jer eto došlo je vrijeme da umre jer film još malo pa gotov.

Na samom kraju filma svećenik donosi glavu vampira u vreći i baca pred glavešine i narod i kaže "evo dokaza da ima još vampira i ovo nije jedini ima ih ko blata". Alo pa jebote jesmo se složili na početku filma da još uvijek ima vampira, samo su u rezervatima gdje ih čuvaju.

E da, jedan glavešina na početku filma brani glavnog junaka pred ostatkom ekipe, da bi za 2minute poslje u filmu došo po njega sa 10 vojnika da ga uhite, zajebo se izgleda u vezi nečega kad ga je branio 2 minute ranije.

Ko zna koliko sam još takvih nelogičnosti i proljeva premotao. Više smisla imaju Pervanovi vicevi nego ovo sranje.

UFFFFF sad je već bolje, sad još samo moram naći neki dobar shredder program jer uobičajeni Shift+Delete protiv ovih 700mb smeća neće pomoći.

syss 23.01.2015. 08:47

kad smo kod remija... http://www.lisinski.hr/event.php?id=1071

jeste ovo vidjeli?

ko ne ode, ko da nije napisao lektiru :D

Mommistake 23.01.2015. 10:19

Uh ja ga gledam na comedy centralu dosta, lik je doslovce CARR :D :D :D

On topic: John Wich, njesra samo takvo. Mozak na pašu i koljiiiiiiii :D

Šalu na stranu, film nema veze s vezom, arnijevski film, metaka ko u priči, a priče i glume nigdje :D I mislio sam da je ovaj mali iz Game of Thrones ružan samo u seriji, ali takav bogatunček nit obrijan, nit frizura, ništa. Mogli su barem malo proraditi na tom ruskom imiđu :)

Blue Spirit 23.01.2015. 14:49

Citiraj:

Autor vranjba (Post 2723795)
jel može preporuka za par dobrih azijskih trilera unazad zadnjih par godina

Molba: NE QUTE-ajte ovaj post jer je poduzi ... :fala:

Creme de la Creme - Azijske filmografije ...

Action, Crime, Thriller:

The Vengeance Trilogy : 1) Sympathy for Mr. Vengeance (2002) 2) Oldboy (2003) 3) Sympathy for Lady Vengeance (2005)

Infernal Affairs Trilogy (Azijski The Departed (2006)) : 1) Infernal Affairs (2002) 2) Infernal Affairs 2 3) Infernal Affairs 3

The Killer (1989)

The Raid: Redemption (2011) , The Raid 2 (2014)

The Man from Nowhere (2010)

Battle Royale (2000)

I Saw the Devil (2010)

Memories of Murder (2003)

The Chaser (2008)

Confessions (2009)

Mother (2009)

No Mercy (2010)

A Bittersweet Life (2005)

A Dirty Carnival (2006)

The Yellow Sea (2010)

New World (2013)

Confession of Murder (2012)

Lust, Caution (2007)

Triad Election (2006)

Made in Hong Kong (1997)

Ichi the Killer (2001)

The Killer (1989)

A Better Tomorrow (1986) , A Better Tomorrow II (1987)

The Thieves (2012)

Zatoichi (2003)

A Tale of Two Sisters (2003)

Election (2005)

Failan (2001)

Survive Style 5+ (2004)

Action, Adventure, Drama, History, War:

Ip Man (2008) , Ip Man 2 (2010) , 3-ku preskocite 6.0 ( prelosa, drugi glumac, da vam prva 2 ostanu u odlicnom sjecanju)

My Way (2011)

The Flowers of War (2011)

The Front Line (2011)

Dragon (2011)

Shaolin (2011)

Reign of Assassins (2010)

13 Assassins (2010)

Aftershock (2010)

City of Life and Death (2009)

Red Cliff (2008) , Red Cliff II (2009)

The Good, the Bad, the Weird (2008)

The Warlords (2007)

Letters from Iwo Jima (2006)

Love and Honor (2006)

Fearless (2006)

House of Flying Daggers (2004)

Tae Guk Gi: The Brotherhood of War (2004)

The Spirit of Jeet Kune Do (2004)

The Hidden Blade (2004)

Hero (2002)

The Twilight Samurai (2002)

All About Lily Chou-Chou (2001)

Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000)

Devils on the Doorstep (2000)

After the Rain (1999)

Fist of Legend (1994)

Iron Monkey (1993)Once Upon a Time in China (1991) , Once Upon a Time in China II (1992) , 3-ka dobra 6.8 , 4-ka losija 5.8

Kagemusha (1980)

The 36th Chamber of Shaolin (1978)

A Touch of Zen (1971)

Seven Samurai (1954)

MuroF 23.01.2015. 16:31

^^
ima tu super filmova,pogledao trećinu možda,sad ću ove Ip man-ove pogledat :D

burmuz 23.01.2015. 18:53

Prvi koristan post ( meni dakako ) na ovom topicu. Eto, ima netko da voli istočnjačke boleštine. Dapače, izvrsno! :D
Budem i ja skoro poslao svoju listu najdražih japanskih i korejskih horora!

karabaja 23.01.2015. 19:09

Citiraj:

Autor burmuz (Post 2724356)
Prvi koristan post ( meni dakako ) na ovom topicu. Eto, ima netko da voli istočnjačke boleštine. Dapače, izvrsno! :D
Budem i ja skoro poslao svoju listu najdražih japanskih i korejskih horora!

Ti filmovi se mogu legalno pogledati - nigdje.

vranjba 23.01.2015. 20:26

Kao i većina filmova koji su stariji od godinu dana.

Venomgamer 23.01.2015. 20:32

To su sve vrhunski filmovi,pogotovo drugi dio popisa,sve sam gledao,mislim da su hero,ip man,fearless,red cliff ....must wach filmovi
samo jedan mali tip,prvo pogledajte koji titlovi postoje za film ,a tek onda ga krenite skidat,najveci problem su relativno mrtvi torrenti i losa podrska titlova
Karabaja fulao si forum ,topic,post odnosno ceo fudbal

Omerta 23.01.2015. 20:46

Pogledao Edge of Tomorrow (2014). Slab, niš posebno, klasični tip ovog žanra.
Svidjelo mi se ono sa vremenom ali općenito je film prožvakan i sve već viđeno.

syss 23.01.2015. 21:08

nemoj tako... dobar je to film ;)

spawn 23.01.2015. 21:11

Meni je odlican. Ne bih rekao da je prozvakan. Malo ipak ima zacina pa se odvaja od slicnih :).

Roberto 23.01.2015. 22:36

Upravo pogledao the equilazer.

Bolja i i elegantnija verzija sam protiv svih/osveta akcića od recimo john wicka :D
denzel to ipak radi uvjerljivije i bolje :D

Stewanov 24.01.2015. 11:15

Citiraj:

Autor mighty (Post 2535138)
Prokopaj malo po netu o operaciji kako se odvijala. Frend koji sve to prati kaze da je u filmu prikazana ublazena verzija. Prilikom provodjenja operacije skakali su niz takve planine 5-6 puta...

Jest da kasnim ali vidim nitko nije spomenuo dokumentarac vezan za Operation RED WINGS...Prije ovog filma sam bio baš gledao dokumentac o ovoj akciji i sve u filmu se jako dobro poklapa sa pravim stanjem na terenu i kako se šta izdešavalo u stvarnosti.......

fanATIk 24.01.2015. 11:30

Quotao si post od prije godinu dana. Kasniš? Mda, možda malo. :D

Mommistake 24.01.2015. 13:17

:lol2:

wnbeeeE 24.01.2015. 13:19

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2724428)
Pogledao Edge of Tomorrow (2014). Slab, niš posebno, klasični tip ovog žanra.
Svidjelo mi se ono sa vremenom ali općenito je film prožvakan i sve već viđeno.

meni je film sjeo ko budali šamar. Uživao u filmu.

spawn 24.01.2015. 14:50

November man - 7/10. Dobra spijunska akcija. Onako za mozak na pasu.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:02.