![]() |
što je shan rekao, fm2 uzimaš kad imaš konfu koja vrijedi ko par adidasovih patika,jel.
FX6300 je dobar odabir, obje komponente su midrange. a opet, FX8320 i i5 su high end,pa se može komp apgrejdat :D |
Hvala ekipa, definitivno uzimam "non E" jer mi to sto je ovaj 95W, a ovaj 125W ne igra neku ulogu.
Uz sve, dobro je znati da se 8320 dobro clocka sto meni osobno dosta znaci jer se ne sjacam kada sam drzao na stocku neki CPU. Nadem maksimalan i stabilan clock bez pretjerivanja s dizanjem voltaze...jos ga spustim i to je to, 24/7/365 kao i svi do sada. Hvala jos jednom, CPU je definitivni best buy (bar za moje potrebe). Ovaj x4 965 ide na bubanj cim nadem jamstveni list (da ne stavljam ne potpun oglas, a CPU je pod jamstvom). |
Ma sa 8320 stvarno nemos fulat :D ide na 4.6 sa manje V nego sta treba moj 8350 i cak je hladniji par stupenjava.
|
Citiraj:
Ma kao što su svi rekli punokrvni FX8320 bez kompromisa :D, imaš ok ploču za solidan OC, sretno :chears: |
Citiraj:
Što se tiče ploče win32 šteta što je as rockica sa običnom regulacijom na am3+ socketu, za istu lovu ima mnogo boljih ploča za OC od asusa i gigabytea, al nije da nećeš moći određen oc i na njoj napravit |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sve u svemu sa svime sto si napiso se slazem, jer je to i sama istina :D |
zdravo ekipa, dvoumim se izmedu fx6300 i 8320, pa sto vi mislite kojeg bi se vise isplatilo za konfu iz siga? s vremenom bih zamjenio grafu za gtx670 ili gtx760, a razlog je malo refreshat sve prije zime (gta v, witcher 3 itd :D) , najvise me muci budzet jer nije bas neki pa ako razlika izmedu ova dva proca nije tolko zamjetna, uzeo bih onda rade 6300 i kloknuo ga kolko ide, ali eto, hocu cut jos koje misljenje :D
|
Kad već kupuješ za jedno vrijeme, isplati se protegnuti na 8320, tvoja ploča je dobra za taj proc i šteta je da si ne uzmeš jače, ali svi znamo svoje granice :D.
|
a nista onda, kad je bal nek je maskenbal :D jos kad bi neki na trznici uletio bila bi ideala :D
|
Da, polovno ti je win/win situacija, kako se kaže strpljen, spašen, sretno i nadam se da ćeš naći nešto uskoro.
P.S. Stavi oglas pod "kupujem", možda ti se netko javi. |
evo jesam upravo pa cemo vidjet, ako ne uleti nista u dogledno vrijeme uzet cu 6300 pa dogodine palim na i5 i mir,.. ugl hvala na savjetu ;)
|
@G-boy
Bija u istoj dilemi, ali meni razlika u igrama (po svemu viđenom u recenzijama) nije opravdavala veću cijenu osmaka kad sam kupova u 5. misecu (400 i sitno skuplji) + FX 6300 sam nabavija rabljenog ispod cijene, a FX 8xxx je malo tko i prodava. Međutim vidim je sad razlika u cijeni manja (FX 6300 je cca 250kn jeftiniji od FX 8320). Igre su najzahtjevnije šta se vrti na mom kompu, i šestak je navodno dovoljno dobar za sve naslove - dosad nije bilo štekanja (a ako ga i bude s budućim naslovima moram otkrit je li GPU ili CPU problem). FX 6300 se isto navodno dobro clocka, ja osobno nisam zasada experimentira unatoč cooler mrcini i solidnoj ploči (ista ka u tebe). Kad sve skupa zbrojim za 250kn (trenutno) je ipak bolje ić na osmojezgreni - pogotovo ako već imaš neki aftermarket cooler ili (i) prozračni kejs, ili smatraš da bi moga koristit neke ozbiljnije aplikacije koje su u mogućnosti koristit toliko jezgri (meni to ne pada na pamet :p). |
Citiraj:
|
Citiraj:
zato i kazem, ukoliko uleti prilika za rabljeni 8320, necu se ustrucavat uzet ga, pa cak i to sta kazes, imam asus royal knight koji drzi ovog phenoma sta sad imam na dobrim temperaturama i u promajnom armoru je sve tako da ga kloknem na 4.5ghz ili vise, on bi jos koju godinu bez problema bio dovoljan |
Također moram napomenit da sam ja prelazija sa prastarog odrona Q6600 (utopljen za 500kn), te me uz FX 6300 povoljno u kompletu došla i AM3+ matična - sve staro cca 2 mj. uz pisano jamstvo (nadoplatija sam 300kn u odnosu na LGA775 platformu).
Kakav je tvoj Phenom u odnosu na FX 6xxx i FX 8xxx (u igrama), i koliko se cijene takvi rabljeni nemam pojma :( BTW ložija sam se i ja na Hasfejl i5-ice, ali me brzo prošla volja - razliku u cijenu sam ulupa u polovne grafičke pod jamstvom HD 7850 (800kn), pa GTX 760 (1000kn), pa R9 280X (1000kn). Kad sam ih prodava/minja nisu izgubile na cijeni :p Prije njih sam 3 godine "zapeja" na HD 6850 |
Za 8320 trebam nekih 400-500kn ulozit, sto je i dalje manje nego zamjena komplet platforme, a mislim da skok bas i nije neprimjetan. Di si samo naso gtx760 za soma kn? :D
|
Liku je tribala lova pa je s 1200kn, spustija na 1000kn (Njuškalo + nisam mora plaćat poštarinu jer smo bili iz istog "sela" :D)
Doduše nisam baš bija oduševljen šta je Gainward Phantomka, ali bila je ok s temperaturama i malom bukom (credits to my aero kejs mit vier gehauselufter :p) - sve je bolje od stock turbinskih odrona Međutim nemiran kakav jesam uspija sam istu zaminit za "zloglasnu" ATI-ijevku (bez nadoplate :)) Sad mi je sve socijalno ATI/AMD-eovo (CPU,MBO,VGA) |
Bolje nisi mogao proc, samo ja tu gtxicu, makar je phantomka, nebi mjenjao za nikakvu r9 ni u ludilu. :D Al svakom svoje.
|
Nisam ni ja tija za ikakvu R9, već samo 280x :p
Meni je bilo bitno nereferentno hlađenje, jamstvo i da nema coil whinea, a da li je majnala, ili će bit problema s ATI drajverima - I dont give a "face" :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nije sveto pismo, ali je jedan od pustih testova di sam provjerava: http://www.anandtech.com/bench/product/1038?vs=1041 Bez brige dobro sam proučija gradivo i odlučija iskoristit nEvidija fanboyizam :p EDIT On topic - da imam 27" monitor prvo bi rješija grafu (dok se R9 280X još uvik mogu nać malo više od 1000kn s jamstvom) i onda gleda "performasne" :p u igrama. Tek onda bi mi idući bija CPU (i to tek ako šteka u igrama), i da se ponovim FX 8xxx, a ne FX 6xxx zbog trenutne male razlike u cijeni IMHO (iako nekome cca 250kn razlike nije malo). |
Jasno je meni da je ati "jači", ali nije pouzdan. Imao sam prije ove 480-ke 270x toxic koja ju je jela u svakom aspektu, ali sta mi to znaci kad mi se krešala u mozzili, odnosno opcenito u 2D-u, tako da sam ju vratio i uzeo ovu, koja je slabija, ali je doslovno plug&play. Znam da je sve to bad luck i ovisno o jedinci, zato i kontam da mozda probam 280x :D al dosta off topic, zasto mislis da je prvo pametnije grafu rijesit? Ako uzmem tipa 280x, ovaj phenom je usko grlo za nju, mislio sam radije rijesit pitanje proca i osigurat prostor za jacu grafu koja ce moc radit punim kapacitetom.
|
Daj postaj neki link di se vidi taj "boca-vrat". :D
Jest da je starija arhitektura, ali mislim da ti Proc još uvik donekle dobro dere - pogotovo OC-an. |
Ma to je neka moja hipoteza :D mozda te i poslusam, ionako mi je plan oboje pazarit :D
|
Ja bi na tvom mjestu ako ti je komp iskljucivo za gejming, posluso sta je kolega Drvoje napiso. Bolji proc ce ti dat bolje perfomanse, opcenito, ali ovaj tvoj pogotovo OC-an, sa dobrom grafom vrti sve bez beda.
|
So be it :D javio sam se kolegi HCS za 7950 vapox na trznici, znam da je slabija od 280x, ali uz malo klokanja navodno dostize 7970,s i time vrlo blizu 280x pa cemo vidjet
|
Ja imam FX 8120 i R9 280X i super zadovoljan sam :)
Jeftino sve izaslo a super za gaming :D |
Pozdrav
Treutno imam FM2 konfu sa A10-5700. Mislim se prebaciti na FX-a, a dvoumim se između FX-6300 i FX-8320. Grafika će biti XFX R9 280X Black DD. Savjeti? :) |
Ja da trenutno nadograđujem uzeo bi FX-8320, pazi isto koju ploču kupuješ. LP
|
Postao sam baš pitanje o matičnoj za tu ploču na thread-u "Koju AMD ploču kupiti?"...
Ali, hvala na savjetu, i mislim ići na 8320, mrvicu jest skuplji ali je i bolji. |
Razlika između
AMD CPU Desktop Athlon II X4 760K 3.4GHz AMD CPU Kaveri Athlon X4 860K 3.7GHz Razlika je ni 100kn, obzirom da ipak neću uzet integriranu grafiku(iako mi se ideja jako sviđa za tihi pc što preferiram), pitam se koja je objektivna razlika između ovo dvoje?Ovaj Kaveri athlon je čistokrvni athlon ili su to primjerci kojima integrirana grafika nije radila kad su proizveli, ali sve ostalo je, uglavnom ako je to istina znači li to da je određen broj tranzistora unutra "mrtav"?odnosno da ima manje tranzistora koji rade jer ovi "mrtvi" zauzimaju mjesto unutra? :D a jesam ga zakomplicirao isprike Razmišljam i o AMD CPU Kaveri A8-Series X4 7600 (3.8GHz, 4MB, 65W,FM2+) jer je ista cijena a tko zna možda će mi grafička u kučištu dojaditi pa ću je izbaciti jer ne igram igre...jel ovaj proc po performansama slabiji od athlonova?ako mora jedan dio raditi grafiku.. |
Pa oba su sa isključenom grafičkom
kaveri je malo bolji cpu, al realno nije to nešto što bi osjetio u gamingu sa mainstream grafom Ne znam gdje gledaš cijene, ali po trenutnoj ponudi 860K je čak i jeftiniji http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=760K http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=860k |
Dali se isplati phenom ll x4 965 BE mijenjati s fx 6300? Dali cu dobiti time nesto sto opravdava promjenu? igre su u pitanju. Graficka r9 270x
Edit: ova ploca http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=4591#ov Ide serija fx. |
Ja nebi (još) mijenjao Phenoma. A ako i bi - onda na punokrvnog FX-a 8xxx serije
(makar i najslabijeg, kao što ga imam ja). Ako ploča to naravno podržava i izdržava. |
Ja sam se često premišljao, ali kad bacim pogled na
http://www.anandtech.com/bench/product/699?vs=102 nekako mi se još ne čini opravdano (pogotovo što bi ja trebao mijenjati i ploču) Eventualno da uzmeš 8370e |
Citiraj:
AMD Phenom II X4 955 - 3.2GHz - 2MB L2 - 6MB L3 AMD Athlon X4 750K (100W) - 2M/4T, 3.4 GHz, 4MB L2 AMD A8-7600 (65W) - 2M/4T, 3.1 GHz, 4MB L2 Razlika je doslovce 2% u brzini ne znam što uopće izbacuju proizvode koji su isti po brzini kao phenom2 x4 iz 2009. godine?Koja je svrha? Imam doma matičnu fm2+ koja čeka prazna već 6 mjeseci bez procesora, a sad me ovo dodatno obeshrabrilo u ulaganje.. |
Citiraj:
Profitiraju eventualno programi koji jako puno koriste nove instrukcije, kao npr Truecrypt zahvaljujući AES-u |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:07. |