PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   HT (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=79)
-   -   MaxTV - pitanja (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=81738)

IcyTexx 22.06.2017. 13:24

Ogromna prednost koaksijalcu je to što je jeftin i već provučen na postojeće lokacije. Optika zahtijeva cijelu novu infrastrukturu.

robimarko-bug 22.06.2017. 17:11

Definitivno,no koaksijalac nije ni blizu optike.
Da ne kazem kako to sto je standard do x propusnosti da je to vrijednost koju ces moci izvuci zbog gubitaka u stvarnosti.

Optika zahtjeva novu infrastukturu no onda si miran jako dugo,samo upgradeas opremu i veca propusnost je moguca

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

skalar 22.06.2017. 23:01

u teoriji je tak samo sve ovisi koliko koji operater otvori pipu,
kod nas će vjerojatno naspram svijeta brzina i kvaliteta i dalje stagnirati,
samo kad pitaš bnet kaj nejdu sa većim brzinama onda ti je odgovor-
da kaj će to nama ,a bez pritiska konkurencije nema ni sile t-comu
da šrauba na većoj brzini.

IcyTexx 23.06.2017. 19:05

Ajmo vi veće picajzle kao ja.

Kolika je razlika između recimo Arena, SK i HBO 1080HD kanala i onih "običnih" u 720HD HEVC? Ne znam dal su već pustili neke 1080HD u HEVCu.

(pisem 720HD I 1080HD jer ne znam dal su p ili i, vjerojatno 720p i 1080i)

Mirkopoter 23.06.2017. 20:47

Velika.

Zanima me za moje omiljene programe, je li to radi kako treba? Ja napravim listu, snimim i opet prikazuje po svom, neke mi makne, neke stavi, kad isključim i ukljucim opet neke stavi neke makne..

Ag008 24.06.2017. 20:17

očito još ne

Mirkopoter 24.06.2017. 21:01

Nema veze, riješio sam tak da sam neke programe sakrio preko roditeljske zaštite koja radi dobro.

Milmar 25.06.2017. 14:45

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 3073202)
Valjda sada 29kn HBO, iako su neki uspjeli i za 5kn dobiti, ja ga nisam uzeo, samo sam Sport Plus HD za 15kn
https://image.prntscr.com/image/0e5c...cee4cbf71.jpeg

Probao sam ja naknadno.tražiti hbo premium paket, ali svaki puta kada sam pitao korisničku podršku rečeno mi je da je to isključivo za korisnike koji potpisuju novi ugovor. :hitthewal:

skalar 25.06.2017. 17:15

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3073990)
Velika.

Zanima me za moje omiljene programe, je li to radi kako treba? Ja napravim listu, snimim i opet prikazuje po svom, neke mi makne, neke stavi, kad isključim i ukljucim opet neke stavi neke makne..

ovaj novi izgleda pamti na acs-u ,omiljeni programe ostaju i nakon ponovnog učitavanja, da nema tog "reflektora" naprijed bio bi jako dobar uređaj. :)

Milmar 25.06.2017. 18:21

Nije ni taj reflektor više tako veliki problem kada se receiver stavi u eco mod. Istina da je potrebno pričekati 45 sec da se boota, ali mala je to cijena naspram reflektora.

Markich_X 26.06.2017. 11:50

Imam pitanje u vezi MAXtv HD kanala:
Imam novi MAXtv prijamnik i ne mogu gledati niti jedan HD kanal, čak niti one iz MAX Arena programskog paketa. Piše "Greška: nedovoljna propusnost internetske veze". Zvao sam HT službu za korisnike i prijavio to pa mi je rečeno da će mi tehničari pustiti "HD signal" kroz 2 dana jer imam dovoljnu internetsku propusnost. Od tada je prošlo 10 dana i dalje ništa. Danas sam zvao opet i pitao u čemu je problem pa mi je rečeno da je zahtjev još u tijeku izvršenja pa da samo čekam... Također mi je rečeno da će mi raditi samo HD kanali iz MAX Arena programskog paketa, a ovi ostali (npr. Nova TV HD, National Geographic HD, itd.) neće jer nemam aktiviran HD programski paket koji košta 50 kn/mj. Tu na forumu vidim da dosta vas ima novi MAXtv prijamnik s uključenim HD kanalima bez da plaćate posebno taj HD programski paket.
Može li mi netko objasniti o čemu se tu radi?
Hvala!

Ag008 26.06.2017. 13:05

Ovisi kojeg tehničara dobiješ koji ti to aktivira.
S time da po početnom je svima koji imaju nekakav hd uključen (tipa sport plus) dobiju i gratis 4 hd programa na novom uređaju.

A meni je recimo uz sport plus hd na starom Albisu svi programi od 30-39 (NatGeo HD, Wild HD) uključeni dok na novom uređaju nisu uključeni svi HD, već samo NovaTV HD i Nick HD. (nema NatGeo)

Milmar 26.06.2017. 14:31

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 3074724)
A meni je recimo uz sport plus hd na starom Albisu svi programi od 30-39 (NatGeo HD, Wild HD) uključeni dok na novom uređaju nisu uključeni svi HD, već samo NovaTV HD i Nick HD. (nema NatGeo)

I History je u hd-u.

IcyTexx 26.06.2017. 15:35

Lijepo je na drugom forumu čovjek odgovorio da je provedeno čišćenje paketa i da u startu nisi ni trebao to imat uključeno jer se plaća.

Europium 26.06.2017. 16:31

Stara platforma je imala bug, nije razlikovala hd pakete, i cim bi dobili hd u sklopu hbo, max sport plus ili optike imali bi i kanale iz hd paketa. Na novoj platformi je ovaj bug riješen, ako ste na optici ili na nekom od novih max paketa, imate pravo na samo neke besplatne HD programe. History HD, Nickelodeon HD, Nova HD, Arena 1&2 HD. Ovi 30-39 su za sada u HD paketu i dodatno se plačaju. U budućnosti kako će se prebacivati na hevc trebali bi staviti jos hd programa u sklopu osnovnog paketa.

Ako prijemnik baca grešku da je propusnost nedovoljna nije dobro konfiguriran port na deslamu i vlanovi, treba prijaviti smetnju pa ćemo na SMC riješiti. Ako baca da programi nisu dio programskog paketa treba sa szk riješiti da pokrenu zahtjeve za HD kanalima pa će automatika uključiti.

Neka stoji za ubuduće, situacija je u ovom trenutku takva.

shilev 26.06.2017. 19:21

Ako imam extra ili prosireni paket, da li onda dobijam i hd kanale iz hd paketa u toj cijeni? Jer ja i dalje, na novom boxu, imam 30-39 kanale, a ne placam ih. Imam extra paket

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

pogi 27.06.2017. 19:58

I ja sam danas prolaskom pored T-Com centra sjetio da se može preuzeti novi prijemnik pa sam ga uzeo... bez da sam se išta informirao o njemu.

Uglavnom, nova platforma blah blah... znate više o tome od mene. Meni posebno ide na živce jedna stvar: pa je li moguće da novi daljinski upravljač nije programibilan da sa njime mogu i gasiti TV?

To je bilo bez problema na daljinskom od prethodnog prijemnika.

IcyTexx 27.06.2017. 19:59

Uključit će HDMI CEC u updateu pa će biti bolje nego prije.

pogi 27.06.2017. 20:11

Hoćeš reći da ću preko SIMPLINK (tako LG zove HDMI CEC) gašenjem maxtv prijemnika ugasiti i telku?

KAd će taj apdejt?

IcyTexx 27.06.2017. 20:28

Yup.
Paaaa, trebalo je krajem ovog mjeseca, ali to se već dosta bliži, a od updatea niš. Uskoro.

android-split 27.06.2017. 20:38

A kako ces ugasit maxtv a tv ostavit upaljen? Opet ce trebat daljinski od tv-a?

pogi 27.06.2017. 21:19

Da, i ja sam razmišljao o tome....

Uglavnom, vidim da će mi trebati stari daljinski od telke, što je teško njesra jer je onaj programibilni daljinski najbolje rješenje

Ag008 27.06.2017. 22:02

99% sam uvjeren da se neće moći gasiti daljinskim maxtv-a sa HDMi-cec, to ne podržava.
Imam na Philipsu spojen media player (a95x) koji podržava hdmi-cec te sa daljinskim od TV-a zaustavljam kodi, idem natrag itd (tj mogu upravljati sa daljinskim tv-a uređajem)

Prezime 27.06.2017. 23:59

Pravilno implementiran i od uredjaja podrzan CEC, recimo Raspberry Pi spojen na Panasonic ili LG tv ce ugasit tv bez problema kad se Pi stavi u standby ili ugasi (naravno sve se to radi i sa daljincem od tv-a i sa Pi daljincem/misem/tastaturom) ako se tako podesi CEC na RPi-u. Moze naravno i paljenjem RPi-a i upalit tv i jos dosta drugih lipih stvari.
Kako ce biti implementiran u MaxTv-u ostaje da se vidi...

Ag008 28.06.2017. 00:34

Kod mene radi da kada ugasim tv ugasi se i mp a95x i kada prebacim na hdmi pali se mp. Ne i obrnuto da kada gasim s dalj mp da se gasi tv. S time da na daljinskom tv radi vecina tipaka.

.Delboy 28.06.2017. 00:41

Ovisno i marki tv-a neki imaju u opcijama tv-a postavke ponašanja šta se desi kad se ugasi hdmi device a šta kad se ugasi tv, dal se isto gasi tv/prijemnik ili ne.

Mirkopoter 30.06.2017. 22:57

Je li itko spajao običnu antenu na novi prijemnik, ono u slučaju da maxtv ne radi da se može prebacit na obični antenski signal?

Buger 02.07.2017. 09:56

Postoji li način da kad se upali Maxtv na novom prijemniku da se ne pokauje onaj nekakav meni i postoji li način da kada je maxtv isključen, ona LEDica ne svijetli (tj. ne blinka)?

Ag008 02.07.2017. 10:34

Ne, to su glupo dizajnirali novi uređaj. Uz lošiju kvalitetu slike, nema razloga da ne koristim starog Albisa.
Možeš samo uključiti ECO mod u postavci da ti se dugo pali, ali tada kada je ugašen svijetli konstantno ledica a ne žmiga.

Fugazg 02.07.2017. 12:14

The, Harmony daljinac rješava sve te probleme i sa starim i sa novim STB-om :)

IcyTexx 03.07.2017. 13:50

Jesu li subtitleovi hardkodirani na svim kanalima? Ili se negdje mogu i i isključiti (najviše me zanimaju HD kanali)?

sardax 03.07.2017. 14:28

Danas mi upogonilo novi STB. Sve 5, ali radi dvi stvari, pogotovo prve, vratio sam se na stari.

1) Samsung 55KS8002 ne radi HDMI CEC sa novim Samsung STB = neprihvatljivo!

2) Meni kad se upali STB. Ali ionako ga ne bih gasio, pa aj, ovo mogu prezivit.

Ako ovo proradi, napisite :)
Hvala.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

IcyTexx 03.07.2017. 16:18

Nije jos implementiran CEC u ovom firmwareu.

Dr. Beast 03.07.2017. 18:12

Može li se ručno pokrenuti upgrade?

Markich_X 03.07.2017. 21:12

Vezano za MAXtv HD kanale:
Prijavio sam smetnju jer ne mogu gledati niti jedan HD kanal (piše: Greška - nedovoljna propusnost internetske veze). Imam novi MAXtv prijamnik i propusnost linije oko 70 Mb. Ubrzo nakon prijave smetnje me kontaktirala osoba iz HT-a koja mi je rekla da je sve u redu i da ne trebam vidjeti niti jedan HD kanal jer nemam uključen niti jedan HD paket - bilo onaj standardni "HD paket" ili "Sportski Plus HD". Od dodatnih paketa imam uključen samo MAX Arena, ali taj paket nema u sebi niti jedan HD kanal. Kada sam pitao dobivaju li se neki HD kanali besplatno uz novi MAXtv prijamnik, rečeno mi je da se dobiju samo 4 kanala, ali su vidljivi uz "Sportski Plus HD" paket.

No, osoba iz HT-a mi je rekla da je i njima nova MAXtv platforma novost pa ne znaju još sve i da će mi "ručno" propustiti signal za HD (koji se automatski propusti aktivacijom nekog od HD paketa) pa da vidim hoću li moći vidjeti barem ta 4 besplatna HD kanala. Ugasio sam MAXtv prijamnik iz struje i ponovno upalio, ali nema promjene - i dalje ne mogu gledati niti jedan HD kanal.

Ako netko nema uključen "HD paket" ili "Sportski Plus HD" paket, a može gledati određene programe u HD-u (ove od 30 pa nadalje), neka mi se javi, jer koliko mogu vidjeti, većina vas tu ima "Sportski Plus HD" paket, što objašnjava zašto možete gledati HD kanale.

Ag008 03.07.2017. 22:20

Ja imam Sport Plus HD i na Albisu mogu gledati sve 30-39, sve Arene i SK, Fight Club itd
Dok na novom uređaju krkani mi daju samo 4 kanala HD gratis a na starom su svi otključani "i tamo se to uključuje, a ovdje plaća".

Moto HT-a nije poboljšanje korisniku već poboljšanje njihovih prihoda kada uskraćuju korisnicima nešto što bi trebalo biti standard.

joule1309 04.07.2017. 17:52

Citiraj:

Autor Dr. Beast (Post 3077371)
Može li se ručno pokrenuti upgrade?

To i mene zanima, nigdje ne vidim tu opciju...

IcyTexx 04.07.2017. 18:00

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 3077444)
Ja imam Sport Plus HD i na Albisu mogu gledati sve 30-39, sve Arene i SK, Fight Club itd
Dok na novom uređaju krkani mi daju samo 4 kanala HD gratis a na starom su svi otključani "i tamo se to uključuje, a ovdje plaća".

Moto HT-a nije poboljšanje korisniku već poboljšanje njihovih prihoda kada uskraćuju korisnicima nešto što bi trebalo biti standard.

Ne kužim. Umjesto da ti bude okej što si dosad đabe imao programe koji se plaćaju, ti i dalje melješ o tome kako su "krkani" jer su proveli čišćenje paketa. Plati pa ćeš imat.

Markich_X 04.07.2017. 18:43

Šteta, baš sam mislio da će svima na novom prijamniku tko ima tehničke mogućnosti uključiti te HD kanale bez dodatne naplate, ali izgleda ništa od toga. Samo ne znam tko normalan plaća 50 kn/mj. za 11 HD kanala:
https://www.hrvatskitelekom.hr/telev...maxtv/maxtv-hd

To da su svi kanali u HD-u je već druga priča...

IcyTexx 04.07.2017. 18:48

Hrvatska stvarnost, nažalost.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:27.