![]() |
ovako slozio sam si backup cjelog kompa tj c particije na kojoj je vista.
Instalirao sam sve drivere i osnovinih 10tak programa kaj koristim cesto. Backup mi je veliki ravno 20gb zanima me dali taj vistin backup and restore radi? znaci za 6mjeseci kad mi se nesto gadno sjebe dali ce me 100% vratiti na jucerasnji dan? glupo mi je stavljati northon ghost kad vec imam u windowsima program za backup. |
Citiraj:
Ja radije napravim image sa norton ghostom, high compression i velik je nekih 6gb. Vista SP2 RTM je dostupan. |
bio sam gotovo godinu dana na Visti i danas sam se vratio na XP, te moram konstatirati da, ma koliko god vi pljuvali po Visti ona je brža od XPa. Kroz period korištenja Viste nisam naišao na neke veće probleme, apsolutno je stabilna, zbog superfetcha je dosta brza, većina na forumu se zakačila na pretjerano korištenje RAMa, ali Vista je stvarno brža u "običnom" radu (surfanje, word i sl.), naravno ako se ima dovoljno RAMa, a 4GB danas nije luksuz...
Neki programi nisu dovoljno dobro radili po Vistom x64 (npr. Winfast Scheadule service se znao rušiti nakon stand bya), ali većina programa radi dobro, pogotovo ako vam ne trebaju neki stariji programi (a i to se može riješiti preko virtualizacije), onda je po meni Vista bolji OS... Možda se u međuvremenu vratim na Vistu SP2, ali kada dođe win7, definitivno idem na njega. |
Citiraj:
|
Daj mi recite jel koristite taj Superfetch? Ja sam ga iskljucio..
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Vistu nisam ni prokušao staviti do SP1.
Kada samo pokušao u paketu sa SP1, to je bilo to, nikada više, ali ama baš nikada više nebi ni prismrdio XPu Ne da je Vista bolja, koliko god se pljuvalo po njoj, nego je 10x bolja od XPa I ja osobno, uopče nisam primjetio razliku između XPa i Viste u igrama |
Citiraj:
|
Citiraj:
(E2160, 2GB RAM, 8800GT :p ) |
evo ja sam sad isntalirao vistu mada nisam prije imao zivaca(koristim dual boot) ali iskreno jos mi se nekako neda preci na vistu jos se nekako ne snalazim na njoj verovtano trebam duze vremena provesti na njoj da bi se navikao i sve to ali opet moje misljenje da mi xp jos uvijek vise godi nego vista.....
|
Citiraj:
|
Instalirao sam Vistu ultimat x64 ali iam problem sa podešavanjem glede igranja CoD 2 preko xfire-a koji sam uspjeo naštelovati i prepoznaje sve kao i servere na kojima igram ali izbacuje neke poruke da nije nešto s nečim kompaktibilno i nemogu igrati:fiju: Drajveri su najnoviji probao staviti starije ali isto se dešava, jedino neznam ima li kakva opcija i gdje da stavim kompaktibiliti mod kao da radi pod XP-om ukoliko je možda tu problem i kako i gdje u Visti to podesiti jer sam bio na XP-u pa nemogu nači.Punkbuster uključen i A i B ali nešto nevalja i neradi???
http://www.imagesforme.com/show.php/...lemsaCoDom.jpg Ukoliko netko zna u čemu je problem molio bi pomoć šta i kako:care: |
da li je i vama kopiranje na USB stick dosta sporije nego na xp-u? Iskljucio sam nod, ali isto. u settings je namjesteno "optimise for quick removal" (tako je i u xp-u), stick je corsair voyager 8 GB
|
Citiraj:
Meni je brže na Visti nego na XP-u, i kopiranje sa stika i na stik. (Supertalent 16gb) Što se tiče priča da je na xp-u fps u igrama veći to nije točno, čak je vista sa sp2 u prednosti što se tiče kritičnog min. fps-a u Crysisu. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Kao šta ljudi kad pređu na Vistu nakon 5 godina XPa zaključe da je Xp masu bolji, tako i ti nakon nekoliko mjeseci Viste vraćanjem na XP zaključuješ da je XP lošiji. A istina je negdje u sredini:D Ja na Visti nisam baš iz navike prema XP, a i radi toga šta sam je proba relativno (pre)rano pa je podešavanje svega, traženje drivera i sve ostalo bilo mukotrpno... Jer ruku na srce, em sam ja uranio, em sam imao 1 GB rama, em je Vista u startu bila poluproizvod (kao i XP u svoje vrijeme da se razumimo:)) Vistu preskačem definitivno, čeka se sedmica |
A misliš da tada neće biti antagonizma prema Windows Se7en i njegovim korisnicima,kao što ga nema ni danas prema nekom tko ima bolji komp od nekog,tko ima bolji miš i tastaturu,tko ima bolji auto,čiji tata glasuje za 4D7 itd itd?
Tako da i M$ je službeno XP poslao u pemziju,a za godinu dana će nekim čudom vista biti najbolji i najstabilniji sustav koji je ikada izašao. :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Tako sad kad izleti SP2 za vistu,a za godinu dana ne boj se što se neće druga ploča vrtit kod dežurnih dušebrižnika,gdje je vista najbolji sustav ikad,a samo vandali mogu biti na novom i "ne provjerenom" Windows Se7en. Obaška to što je vista već ispeglana preko godine dana,a usput nonstop sebe sama nešto krpa i drkenja,ništa to ne važi.Važi samo kako je nakon,vidi čuda,više vremena koliko je proteklo da XP postane dobar sistem (2001.-2004.),on sustav koji koriste Über mensch,a vista je,pazi sad ovo,ipak bolja pri nagloj promjeni na arhaični XP,pogotovo otkad 4GB rama ima svaka šuša. Sve se to nakon godine dana zaboravlja obzirom da je demencija najpopularnija bolest koja se javlja kod svakog odmah na dan 18. rođendana kada se pokraj prava na polaganje vozačkog,što je svakom normalnom najbitnija stvar u životu sa 18 godina,dobiva i obveza ispunjenja građanske dužnosti kada za to dođe vrijeme.Tako da,u svim aspektima života se u RH odvija jedna te ista epizoda,tako da ja zbilja ne bih znao šta se to promjenilo da se ne može zapazit šablona po kojoj živimo i funkcioniramo.Kada izađe Se7en,svi će sve znat,i svi će ić uzbrdo u petoj,i uz fanfare će se tema u kojoj sad piskarate o betama postat poligon za metloboj. Dobro,dosta sam zagnojio,doći će zločasti admin i reć kako sam nepodoban :flyingey::D |
najveća glupost koju sam primjetio u Visti je ono silovanje C particije (punjenje do kraja) što nadam se nema u win 7...
|
pokreni disk cleanup tu i tam
|
pokretao sam CCleaner, inače na C particiji sam imao samo windowse i par programčića koji vole biti na C particiji (npr. winfast PVR), a ostali programi, firefox, TB... su bili na drugoj particiji...
|
Evo ja sam morao prekjucer instaliret ready driver i tcp/ip patch za vistu. Torenti su ju ubijali. Sad radi ok. Sa 73 procesa u pozadini, upaljenim Fierfox-om i Songbirdom Vista mi trenutno "trosi" 1.65GB memorije. I radi brze nego XP.
|
Instalirao i ja neki dan Vistu x64 Ultimate, kupio novi hard disk pa rekoh ajd da vidimo kaj to je..
Instalirao sve drivere i potrebne programe i jedino kaj mi ne rade: - Ati Tray Tools, - Ati CCC i - Deamon Tools. Od igara isprobao sam samo PES 2009 koji radi normalno. Sve u svemu ugodno sam iznenađen i još da radi Ati tray tools mislim da bi XP postao prošlost :D |
neznam zašto ti ne radi DT???
Ati tray tools ti može radit na foru sa readyboostom (ako se dobro sjećam program se tako zove, upute imaš opisane u threadu o HD48xx karticama by LuxZg ako se ne varam) |
prije par dana slagao jednu konfu i stavio XP,koliko muke i problema oko instalacije programa,ovoga,onoga...konekcije...maknuo i stavio Vistu,riješio sve u 15 minuta.
Service Pack 3 za XP je sve samo ne dobar. |
Citiraj:
Za Ati Tray tools skini ovo i potpiši driver pa će raditi, a CCC radi normalno. |
Citiraj:
|
kod mene Daemon Tools Lite 4.30.3 uredno radi...
|
Citiraj:
Ma rade sve verzije osim onih iz osamdesetih, btw ima već verzija koja radi ina Win7. |
Evo proradili Deamon Tools i Ati tray tools, CCC ne radi ali mislim da je to do drivera jer gledam po netu i vidim da još neki imaju tih problema, a ne da mi se ih sad reinstalirat!
Citiraj:
Nov sam na području Viste pa evo još par pitanja: -Isključio sam Windows defender al kad startam windowse javlja neki error u vezi windows defendera kak da maknem tu poruku? -Čini mi se da stalno nešt rošta po disku i kad ništ ne radim, jel bi možda trebalo još neke servise isključit..?? -Instalirao sam vistu prije 2 dana na particiju od 15GB, zauzela je oko 9GB a danas imam slobodno još samo oko 300Mb na toj particiji, programe sam instalirao na drugu particiju, kud odu svi ti Mb, inače i system restore mi je isključen?? :fala: |
Test mode nemora bit stalno uključen, on je potreban samo za prvi load unsigned drivera dok ga ne potpišeš, Defender je i meni isključen pa nema nikakve poruke kod boota - koja error poruka?, isključi windows search u servisima, a ovo sa hardom, nemam pojma, moja instalacija ima 8-9 mjeseci pa mi ne jede hard.
|
Citiraj:
Kad isključim Test mode ne mogu više pokrenut ATT i javi mi : "Can not connect to low level driver. Please reinstall The Driver under Local system administrator account or try to start driver manually using “Low Level Driver Installation” shortcut.”, “Can not load low level device driver. Please restart application" :fuming: Koliko tebi zauzima Vista? |
Citiraj:
Moraš u test modu odabrati opciju "sign driver" i dati putanju koja ti je kao primjer u programu do atitoolnešto.sys. Kada potpišeš driver možeš dizejblati test mod. Radi provjereno 100%. Na C disku mi je nekih 17-18 gb zauzeto s tim da su mi sve aplikacije i Office 2007 na njoj. |
Jamo da vas nešto pitam. Ja sam imao Windows Vistu Ultimate od 64 bita i nije mi registrirala programe u start meniju, mislim ovo all rpgrams pa sam morao stvarati shortcute na destopu. Jeli to svakome tako ili je bila neka greška do Viste? hvala!!
|
to je neka greška kod tebe bila očito...
|
ne nužno...recimo ja sam instalirao PES 2009 i nema "foldera" KONAMI na start meniju :)
instalacija je bila difoltna :) |
Možda zato što je bila 64 bitna . A nema veze.
|
Citiraj:
to je zato što igre baca u Games window, zato često ne napravi ni desktop shortcut po difoltu. |
instalaciju mi je uvaljao ovdije
C:\Program Files (x86)\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2009 ali kada odem na start/All programs...nema konami niti PES 2009 dok recimo Call Of Duty ima koji je instaliran u C:\Program Files (x86)\Activision\Call of Duty 4 - Modern Warfare debilana jelte :) ne zamara me to previse..ovak i onak mi nije stalo do viste :p |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:32. |