![]() |
Ima ko problema s optimom u popodnevnim i večernjim satima?? Dobijem dosta nestabilne brzine oko 5, 6 mbita, nekad i manje... youtube hd šteka... Dok ujutro recimo uvijek mi mjeri na bilo kojem speedtestu više od 8mbita (tolko imam). Nije problem u modemu, isprobano više njih...
|
Kod mene isto tako, ali najgore bude vikendom.
|
Citiraj:
|
Ja u zadnje vrijeme imam problema sa wlanom. Ponekad se nece spojiti pa da se postavis na trepavice bez restarta routera a ponekad je dovoljan samo repair. Neki dan se nije nikako htio spojiti dok nisam promjenio IP lapa i za sad radi . IP TV radi bez greske, lan isto ali wlan zeza. Gasenja routera jos nisam imao
|
Kako je počelo kišiti opala mi brzina na pola, i to nije prvi put. Kad je snjeg zagruvao, ista stvar :stoopid:, na tavanu mi nigdje ne kisne.
Općenito kad kiša pada onak malo duže dan/dva, meni se sroka brzina na 3-4 mbita a ping sa 25 evo sad 60. Ko zavraga krepo(ava) mi i router, 6 kondića se "udebljalo" a takvih nemam, danas ne gine šetnja do tv servisa. |
Nista novo, dogadja se kod svih korisnika (neovisno o operateru) koji su na bakru..sacekaj da kisa prodje i da se parice osuše
|
Dosao tehnicar, spojio se na router i tup, gasi se pred njegovim ocima. Iskopirao si je system log i nista nije mogao napraviti. Nesto sa ntp serverom ne stima s kojeg pokupi vrijeme.
Javit ce se tokom dana i razmislja da donese drugi router, Sagem. Nastavak slijedi... edit: koji je to sagem router? |
Citiraj:
Ima li koji jeftiniji wlan modem a da sigurno uredno radi? Recimo od TP-Link ili Edimax... |
Citiraj:
|
Za TP-link znam da ima, pise u paketu.
|
eto jucer dobio sagem fast 2604 i moje su muke rijesene. Napokon router koji radi. D-link ide na testiranje i ocito je da je nedoradjen, ili ce gore morati ici novi firmware.
Fora mi je kod sagema sto ima wireless a nema antenu...:goood: Sve u svemu opcenito gledamo Sagem mi se cini bolji, nemoram otvarati portove za torrente.. sve odradi sam. A i wireless mi lovi daleko bolje nego d-link. |
to si kupio il dobio od optime?
|
Dobio od optime nakon sto 2 d-linka nisu radila, tj gasila su se. Sagem podrzava opti tv!
|
bas gasila ili restartala?
|
Evo pa vidi, neznam kako da to nazovem... znaci ulazim u 192.168.1.1 i ugasi se, isto tako uz to wlan zasteka...
http://www.youtube.com/watch?v=1pr8cUHnKcI http://www.youtube.com/watch?v=mBh3X...eature=related |
yep, to se i meni dogodi...bas cu ih nazvat i pitat dal bi mi dali taj sagem, tnx na linkovima
|
Ja sam na sreću prije par dana dobio edimax i radi odlično zasad.
|
Citiraj:
Srecom dosao je drugi pametni tehnicar pa je vidio sta je na stvari kad sam mu sve lijepo objasnio i donio mi SAGEM, doduse nije novi ali radi. |
glupo pitanje
Bok
Evo da postavim jedno glupo pitanje a sto mogu kad sam pocetnik.Jel podrzava Optima mozda Siemens Gigaset SX 763 WLAN? Hvala unaprijed na odgovoru pozz |
Ne, drugi annex je.
|
Jel na optimi radi bilo koji router ili mora baš biti njihov?
|
Citiraj:
@edit ili bilo kojim koji se moze prefleshati annexA firmwareom |
nemogu vjerovati da optima nije u stanju isporuciti ispravan router. Sagem ima oscilacije brzine, pa kod skidanja preko torrenta "šeta" sa 1mbit na 8mbita i tako non stop uz prekide u gledanju opti tv usluge.
Stavio sam staru motorollu i brzine ne oscilira, drzi na 8mbita. Pokrenuo sam zahtjev za sporazumni raskid ugovora i samo cekam da potpisem.... Dosta je toga bilo! |
A kod mene se pak pojavili problemi sa motorolom. Sporo mi prebacuje neke kanale, zvao SZK. Tamo su mi rekli kako se navodno pojavio "generalni problem" :) sa motorolama koje sporo "vuku" podatke s neta. Na upit kad će nam se to popraviti, odgovor je bio "kad se napravi novi firmware". Ako će ići tom brzinom kojom su do sada stavljali nove firmware (od studenog nijedan), onda će biti belaja...:zdero2:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
|
Citiraj:
|
Skida, skida. Torente skida 0.9 do 1.1 a sa RS-a ide full, 1.3
|
Ja takodjer placam 8 a imam koliko se vidi iz prilozenog (tj. imao sam, sad imam opti-tv :()
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ljudi, zadnji vrijeme neke čudne okolnosti sa Optimom.
Evo sad sam uploadao neke albume na net, album od 350 MB mi je uploadao za 3,4 sekunde... Ništa mi nije jasno. Skinuo sam ga i vidim da je stvarno uploadao bez greške. Znači da mu je uploada 50 MB/s!?!?!? Speedtest prikazuje normalnu brzinu uploada. Prije 3 tjedna sam promijenio router, a prije par dana su mi radili neke popravke po stupoviam oko kuće... Pa mi ništa nije jasno, može li još netko sa područja Splita pogledat svoj upload? |
Nemoj se bunit ako je to stvarno tako. :)
|
Neznam koji si servis koristio za upload ali je veća vjerojatnost da te datoteke postoje na servisu pa ih je sustav samo trebao indeksirati za tvoj akaunt. Dropbox provjereno to radi.
A maksimalni upload ADSL2 je ionako još uvijek samo 1 Mbit/s. |
evo nakon dugog natezanja s optimom, dosao tehnicar i muku mucio sa slaganjem, slika trzala cim opteretim router sa torrentima pa oscilacije brzine itd. Nakon dugo muckanja, tehnicar je stavio TIGIN VOOD.
E sad, ako ce to sve radit, a nadam se da hoce da li je netko uspio otkljucati sve postavke u TIGINU? Prvenstveno mislim na VoIp postavke? Da li se isplati ovo isprobavat? http://ggeek.net/tech/tilgin-vood-45...#otkljucavanje |
Opet mi je optima u banani. ping skoro 100 na slovenskim serverima, carnet speedtest 3mbita umjesto 8 itd.... Do kad tako? DO KAD????
Ping carnet (inače 20) Najmanje: 40.785 Srednje: 42.466 Najviše: 44.489 DSL Speedtest - Speed Test Tool http://www.my-speedtest.com/speedtest.htm Last Result: Download Speed: 2627 kbps (328.4 KB/sec transfer rate) Upload Speed: 594 kbps (74.3 KB/sec transfer rate) Latency: 115 ms :hitthewal: EDIT: naravno, i čim ljudi odu spavat opet sve ok. To mi stvarno već ide na k..... |
ista stvar kod mene zadnja 3 dana, od 19 do 22 navecer ping plese oko 80-150 na serveru gdje imam inace 50... cim padne noc sve se vrati na normalu...
|
Ja igro sinoc, nikakvih problema, ping 40-50.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:38. |