![]() |
veliku telecu kost moze..kuhanu...al ne trbea pretjerivat..sve ovisi kakav je pas.
ja sovjima uopce ne dajem nikakve kosti osim onih od koze iz pet centra..one najvece. |
Moja mica ima vani prijateljicu kunu bjelicu i naganjaju se i za*ebavaju. Ona malo kunu nagari pa ova malo nju. Možda uspijem poslikati, al je uvijek to po mraku i boji se ona ljudi.
|
mog najboljeg prijatelja bubija izgrizla dva kera i uginio u teskim mukama ja zajedno snjim, ali je prije toga napumpo si je curu i rodio se isti ko on :D zove se bobi
http://www.pohrani.com/?1v/N1/4dJBFVyV/img0776.jpg |
Baš je sladak bobi. Znači i ti imaš reinkarnaciju ljubimca :) kao i ja dvije mačke prije kakvih 15 godina.. Obe krepale, da bi nakon par mjeseci posve slučajno nabavio dvije iste takve, iste naravi, sve isto..
|
Jel netko upućen u hranu u konzervama? Vidio sam da su ove po konzumima uglavnom sa 5% udjela mesa, isto vrijedi i za kplus i pedigree i chappi i sve te kao razvikane marke. I odem u DM, imaju dvije vrste konzervi, neke obične, i neke sa nekom zelenom naljepnicom (uslikam vam malo kasnije). I sad na toj običnoj isto piše valjda 4 ili 5 % udio hrane, a na ovoj sa zelenom naljepnicom imam 50% jedno meso, 50% drugo.
Kome sad tu vjerovati? Do sad sam mojoj povremeno davao tu što ima 100% mesa i doslovno ju poždere i još izgura zdjelicu na drugi kraj dvorišta kolko ju liže kad pojede. |
Hrana u konzervama je dobra, bar je bila kad sam ja imal pesa ali je i dosta skuplja od suhe. Vise je treba pojest kolicinski a po gramazi je skuplja u startu.
|
Vidiš vidiš zanimljivo, koje su cijene tih konzervi sa 50% mesa? Uzeo bi čisto probe rade, a nikad nisam provjeravao koja konzerva ima koju cijenu. Uzimao sam one od 4.90 (za macu)
|
Ne znam za mace. To je vjerojatno manje osjetno. Ja sam imal mrcinu, zdreaca od 35kg koji bi i zdjelicu pojeo kad je gladan pa je to malo drugacije. Uglavnom pesi to vole jest i puno uzgajivaca mi je reklo da je dobra klopa ali skupa. Ja sam rade za kvalitetnu suhu hranu. Kvaliteta se tu placa ali opet ne treba toliko koliko treba neke srot suhe iz Lidla i mislim da se isplati ulozit barem dok se pes jos razvija u nekaj "brandirano" tipa Purina.
|
Aha, party on, to je već malo veća zvjerka.
Moja maca je još mala, u procesu ozdravljenja pa tražim da ju čim bolje nahranim. Slučajno vidio postotke mesa i odmah se uzmrdao :) |
Ova u DM-u sa 50%-50% dvije vrste mesa, ima i 100% mislim teletina il sta vec, kosta 7,90kn 400g.
Evo našao i slike. prednja strana , stražnja strana |
Hrana iz DM za mace je odlična. Bolja od svih drugih komercijalnih hrana (Whiskas i slično koje su najčešće "smeće"). A i nije preskupa. Ja svojima kupujem te konezervice iz DM-a i jako su zadovoljni i zdravi :)
|
Slažem se, moja maca obožava te konzerve, a nisu pretjerano skupe, 400g je 5kn što zbilja nije mnogo, a pokrije joj praktički cijeli dan (uz malo hrane što joj uvijek damo od naših obroka).
|
gledajte sastav,da ima što više proteina, konzerve su oko 12%, vode naravno ima najviše, 80+ %,ime se plati,a da li je bolje,ne bi rekao,ja kupujem tu i tamo one od 1250g za nekih 9kn,i pojede ko mutav :D
|
|
ajmo mala interna anketa...kojom hranom hranite pse?...dakle ako dehidrat (koji?)...ako nešto drugo (što drugo i koje?)
moji trenutno jedu Brit: Premium Junior, Adult Large Breed i Sport i burage janjeće |
Do sad Brit Premium Junior Medium, od sutra Eukanuba Puppy Large breed. Osim toga dobije često konzerve iz dm, najviše jednu cijelu dnevno. Kosti svakih par dana, i ostatke svakakve od ručka, s tim da se izbjegava kukuruz, mahunarke i sitne kosti
|
BRIT CARE junior large breed
|
Ova moja počela brljavit sa briketima, navikla da će uvijek dobiti nešto kuhano i sad pojede samo kad mora. A ja taman kupio 20kg vreću Eukanube pa sam ju uspio natjerat da pojede sa paštetom :) Uzmete neku najjeftiniju, nebitno skroz samo da što više smrdi i namuljate te brikete u nju, eno udavila se prije 5 minuta. Sad ću polako smanjivat paštetu u briketima dok ih ne počne jest kako spada
|
Citiraj:
![]() |
hha prava je trebica
|
Hehe, genijalna je.. Obozavam te pesiche, ima mi ga kolega.. Stariji je covjek, sjecam se kako su ga neki ismijavali jer je dao 800 evra za njega.. Ma, neki ljudi ne kuze ljubav prema psima, radije ce ubit tu lovu tokom godine u kafani..
|
|
|
Da vas pitam, jel isprobavao tko one repelente iz pet centra. Imam malih problema s ovom mojom jer se voli zaletit za pticama u vrt pa izgazi sve zivo :) E sad da ne moram pravi nekih 15 metara ograde, rađe bi pošpricao s tim glupostima tako liniju da ju otjera kad se približi. Ima tko neki dobar savjet kako to postići?
|
Chilobrachys huahini adult female frisko presvucena
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...12817307_n.jpg https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...25434970_n.jpg https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...74551108_n.jpg |
|
Čisto da se osvrnem još jednom na konzerve, kupio jučer mojoj one Darling. Bila na sterilizaciji pa mora jest mekano, a kako nemam DM morao u trgovinu po ove. Do sad sam joj davao jedino one Dein Besten na kojima piše da ima 100% mesa, na ovima je deklarirano 4% jednog, 4% drugog. I stvarno se razlika vidi. Kod Darling konzerve ima hrpa one neke želatine ili šta je već, i sve je meso isjeckano na kockice, a kod Dein Besten dobiješ doslovno mesta koliko je konzerva, jedino se zna onako kao mali rub napravit masti kao što bude nekad u pašteti ili mesnom narezku.
Tako da po meni, Dein Besten konzerva se može sprdat sa svim ovim Pedigree, Darling i sličnim markama. Inače cijena je 7,90 za 400g. I obratite pažnju na deklaraciju, ta konzerva sa 100% mesa ima onako još neki zeleni znak na prednjoj strani, a imaju u DM-u i te Dein Besten sa 4% mesa, pa da ne kupite krivu. |
Citiraj:
Moja nas je deset godina i iz mrtvih dizala, ljepotica # 1787 (pred njom se po Ilici klečalo), a još bolje duša. Došao bi doma, vriti sa živcima, legao na pod a ona bi se popela na mene i ležala mi na srcu, ako treba i satima. Ako se ne zna, Njemci su eksperimentrali sa Maltezerima i došli do toga da njihova volja za druženje sa ljudima ubrzava proces buđenja iz kome za 30-40 posto. Dosadan sam, šta mogu. |
Citiraj:
Vidio sam tvoju Nelly, lijepa je bila :) Psi su zakon! |
|
prijedlozi imena:
kutnjak i umnjak :D |
Hahahaha.....jedno ime imam, Rita, sad mi fali za dečka :D Neko normalno :)
|
Maki
|
Hvalaaaa....biti će Rita i Maki :D
|
|
imala sam najsladju macu i uginula je :((((((((((((((((
|
|
Novi član obitelji:
http://www.pohrani.com/f/1I/zY/2zCWtWv7/wp000451.jpg http://www.pohrani.com/f/3R/2M/2C3aaBP0/wp000471.jpg Novi i stari član (treba ih samo još naviknuti na suživot) http://www.pohrani.com/f/W/so/NOU8cQS/wp000477.jpg |
Kak pesek reagira na cicka? Klopa i to, vidim po slici, koliko mogu da nije panika cim su zajedno u kadru. Povecaj bar zadnju sliku. Moj nije volil macke, osim susjedovu koja je mrzila njega, cak je i stavila par pandzi u njegovom nosu ali to ga nije diralo da je prestane zajebavat.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:17. |