PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Kupnja bijele tehnike (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=284898)

Mommistake 22.11.2024. 10:43

I ja bi svakako preporuku dao za No Frost, meni je to preporod.

murina 22.11.2024. 11:24

Kod hladnjaka za vino su mi znalci rekli da je stvar u vibracijama, da vino to ne voli. Manje vibracija -> više para

Colop 22.11.2024. 11:28

https://www.wineenthusiast.com/basic...ges-expensive/

Eto, misterija je riješena. :D

https://www.wineenthusiast.com/basic...s-and-fridges/

Iako, oni preporučuju i wine cooler za 32 boce za 500 dolara, to mi je više nego pristojna cijena

domy_os 22.11.2024. 11:29

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3775610)
I ja bi svakako preporuku dao za No Frost, meni je to preporod.

I puno više stvari za pokvariti se.

Juice 22.11.2024. 11:37

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3775585)
Nitko ne kaže da nema razlike, no, ja ti garantiram da ne opravdava 3-4-5 puta veću cijenu.

Mislim, pričamo o hladnjaku za vino, što može biti toliko bolje? Ovaj od tuduma radi Petrus? :D

To sigurno. Za tu lovu bi trebao sam otvarat vino, rastakat i ponudit sir uz njega :D
Dobro ga meni rashladi i obični frižider i bunker kaj imam ukopan u dvorištu

No frost je zakon kak su spomenuli. Više bez tog nijedan frižider.
Samsung fridge je dobar, isto dela dobro kao i Boschov.
Jedino kaj sam ga kupio dva-tri mjeseca prije montaže i nisu mi htjeli priznat prijavu za dodatnu garanciju (30 dana je rok od dana kunpje) tak da mi je ostao samo na dve godine garancije.
Dok recimo Bosch mi je priznao prijavu nakon 5 mjeseci (provjerili samo s nadređenima u marketingu i prošlo) i još mi dao povrat love (150 eura) jer imaju te akciju s povratom love svako malo.

Mommistake 22.11.2024. 11:39

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3775625)
I puno više stvari za pokvariti se.

Eto, 5 godina kuca bez greške.

Ako se pokvari, ide novi, garancije su i tako 5 godina.

Neo-ST 22.11.2024. 12:02

Čisto da se ubacim i podijelim vlastito iskustvo šta se tiče (običnih) frižidera...

Imamo Samsung nofrost i Končar nofrost.
Sa Samsungom 0 problema, Končar stalno stvara led u frizeru.

Nakon šta mi je dosadilo stalno čistit taj led, zvao sam Končar servisera da dođe i kaže mi u čemu je problem, jer trebao bi kao biti nofrost.

U frizeru je otvorio poklopac iza kojeg se nalazi ona rešetka kroz koju kruži plin koji hladi sve. Ispod te rešetke je odljevni kanal sa rupicom kroz koju bi skupljena vlaga trebala izaći vani u posudu i ispariti.
Međutim kod Končara je to toliko loše riješeno, da se ta vlaga počne lediti u tom kanalu i rupici koju začepi, pa se taj led nakon par mjeseci toliko nakupi da se potpuno digne uz poklopac i prekrije cijelu rešetku, pa onda počne i izlaziti iz poklopca u frizer i tamo napravi kaos, pa ga treba čistit.

Taj frižider ima settinge za jačinu od 1-5, mi smo ga držali na 3. I kaže mi lik, nemoj ga držati na 3 jer su ga napravili da previše hladi na 3, stavi ga na 1 i neće ti stvarati led.
Prošlo je 2 mjeseca otkad je generalno očišćen i stavljen da radi na 1, i za sada nema leda u frizeru (poklopac nisam skidao niti namjeravam. Bude li opet stvarao led, ide na njuškalo).

No sad se ja pitam, kakav je to jebeni nofrost ako sam ja prisiljen držati ga na 1 da ne bi stvarao led? I čemu onda uopće druge opcije, koje ti samo zagorčaju život, jer većina ljudi to neće ni znati?
Eto, nije ni Končar šta je nekoć bio.

A da ne pričam da imamo i njihovu perilicu posuđa. Ne znam tko je dizajnirao upravljačku ploču, ali tome očito fali par dasaka u glavi, ili je dobio udarac u predio mozga koji je zadužen za logiku.
Puno ikona bez teksta koje se mogu svakako shvatiti, a katastrofalno su loše objašnjene u manualu, do te mjere da sam im slao mail da mi pojasne šta koja znači.
Kod paljenja treba držat jedan botun pritisnut 3 sekunde da bi dao mašini na znanje da je unutra tableta, a ne tekućina za pranje (to se svaki put resetira, pa svaki put treba ponovit proces).

Od Miele uređaja imamo samo usisivač (obični, s vrećicom, Complete C nešto) i bolji nismo nikada imali, stvarno vrijedi para.
Tako da od sada i ostale uređaje kupujem samo Miele. U startu je veći trošak, ali barem znaš da si 2-3 desetljeća miran.

devaa 22.11.2024. 12:29

Citiraj:

Autor devaa (Post 3775549)
Preporuku sam dobio prije mjesec/dva za Miele, al sam bio odustao kad sam vidio cijene. :D

Gledam na nabavi, najjeftinija indukcija 900 eura, suđerica 800-900,
našao hladnjak za 650 i pećnicu za 550.

Kod mene je bila ovak inače komba:

Hladnjak - Šhitsung

Pećnica - ELX

Ploča - ELX

Napa - Faber

Suđerica - Candy

Štapni - Jimmy ili Roborock Q5

Kaže da je gospodin no frost, slično sa linkova mi je u SD-u bilo 1900 eura uz free dostavu( bez usisavača ), al nisam htio uzimati dok ne riješim kuhinju u ikeji.
sad mi je žao kaj nisam, jer je do prije dva dana bila akcija 15% na visu.

Ono što me iznenadilo da su svi šupci i nitko više ne daje nekakav količinski popust na keš/jednokratno plaćanje. Štoviše svijet medija i elipso sad imaju neki ciganski sistem naplate dostave po artiklu/kilaži ( elipso ).

mamutarka 22.11.2024. 12:31

vidiš ja imam 3 samsung perilice rublja, jedna godinu i pol, ostale 5+, sve bez greške za sad, valjda neću ureknut :D

Feyd 22.11.2024. 15:21

Crkao Bosch KGV36VW30S. To je Serie 4, nije bio no frost. Trajao je 12 godina.

Jedno jutro ništa nije radilo, niti svjetlo. Testirao sam prekidač, prekidač je ispravan, došao do zaključka da je elektronika otišla. Nazvao Bratom, žena kaže, bez moje sugestije da zvuči kao da je elektronika otišla. Elektronika je oko 200€ i upitne dobavljivosti.

Da sam imao vremena birati, vjerojatno bi kupio neki Hisense, žena kupila opet Bosch, isto Serie 4, samo ovaj put no frost. 2 + 3 garancija.

Možda pomogne nekome iskustvo.

Matijac 22.11.2024. 20:09

Za hladnjak za vina znam sve :D proučio sam temu fkt detaljno već me glava boljela. Uzeo na kraju ovaj: mQuvée WCD60AB-780.

Gledao sam i gorenje, hisense klarstein do 600€, ali svi su iznad 40dB (ovaj je 35), a posto mi je sve u kuhinji oko 35dB sam uzeo i fridž takav. Ima UV blokadu, ugljeni filter, bolja je regulacija temp. Ono što je meni bitno bilo je zapremnina. Svi ti pišu količinu za regularne butelje tzv. Bordoux butelje, ja imam dosta pjenušaca, crvenih vina, orangea koji imaju deblje butelje i bitno mi je bilo da stanu. Opet ali, ja sam wine freak, volim to, volim vina, istražujem, skupljam itd. Frendici sam preporučio ovaj: Hisense RW18W4NWLGF.

Inače, uzimao sam sve za kuću aparate, gledao mjesecima, uzimao po akcijama i 5 godina garancije sve.

Ovak sam uzeo:
Grijača ploča: ELECTROLUX EIS82453IZ
Napa: ELECTROLUX LFT769X
Pećnica: ELECTROLUX EOC6P77H
Perilica: ELECTROLUX EEM48321L
Hladnjak: BOSCH KIN96VFD0
Zamrzivač: BOSCH GIV21AFE0
Perilica rublja: WAL28PH2BY
Usisivač: Miele C3 gala 125 edition (preporuka od ovdje).

Indukcija mi je bila bitna širina 80cm npr. i da ima 4 polja jer na 5 nikad ne kuham, fridž i zamrzivač da su ugradbeni i no frost (makar bi ja radije samostojeći veći, ali žena nije htjela). Napa EL samo jer je indukcija EL pa reko uzmem to. Pečnica ova jer ima pirolizu, 300°C, temperaturnu sondu, teleskopske vodilice i kuhanje na paru (iste od boscha koje to sve imaju su od 900€ na više i to samo 2 godine garancije).

Hladnjak za prvo htio liebherr, ali preskupi su. Bosch sam uzeo jer je zapremninom najveći od svih ugradbenih na tržištu + bila je akcija 10% i još 100€ povrat i ispao me 800€.

Ali najbitnije od svega mi je 5 godina garancije bilo.

devaa 23.11.2024. 23:33

Skinuo i to s k**** dobio još popust za jednokratno plaćanje + dostava i unošenje u stan. Sad se mogu ići zajebavati s kupaonom. 😄

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...fb6f5ed4f3.jpg

goran1985 24.11.2024. 06:23

Miči taj bar kod da ti ne bi netko to platio umjesto tebe.

Još 2005. sam kupio Sharp hladnjak sa no frost tehnologijom. Kupio ga je je jedini imao dimenzije koje su mi odgovarale. Eno ga još radi u konobi i nikad mrvice leda nije bilo u njemu. Mater mi je nakon te godine sebi kupila par hladnjaka koji su se deklarirali kao no frost (Gorenje, Candy) ali u stvarnosti nisu.

E da, +1 za perilicu rublja Samsung, preživjela je garanciju od 5 godina sa svega nekoliko većih kvarova. :)

Pomo 24.11.2024. 06:56

Citiraj:

Autor goran1985 (Post 3775951)
Mater mi je nakon te godine sebi kupila par hladnjaka koji su se deklarirali kao no frost (Gorenje, Candy) ali u stvarnosti nisu.

Samo pitanjce, jesi siguran da nisu low frost a ne no frost hladnjaci?
Znam da je glupo, al nije isto...

quazar912 24.11.2024. 07:59

Citiraj:

Autor devaa (Post 3775945)
Skinuo i to s k**** dobio još popust za jednokratno plaćanje + dostava i unošenje u stan. Sad se mogu ići zajebavati s kupaonom. ��

]

devaa jel to suđmašina sa plastičnom kadom? :stoopid:

anex: samsung frižider no frost sa ledenicom kupljen 1997 još radi :goood:

devaa 24.11.2024. 08:27

Kupnja bijele tehnike

Citiraj:

Autor quazar912 (Post 3775955)
devaa jel to suđmašina sa plastičnom kadom? :stoopid:

Nemam pojma na slici mi izgledalo kao inox.
A info ne mogu pronaći, edit našao na recenzijama. Ehh, budem ih cimnuo sutra da promijenim narudzbu.

quazar912 24.11.2024. 08:31

Citiraj:

Autor devaa (Post 3775958)
Nemam pojma na slici mi izgledalo kao inox.
A info ne mogu pronaći, edit našao na recenzijama. Ehh, budem ih cimnuo sutra da promijenim narudzbu.

zato i pitam jer na forumu hajer grizli spominje baš to da taj spoj inoxa i plastike propusti brzo

on kaže da serija 6 i above ima full inox (što je nekad 10+ godina) bio standard za sve suđmašine

devaa 24.11.2024. 08:34

Citiraj:

Autor quazar912 (Post 3775960)
zato i pitam jer na forumu hajer grizli spominje baš to da taj spoj inoxa i plastike propusti brzo

on kaže da serija 6 i above ima full inox (što je nekad 10+ godina) bio standard za sve suđmašine

Ahh, vidjeti ću ak je moguće otkazati/promijeniti narudžbu. Jeftinije imaju inox kadu. Mah pun mi je kurac više sveg toga, najradije bi prodao stan i odselio u šumu.

quazar912 24.11.2024. 08:41

Citiraj:

Autor devaa (Post 3775963)
Ahh, vidjeti ću ak je moguće otkazati/promijeniti narudžbu. Jeftinije imaju inox kadu. Mah pun mi je kurac više sveg toga, najradije bi prodao stan i odselio u šumu.

i meni često dođe isto ali po hr zakonu u šumi ne smiješ graditi ništa...u mnogima niti kampirati :D

Colop 24.11.2024. 08:55

Citiraj:

Nemaju ti ni sve serije 6 full inox, sjećam se kad sam kupovao perilicu suđa da sam to istraživao.
E da, drugi zajeb je bilo da eko Perilica koristi za pranje istu vodu kojom je vršila predpranje. To se moglo vidjeti ako je potrošnja po ciklusu bila 8 ili 9 litara

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk

OuttaControl 24.11.2024. 10:07

Citiraj:

5 godina bosch serija 4 sa plasticnom kadom, pere minimalno svaki drugi dan, uvik na brzom, vrucem, programu, nema nikakvih znakova popustanja plastike zasad... i bosch serija 6 ima plasticne prskalice i cijevi za vodu koje ce mislim popustit prije nego sta popusti podnica koja nije pod nikakvim pritiskom

buljaka 24.11.2024. 11:03

Serija 4 ,6 godina, svaki dan pranje auto program, nikakvi problemi osim što je postala malo glasnija

Poslano sa mog

devaa 24.11.2024. 18:01

Onda ko ju šljivi nek ostane, 5 god jamstva ima, 10 god jamstva protiv hrđe, a ja ću je ionako paliti 2-3x mjesečno. 😄

domy_os 24.11.2024. 19:05

Citiraj:

Autor KrunoSTc (Post 3766767)
pozdrav,

u procesu sam kupnje 2u1 perilica sušilica i uglavnom čitam da je danas neki bestbuy Haier primjerice ova za cca 650eur serija 5:

https://www.elipso.hr/bijela-tehnika...90_B14959U1_S/

ok ima 7 godina garancije i brine me servisna mreža, koliko dugo se čeka na servis, kvaliteta uređaja itd..

sa druge strane npr. upao mi je u izbor i LG, akcija , 5 godina garancije:

https://www.svijet-medija.hr/art/per...r510s0w/120762

da li imate preporuke od drugih proizvodaca?

Što si uzeo na kraju i zašto? :)

KrunoSTc 25.11.2024. 12:33

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3776076)
Što si uzeo na kraju i zašto? :)

nisam još, čekam ovu svoju da ode, ležajevi se već čuju i lagano je gotova.
išao sam u elipso malo to uzivo vidjeti, nekako mi se LG čini kvalitetnijom..

devaa 26.11.2024. 13:18

https://tehno-mag.hr/bosch-perilica-...roizvod-24733/

ispadne 600 eura uz zabu.

Colop 27.11.2024. 20:28

Jel tko kupovao ledomat?
Savjeti, sugestije?

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk

mujica 30.11.2024. 17:28

pozdrav,

da li je netko u skorije vrijeme servisirao perilicu/sušilicu rublja?
Imam AEG kombiniranu L7WBE69S, izgleda da je lager otišao na bubnju, jako jako buči... ne baca nikakav eror doduše, ali sam čekam da bubanj izleti na centrifugi. gara je istekla.
Prijava kvara preko AEG službene stranice i onog broja telefona je katastrofa.

E sad kak je još ovaj crni petak aktualan, uzel bi drugu jer ova bude sigurno neko vrijeme na servisu, pa me zanima okvirni trošak popravka tak da znam jel ovu nosim na servis ili šaljem na otpad.
Čak i ako je isplativ popravak, dvoje klinaca, ne znam bas koliko bi izdržali bez mašine.

c-shadow 30.11.2024. 19:08

Ukratko: ako su ležajevi - traži drugu mašinu.

Ako je takav kvar, to ti je neisplativo za popraviti iz više razloga:
- malo je servisera koji to rade jer je dosta sati, a to im je teško naplatiti
- kada oko bubnja ti je u pravilu plastična i nerijetko zalijepljena/zavarena pa to otvaraš fleksom i zatvaraš silikonom, ljepilom i šarafima
- ishod neizvjestan

Sve u svemu, to ti je popravak ko u onom crtiću "A je to".
Otegotna okolnosti ti je što je to kombinirka mašina koja je skuplja u nabavi pa ćeš procijeniti da li ti se isplati taj trošak.

tiki66 30.11.2024. 21:03

+ jednom kad promjenis lezaj, iduci traje duplo krace

Morpheous 01.12.2024. 07:44

Citiraj:

Autor tiki66 (Post 3777148)
+ jednom kad promjenis lezaj, iduci traje duplo krace

Ovo je uglavnom...........istina :D

Pupo 01.12.2024. 07:52

Prolazio sam negdjeprije pokraj jednog servisa perilica u večernjim satima. Ispred servisa je bilo 30ak bubnjeva naslagano, sve plastika. Čekali su odvoz smeća.

Što se tiče plastične podnice u sušerici, mi smo uzeli bosch seriju 4 s plastičnim dnom, imamo je 4 godine, pere bar jednom dnevno. Za sad bez problema.

Za frižidere, ovi "low frost" je marketing bulshit, i treba ih izbjegavati ako hoćete no frost.

Jelc 01.12.2024. 11:28

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3777170)
Što se tiče plastične podnice u sušerici, mi smo uzeli bosch seriju 4 s plastičnim dnom, imamo je 4 godine, pere bar jednom dnevno. Za sad bez problema

Ma ta je ko bog.
Nama radi već godinama.
Prošle godine počela izbacivat E19 grešku, "majstor" u DE me htio oderat za 200-300 ojra.. kao dolazak, dijagnostika, rad, dijelovi...reko marš u k....
https://www.amazon.de/dp/B07PMK6JP6?...fed_asin_title
Promjenio za 10 min i vozi dalje :)

devaa 01.12.2024. 12:14

Jel neki standard svima 81-82 visina. Sad me to malo jebe ne znam da li ce ici u ugradbenu od ikeje, iako razmatram i kuhinju po mjeri.

c-shadow 01.12.2024. 14:09

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3777170)
Što se tiče plastične podnice u sušerici, mi smo uzeli bosch seriju 4 s plastičnim dnom, imamo je 4 godine, pere bar jednom dnevno. Za sad bez problema.

Nema brige s plastičnom podnicom.
Moja Bosch serija 6 napunila ove godine 10g, apsolutno nikakvih problema s tom podnicom. Isto su me tada plašili da kako to ne valja i da treba tražiti inox.
I za 10-u godišnjicu me počastila prvim kvarom da je stala - greška E15, zalila se voda dolje i aquastop je zaustavio rad.
Nakon pola sata guglanja, očistio brtvu na vratima koja je bila jako prljava dolje i tuda je curkala voda dolje ispod vrata. Morao otvoriti i dolje i spužvom pokupiti vodu. Evo 5 mjeseci već mir. Naručio s amazona novu brtvu oko vrata i teram dalje dok ide.
Bosch po meni ima jednu veliku prednost po pitanju servisa - za sve mašine imaju na bosch.de exploded dijagram i popis rezervnih dijelova sa šiframa.

OuttaControl 01.12.2024. 16:30

Evo i mene moja nakon 5 g pocastila prvim errorom, E24, ispalo odvod zacepljen, samo gurnio sajlu, provrtio, spojio i upalio, proradilo je :D

Nikky 01.12.2024. 16:40

Taj detalj si dobro primijetio za bosch.de - exploded dijagram i popis rezervnih dijelova sa šiframa,
naravno da na bosch.hr toga nema, barem nije bilo kada sam nešto informativno gledao.
Na sreću, za sada još ništa ne treba,
mašina za suđe (švabica) skupila fino godina ...
mlađa za robu ....
da kucnem u drvo rade bez greške :)

c-shadow 01.12.2024. 17:10

Nema na .hr domeni. Ili ima, ali link kao slučajno ne radi :)
Jednoj sam firmi u ZG pred koju godinu slao upit za cijene dijelova za Bosch vešmašinu, ali nisam im rekao šifre, samo opis i presliku naljepnice modela... Uglavnom dobio natrag cijene dijelova sa šiframa. Cijene naravno duplo od onih vani, a za šifre - bile su ispravne, ali je netko odostraga prema naprijed napisao znamenke :D

Feyd 02.12.2024. 10:54

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3777240)
Taj detalj si dobro primijetio za bosch.de - exploded dijagram i popis rezervnih dijelova sa šiframa,
naravno da na bosch.hr toga nema, barem nije bilo kada sam nešto informativno gledao.
Na sreću, za sada još ništa ne treba,
mašina za suđe (švabica) skupila fino godina ...
mlađa za robu ....
da kucnem u drvo rade bez greške :)

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 3777244)
Nema na .hr domeni. Ili ima, ali link kao slučajno ne radi :)
Jednoj sam firmi u ZG pred koju godinu slao upit za cijene dijelova za Bosch vešmašinu, ali nisam im rekao šifre, samo opis i presliku naljepnice modela... Uglavnom dobio natrag cijene dijelova sa šiframa. Cijene naravno duplo od onih vani, a za šifre - bile su ispravne, ali je netko odostraga prema naprijed napisao znamenke :D

Kako nema? Evo za moj frižider.

https://www.bosch-home.hr/supportdet...on-spareparts/

c-shadow 02.12.2024. 12:01

To ti se posrećilo :D

HR:
https://i.postimg.cc/zVDGL9Br/HR2-20...-Greenshot.png

DE:
https://i.postimg.cc/bScqNBBK/DE-202...-Greenshot.png

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:51.