![]()  | 

Citiraj: 

Citiraj: 

| 

Nema vajde od toga, 970 se spustila na 800 Mhz u furmarku ;P 
	 | 

Odthrottlala je svoje, pa se vi bunite protiv overpowered mrcina od kulera na pojedinim grafama, više je bolje amateri :D 
	 | 

Pa kakve veze ima cooler ak će se throttlati do idle frekvi ako treba bez obzira na cooler :lol2: 
	 | 

Bolji kuler daje niže temp, zar to throttlanje ne počne zbog pregrijavanja? :stoopid: 
	Nisam nikad ima grafu s tim "fičurom" pa pitam :D  | 

Throttle-a zbog power limita.. 
	 | 

Vidija sam dosta ekipe u podforumu HW/Soft problemi di im grafa zbog pregrijavanja spušta taktove (pretpostavljam i voltaže) = opaki frame dropovi 
	Prašina, loša žvaka, neprovjetreni kejs, slab hladnjak na grafi i eto zla :D  | 

Ti sad pričaš o normalnoj upotrebi, čmarkovi su druga priča ;P 
	samo pogledaj da u čmarkovima nevidijine grafe piju manje struje nego u igrama ;)  | 

Citiraj: 

Citiraj: 

| 

Citiraj: 

| 

Citiraj: 

Ali Furmark se pokazao kao smeće koje najviše struje povuče. Na njemu sam i skurio GTX 570.  | 

Citiraj: 

gaming: 185,70 W stress test: 177,36 W ;P 980 matrix Platinum vuče manje u stress testu nego u igrama, Zotakica malo više http://www.tomshardware.com/reviews/...80,4061-3.html 970 Jestream vuče manje od peaka u stress testu https://www.techpowerup.com/reviews/...Stream/23.html al to bi odgovorilo na pitanje zašto se gigabajtice bolje klokaju jer imaju otvoren power limit Strix 970, manje od peaka u gamingu https://www.techpowerup.com/reviews/...RIX_OC/23.html i da, govorim o stock grafama, ne kad nafrljiš power limit/voltažu/100% fan i štagod već ima i OCaš ;P  | 

Samo slajdere u desno ljudi. Znači ne u lijevo - nego u desno! 
	P.S. Nema nikakvih političkih konotacija ovdje.  | 

Kolege pa ovdje nitko ne spominje EVGA kartice.A EVGA je za NV kao Safir za AMD.Meni je baš cilj jednom imati EVGA karticu :) nebitno jel SSC,FTW,Classy,koja god 
	 | 

HIS 480 review (OC 1430/1410 MHz vs 2050-2100 1060) 
	http://videocardz.com/review/his-rad...rbo-8gb-review za sada je to najjeftinija AIB 480 i 470 (da jeftinija od safirove referentne 470 u njemčiji) Al to je "turbo" verzija, non "turbo" će biti još jeftinija.  | 

Citiraj: 

| 

Meni je bila EVGA u igri, 1060 FTW, ali nikako dočekati izlazak. 
	Meni je moja konfa stigla prije par dana, za mene je priča o upgrade-u završena. :)  | 

@MikaHR puno hvala, ovo izgleda i vise nego odlicno, bash se nije ni oznojila, ja sam morao spustiti kvalitetu s fantastic na beautiful i smanjiti s 60 na 30 fps-a i sad mi radi na 84 stupnja na rezi 1920*1200. Te nove Radeon kartice su i vise nego dovoljne za ono sto ja igram, istina nije ni ova moja losa (2009. godiste >_<), ali Witcher 3 je usporeni snimak :-/, bolje imati ovo novo cudo, samo pricekati malo da padnu cijene na ispod 2000 kuna :p (za ove RX 480 8GB). 
	Jel neko probao s tim RX karticama vrtiti 4k (nije da mi jos treba, al ko zna sto buducnost nosi :) ) Hevc x265, vidim da kao to podrzava, ali ne vjerujem ja u to dok ne vidim, i skylake vrti kao toboz hevc x265, pa na mom mini pc-u i3 skylake to bash i nije slucaj.  | 

Citiraj: 

| 

Citiraj: 

Nema potrebe dalje čitati... Iduća vožnja nagradna vožnja! :D  | 

Svaka lampica ima svoju žicu pa po tradicionalnom načinu ubiješ to ako smeta :D. Ali imaju i oni neki svoj OC program pa valjda bude tamo. 
	 | 

Pa ako imaš zatvorenu škatulu, pa kaj smeta ak svetli unutra :) ? 
	 | 

Citiraj: 

Bome his roar jebena clockerica, vjerojatno ih je primjerak posro, ovako sama po sebi (build quality) se ne ističe baš od ostalih da bi to bio razlog BTW kutiju su joj malo proljepšali. :D  | 

| 

Citiraj: 

| 

djizus na sto ta HIS izgleda, pa pobogu imaju li ti ljudi imalo mozga u toj svojoj tintari da da bace malo ideje kako to bolje sloziti :bonker: 
	mislim stvarno izgleda ko da ju je netko radio sa fleksericom pa bolje bih ju ja slozio od komada plastike  | 

Sok te jebo, ja ne bih ovo mogao turit ni u zatvoreno kućište, ovoj grafi je duša gadna 😆 
	 | 

Citiraj: 

| 

Ja sam izvukao kabel iz svog kompa i sad imam potrošnju 0W na 22°C ambijentalne temperature... 
	Ok, kakve su vam sad to fore sa downclockanjem i spuštanjem voltaža? Što, da ušparate 15 kuna na godišnjoj bazi potrošene el.energije ili? Ili imamo novi hipsterski trend - UC (underclock). I ono, ko će imat manje u 3D čmarku. Neko je danas rekao - slideri u DESNO samo. Kakva mrtva undervoltanja i underklokanja... Nije valjda da se bojite da vam grafa ne rikne pa vam vjersko-moralni policajac vorda22 zakuca na vrata te vas ispita jeste li namjerno skurili grafu??? :D :D :D  | 

Tako se i "Mihina" 970-tka spustila na 800Mhz, ali on je bar prizna da je grafa sama to odradila, feature not a bug :D 
	Citiraj: 

Citiraj: 

Citiraj: 

Citiraj: 

Citiraj: 

Citiraj: 

| 

Svi su odjednom dobili OKP od bučnih kartica i PTSP od termokompjutera. Tih 15 min što swe poigraju tjedno mora biti skroz bešumno i na 27 stupnjeva :D 
	 | 

Undervolt je hobby. (koji btw ne znači istovremeno i underclock) 
	Kad smo kod toga, pitam ja frenda neki dan kakvi su dojmovi sa novom gpu, pošalje on meni "ma nisam se stigao baš igrati, samo sam je malo undervoltao..." :roller: Citiraj: 

Kod tome bila skoro efikasna kao gtx 980, naravno pri tom bez ikakvog underclocka  | 

Nezelim je underwoltat, malo sam promjenio razmjestaj ventova i ak je bas uznoji 
	dignem fan manualno na 30% i sve sljaka ko podmazano.  | 

Citiraj: 

| 

Ma nisu normalni. Tu karticu smo već izvrijeđali jednom prije. Cirkus. 
	 | 

Citiraj: 

ma možda je i ona teorija manje guta pa manje udara u power limit....  | 

| 

vidim da su se cijene konacno malo ustabilile. pa sad, da li uzeti rx 470 ili za 200 kn vise rx 480? razmatram nitro verzije 
	 | 

Ako ti 200kn ne znači mnogo 480 
	IMO kad svaki shop bude imao svaku gpu (ne samo od jednog-dva vendora) mislim da će cijene biti još bolje.  | 

S obzirom na monitor netreba ti više od rx 470 4Gb jer za tih cca 200kn nećeš dobiti nešto puno bolje od rx 480 4Gb.:) 
	Uzmi MSI rx 470 radi boljeg hlađenja "navodno" s obzirom na iskustva pojedinaca jer se Nitro malo više grije, malo je nabrijanija taktovima nauštrb temperature:fuming: pa traži malo prilagodbe i podešavanja.Ako trebaš tišinu:) Zašto u MSI Afterburneru nemogu pomicati slajdere za clockanje i vrtnju ventilatora???:fuming: Pod opcijom general sve su kućice oznaćane. Trixx još uvijek divlja i to neradi baš najbolje jer skroz pokazuje zauzeće GPU-a 100%  | 
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:08. |