PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   NVIDIA (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Nvidia GeForce GTX 9X0 series (Maxwell) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=260681)

ravkan 11.07.2015. 20:59

To sam mislio u kontekstu sta ljudi pisu, joj AMD grafa to se grije ko ludo, to je bucno, to trosi struje ko frizider, to je svasta. Cinjenica je da NVIDIA trosi manje struje, da je jednako bucna jer su isti cooleri gore, temperature se razlikuju u par stpnjeva, jednu i drugu kada clockas opet si na 80 stupnjeva tak da ... Ja uzimam ono sto je bolje za moje novce, prije r9 290 sam imo gtx 770 itd, da ne ulazim sada u povjesti grafi koje sam sve imo. Momentalno za pare je r9 390 bolja, ako nece ne mora ja ga ne silim, nit radim za amd nit radim za nvidiju, tak mi je svejedno ko kak trosi svoje novce. Ali konstantacije da neko odustane od bolje grafe jer se vise grije ili trosi vise struje, ma bez rijeci sam :)

draksa 11.07.2015. 21:47

Pa i nisu bas isti cooleri kada su za 390 i 390x 2.5 slotni cooleri, tj deblji su u odnosu na nvidijine

(bar je kod msia tako nisam gledo ostale)

Karlo666 12.07.2015. 15:26

Citiraj:

Autor Drift_King (Post 2802380)
KO je reka da neman za 980ti :D

Nekako mi pare ne opravdavaju gain. A trazin savjet, isto tako gledan bez obzira koliko iman novaca da sve bude efikasno (Tesla npr, 100k auto a trosi 0 goriva, nije njima problem gorivo), i da na kraju krajeva radi kako spada.

Pitan za savjet jer nisan ima niti jednu u kompu da usporedin i kazen koja mi je bolje, ili sta je buljo reka 2-3 FPSa razlike a ulog puno veci.

Budem pogleda u Linksa stanje... :)

Ako imaš novaca na bacanje i nemaš GSync radije uzmi Furya i plesni jedan FreeSync monitor.

970 nikako uzimat za 4K jer kad dođe tih gadnih 0.5 u upotrebu nastaje sranje.

Fury X nebi na tvom mjestu uzimao jer ima iste performance kao i GTX980 uz to da se GTX980 da klokat ko luda.

Da Fury X ima 8 Gigi ali za što ce ti MSAA ili takvo što na 4K.
Ja prezirem kad mi netko linka test da je 290X bolja od 980 a ono sve 4K test sa full MSAA i onda tu VRAM igra ulogu a svaka budala zna da MSAA je nebitan na 4K(jedino ako imaš 4K monitor veličine koloseuma).

Možemo mi govorit AMD ovo il nVidia ono činjenica je da i dalje AMDovi driveri su sve BETE osim za Fury koje jedini ima WHQL 15.7

BoobZ 12.07.2015. 15:44

Citiraj:

Autor Karlo666 (Post 2802637)
Ako imaš novaca na bacanje i nemaš GSync radije uzmi Furya i plesni jedan FreeSync monitor.

970 nikako uzimat za 4K jer kad dođe tih gadnih 0.5 u upotrebu nastaje sranje.

Fury X nebi na tvom mjestu uzimao jer ima iste performance kao i GTX980 uz to da se GTX980 da klokat ko luda.

Da Fury X ima 8 Gigi ali za što ce ti MSAA ili takvo što na 4K.
Ja prezirem kad mi netko linka test da je 290X bolja od 980 a ono sve 4K test sa full MSAA i onda tu VRAM igra ulogu a svaka budala zna da MSAA je nebitan na 4K(jedino ako imaš 4K monitor veličine koloseuma).

Možemo mi govorit AMD ovo il nVidia ono činjenica je da i dalje AMDovi driveri su sve BETE osim za Fury koje jedini ima WHQL 15.7

15.7 Driveri su WHQL za sve kartice

http://s23.postimg.org/j4etmlmev/Capture.jpg

Karlo666 12.07.2015. 16:01

Citiraj:

Autor BoobZ (Post 2802647)
15.7 Driveri su WHQL za sve kartice

http://s23.postimg.org/j4etmlmev/Capture.jpg

E onda se izvinjavam.

Neo-ST 16.07.2015. 11:06

U joj...kako je samo pomela Fury X, za barem 20% :fiju:
.
.

Drvoje 16.07.2015. 14:07

Citiraj:

Autor draksa (Post 2802476)
Pa i nisu bas isti cooleri kada su za 390 i 390x 2.5 slotni cooleri, tj deblji su u odnosu na nvidijine

(bar je kod msia tako nisam gledo ostale)

Kad je MSI u pitanju onda je veći problem vent nego pasivni dio.

U prijevodu stave FDB ventove (neko kinesko smeće), i onako naopako pozicionirani počnu puštat/štrcat ulje s vrimenom - ako imate sreće da se to dogodi unutar garancije onda super.

Bilo je tu i na forumu par slučajeva.

Umisto da puknu double ball bearing ventove (pa makar tajvanske - ADDA, YL, Sunon, Delta kad već nemaju sirotani za Nidec, NMB, Panaflo, Sanyo Denki...), ili neke FDB boljeg proizvođača, oni sjebu grafu 10-20 puta skuplju od cijene takvih ventova.

JuiceBox 17.07.2015. 13:17

http://www.hardwarecanucks.com/forum...me-review.html

Kakva zvijer, postoje glasine da ce predstavljena 980ti kingpin od evge bit jos jaca. I ono o cemnja trubim, tek ovakva graficka moze drzati 1440p iznad 60fps, bitno da svi pricaju o nekom 4k. I tek sad fullhd dolazi Do punog izrazaja jer napokon igre ekšli nesto i moze tjerati kako spada, a da to nisu ultra high end modeli.

RaneZ 17.07.2015. 21:14

Citiraj:

Autor xulos (Post 2804359)

Kakva zvijer, postoje glasine da ce predstavljena 980ti kingpin od evge bit jos jaca. I ono o cemnja trubim, tek ovakva graficka moze drzati 1440p iznad 60fps, bitno da svi pricaju o nekom 4k. I tek sad fullhd dolazi Do punog izrazaja jer napokon igre ekšli nesto i moze tjerati kako spada, a da to nisu ultra high end modeli.

Pošteno !

Sam Fischer 17.07.2015. 23:42

Citiraj:

Autor xulos (Post 2804359)

Citiraj:

Autor RaneZ (Post 2804505)
Pošteno !

Joinam se i ja! Nikad nisam shvaćao ekipu koja piše tipa "Ne, ne, GTX 970 ti je overkill za 1080p" i slične vaginarije :D

Nemoš' na 60fps pošteno igrat, a kamoli ekipa sa 144Hz monitorima...

JuiceBox 21.07.2015. 17:00

http://hexus.net/tech/news/graphics/...able-tomorrow/

Izasle cijene K|NGP|N-a , zanimljiv nacin naplate grafe po ASICu svakog chipa :D

Garro 21.07.2015. 17:32

Totalni bullshit.:) Što točno sprečava evga-u da na svaki kingpin ne nalijepi ASIC quality 100%? I da se razumijemo, kada se o Kingpin ediciji govori, glupo je da uopće stavljaju GPU-e sa nižim qualityem.

JuiceBox 21.07.2015. 20:08

Ja bih prvi uzeo ovu najjeftiniju jer mi je kingpin jebena a ne klokam grafe. Nije glupo, ako hoces 100% mrcinu platit ces ju, ako neces, platit ces 300€ manje identicnu grafu s manje prostora za OC, a opet imas kingpin koja je naturpijana do kraja, simple as that :)

Garro 21.07.2015. 22:03

Kupiti Kingpin, ne nakeljiti vodeno ili fazno gore i ne kloknuti do nebesa je kao da kažeš da si kupio Ferrarija i voziš ga po naselju do birca i nazad po ograničenjima. :D

Inače bi se složio s tobom vezano za binanje i razliku u cijeni po kvaliteti ASICa kada bi postojale samo referentna i Kingpin verzija. Ali kad imaš SC, SC+, ACX i Classified verzije, onda mi je nekako logično da u njih idu "lošiji" ASIC GPU-i, a u Kingpin da idu isključivo binani čipovi sa ASIC qualityem iznad, ne znam, 90%.

A razlika u ASIC qualityu od 8% da je vrijedna nadoplate od 220 EUR mi je suludo. Kvragu, ako kupujem Kingpin za 1150 EUR, hoću faking golden sample čip sa ASIC qualityem bar 95%. :)

Hawker 21.07.2015. 23:05

Asic quality nema veze sa kvalitetom same kartice.

To je samo indikator jel chip low leak ili high leak.

syss 21.07.2015. 23:58

iliti u amd svijetu - dual core, triple core ili quad core :D :D :D

mislim da pojednostavimo za one nepismenije :D

havkeru... pomiri se napokon sa sobom, grafe su jebene ubojice.

Hawker 22.07.2015. 00:11

Citiraj:

Autor syss (Post 2805878)
iliti u amd svijetu - dual core, triple core ili quad core :D :D :D

mislim da pojednostavimo za one nepismenije :D

havkeru... pomiri se napokon sa sobom, grafe su jebene ubojice.

Ne kazem da nisu,ali za te pare. lol.

Uostalom,ja sam se adresirao na asic quality koji nema nikakve veze sa kvalitetom same kartice.
Radi se o SIDD levelu iliti kakav je leakage.

Ne sumnjam da postoji ekipa koja misli da veci asic level donosi kvalitetniji chip.:kafa:

EDIT: Ovo nema veze sa nvidiom nego sa kupcima.
A sad su se pocele iste kartice prodavat za razlicite cijene prema "kvaliteti". nvidia je digla nivo sisanja ovaca na sasvim novi level.
Svaka im cast.

syss 22.07.2015. 00:22

ti ćeš sada pričati o nekakvom leakeđu, a radi se samo i isključivo o dobrim i lošijiom primjercima sa waffera kako se oduvijek radilo samo je amd to prodavao to pod drugi proizvod čisto zato jer je bio vanjski škart?

jel ti imalo ono indikativno zašto se stvar zove asic ili znaš za taj pojam već stoljećima?

Hawker 22.07.2015. 00:33

Citiraj:

Autor syss (Post 2805894)
ti ćeš sada pričati o nekakvom leakeđu, a radi se samo i isključivo o dobrim i lošijiom primjercima sa waffera kako se oduvijek radilo samo je amd to prodavao to pod drugi proizvod čisto zato jer je bio vanjski škart?

jel ti imalo ono indikativno zašto se stvar zove asic ili znaš za taj pojam već stoljećima?

lol.

Ajde mi reci,koji je bolji i za sta:

-visi asic level
-nizi asic level

Samo mi reci koja je razlika tog kingpina sa vecim asic levelom od onog sa nizim i kako se to odrazava na krajnju ovcu(kupca)?:D

I da asic level je leakage karakteristike pojedinog chipa.

I useri sa niskim levelom nece biti zakinuti za performanse odnosno nece ih ni osjetit.
Meni je zapravo drago da nvidia sisa ovce.:D

syss 22.07.2015. 00:35

za početak...

Citiraj:

Autor syss (Post 2805894)
...asic ili znaš za taj pojam već stoljećima?

Hawker 22.07.2015. 00:40

Citiraj:

Autor syss (Post 2805903)
za početak...

Rjesili smo.:D Zahvaljujem.

syss 22.07.2015. 00:50

ne, ne... samo pitam kada si prvi puta čuo za pojam - asic ?

Arendelle 22.07.2015. 01:03

Citiraj:

Autor syss (Post 2805915)

S pojavom HD 6xxx serije.

Hawker 22.07.2015. 01:07

Citiraj:

Autor syss (Post 2805915)

Vjerojatno dok si se ti igrao kulama u pjesku.:D

syss 22.07.2015. 01:09

Citiraj:

Autor Arendelle (Post 2805921)
S pojavom HD 6xxx serije.

Citiraj:

Autor Hawker (Post 2805924)
Vjerojatno dok si se ti igrao kulama u pjesku.:D

nema nikakve veze sa bitcoin majnanjem gdje je nvidija sucksula bigtime i tek se sa maxwell arhitekturom dobila?

mislim ono čisto marketinški...

Arendelle 22.07.2015. 01:12

Teorije zavjere? Moj susjed ima HAARP na krovu i navodno gleda sapunice preko njega.

Hawker 22.07.2015. 01:15

Sto se sad ti mjesas u raspravu o ovcama?

syss 22.07.2015. 01:15

i da pogodim... zbog njegove izloženosti kozmičkim zračenjima si izgubila zube?

znam... ima ekipe na ferenščici sa identičnim simptomima.

:D

Hawker 22.07.2015. 01:19

Citiraj:

Autor syss (Post 2805931)

Ja,nazalost,poznajem ljude koji stavljaju alu foliju na glavu da ih zastiti od zlih zracenja.
A navodno je dobra i protiv kemikalija kojima nas prskaju zle organizacije.:D

Arendelle 22.07.2015. 01:20

Citiraj:

Autor syss (Post 2805931)

Oči su mi ispale čim sam to vidjela, kakvi zubi?! Daj, uozbilji se.

syss 22.07.2015. 01:21

Citiraj:

Autor Hawker (Post 2805935)
Ja,nazalost,poznajem ljude koji stavljaju alu foliju na glavu da ih zastiti od zlih zracenja.
A navodno je dobra i protiv kemikalija kojima nas prskaju zle organizacije.:D

Citiraj:

Autor Arendelle (Post 2805938)
Oči su mi ispale čim sam to vidjela, kakvi zubi?! Daj, uozbilji se.

mislim da bi vi trebali izmijeniti brojeve mobitela ono pod minimum :D

Hawker 22.07.2015. 01:25

Ne pali ti se sarcasm alert u ove kasne sate.:D

Manuel Calavera 22.07.2015. 01:25

nvidias-gp100-pascal-flagship-pack-4096-bit-memory-bus-8hi-hbm-stacks/

Hawker 22.07.2015. 01:31

Manuel,

WCCF ti nije neko vrelo znanja.:D

Manuel Calavera 22.07.2015. 01:32

Citiraj:

Autor Hawker (Post 2805947)
Manuel,

WCCF ti nije neko vrelo znanja.:D

Moš mislit, odvrti zadnju godinu pa provjeri. Jedino što je eventualno bilo krivo je kad prenose vijesti iz kineskih izvora (što i sami napišu da se uzme sa zrnom soli), ovo iz njihovih izvora bude skoro sve točno. Uostalom da će pascal biti na 16nm finfet, podržavati hbm2 (samim time i veliku memorijsku sabirnicu) nije nikakva novost

Hawker 22.07.2015. 01:36

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 2805949)
Moš mislit, odvrti zadnju godinu pa provjeri. Jedino što je eventualno bilo krivo je kad prenose vijesti iz kineskih izvora (što i sami napišu da se uzme sa zrnom soli), ovo iz njihovih izvora bude skoro sve točno

Bave se iskljucivo nagadjanjima.
Ni sami proizvodjaci HBMa nemaju pojma hoce li imat dovoljno za AMD a kamoli za nvidiu.

Seru gelere naveliko sa ovim o HBM2. Izgledaju kao prorocica iz Delfia.
Mozda ce bit,a mozda i nece.

Obicno pocinje sa We’ve heard just recently that (umetni kompaniju).....

EDIT: Nazad na ovo sranje sto EVGA radi,sto je sljedece? Hoce li se posebno placat bolji driveri?

Manuel Calavera 22.07.2015. 01:38

Ma to je sigurno do sad, old news. Ako treba radi hmb2 će i kasniti grafe, povratka na staro nema u ovoj fazi

Garro 22.07.2015. 02:48

Ajmo malo raščlaniti neke stvari oko Kingpin kartica. Prvo i osnovno, njihova primarna namjena je OCanje i to žestoko OCanje (čitaj voda ili preferabilno LN2).

Gamer koji kupi Kingpin karticu i ne OCa je je bacio novce. Onaj tko je kupi i OCa je sa stock hladnjakom je isto bacio novce.

I sad dolazimo do gluposti teže kategorije, ako je vjerovati GPU-Z. Naime, GPU-i sa nižim ASICom bi se trebali bolje klokati na vodi/LN2. Dakle, OCeri koji će odmah zamijeniti zračno stock hladnjak sa vodenim ili LN2 bi trebali kupiti najnižu kvalitetu ASICa. Ista stvar je i sa ljudima koji baš moraju imati Kingpin karticu.

Osobno, mislim da je ovo čisti porez na budale. Da bar postoji neka svrha, da postoji neka razlika u taktovima ili neki garantirani OC... Jednostavno nema smisla osim marketinga i izvlačenja love od lakovjernih budala. 220 EUR za razliku od 8% nekog arbitrarnog broja koji ne garantira ama baš ništa u realnom svijetu. I to još sami napišu. Suludo i nakaradno.

JuiceBox 22.07.2015. 15:04

Zasto sam bacio novce ako nesto zelim? Dakle ne ocam a zelim tu karticu i to su baceni novci? Po toj logici sto si rekao za ferrari, ako ga kupim cim ga istjeram iz garaze odmah po plinu i 300 kroz grad, je kak da ne. Ili ekipa koja kupi DC ili Etnies tenice mora skejtat zato jer su to tenisice za skejt ? Nebi bas rekao. Da rezimiramo, da imam novaca, kupio bih galax HOF ili KINGPIN (evga hydro copper takdoer) krarticu zbog izgleda i hladenja, apsolutno me to sto je namjenjena za OC ne zanima. Ta kartica u boostu radi na 1350 po "defu" i vec je samim tim najjaci single gpu koji postoji.

Garro 22.07.2015. 15:43

Ako baš hoćeš Kingpin jer, ne znam, sviđa ti se backlight backplate-a, to je tvoj ukus i o tome nemam namjeru raspravljati. :)

Ja govorim sa "racionalne" strane, Kingpin je grafa prilagođena žestokom OCu, a za tebe koji ne namjerava OCati je savršeno dovoljan neki SC, ACX ili Classified ako baš hoćeš EVGa-u. A ako baš hoćeš da ti piše Kingpin na grafi, hej, tko sam ja da ti pametuje, go for it! :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:57.