PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Edigital.hr / Extreme Digital (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=244023)

japa 17.02.2020. 19:20

Nakon narudžbe stiže informacija o broju pošiljke koji ne funkcionira, nije uopće u formatu koji se traži na stranicama Overseas-a. Poslao sam upit o ispravnom broju za praćenje dva radna dana od narudžbe na što su odg. "Kad kurirska služba procesuira pošiljku daje drugi broj pošiljci."

Kako sve druge trg. mogu odmah staviti ispravan broj za praćenje vjerovatno je misterij.

zalman1 18.02.2020. 07:31

Citiraj:

Autor japa (Post 3380847)
Kako sve druge trg. mogu odmah staviti ispravan broj za praćenje vjerovatno je misterij.

Ne znam ni jednu da to radi niti možeš odmah dobiti tracking niti mi je jasno kako si ti zamislio dobiti broj za praćenje čim klikneš na kupi.
Dobro su ti odgovorili, kad dostavljač preuzme pošiljku onda se formira broj za praćenje.

TheBEaST 18.02.2020. 08:39

Slažem se sa zalman1.
Isto tako treba biti svjestan da ti je paket najvjerojatnije još u Mađarskoj i da možda imaš taj njihov neki broj za praćenje. Dok prođe paket granicu,odnosno dok preuzme OE, onda ćeš moći pratiti normalno s novim brojem koji dobiš..

japa 20.02.2020. 01:41

Citiraj:

Autor zalman1 (Post 3380926)
Ne znam ni jednu da to radi niti možeš odmah dobiti tracking niti mi je jasno kako si ti zamislio dobiti broj za praćenje čim klikneš na kupi.
Dobro su ti odgovorili, kad dostavljač preuzme pošiljku onda se formira broj za praćenje.

Evo da bolje pojasnim. Znaci dva radna dana nakon što sam naručio stiže njihov e-mail da je narudzba na isporuci i ima link za pracenje posiljke koji ne radi jer je tracking broj krivi. Drugi broj nisam nikada dobio, a koliko vidim po komentarima nisam jedini.

TheBEaST 20.02.2020. 02:12

Citiraj:

Autor japa (Post 3381580)
Evo da bolje pojasnim. Znaci dva radna dana nakon što sam naručio stiže njihov e-mail da je narudzba na isporuci i ima link za pracenje posiljke koji ne radi jer je tracking broj krivi. Drugi broj nisam nikada dobio, a koliko vidim po komentarima nisam jedini.

Dobio si broj od neke Hungary dostavne službe s kojom surađuju. Tek kad Overseas preuzme paket dok prođe granicu, onda budeš dobil ispravni tracking od Overseas-a.
Tak je meni bilo s monitorom. Čekam par dana, provjeravam tracking, nije dobar format. Zovem službu za korisnike, kaže žena: još vam je paket u Mađarskoj. Idući dan sam uglavnom dobio monitor odmah ujutro, čak mislim da je par minuta nakon kaj sam preuzel paket stigao mail tipa "vaša pošiljka je u dostavnom vozilu, bla,bla..." :D
Došlo bude, samo laganini...

buljaka 20.02.2020. 07:23

Meni isto nikad ne radi taj tracking . Ali javiš se njima mailom pa ti pošalju drugi koji radi većinom

Iako mi većinom dodje roba prije nego odgovore na mail 😂

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Mirkopoter 20.02.2020. 08:37

Citiraj:

Autor Libertus (Post 3371926)
Pohvala za edigital, i to za rješavanje reklamacije.

Kupio prije skoro 2 godine slušalice kod njih. Nakon 12 mjeseci slušalice se pokvarile, ali nisam još jedno 6+ mjeseci prijavio kvar pošto sam kupio nove.

Kada sam napokon prijavio kvar, poslali su OE da preuzme slušalice. Tražili su račun, jamstveni list, i sve što je došlo sa slušalicama, što sam i imao. Poslao im i nakon cca 30+ dana su se javili da se slušalice ne mogu popraviti i da li želim povrat novca ili bon za kupnju u web shopu. Tražio povrat novca i dobio nakon 4 dana na račun.

Tko je platio poštarinu za povrat robe?

Libertus 20.02.2020. 15:16

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3381607)
Tko je platio poštarinu za povrat robe?

Oni poslali Overseas Express o svom trošku.

Frenky91 01.03.2020. 16:35

Pozdrav da li ima netko kod od 5%? Hvala

Psycho 17.04.2020. 23:49

Da javim, narucio https://edigital.hr/monitor/lg-27ul5...onitor-p640919 monitor preko eDigitala iako sam vidio da su iskustva "cista milina", ali reko ae jbmu. nigdje drugdje nisam nasao ovaj monitor i htio sam ga, a cijena je taman pa cemo se za reklamacije jebati s LGem a ne edigitalom ako bude problema.

Narucen 8.4, uplaceno 9.4 i onda uskrsnji vikend sjebao da su tek 14.4 potvrdili uplatu i pokrenuli narudzbu, ali monitor je bio na isporuci vec 15.4 tako da vjerujem da im je sustav ranije pokazao uplatu na temelju koje su me "kasnije" obavijestili preko emaila. Monitor je trenutno 2 dana na stolu i za sada sam zadovoljan.

rodriguez 11.05.2020. 21:16

Narucio i ja danas, stavio placanje pouzecem

Sad vidit cemo s obzirom na renome firme kad ce stic i dal ce stic:D

tomycrosound 28.05.2020. 17:41

Edigital smatram jednom vrlo neozbiljnom trgovinom, isključivo radi loše (nepostojeće) komunikacije mailom.
Prošli tjedan naručio sam mini usisivač za auto, platio, mislivši da uređaj ima bateriju. (postoji isti model, no s baterijom) Prepoznao sam šifru naknadno, obrisao narudžbu, napravio novu, ponovo platio. Opetovano sam poslao mailove na njihova 2 različita maila s objašnjenjem situacije i upitom o vremenu isporuke naručenog proizvoda - odgovora do sada nema.
Poučen dosadašnjim iskustvom, svaka komunikacija s trgovinama poželjno je da bude u pisanom obliku pa ne zovem telefonom.
Danas dobijem mail da je narudzba predana overseasu, tracking broj koji nije od overseasa.
Nekakav izmisljeni racun gdje je ukupan iznos 0kn jer jedna narudzba ponistava drugu, a iznosi uopce nisu bili isti. Povrat novaca za prvu otkazanu narudzbu jos uvijek nisam dobio, iako na siteu pise da je za to potrebno 1-2 dana.
Uglavnom, izbjegavati ukoliko nije baš baš.
A ugodan im je site, svega ima i cijene su nešto niže, što jes jes.

..i poslali mi otvaran proizvod, korišten (ogrebotine). Ispravan, necu se natezat.

Mommistake 29.05.2020. 18:54

Oni su poznati po tome.
Od njih kupuješ ako si siguran da nećeš morati reklamirati. To je taj rizik za proći jeftinije. Većina nije spremna proći jeftinije jer znamo kakva je reklamacija kod njih.

Lewis 03.06.2020. 13:24

Neki dan poslajem mail za upit na proizvod sa linkom na njihov WEB i dam im podatke firme da mi naprave racun/ponudu po kojoj bi uplatio.

Jave se nakon dana da trebam se registrirat na WEBu i napravit narudzbu. Rekoh nebi se registiro trebam samo taj artikal i uracunajte mi cijenu i postarinu i stavit eto na ponudu/optremnicu ali NE, nemoze se dobit ponuda za placanje.

Rekoh onda nista, hvala i dovidjenja idem kupit tamo di im nije problem napravit ponudu za Avansno placanje :).

sokre10 03.06.2020. 15:17

Citiraj:

Autor Lewis (Post 3412097)
Neki dan poslajem mail za upit na proizvod sa linkom na njihov WEB i dam im podatke firme da mi naprave racun/ponudu po kojoj bi uplatio.

Jave se nakon dana da trebam se registrirat na WEBu i napravit narudzbu. Rekoh nebi se registiro trebam samo taj artikal i uracunajte mi cijenu i postarinu i stavit eto na ponudu/optremnicu ali NE, nemoze se dobit ponuda za placanje.

Rekoh onda nista, hvala i dovidjenja idem kupit tamo di im nije problem napravit ponudu za Avansno placanje :).

Koja je onda poanta web shopa?
Možeš i prilikom registracije napisati podatke firme i riješen problem. Automatski odbije pdv itd.

Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk

Lewis 03.06.2020. 15:20

Citiraj:

Autor sokre10 (Post 3412130)
Koja je onda poanta web shopa?
Možeš i prilikom registracije napisati podatke firme i riješen problem. Automatski odbije pdv itd.

Nezelim se registrirat (netrebam jos spama ;))

sokre10 03.06.2020. 15:22

Citiraj:

Autor Lewis (Post 3412132)
Nezelim se registrirat (netrebam jos spama ;))

Ma niš ne dolazi, ja sam se regao, izjavio da neću newsletter. Ništa ne dolazi, godišnje možda kupim jednu stvar od njih ako je mega jeftino.

Lewis 03.06.2020. 15:27

Ok super premda ja nisma imao tako dobro iskustvo sa nekim drugim shopovima/siteovima (i kad se naknadno odjavim i dalje povremeno stigne neki spam/reklama) ali generlnao nerazumijem zasto im je problem napravit ponudu za AVANSNU uplatu.
Ali ok lako ja ostavim novce nekom drugom ako ih oni nece :).

FitzTN 15.06.2020. 18:59

Jel ikome jasno kako ova trgovina funkcionira? Naručio sam neki artikl, dostavu i odabrao da ću platiti unapred (avans) na firmu, upisao sve podatke i čekam i čekam. Jučer sam napravio narudžu na webshopu i nikakva ponuda, predračun, ... , nije još došlo :bonk:

U statusu piše "1/4 Čeka na zaprimanju" i Status: "Čeka na uplatu"

Nemam nikakve podatke za uplatu :D Ne bi ni pomislio na kupovinu tamo, ali jedini imaju Huawei 4G router u ponudi.

Nybelung 15.06.2020. 19:12

Evo ti:
Citiraj:

Autor nub (Post 3361033)
Shop je na lošem glasu praktički oduvijek.

IMO isplati se uzeti samo ako su zadovoljena dva uvjeta:
- plaća se pouzećem
- predmet je osjetno jeftiniji nego drugdje i nije kvarljiv (tj. kasnije neće biti potrebe za reklamacijama koje odrađuju nikako)

Dakle, zeznuo si. Pare im ne daj unaprijed. :D

Mirkopoter 15.06.2020. 19:20

Citiraj:

Autor FitzTN (Post 3415390)
Jel ikome jasno kako ova trgovina funkcionira? Naručio sam neki artikl, dostavu i odabrao da ću platiti unapred (avans) na firmu, upisao sve podatke i čekam i čekam. Jučer sam napravio narudžu na webshopu i nikakva ponuda, predračun, ... , nije još došlo :bonk:

U statusu piše "1/4 Čeka na zaprimanju" i Status: "Čeka na uplatu"

Nemam nikakve podatke za uplatu :D Ne bi ni pomislio na kupovinu tamo, ali jedini imaju Huawei 4G router u ponudi.

Tak je meni ponuda od linksa došla u spam folder, a ja došao kenjat po njima ovdje pa pogledaj tamo :D

Pupo 15.06.2020. 20:39

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 3415395)
Evo ti:
Dakle, zeznuo si. Pare im ne daj unaprijed. :D

Ja sam naručivao par puta na firmu, nikad problema.

Odaberem u webshopu što hoću, napravim narudžbu. U komentar napišem da mi treba R1 i stavim podatke od firme. Nikad problema oko toga.

OuttaControl 16.06.2020. 20:26

Ma isporučiti ce ti sigurno, vjerojatno steka nesto, probaj im se javit ja sam.im se javio dvaput, rjesili problem. Nezz da se ikad desilo da nisu poslali kupljeni robu, ali zato aftersales... to je posebna prica :D

segregator 18.06.2020. 10:33

Narudžba od 14.05., upravo stigla.
Negativno: nisu se baš žurili
pozitivno: 30% (500kn) jeftiniji od najjeftinije konkurencije na nabavi

dada-as 18.06.2020. 10:36

Pozitivno jako jer su jeftini do bola. Kupio neke stvari za Dremel, samo stalak za dremel je 35% jeftiniji. Kako sam kupio stvari koje netrebaju garanciju, osim ako ih entko fizicki ne potrga mislim da sam siguran.

A negativno nadam se da nebude ovako ko kod kolege da je cekao mjesec dana, ali koliko sam ja upoznat, nisu li oni madjari? Pa su sad nedavno otvorili te granice ak se ne varam pa mozda zbog toga to kasnilo.

Mommistake 18.06.2020. 10:39

Nikad nije problema s njima bilo što se tiče komunikacije i transporta na razini Trgovina -> korisnik. Problem je obrnuto, tj. reklamacija/povratna logistika.

Ja kod njih uzimam sve što sam gotovo siguran da neću reklamirati.

dada-as 19.06.2020. 20:18

Dobio sam Overseas brojeve ali nisu dobri, barem tako kaze Overseas stranica, pa sad ni sam neznam jel to grerska u systemu ili sto?

Nbdy32 21.06.2020. 10:33

Jel sigurno overseas,da nije DHL ???

dada-as 21.06.2020. 10:51

Nije pise overseas i dolje na track and trace pise error wrong shipment number format I to onak instant eror.
I dobio sam u emailu kao link i kad clicknem redirecta me na pretragu broja.

FitzTN 24.06.2020. 14:37

Citiraj:

Autor dada-as (Post 3416834)
Nije pise overseas i dolje na track and trace pise error wrong shipment number format I to onak instant eror.
I dobio sam u emailu kao link i kad clicknem redirecta me na pretragu broja.

Taj broj nema veze s ničim, trackinga zapravo nema. Meni došlo danas, platio prošli utorak, a račun (potvrda uplate) došao prošle srijede.

Ujutro došao mail/Viber od Overseasa i to je to.

dada-as 24.06.2020. 16:21

Inace ima trackinga overseas, ali ovima izgleda sustav ne radi pa valjda bezveze brojeve iznacuje.

Uglavnom meni doslo, sve je u redu, mislim kao sto je napisano vec prije, nema se sto reklamirat od ovog mojeg i ja zadovoljan, 30% jeftinije me doslo, dakle pacevi gore.

Alfredo nr.3 01.07.2020. 10:51

Koja je procedura za vraćanje proizvoda? Ne vidim obrazac na njihovim stranicama. Ima li netko iskustva s vraćanjem proizvoda kod njih? Rade li probleme?
Također, proizvod koji su mi poslali, ambalaža je bila sva zgužvana.

Alfredo nr.3 01.07.2020. 18:00

Zvao sam ih, ali ne može se dobiti agent. Informacije kako vratiti proizvod na stranici ne mogu pronaći.

Alfredo nr.3 04.07.2020. 12:51

Ja i dalje nisam dobio odgovor na svoje pitanje, kako vratiti artikl u roku 14 dana kada na telefon se samo javlja automat, na mailove ne odgovaraju? Čini se da ću morati zvati ured za zaštitu potrošača.
Ima li netko iskustva s vraćanjem proizvoda u Extreme digitalu?

silver_tip 04.07.2020. 13:11

Skines neki opci obrazac sa bilo koje trgovine ( bez loga ) o raskidu ugovora unutar 14 dana i ispunis, posaljes na
Code:

shop@edigital.hr
Zapakiras i posaljes postom ( vidis koja je opcija najjeftinija ) paket na adresu:
Code:

Extreme Digital Zrt. Ezred utca 1-3. C zgrada, 1044 Budimpešta / Hungary
Ne moras ti sa njima nuzno komunicirati, moras ih obavijestiti o povratu i posaljes... Kada dobijes potvrdu da su zaprimili paket a i dalje ne odgovaraju na mail
ili telefon onda sastavis prijavu prema Mingo jer u opcim uvjetima ljepo pise:

Citiraj:

12.3. Svi sporovi koji mogu nastati temeljem ovih Općih uvjeta rješavat će se pred nadležnim sudom u Zagrebu

Alfredo nr.3 04.07.2020. 20:11

Super, hvala.

neumrli 09.08.2020. 15:11

Planiram kupiti Gorenje indukcijsku plocu za kuhanje, najniza cijena koju sam kod nas nasao je Pevex (2049 kn), dok Edigital ima cijenu 1460 kn (sa dostavom). Tih cca 600 kuna nije mala razlika, skoro trecinu jeftinije.

Obzirom da u ovoj temi ima poprilican broj negativnih iskustava sa reklamacijom i komunikacijom kada dodje do problema, te da se preporuca kupnja uredjaja za koje garancija nije toliko bitna, mene zanima sto je sa slucajem kada ovlasteni servis postoji u Hrvatskoj? Brzina dostave je takodjer spomenuta kao jedan od problema, ali mogu pricekati i mjesec dana, ne zuri mi se sa kupovinom.

Uzmimo konkretno za primjer navedenu plocu za kuhanje, ukoliko se nesto pokvari, ne bih li ja to trebao direktno slati na Gorenje servis umjesto kontaktiranja Edigitala i rjesavanja reklamacije preko njih?

Na njihovom webu pise:
Citiraj:

Robne marke koje zastupamo podliježu različitim uvijetima i pogodnostima ovlaštenih servisa. Molimo Vas da se u svakom slučaju informirate o konkeretnim uslugama kod ovlaštenog servisa, budući da u mnogim slučajevima usluge servisa uključuju i dostavu uređaja poslanog na servis. U slučaju kvara velikih kabastih uređaja, većina servisa za vrijeme jamstvenog roka osigurava besplatan popravak uređaja na licu mjesta ili ako to nije moguće, organizira prijevoz istih na servis.

:fala:

Ag008 09.08.2020. 15:19

pitaj gorenje hrvatska

neumrli 09.08.2020. 15:42

Sto vise iskustava citam u ovoj temi si mislim da cu ipak mozda preskociti kupnju kod njih :D

mamutarka 09.08.2020. 16:03

Citiraj:

Autor neumrli (Post 3428050)
Sto vise iskustava citam u ovoj temi si mislim da cu ipak mozda preskociti kupnju kod njih :D

pametno

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:47.