![]() |
Nakon narudžbe stiže informacija o broju pošiljke koji ne funkcionira, nije uopće u formatu koji se traži na stranicama Overseas-a. Poslao sam upit o ispravnom broju za praćenje dva radna dana od narudžbe na što su odg. "Kad kurirska služba procesuira pošiljku daje drugi broj pošiljci."
Kako sve druge trg. mogu odmah staviti ispravan broj za praćenje vjerovatno je misterij. |
Citiraj:
Dobro su ti odgovorili, kad dostavljač preuzme pošiljku onda se formira broj za praćenje. |
Slažem se sa zalman1.
Isto tako treba biti svjestan da ti je paket najvjerojatnije još u Mađarskoj i da možda imaš taj njihov neki broj za praćenje. Dok prođe paket granicu,odnosno dok preuzme OE, onda ćeš moći pratiti normalno s novim brojem koji dobiš.. |
Citiraj:
Evo da bolje pojasnim. Znaci dva radna dana nakon što sam naručio stiže njihov e-mail da je narudzba na isporuci i ima link za pracenje posiljke koji ne radi jer je tracking broj krivi. Drugi broj nisam nikada dobio, a koliko vidim po komentarima nisam jedini. |
Citiraj:
Dobio si broj od neke Hungary dostavne službe s kojom surađuju. Tek kad Overseas preuzme paket dok prođe granicu, onda budeš dobil ispravni tracking od Overseas-a. Tak je meni bilo s monitorom. Čekam par dana, provjeravam tracking, nije dobar format. Zovem službu za korisnike, kaže žena: još vam je paket u Mađarskoj. Idući dan sam uglavnom dobio monitor odmah ujutro, čak mislim da je par minuta nakon kaj sam preuzel paket stigao mail tipa "vaša pošiljka je u dostavnom vozilu, bla,bla..." :D Došlo bude, samo laganini... |
Meni isto nikad ne radi taj tracking . Ali javiš se njima mailom pa ti pošalju drugi koji radi većinom
Iako mi većinom dodje roba prije nego odgovore na mail 😂 Sent from my SM-G950F using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pozdrav da li ima netko kod od 5%? Hvala
|
Da javim, narucio https://edigital.hr/monitor/lg-27ul5...onitor-p640919 monitor preko eDigitala iako sam vidio da su iskustva "cista milina", ali reko ae jbmu. nigdje drugdje nisam nasao ovaj monitor i htio sam ga, a cijena je taman pa cemo se za reklamacije jebati s LGem a ne edigitalom ako bude problema.
Narucen 8.4, uplaceno 9.4 i onda uskrsnji vikend sjebao da su tek 14.4 potvrdili uplatu i pokrenuli narudzbu, ali monitor je bio na isporuci vec 15.4 tako da vjerujem da im je sustav ranije pokazao uplatu na temelju koje su me "kasnije" obavijestili preko emaila. Monitor je trenutno 2 dana na stolu i za sada sam zadovoljan. |
Narucio i ja danas, stavio placanje pouzecem
Sad vidit cemo s obzirom na renome firme kad ce stic i dal ce stic:D |
Edigital smatram jednom vrlo neozbiljnom trgovinom, isključivo radi loše (nepostojeće) komunikacije mailom.
Prošli tjedan naručio sam mini usisivač za auto, platio, mislivši da uređaj ima bateriju. (postoji isti model, no s baterijom) Prepoznao sam šifru naknadno, obrisao narudžbu, napravio novu, ponovo platio. Opetovano sam poslao mailove na njihova 2 različita maila s objašnjenjem situacije i upitom o vremenu isporuke naručenog proizvoda - odgovora do sada nema. Poučen dosadašnjim iskustvom, svaka komunikacija s trgovinama poželjno je da bude u pisanom obliku pa ne zovem telefonom. Danas dobijem mail da je narudzba predana overseasu, tracking broj koji nije od overseasa. Nekakav izmisljeni racun gdje je ukupan iznos 0kn jer jedna narudzba ponistava drugu, a iznosi uopce nisu bili isti. Povrat novaca za prvu otkazanu narudzbu jos uvijek nisam dobio, iako na siteu pise da je za to potrebno 1-2 dana. Uglavnom, izbjegavati ukoliko nije baš baš. A ugodan im je site, svega ima i cijene su nešto niže, što jes jes. ..i poslali mi otvaran proizvod, korišten (ogrebotine). Ispravan, necu se natezat. |
Oni su poznati po tome.
Od njih kupuješ ako si siguran da nećeš morati reklamirati. To je taj rizik za proći jeftinije. Većina nije spremna proći jeftinije jer znamo kakva je reklamacija kod njih. |
Neki dan poslajem mail za upit na proizvod sa linkom na njihov WEB i dam im podatke firme da mi naprave racun/ponudu po kojoj bi uplatio.
Jave se nakon dana da trebam se registrirat na WEBu i napravit narudzbu. Rekoh nebi se registiro trebam samo taj artikal i uracunajte mi cijenu i postarinu i stavit eto na ponudu/optremnicu ali NE, nemoze se dobit ponuda za placanje. Rekoh onda nista, hvala i dovidjenja idem kupit tamo di im nije problem napravit ponudu za Avansno placanje :). |
Citiraj:
Možeš i prilikom registracije napisati podatke firme i riješen problem. Automatski odbije pdv itd. Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk |
Ok super premda ja nisma imao tako dobro iskustvo sa nekim drugim shopovima/siteovima (i kad se naknadno odjavim i dalje povremeno stigne neki spam/reklama) ali generlnao nerazumijem zasto im je problem napravit ponudu za AVANSNU uplatu.
Ali ok lako ja ostavim novce nekom drugom ako ih oni nece :). |
Jel ikome jasno kako ova trgovina funkcionira? Naručio sam neki artikl, dostavu i odabrao da ću platiti unapred (avans) na firmu, upisao sve podatke i čekam i čekam. Jučer sam napravio narudžu na webshopu i nikakva ponuda, predračun, ... , nije još došlo :bonk:
U statusu piše "1/4 Čeka na zaprimanju" i Status: "Čeka na uplatu" Nemam nikakve podatke za uplatu :D Ne bi ni pomislio na kupovinu tamo, ali jedini imaju Huawei 4G router u ponudi. |
Evo ti:
Citiraj:
|
Citiraj:
Tak je meni ponuda od linksa došla u spam folder, a ja došao kenjat po njima ovdje pa pogledaj tamo :D |
Citiraj:
Odaberem u webshopu što hoću, napravim narudžbu. U komentar napišem da mi treba R1 i stavim podatke od firme. Nikad problema oko toga. |
Ma isporučiti ce ti sigurno, vjerojatno steka nesto, probaj im se javit ja sam.im se javio dvaput, rjesili problem. Nezz da se ikad desilo da nisu poslali kupljeni robu, ali zato aftersales... to je posebna prica :D
|
Narudžba od 14.05., upravo stigla.
Negativno: nisu se baš žurili pozitivno: 30% (500kn) jeftiniji od najjeftinije konkurencije na nabavi |
Pozitivno jako jer su jeftini do bola. Kupio neke stvari za Dremel, samo stalak za dremel je 35% jeftiniji. Kako sam kupio stvari koje netrebaju garanciju, osim ako ih entko fizicki ne potrga mislim da sam siguran.
A negativno nadam se da nebude ovako ko kod kolege da je cekao mjesec dana, ali koliko sam ja upoznat, nisu li oni madjari? Pa su sad nedavno otvorili te granice ak se ne varam pa mozda zbog toga to kasnilo. |
Nikad nije problema s njima bilo što se tiče komunikacije i transporta na razini Trgovina -> korisnik. Problem je obrnuto, tj. reklamacija/povratna logistika.
Ja kod njih uzimam sve što sam gotovo siguran da neću reklamirati. |
Dobio sam Overseas brojeve ali nisu dobri, barem tako kaze Overseas stranica, pa sad ni sam neznam jel to grerska u systemu ili sto?
|
Jel sigurno overseas,da nije DHL ???
|
Nije pise overseas i dolje na track and trace pise error wrong shipment number format I to onak instant eror.
I dobio sam u emailu kao link i kad clicknem redirecta me na pretragu broja. |
Citiraj:
Ujutro došao mail/Viber od Overseasa i to je to. |
Inace ima trackinga overseas, ali ovima izgleda sustav ne radi pa valjda bezveze brojeve iznacuje.
Uglavnom meni doslo, sve je u redu, mislim kao sto je napisano vec prije, nema se sto reklamirat od ovog mojeg i ja zadovoljan, 30% jeftinije me doslo, dakle pacevi gore. |
Koja je procedura za vraćanje proizvoda? Ne vidim obrazac na njihovim stranicama. Ima li netko iskustva s vraćanjem proizvoda kod njih? Rade li probleme?
Također, proizvod koji su mi poslali, ambalaža je bila sva zgužvana. |
Zvao sam ih, ali ne može se dobiti agent. Informacije kako vratiti proizvod na stranici ne mogu pronaći.
|
Ja i dalje nisam dobio odgovor na svoje pitanje, kako vratiti artikl u roku 14 dana kada na telefon se samo javlja automat, na mailove ne odgovaraju? Čini se da ću morati zvati ured za zaštitu potrošača.
Ima li netko iskustva s vraćanjem proizvoda u Extreme digitalu? |
Skines neki opci obrazac sa bilo koje trgovine ( bez loga ) o raskidu ugovora unutar 14 dana i ispunis, posaljes na
Code:
shop@edigital.hr Code:
Extreme Digital Zrt. Ezred utca 1-3. C zgrada, 1044 Budimpešta / Hungary ili telefon onda sastavis prijavu prema Mingo jer u opcim uvjetima ljepo pise: Citiraj:
|
Super, hvala.
|
Planiram kupiti Gorenje indukcijsku plocu za kuhanje, najniza cijena koju sam kod nas nasao je Pevex (2049 kn), dok Edigital ima cijenu 1460 kn (sa dostavom). Tih cca 600 kuna nije mala razlika, skoro trecinu jeftinije.
Obzirom da u ovoj temi ima poprilican broj negativnih iskustava sa reklamacijom i komunikacijom kada dodje do problema, te da se preporuca kupnja uredjaja za koje garancija nije toliko bitna, mene zanima sto je sa slucajem kada ovlasteni servis postoji u Hrvatskoj? Brzina dostave je takodjer spomenuta kao jedan od problema, ali mogu pricekati i mjesec dana, ne zuri mi se sa kupovinom. Uzmimo konkretno za primjer navedenu plocu za kuhanje, ukoliko se nesto pokvari, ne bih li ja to trebao direktno slati na Gorenje servis umjesto kontaktiranja Edigitala i rjesavanja reklamacije preko njih? Na njihovom webu pise: Citiraj:
:fala: |
pitaj gorenje hrvatska
|
Sto vise iskustava citam u ovoj temi si mislim da cu ipak mozda preskociti kupnju kod njih :D
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:47. |