![]() |
A gledam da uzmem sad najbolje sta mogu dobit za te novce pa da sam miran neko vrijeme...
Te nisam zvao jer sad gledam 7770 (kako ste rekli) :P :D |
a gle najbolje je 7770 sa garancijom pa si miran
|
Molim pomoć oko izbora između dvije grafičke karice
Poštovani forumaši,
molio bi vas za pomoć u izboru između dvije grafičke kartice: Gigabyte HD7850 OC 1GB - http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=4347#ov ili Gigabyte GF GTX650 Ti Boost OC 2GB - http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=4511#ov Moji razlozi odabira te dvije kartice su slijedeči, cijena je do 1500kn i proizvođač nudi 3 godine jamstva za razliku od ostalih proizvođača koji nude svega 2 godine. |
|
Citiraj:
|
U principu što se tiče performansi - ne, jer to je isti čip.
Razlika može biti u temperaturi, jer recimo ta linkana GB grafička ima dva velika ventilatora, tako da će biti hladnija. A performanse mogu biti samo veće, jer je to OC verzija. Naravno, pod uvjetom da je ostatak konfiguracije OK. |
Hvala na pomoći.
|
Uglavnom radi se o slijedečoj konfiguraciji:
MATIČNA - ASROCK 970 EXTREME3 R2.0 PROCESOR - AMD Phenom II X4 965 BOX Black Edition MEMORIJA - G.SKILL Ares series 8 GB DDR3 1333MHz NAPAJANJE - OCZ ZT Series 750W 80PLUS Bronze ... |
A ovdje je ispravna tema:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=225589 Za takve stvari. Osim toga u profilu postoji mogućnost popunjavanja konfiguracije što isto lijepo piše u pravilima ovog foruma. Nemojte me krivo shvatit ali alergičan sam na padobrance sa prvim postom "e a šta bi bilo najbolje, pomoć molim i slične stvari". Pa daj malo kulture: pogledaj šta ima na forumu, gdje bi stavio pitanje - još je gore navedena tema sticky. Kladim se da će tema pod ključ sam da neki mod naleti :D. |
Sve ti ovisi na kojim taktovima radi, ako radi na istim taktovima onda su i performanse iste.
|
Evo uzeo sam SAPPHIRE HD 7770 GHz Edition 1GB GDDR5
Tnx Fripper-u i ostalima na savjetima |
Citiraj:
Uzimaj 2GB karticu ako igraš na monitoru rezolucije veće od 1680x1050 ... npr. ova ... http://www.adm.hr/product_info.php?c...ducts_id=12706. Čak sam prilično siguran da je jeftinija od ove koju si naveo, a garancija je također 3 god. |
'dan
imam pitanjce. malo došlo vrijeme da igre glađe idu. ovako, konfa je ova: MBO gigabyte P35-DS3R, 775 PROC Intel core2 q6600 quod MEM corsair 2 x 2 GB 800 mhz kupio bih novu grafičku ali bez mijenjanja ostalog. kako sam zadnje vrijeme ispao iz okvira vezano za grafičke, nemam pojma što mogu staviti unutra a da iskoristivost te grafičke bude ipak dobra. cijenovni rang - do 2500 kn |
Koje napajanje imaš?
|
|
GTX660 je sad oko 1550kn, ako hoćeš skuplje onda GTX760, bolji modeli su oko 2200kn. :beer:
|
ima i jeftinije :=)
http://www.futura-it.hr/proizvod.asp...d=N760-2GD5/OC edit: sada vidim da opet glumpavi asbis ima drugu sliku, to je očito referentna grafa :( http://www.msi.com/product/vga/N760-2GD5-OC.html |
tnx, znaci ide. Bas lijepo. Valjda bu bolje od moje 250 gts. :D
:chears: |
uglavnom nemoj uzimani ovu gore sto sam linkao :D
a i u ostalom 760 je malo prejaka za taj tvoj procesor, tako da idi na neku gtx660/7850 max 7870 |
Ja bi išao na GTX660 Twin Frozr recimo.
Ili se zainatio i kupio GTX560 ili HD6870 s oglasnika. :D |
pronjuskat cu malo i oglasnik :D
za sada bih ostao ipak na gtx 660, ali ako popijem kavu prije nego udjem u trgovinu pa kupim 760 nece se nist desit, jel? jerbo razmiljsao sam i o tome buduci da bi kroz par mjeseci/pol godine uzeo novu plocu i proc pa da ga doceka 760 umjesto 660. neda mi se cekat pa da kupim sve odjednom jer ima par naslova koje bi volio da mi do tad idu ispeglanije. a love da kupim sve sada nemam :nono: |
Pa onda da, najbolje ti je sada pikati 760 neku dobru...i skupiti lovu za jači/noviji proc tipa i5
GAINWARD GeForce GTX 760 Phantom, 2GB DDR5 2069kn GIGABYTE GeForce GTX 760OC, 2GB DDR5 2159kn ASUS GTX760-DC2OC-2GD5 + SplinterCell 2212kn |
Htio bi preporuku za bolji procesor, konfa je na lijevo.
Otiso sam na nabavu i stavio AM3 socket i najskuplji mi izbacio FX-4300. Jel taj ok? Ne mislim OC-at. Hvala |
Zašto bi mijenjao procesor? Namjena kompa? Budžet?
|
Ta ploča podržava samo AM3 procesore. Sa AM3+ neće raditi.
http://www.asus.com/Motherboards/M4A77T/#support_CPU Za što ti treba jači procesor? Za što se koristi računalo? Napiši i ostatak konfiguracije. |
Komp je za gejmanje, recimo novi metro, bioshock...
Probao sam metro, jako steka :( recimo i BF4 neznam kako ce sljakat konfa je ova sa "moj komp" CPU: AMD Phenom II X4 840 3.2 GHz MBO: Asus M4A77T RAM: Kingston 2x2 GB DDR3 VGA: Radeon HD 6850 1 GB OS: Win 7 Pro napajanje: neznam, neko od 500W monitor: dell u2312HM aha, nisam gledao previse socket :) stavio sam filter AM3 pa sam mislio da ce izfiltrirat one koji nisu sta onda phenoma 965? |
pa nema logike ici na 965 jer neces nista s time postici kada vec imas slican procesor....
tebi je jedina solucija prelazak na novi i5 ili fx 6300 (i nova ploča) te uz to kupovina bolje grafe tipa gtx 760 a za taj podvig ti treba love, pogotovo ako je napajanje neko ljevo onda i njega moras mijenjati |
Mislim da je napajanje corsairovo.
Ali ok onda, znaci ne isplati mi se izvodit takve manevre. Nist mozda padne bolja konfa ako bude srece. Ovu cu ostavit ovako kakva je. Hvala na savjetima |
Malo mi čudno da ti igra šteka na quadu na 3.2GHz i HD6850. Nekako mi se čini da će prije biti neki softverski problem.
|
Ima dijelova koji lete, ima dijelova na kojima maaalo osjetim delay između poteza mišem i prikaza na ekranu.
A ima i slideshowa na kojima uvijek umrem :) Recimo bf3 radi bez problema, na osrednjim postavkama, hd rezolucija. bioshock i bf4 nisam probao :) Win 7 pro vrtim, mjesta na hd-u ima, virusa nemam, rama samo 4gb ali sve igre do sad mi je vrtilo dobro. Mislim da je metro prva na koju sam naiso da imam problema. Edit: a i zaboravio rec da me mucila i GTA 4, odigrao par misija i odustao jer je stekalo, a izlazi mi GTA V... |
pa metro je zahtjevna igra...zato i šteka
si probao smanjiti rezoluciju i jel ti isključen AA? |
mislim da nemoš isključit, al sam smanjio na minimum, a ako se moze iskljucit onda jesam.
Onu teselaciju isto na min ili off, zavisi sto se moglo. Tocne postavke nemogu rec jer sam sad na poslu i nemogu pogledat. |
probaj metnuti najnovije drivere od grafičke ako vec nisu gore...
|
GTA šteka na svim računalima, to nije mjerilo ničega. :D
A za Metro sam 100% siguran da je problem negdje u softveru ili preoptimističnim postavkama u igri, jer sam ga igrao i na puno slabijim računalima. Neznam sad točno kako, ali preko user.cfg filea (ili tako nekako) se može ručno mijenjati Direct X. Po defaultu je 11, a možeš ići još na 10 i 9. Pa probaj i to. ;) |
|
Pozabavit cu se ovim linkom od FRippera, hvala
Cijelo vrijeme mislim da mi je komp slab, vec ima 3 godine, a i kad sam ga kupovao dao sam "samo" 4 soma. Javim ako bude promjena. |
Pa nije baš neki moćan komp. Procesor npr nije pravi Phenom nego Propus (Athlon II X4).
Ali svejedno, s 4 jezgre na preko 3GHz se može sve odigrati uz prave postavke u igri. ;) |
Imam jedno pitanje, znaci konfiguracija je napajanje corsair cx 500, RAM kingmax ddr2-800mhz, graficka sapphire ult HD 3870 512MB GDDR4 PCI-E, matična gigabyte GA945P-S3, procesor intel D95263 socket 755, i crkla mi je matična i procesor najvjerojatnije. Zanima me sto bi mi bilo najpametnije da napravim, da prodjem najjeftije sto mogu, komp mi ne treba za igrice, nego za surfanje.
|
Probaj ti kod nekoga prvo isprobat sta ti je tocno riknulo pa ces onda mozda i sam vidit sta ti je najjeftinije... ;)
|
Nekako mi je čudno da je proc riknuo. btw, Intel D95263 je cooler za proc, a ne proc. Ispuni Moj komp kako treba.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:45. |