![]() |
Vidio sam da se placa oko 3.5$.
Bas cu pogledat an XDA. Fala |
Je li netko uspio rootati Samsung galaxy mini 5570i pop plus dobiven od t-com-a prošle godine? Probao sam nekoliko metoda i neće...
|
Imas ovdje
|
Vidio sam taj link, ali ne znam kako da skinem file sa tog Oceansilesa, stalo oće neku anketu da ispunjavam, a do anekte ne mogu doći...
|
Stavio sam link na u prvi post.
|
Skinuo file, piše da je sve obavljeno (ne piše da je prekinut root), upalim mob, nema SU, provjerim sa Root checkerom i kaže mob nije rootan... Ako netko ima ideju što bi moglo biti.
Malo ću još proučit onaj link, ali najviše me pati skidanje sa Ocenfiles filehostinga... |
Pa ne trebas skidati kad isti file imas u prvom postu. Skini s marketa supersu pa probaj opet s checkerom. Mozda ke checker trazio pristup rootu a nrmas supersu da potvrdi
|
Ne želi mi rootati sa fajlom iz prvog posta ove teme, možeš li uploadati ovaj file
universal_gb_root_v29.zip ? S onim nije rootao mob iako sma instalirao superSU... |
Jutros mi SGS4 javlja da ima novi Flash za updateati. Pretpostavljam da je JB 4.3 (sad je gore na njemu tvornicki 4.2.2). Jel netko updejtao ? Ima li sta pametno ? I da, kakva je situacija sa launcherom i settingsima nakon updatea OTA, jel se sve "resetira" na default ili mogu i dalje imati sve setingse kao sad ?
|
Jesi rootan? Ako jesi, titanium backup sve appove i okini si nandroid backup pa sve copy paste na PC. A za direktno pitanje zguglaj, jer stvarno ne znam.
|
Citiraj:
Launcher koji korisitm ima save opciju tako da to nebi trebalo biti problema nakon flashanja ali ostalo hmm. Hvala |
Pa ne bi trebao niš izgubiti. ja sam se samo znao susreti sa nekim gubitkom u funkcionalnosti nekih appova, ali to je obično bilo kod velikih skokova ala froyo - ginger i slično. Što se launchera tiče isto bi trebalo sve raditi valjda, ovim procesom ti ni widgeti ne bi trebali okinuti brijem pa će sve ostati.
|
Nemoj racunati da je to 4.3. Kolko ja znam sluzbeni 4.3 jos uopce nije izasao niti za Nexuse. To ti je neki noviji Samusng build, potrazi na XDA jel nosi sto pametno novo :)
Citiraj:
|
Citiraj:
Download koji mi javlja je 349 Mb a nigdje nepise koja je verzija prije niti tokom downloada :). |
Uzeo sam S III mini sa 4.1.1 JB pa me zanima glede nadogradnje na koji naćin se to može riješiti i kako s obzirom da mi je to novi uređaj i nikada se nisam susretao sa Samsugom i dobijam li išta tom nadogradnjom.
Hvala:chears: |
Jel ima nacina kako obrisati downloadan update ? Naime imao sam settingse po dafaultu da downloada Firmware kad je na WiFiu i on je to naravno odradio i skinuo tih 349MB kad sam dosao kuci, sad me svakih XY minuta podsjeca da bi trebao fleshati jer je download odradjen i postoji samo opcija postpone 0.5h, 1h i 3h i tako u krug, nigdje neveidim "DON'T update" ili delete firmware download i slicno ? Znaci ne zelim updejtati (je rnigdje nepise jel to 4.3 ili neki manji patch) i sad stalno imam notification da me podsjeti :).
thx |
Prekjucer stavio Revelation HD sa verzijom 4.2.2 i mobitel sa tim firmwareom leti.
Skoro pa da i nema laga kada se ode na phone i na poruke. Totalni preporod nakon 4.1.2 kojega sam imao prije. Za bateriju jos vidim koliko drzi ali koliko mi se cini potrosnja je odlicna. Nocas mi je mob bio 8h u stanbyu bez ukljucenog WiFi-a i spustilo se je samo za 2%. EDIT: Rijec je o S3 (9300) :) |
Citiraj:
|
One click root za S4 Active
http://androidcommunity.com/samsung-...ohot-20130702/ |
Citiraj:
|
Citiraj:
za s3 mini ti je trenutno 4.1.2 - nadogradnju mozes rijesiti preko samog moba (wi-fi) ili putem Kiesa (samsung programa)... |
Citiraj:
Citiraj:
|
Pozdrav, koristim custom recovery Philz touch...(Naravno dok kliknem na Open, veli " please insert a disk into removable storage"..
Pod my komp, prepozna ga kao samo removable disk.. Probal sam mountat system tj mount USB storage, al niš se ne događa... To mi se događa sa bilo kojim recovery-iem (cwm, twrp) Ne znam kaj krivo radim... Kak sad ubacit romove itd. dok je mob prištekam na komp, tj dok se nalazi u recoveryu? S4 je u pitanju.. |
A zasto ti mora biti prikljucen na komp? ubacis romove na sd karticu koje hoces koristiti, odes u recovery mode i izaberes kojeg hoces i install... Prije toga samo provjeris da li rom nesto posebno zahtjeva...
|
Citiraj:
Al jel znaš odgovor na pitanje?:chears: |
Citiraj:
|
Mislim da se nismo razumjeli... Ma dogodilo mi se da sam izbrisal ROM, tj napravil format interne memorije, pa više nikak nisam mogel (radi tog kaj nemrem mountat internu memoriju) stavit rom, neg sam moral prek odina flešat stock rom, i onda opet stavljat custom recovery pa onda custom rom.. A zato me i zanima jel se da opće kak mountat interna memorija...
Dok sam imal S3 to sam mogel bez frke napravit.. |
Evo odlucio se ipak flashnut nesto, ne zato jer mi stock na S3 radi probleme nego zato sto mogu... klasika, znatizelja i dosada...
E sad, dva sitna pitanja.... 1. Ako napravim kopiju onog EFS foldera i obavim Titanium backup All User Apps + system data, moram li jos ista backupirati? slike mi se automatski na dropbox dizu a sve ostalo pretpostavljam spada u ovaj Titanium backup...? osim eventualno download foldera... ili najbolje, kopiram preko Sambe sve s moba na komp za ziher 2. vidio sam da postoji neki bug sa Alarmom na CM10.1 based romovima... jel se to vrijedi samo za stock aplikaciju ili za bilo koju alarm aplikaciju? 3. Hoce li biti problema sa vracanjem aplikacija iz titaniuma ako se radi o razlicitom kernelu/romu (Ako nije sammy based)? 4. Jel titanium backupira one keyeve za mobilno bankarstvo, konkretno za hypo banku... Na kraju, ono sto pokusavam dobit je produljeno vrijeme trajanja baterije i mogucnost customizacije te uklanjanje samsung sranja (iako sam dosta toga maknuo sa titaniumom, neke stvari se vracaju stalno)... |
Jel i sa Omegom prisutan lag na imeniku i pozivima? Nemam dugo S3 ali me nervira to neopisivo. Stock 4.1.2.
|
Probaj Chaos rom. Malo je brzi ulazak u imenik. I brzi je rom od omege opcenito.
|
Citiraj:
pivce i lagano :chears: |
Citiraj:
Citiraj:
|
Ovako vidim da mi je došao update na JB za samsung s2, ali nisam ga još instalirao, pa da pitam prije da li vrijedi instalirat ili da ostanem na 4.0.3. ?
Radi se sve o službenim verzijama nemam želju ništa customize :D |
Citiraj:
Citiraj:
2. Ocito nitko ne koriosti cm 10.1 na S4 na forumu, pa mozes pitati na xda u temi. 3. Nikako! 4.Da, ali za svaki slucaj preko titaniuma napravi backup android ID-a |
Fino.
1. Izvučeš EFS i dumpaš u file na internom SD-u. 2. Napraviš backup svega sa titanium backupom 3. Napraviš nandroid backup. 4. kopiraš sve na komp. Tih nekoliko gigi (ne računam multimediju jerbo ti to tak ne treba u backupa) niš ne znači za čuvati na današnjim par terabajtnim diskovima. |
Citiraj:
|
slažem se s kolegom gore. Koliko god custom jest brži, ima nove funkcije, toliko ima više bugova i problema koje nosi custom rom.
|
Citiraj:
GPU rendering se prebaci na software u developers optionsima AFAIK. (ne znam za ovaj direkt slučaj, odnosno ROM) |
Citiraj:
U galeriji mi jedino koliko vidim fale onaj pregled u spirali i kao u star warsima ali to nisam niti koristio tako da nije bed. ja sam sa tim ROMom zadovoljan |
Ako ikoga zanima sto flashati na sIII, preporuka za ArchiDroid rom, v1.5.3 (android 4.1.2) XXEMF1. Fantastican rom, brz, odzivan i dobro izgleda. Ima aroma-instaler tako da mozete usred instalacije izabrati razne opcije (kernel, launcher, sound-enhancement itd.)... Zajedno sa Devil kernelom v0.23.1 mob je jako brz i baterija traje dosta dugo. Obicno izvucem 4-5h screen-on tajma. Phone app i dalje ima mali lag ~1s, message app se pali brze ~0.5s... Postoji i 2.x.x verzija istoimenog roma ali ona je bazirana na CM10.1 (Temasek), nisam je jos testira...
Btw, u vezi Gpu-renderinga.. U vecini custom rom-ova ova opcija je podesena tako da gpu renda UI i 2d, bez obzira stavili vi on ili off pod "developer options -> force GPU rendering"... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:21. |