PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android aplikacije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=207579)

Juice 03.04.2013. 20:41

Problem je do whatsappa. Nije do tebe samo. Pojavio se unazad par dana. Bit će riješen uskoro.

tux-scooby 03.04.2013. 20:44

Hvala na brzom odgovoru :chears:

xlr 03.04.2013. 21:28

Citiraj:

Autor dinos3 (Post 2371507)
Trebam 2 razlicita tipa aplikacija.

1. Aplikaciju koja bi mi neku igru/aplikaciju stavila u predmemoriju ili kako se vec zove i da se ne killa kad ponestane MB u RAMu kao druge aplikacije.

Ako nađeš to, viči!

Citiraj:

2. Aplikaciju koja bi me obavjestila s nekakvim zvonom svakih 10ak ili bilo koliko minuta ako imam propusten poziv ili tako nesto.
NotifierPro služi tome.
Ili ako već koristiš Tasker, nisam probao, ali mislim da bi se dalo složiti.

LAcy 03.04.2013. 21:31

A kad si spojen na mobile data onda dolaze odmah? Ako da, onda može biti problem u wifi ap-u. Ako imaš tu opciju, probaj promijeniti TCP/UDP timeout.

tux-scooby 03.04.2013. 21:35

Citiraj:

Autor dinos3 (Post 2371507)
Trebam 2 razlicita tipa aplikacija.

1. Aplikaciju koja bi mi neku igru/aplikaciju stavila u predmemoriju ili kako se vec zove i da se ne killa kad ponestane MB u RAMu kao druge aplikacije.

Koliko sam citao - zar ne postoji neki task killer(watchdog) koji ima black i white liste aplikacija koje sam kreiras. I prema tim listama on zna koje aplikacije smije a koje ne kilati u slucaju pomankanja RAM-a.

tux-scooby 03.04.2013. 21:41

Citiraj:

Autor LAcy (Post 2371544)
A kad si spojen na mobile data onda dolaze odmah? Ako da, onda može biti problem u wifi ap-u. Ako imaš tu opciju, probaj promijeniti TCP/UDP timeout.

Sad isprobao ovo gore navedeno. Tako je - kada sam spojen na mobilni internet poruke dolaze odmah. Sad cu se probat poigrati sa gore navedenim opcijama.

:fala:

dinos3 03.04.2013. 22:02

Mislis na ovu app https://play.google.com/store/apps/d...t.watchdoglite
?

tux-scooby 03.04.2013. 22:15

Citiraj:

Autor dinos3 (Post 2371563)

Tako je, na tu sam aplikaciju mislio. Kazem, citao sam o njoj pa mi se ucinilo da bi moglo posluziti za ono sto se gore od aplikacije trazi.

xlr 03.04.2013. 23:21

Citiraj:

Autor tux-scooby (Post 2371566)
Tako je, na tu sam aplikaciju mislio. Kazem, citao sam o njoj pa mi se ucinilo da bi moglo posluziti za ono sto se gore od aplikacije trazi.

Sumnjam u to, promjena bi trebala biti malo dublja unutar memory managmenta. Ovo gore je samo task manager, a white lista je valjda lista appova koje app ciljano ne ubija.

LAcy 03.04.2013. 23:33

Opera beta je dobila text-wrap. Još ne radi najbolje al' radi :)

https://play.google.com/store/apps/d...a.browser.beta

ziva 03.04.2013. 23:44

Nije do njega, i meni poslednjih dana samo stizu dok sam u aplikaciji

dinos3 04.04.2013. 01:57

delete

Sn4k3 04.04.2013. 08:10

Citiraj:

Autor xlr (Post 2371618)
Sumnjam u to, promjena bi trebala biti malo dublja unutar memory managmenta. Ovo gore je samo task manager, a white lista je valjda lista appova koje app ciljano ne ubija.

Potpis. Imho, to je moguce postici jedino custom kernelom koji podrzava zram/swap te tako izbjeci problem nedostatka rama koji uzrokuje unload appova i tako oslobadja ram. LMK kod s3-ice ne sljivi 2% nikakve watch dogse i slicne task managere, kad mob ostane bez rama LMK unloada sve odreda da oslobodi potrebnu kolicinu rama. Druga opcija je cekati da Sammy izbaci sluzbeni 4.2.1, pticica mi je sapnula da ce takodjer podrzavati swap by default...

tux-scooby 04.04.2013. 11:36

Ock, znaci ta opcija ispada :D Sori, mislio sam da ce posluziti ali ocito od toga nista :/ Novi sam sto se tice androida tako da se jos ucim :)

Ladybug 04.04.2013. 12:39

Citiraj:

Autor WraGG (Post 2365072)
Jedno pitanje za roditelje male djece koji su usto i vlasnici android tableta/smartphonea:
Treba mi youtube aplikacija koja ima "kids lock", tj. da se video vrti, ali da aplikacija ne reagira na tapkanje po touchscreenu.

Lock Any App Screen

Nije samo za YouTube, freeza cijeli ekran, moja nećakinja voli samu sebe gledat kaj ju snimam, pa koristim ovu app :)

trpi 04.04.2013. 16:13

dosla konkurencija betterbatterystatsu ;)

https://play.google.com/store/apps/d...kelockdetector

blava 05.04.2013. 15:12

Trebao bi mi neki app,da periodicno upali wifi na par minuta radi appova tipa Tapatalk,Facebook,Gmail i onda opet ugasi wifi
mob ne nudi neke opcije,ima da je stalno ukljucen,da je ukljucen samo kad je prikljucen na punjac i da je iskljucen
imaju battery saving appovi tipa JuiceDefender te funkcije,ali mi onda on neke stvari sam sebi namjesti sto mi smeta

@A.J thx oboje ce izvrsiti svoju zadacu super :)

A.J. 05.04.2013. 15:38

Predlazem ti Tasker za to, koji je najbolji program za prilagodavanje po svojim zeljama. Trenutno je na akciji, 2€. Ali moze zamijeniti brdo aplikacija. link

Pogledaj GreenPower Battery Saver, ako ti odgovara. Jednom sam ga gledao i mislim da je imao te funkcije koje trazis. link

Gabre 06.04.2013. 00:48

nego, preporuka alarm/sat aplikacije, jer mi stock neće da zvoni iz nekog razloga, samo vibrira.

ujedno, nešto što mi na određenim lokacijama može gasiti wifi/bluetooth, i u određeno doba dana....

i da, isto tako i kamera app, ovaj stock je glup, tapneš po ekranu ni ne skužim da li je uslikao ili ne, nema nikakav bljesak na ekranu, ili minimize slike ili nešto tako, ovo je pogotovo iritantno kad netko drugi uzme mob slikati pa nema pojma jel uslikao ili ne...
na viperXu sam, 4.1.2., jelly bean camera...

Sn4k3 06.04.2013. 09:19

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2372933)
nego, preporuka alarm/sat aplikacije, jer mi stock neće da zvoni iz nekog razloga, samo vibrira.

ujedno, nešto što mi na određenim lokacijama može gasiti wifi/bluetooth, i u određeno doba dana....

i da, isto tako i kamera app, ovaj stock je glup, tapneš po ekranu ni ne skužim da li je uslikao ili ne, nema nikakav bljesak na ekranu, ili minimize slike ili nešto tako, ovo je pogotovo iritantno kad netko drugi uzme mob slikati pa nema pojma jel uslikao ili ne...

Ja koristim Alarm clock extreme i sluzi me jako dobro vec godinama.. Za paljenje/gasenje appova, gori spomenuti tasker...

trpi 06.04.2013. 09:28

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2372933)

u odredjeno doba dana: idle time connection manager

ziva 06.04.2013. 18:59

Prvo da vas pitam Jel koristi neko od vas Bluestacks?

To je windows app koji instalirate, i napravite kao virtualni android uredjaj, na koji mozete da instalirate aplikacije.Ja sam ga prvenstveno instalirao zbog whatsappa.
Medjutim, whatsapp messenger moze da radi samo na jednom uredjaju, tj. ne mogu da budem ulogovan i na phone-u i na pc-u.Kako da resim ovo ?

Juice 06.04.2013. 19:17

WhatsApp je vezan za broj, pa ne znam kako misliš broj prenijeti na PC u taj program.

Gabre 08.04.2013. 00:02

ja ne znam što je, ali danas mi nije ni taj alarm extreme radio, odnosno, kao da nije ni radio

ne zna što se događa
jel mi zvučnik trokira, da li appovi trokiraju, wtf

Ladybug 08.04.2013. 00:32

Ni meni nisu alarmi radili na starom HTC-u.

Ak se dobro sjećam, problem je kad imaš neki repetitivni alarm (tipa pon- pet) da te budi ujutro.

Trebaš ga svaku večer fizicki upalit i ugasit. I kad si u settingsima tog alarma, podigni volume s onim fizičkim gumbima sa strane moba... Pomaže i ako nemaš rington na SD kartici. (ovo nisu moji savjeti, nego sa code.google.com)

I had this problem with my Orange Hero too - there is a fix but it's quite obscure.
When you're inside the "choose an alarm sound" menu and scrolling through the list,
if you press the volume buttons on the side of the phone then you can manually adjust
the alarm sound (mine was set to 0). Not sure what causes it to set to zero,
presumably when you take the phone off silent mode it sometimes fails to update the
alarm as well? This still needs looking at because it means the alarm volume resets
to zero of its own accord, but it can at least be managed by manual readjustment.
Hope this helps!
P.S. It might also be worth noting that when I was having this problem, no
third-party alarm apps would play the stock alarm sounds either.

Javi dal ti je pomoglo...

Uz to si instaliraj paralelno Alarm Clock Plus.

tutix 08.04.2013. 01:03

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2373748)
ja ne znam što je, ali danas mi nije ni taj alarm extreme radio, odnosno, kao da nije ni radio

ne zna što se događa
jel mi zvučnik trokira, da li appovi trokiraju, wtf

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=35834132&postcount=11422

Ima još ljudi isti problem (uz par dodatnih). Ovakve ROM-ove ja prekrižim do daljnjega. Ako ne rade osnovne stvari koje na stocku rade, nema prolaza na moj telefon, a alarm je prilično bazična stvar koja radi i na "glupoj" Nokiji od 200 kuna.

coconut 08.04.2013. 09:05

Google kupuje WhatsApp?

robert7 08.04.2013. 16:48

Pozdrav,

da li još nekome iritantni Viber vibrira stalno cim dobije poruku, neovisno o postavkama u telefonu ( doduse jedino na mute ne vibrira )?

Ubija me vec to...

zgmmax 08.04.2013. 17:44

Iskljucio si u settinzima od Vibera vibraciju?

robert7 08.04.2013. 18:12

¸Jesam, uspio sam obrisat pa ponovo install i sad magicno radi :D

glup program

dinos3 09.04.2013. 19:02

Novi Google Play Store!

Na 4.2.2. verzije vec dosao.

Play Store 4.0.25 apk
Na S2 (4.1.2) ubija, instalirajte si ga ;)
od iduceg mjeseca tek ce doci na 2.2+.

blava 09.04.2013. 19:22

Citiraj:

Autor dinos3 (Post 2375056)
Novi Google Play Store!

Na 4.2.2. verzije vec dosao.

Play Store 4.0.25 apk
Na S2 (4.1.2) ubija, instalirajte si ga ;)
od iduceg mjeseca tek ce doci na 2.2+.

Thx,evo instalirano i vec se primijeti razlika,puno je brzi i fluidniji i meni pregledniji :)

mamutarka 09.04.2013. 19:23

meni nije nista na 422 dosao, kako se instalira? nema update :S

dinos3 09.04.2013. 19:32

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 2375068)
kako se instalira? nema update :S

Kolegi na N7 je dosao.
Skines apk preko preglednika, odes na skidanja kad se skine, onda ju pokrenes, ona se instalira i to je to. Nez kako da ti objasnim lakse :D
Ili evo ovo

blava 09.04.2013. 19:39

Ili preko AirDroida ,instaliras na mob,odes na web.airdroid.com i upises lozinku ( moraš biti na istoj WiFi mreži ) i kad uparis mob imaš quick install app i odaberes taj .apk file i to je to.

mamutarka 10.04.2013. 00:45

hvala momci, vrlo jednostavno kako je dinos3 opisao, sviđa mi se novi ''holo'' dizajn, preglednije je, gg

mamutarka 11.04.2013. 01:41

Vidim po netu i po jutubi da na play storu novom ima kartica "home" i tamo ima recommended apps i slicno, ja nemam ni home screen opcenito u play storu niti kad na aplikacije odem nema "home", na ovom videu se jasno vidi da kad ode recimo na apps ima top new top free itd. Te ima i home. Kako je vama?

https://www.youtube.com/watch?v=EccA...e_gdata_player

dinos3 11.04.2013. 02:11

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 2376096)
Vidim po netu i po jutubi da na play storu novom ima kartica "home" i tamo ima recommended apps i slicno, ja nemam ni home screen opcenito u play storu niti kad na aplikacije odem nema "home", na ovom videu se jasno vidi da kad ode recimo na apps ima top new top free itd. Te ima i home. Kako je vama?

https://www.youtube.com/watch?v=EccA...e_gdata_player

Ni ja nemam taj "Home", kao prije. nego me sad ako odem skroz lijevo baca na kategorije, a desno odma top ovo,ono.

Gabre 11.04.2013. 02:50

Citiraj:

Autor tutix (Post 2373768)
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=35834132&postcount=11422

Ima još ljudi isti problem (uz par dodatnih). Ovakve ROM-ove ja prekrižim do daljnjega. Ako ne rade osnovne stvari koje na stocku rade, nema prolaza na moj telefon, a alarm je prilično bazična stvar koja radi i na "glupoj" Nokiji od 200 kuna.

pa ne mogu vjerovat, znači ipak je bug i to debilan totalno, zaspao na posao neki dan zbog hebenog alarma

OsX je bog i batina za android još uvijek, je da mu fali nekih mogućnosti, alli ono što ima, radi jednom rječju - savršeno

tutix 11.04.2013. 03:44

Drzi se orginalnog ili barem etabliranih ROM-ova (Cyanogenmod?). Cura ima na svom HOS-u stock Jelly Bean i sve radi kako spada, fluidno i bez ikakvih bugova. Alarm naravno radi :).

Presla je sa iOS-a na Desire i taman kad je kupovala ovog preporucao sam joj da uzme nazad neki iPhone (Desire je imao jako malo memorije za aplikacije i to je radilo neke probleme, baterija slaba sa 3G naspram iPhonea). Naravno, nije htjela ni cut (ne treba iTunes, Adobe Reader, pristup SD kartici odnosno memoriji sa PC-a, share preko BT-a, WiFi hotspot), a nije bas neki techno freak :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:57.