![]() |
decki jel postoji kakva ap za namjestit na kojem postotku baterije da oglasi kakav alarm i da nije potreban root, ak je to moguce uopce?
edit: proucim navedene. fala svima. |
Tasker, možda i Macrodroid...
|
Citiraj:
|
Gugl je pooštrio politiku nadogradnji i podrške za starije verzije OS-a
https://www.xda-developers.com/googl...ed-january-31/ |
bok,
može mi netko reći dali postoji aplikacija koja bi omogučila da za odrešenu instaliranu aplikaciju njena obavijest/notifikaciju ima melodiju ili kako natjerati jednu instaliranu aplikaciju da kada objavi notifikaciju da mobitel zazvoni ili da odsvira melodiju ? naimer riječ je o aplikaciji za sigurnosnu kameru, kada kamera detektira pokret, na mobitelu se pojavi notifikacija ali bez zvuka. u postavkama te aplikacije nema postavke za zvuk... uređaj: Tablet Alcatel 1T 10 Android™ Oreo™ (Go edition) hvala |
Pozdrav. Jel zna netko zašto na Galaxy S10 ne radi ova opcija ''ID pozivatelja i zaštita od neželjene pošte''
Evo screenshot: https://i.imgur.com/yrAF1hil.jpg -bio sam googlao pa se ispotavilo da je bio problem neki bug, ali to je navodno 'zakrpano'. Prije 2 dana mob mi se nadogradio na Android v10 ali isti problem je bio i na v9 Pie :nono: -čitao sam po drugim (stranim) forumima da i hrpa drugih ljudi ima isti problem :wtf2: Hvala. |
Kada upalim mob. (samsung S9) dobijem ovu poruku "only official released binaries are allowed to be flashed", pa me zanima kako da ga popravim?
Thx.. |
Mozda da prvo kazes kako si ga pokvario? To inace pomogne, ako taj error ima veze s onim pitanjima o rootu u drugoj temi...
|
Riješio sam preko Odina da sam ponovo stavio firmware...
Citiraj:
|
Samsung Galaxy A3 SM-A300FU
Izbacuje mi grešku prilikom flashanja stock firmwera:
Odin: invalid ext4 image FAIL molim pomoć. |
Imam staru xperiu z1 compact, na kojoj sam otključao bootloader davno, nikad je nisam rootao nakon toga ni ti fleshao drugi rom.
Trenutno na njoj je android koji nije zadnji, ima noviji, no ne mogu update napraviti preko OTA niti preko aplikacije pc companion jer je bootloader otključan. Da li postoji mogućnost da stavim zadnju verziju softvera na neki drugi način. Jel ima gdje skinuti official stock rom i fleshati ga preko nekog softwarea. Sent from my SM-A530F using Tapatalk |
Google Duo i Photos se neprestano same instaliraju, ne znam jel problem u Googleu ili u mobitelu (P30Pro).
Znači u google play je isključeno bilo kakvo automatsko skidanje i sl. Odem na popis aplikacija, zaustavim pa disableam Duo i Photos i za cca 1 dan se same vrate :D Ima li netko da se borio sa tim već? Na Xiaomiju kad je nešto bilo disableano, ostalo je tako. |
Na P20 sam se isto borio s Duom, na kraju odustao, strpao ga u junk folder i zaboravio. Masu appova sam maknuo, al eto on se neda. Photos nisam probao, njega koristim.
|
Kod mene nema problema, sve što ima Google u imenu sam disableao i tako je skoro dvije godine.
|
Ima koja dobra i brza tipkovnica za Android koja ima skroz isti layout kao na iPhone uređajima? Boje, oblik, font stvarno nebitno, ali layout barem. Možda i opcija da držanjem "space" tipke mogu pomicat pokazivač po tekstu. Također i autocorrect bi bilo poželjno da ima kao i na iPhone-u.
|
Trebao bi prebaciti Viber chat history i slike/video sa starog telefona(LG V30) na novi (Huawei P40 Pro)...
Problem je naravno da stvar ne ide automatski preko google driva, budući da Huawei nema GMS. Jel ima netko neki savjet/trik? |
Zar nema neka opcija (sinhronizacija?) u Viberu da ti prebaci sve kada ga aktiviraš na novom mobu? Znam da je meni pokupio sve kada sam mijenjao mob.
|
Ima ako telefon podržava GMS, odnosno Google Drive.
|
Bilo koji File Explorer alat tipa ES File Explorer ili Total Commander, prebaciš kompletan Viber folder sa moba na PC i sa PC na drugi mob. Nisan sigurna radi li za Viber (ne koristim), ali za Whatsapp i hrpu drugih programa radi bez problema;)
|
AndSMB, napravis isto to preko samba/cifs sharea.
|
Whatsapp sam prebacio bez problema tako...
Viber nažalost ne ide na istu foru - u Viber direktoriju su samo media file-ovi - slike i video Probao sam sa Helium Backup-om... sva druga rješenja koja sam googlao traže root |
A phone clone aplikacija od Huaweija? Instaliraš na stari mob i prebaciš sve na novi.
|
Citiraj:
Sad da li je do toga što je transfer s Huawei mobitela, ili sa iste verzije Androida... ne znam |
Skrljao se gmaps API/SDK za Android. Ne radi vec satima. U browseru radi al na mobitelu, tabletu bilo koja app koja ga korsiti se srusi ako je uredjaj online. Kad se jednom srusi, ne radi vise ni offline. Zanimljivo kako mnoge stvari uzimamo for granted. Tek kad ih izgubimo, shvatimo koliko smo ovisni o njima. Mozda je ovo i namjerno, da nitko nikud ne putuje? :D
https://issuetracker.google.com/issues/154855417 Edit: Evo proradilo al' uz clear data. To sam prvo probao al' je tek sad proradilo. Oko 2h downtime. Jbg, shit happens. |
Ne znam od kojeg si tocno procesa brisao data, ako si od play services onda baci oko na gpay i jesu li ti kartice i dalje verificirane (ako uopce koristis gpay). Cisto da se ne obrukas u trgovini kao ja jednom :)
|
Citiraj:
Nažalost, nema gesture za kursor, ali ima gesture da swipeanjem prema lijevo briše riječ. |
Citiraj:
Swipe back to delete mi je isto bio problem jer je odlična stvar, samo nije bila opcija ukoliko se koristi swipe typing. Ako su to promijenili , mogao bih čak opet probati. |
Citiraj:
|
Zna li netko sa kojim programom je moguće izvuć pobrisane slike sa moba (Sami S9 nerootan)?
Dsik digger i android data recovery nisu našli sve, odnosno praktički ništa. |
pokušavam doći do šifri koje su mi pohranjene u chrome-u ali kad stisnem onaj gumb u obliku oka da mi pokaže šifru ili kad stisnem "kopiraj", chrome se sruši. pokušao sam izvesti šifre ali dobijem prazan dokument. ima neko ideju?
|
Meni je tako bilo jednom pa sam moramo reinstalirati chrome dva puta jer mi je nakon prvom reinstalla isto crashalo.
Jesi mijenjao kakve postavke flagova? |
ako imam 2 uređaja na google authenticatoru i jedan mi ukradu recimo...kako onda da deaktiviram taj ukradeni? koji je idući korak?
|
Na mobu (kojeg imas) odes u settings - google - manage google account - security - devices - tu brises, lockas i lociras uredjaje.
Ili na webu udjes na google account i imas sigurno negdje security pa popis uredjaja. Aha tebe muci autentifikator app - mozes pored lockanja izgubljenog moba ugasiti pa opet upaliti 2FA i uraditi Autentifikator setup ispocetka. Na taj nacin dobijes nove kodove i sve novo tako da nista staro vise ne vrijedi. Ali jedan solidan lock izgubljenog moba bi trebao biti siguran. Ili predjes na Authy koji ima to sto trazis - uklanjanje izgubljenih uredjaja, password protect kod paljenja appa i generiranja kodova, backup, svastanesta. Google authentificator mi je trenutno na trecem mjestu iza Authyja i MS Authentifikatora (za posao). |
Citiraj:
edit: aha sad sam vidio da se ne može to iz aplikacije, valjda samo preko kompa onda.. |
Authy ili Google Auth? Prvi može ukloniti Authy account sa ukradenog moba i samo to, ne radi nikakav wipe telefona ili aplikacije - tada Authy app više ne daje kodove. Google Auth ne može ništa na daljinu, ali bi u tom slučaju kompletno resetiranje Authentificator setupa trebalo pomoći (nisam testirao):
https://myaccount.google.com/signino...p-verification Tu odeš na delete za Auth app pa ga dodaš ponovo na mobu kojeg imaš uz sebe. Stari Google Auth app koji je na ukradenom mobu ne bi smio više vrijediti, kao ni backup kodovi ako ih netko ima. |
Citiraj:
|
Ma nikakav Google, Authy je najbolja 2FA aplikacija, nema dalje.
|
Da, veže se uz sim broj, ali to ne bi trebao biti problem ako ga imaš na više uređaja.
Ako planiraš koristiti samo jedan mob/sim onda zaštiti app pin-om kod paljenja i upali backup opciju. Ako ga izgubiš, barem imaš taj pin koji štiti app. Al prije Authy pin-a taj netko mora otključati mob i znati password nekog accounta da bi aktivirao 2FA. Maltene mora imati pladanj pred sobom, samo mu fali vilica i nož. Authy se može preseliti na drugi sim broj u krajnjem slučaju: https://authy.com/phones/reset/ |
ok hvala na pomoći, bit će Authy onda, planiram na 2 mobitela da..
|
Imam Samsung Galaxy S3 i želim reinstalirati OS jer je poblesavio. Trenutno ima tvornički Os na sebi i nikad to nije dirano. Mogu probati sa factory reset.
1. Postoji li neki tutorial kako to što jednostavnije napraviti? 2. Za koje podatke treba napraviti backup prije tog postupka? https://www.gsmarena.com/samsung_gal...2016)-7760.php |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:00. |