PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   World of Tanks (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=187912)

Baja 001 09.04.2013. 13:11

Citiraj:

Autor ti.le (Post 2374769)
Baja ti moras definitivno, ako se ne zelis zivcirati radi ovakvih stvari, prvo se upoznati mehanikom igre, netko je stavio linkove gdje sve mozes vidjeti, a pogotovo moras vidjeti: draw distance, view distance, camo value, accuracy, penetration itd. I nemoj previse usporedivati stvari sa pravim tenkovima, samo se osnovno veze na prave stvari, a ostale je sve igra...

Navika san na COD, ako je cili iza grma, ne vidiš ga, isto tako ako si ga i na djelić sekunde vidio sniper učini svoje... Ovde mi se meta od 5m2 sakrije iza 3 lista trave i puca. :fuming:

Nybelung 09.04.2013. 13:51

Citiraj:

Autor buljo (Post 2374489)
Čekam zadnji top, muka je ovo, a tenk je papirnat ufff. Treba doć do T30 :D

Jel igra tko sa artyjem? Koje imate?

Ni ja još nemam top, ali svejedno uživam. Druga kupola je puno bolja, čini mi se ko da ima duplo veću depresiju. :D
Ovo je najbolji TD u igri, sviđa mi se više od Jagdpanthera, a to sigurno nisam očekivao. :beer:

Drift_King 09.04.2013. 16:02

Baja 001 jednostavno nece da prihvati ovaj nacin ratovanja, a zivciranje je EPIC :D

Baja 001 09.04.2013. 17:09

How to delete WOT account?

Evo ga, dosta živciranja i ispravljanja krivna na Drini.

mujica 09.04.2013. 17:39

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 2374773)
Navika san na COD, ako je cili iza grma, ne vidiš ga, isto tako ako si ga i na djelić sekunde vidio sniper učini svoje... Ovde mi se meta od 5m2 sakrije iza 3 lista trave i puca. :fuming:

dobro da nisi naviko na tetris, zamisli koliko bi ti onda smetalo :)

Citiraj:

t30 je fun!

imam GwType E i obj.261, na cca pola puta do t92, a francuze nisam mislio igrat jer ih nevolim, ali iznerviran americkom preciznoscu sam krenuo i to onako usput za relaksaciju:)

trenutno farmam pare za nadolazeci event u nadi da cu kupit nekaj pametno i povoljno, a onda se primam jednog po jednog tenka i ne igram nis drugo dok ih ne zavrsim, znaci m40/43, t54, e75. jer ak to ne napravim krenut cu na ove nove svabe (exp i posada vec cekaju 8.5:) i nikad ih necu zavrsit...

JozicA 09.04.2013. 19:30

Citiraj:

Osobno imam u garazi Object 261 i Grille, ta dva su mi za zabavu, tj. grille vise nego object, i nekidan prodao Humella i kupio njemacki arty tier 6 (zaboravio sam joj ime), odigrao s njom par partija samo, nije nesto. Zasada.

Sto se tice arty, S-51, zakon arty, prosle godine sam mjesec i vise dana samo s njom igrao, tjedno preko 1M kredita zaradjivao. Nakon nekog patcha (od mnogih) sam odustao od igranja s arty u vecem broju partija, samo par ponekad dnevno, reda radi.

A od svih tenkova i grana, americki su mi jako dragi. M6 za svoj tier cuda radi, u vise od 3/4 partija sam u top 3 po dmg/exp u partiji kad s njim igram, bez obzira dali igram protiv Tier 8 ili Tier 6 tenkova. Poslje KV-1 najbolji tenk po meni.

A uglavnom svi su tenkovi dobri, recimo Amx 12t, ispocetka sam ludio s njim, ali kad je dobar tim, mali amx cuda radi. M4 Sherman, sto da kazem, jedinstveno iskustvo igranja s njim. Americki T32, ako znas di se sakriti i kako igrati, i jos kad na njubeke naletis. Negine ti dobra partija.

U garazi samo nemam TD, nijedan jedini, planiram ici na britansku granu cim istrazim do kraja Churchill I. Mislim da je CG oznaka ? Jos nijedan nisam sreo u igri dosada, za nevjerovati, nije mi jasno zasto ga ljudi nekoriste ?

Smarty 09.04.2013. 19:50

I ja san mislij izbrisat acc al samo iz razloga sta me redovito stavlja sa prejakin tenkovima.
Tipa ja biden Tier 3 i stavi me sa tier 8 (to je za sad rekord razlika) i ja ispalim 8 metaka neskinem mu ni 1 helt (a 1% necu ni razmislit) a on mene samo okrze i gotov san.

Al eto jos se nekako drzin u igri vidit cemo koliko dugo, mozda patch 8.5 malo izbalansira to

gsxr750k9 09.04.2013. 20:03

Citiraj:

Autor Smarty (Post 2375088)
I ja san mislij izbrisat acc al samo iz razloga sta me redovito stavlja sa prejakin tenkovima.
Tipa ja biden Tier 3 i stavi me sa tier 8 (to je za sad rekord razlika) i ja ispalim 8 metaka neskinem mu ni 1 helt (a 1% necu ni razmislit) a on mene samo okrze i gotov san.

Al eto jos se nekako drzin u igri vidit cemo koliko dugo, mozda patch 8.5 malo izbalansira to

haha
trgam se.
jesi ti proucio ono sto smo ti gore napisali svi?
ako ne vozis SCOUTA ili ARTY ili nisu u platoonu s nekim ko je nesto od toga ili puno veci tier od tebe NEMOGUCE je da te baci 5 tierova gore dole..NEMOGUCE
maksimum je ako vozis medium ili heavy da te baci +/- 2 tiera.

molim te da nam napises koji to tnak tiera 3 vozis da t ebaca sa osmicama.

MeanBoss 09.04.2013. 20:07

ja sam tek sad poceo gustat,SU85B,cammo na njemu samo za sad...crew na 100%..samo neznam sto da sa skillovima radim,moze neki prijedlog!?:)

i tenk je lud skroz...nemam osjecaj da nema kupole,7 killova u partiji za sad s njim...jedino sam s ms-1 imao vise(8) :)

btw.ova ruska td grana je vrhunska...cim se tenk elitira nema mu mane..ni jednom za sad...sad cu vidit SU 100 i ostale!

JozicA 09.04.2013. 20:08

Citiraj:

Autor gsxr750k9 (Post 2375094)
haha
trgam se
.....

Garant voza KV-3 :D

Amdejac 09.04.2013. 20:20

Citiraj:

Nisi shvatio bit igre.
Ako igraš sa Scout tenkom ili artiljerijom stavlja te sa takivim tierovima. Ako igraš sa TDovim (tank destroyerima) nekad završiš sa 2 tiera jačim tenkovima.

Daj napiši sa kojim tenkom si igrao da te stavio u tier 8.

buljo 09.04.2013. 20:20

Citiraj:

Autor JozicA
i nekidan prodao Humella i kupio njemacki arty tier 6 (zaboravio sam joj ime), odigrao s njom par partija samo, nije nesto. Zasada.

Gw panther. Odličan arty kad naučiš di treba gađat, jer tom pada granta na prvi dio kruga.

Do danas mi je bio rekord sa njim 1350 dmg u jednom šutu i to u IS3 u bok, danas sam pomaknuo taj dmg na 1474 dmg, a i roknuo sam IS3 za 1200-1300 i zapalio ga i ubio.
Još nemam puno partija sa njim ali mi zasad ide prema mjestu broj 1, igrao sam samo njemačke artyje.

Kasnije planiram grindat KV2 da dođem do objecta 212, kažu za njega da je najbolji tier VII arty.

I da specijalnost mi je gađanje meta u pokretu na velikoj udaljenosti, neki dan okinuo gwpanthera (ko moj) na 1100 m dok je bježao od opsade tenkova :D

Super su TDovi, tier 6,7,8, ti u bok padaju sa jednim shotom, bez jebemti.

Amdejac 09.04.2013. 20:28

@Buljo
Šta ti je :baulj_baulj. :D, di sam ja ovaj gore tekst napisao. Star jesam i malo senilan, ali ne tolko. :D

buljo 09.04.2013. 20:31

Baš gledam i nije mi jasno :stoopid:

Quotao Jozicu, pobrisao ostatak i dodao svoje i eto :D

Tor nema plaće ovaj mjesec :D

Amdejac 09.04.2013. 20:46

Žabar je kriv. :D

gsxr750k9 09.04.2013. 20:46

lol

Smarty 09.04.2013. 20:51

Citiraj:

Autor gsxr750k9 (Post 2375094)
haha
trgam se.
jesi ti proucio ono sto smo ti gore napisali svi?
ako ne vozis SCOUTA ili ARTY ili nisu u platoonu s nekim ko je nesto od toga ili puno veci tier od tebe NEMOGUCE je da te baci 5 tierova gore dole..NEMOGUCE
maksimum je ako vozis medium ili heavy da te baci +/- 2 tiera.

Jesan procita san, ja igran sad sa M4 shermanom i sa Hatzerom dok je jedan unisten igran sa drugim.

Najvise sta me sa njima stavilo je Tier 8, a kad san igra sa artyen Tier3 isto me stavi sa 8, ne uvik al cesto.

Igran u platunu sa prikon on je rus a mislin da je light tenk i on je teir 4.

Samo nekuzim koji je bit toga jer kad igram sa artyem lvl3 nemogu ni ogrebat lvl 8 ili shermanom protiv hevia lvl8. Apsolutno besmisleno jer mi se svodi bit igre da bizin po mapi i cekan da ili istece vrijeme ili me ubije :D

mujica 09.04.2013. 20:57

na wikiju lijepo pise u koje tireve ide koji tenk

nu link http://wiki.worldoftanks.eu/Main_Page

buljo 09.04.2013. 21:08

Citiraj:

Autor Smarty (Post 2375128)
Igran u platunu sa prikon on je rus a mislin da je light tenk i on je teir 4.

To je to, scout tenkovi, platoon, ako nemate sreće baci vas visoko, uzima u obzir da ste scouti i kombinira oba tima sa platunima, bolje ćeš prolazit ako igraš sam ili kad uzmeš med ili heavy tenk ili td.

Amdejac 09.04.2013. 21:19

Dobro si i prošo, ako si igrao sa frendom koji ima T-50 tier4 jer te može zbog njega bacit u tier9.
On je scout isto kao i ti sa Shermanom. Ne dobivaš exp i pare samo pucanjem iz topa nego i otkrivanjem neprijateljskih tenkova.
Za svaki otkriveni, a potom i uništeni tenk ti dobivaš 50%.

Pogledaj ovaj vido od Peperminta pa će ti biti jasnije. Čovjek stoji u grmlju i samo promatra i otkriva tenkove.

Citiraj:

Autor Pepermint (Post 2374528)
nije sve u damagu, ima i u spotanju :D

8800dmg na spotanje, 96000 kredita :)

http://mwreplays.com/newreplaysimg/0...dcfefdeb77.png

m4dm4n 09.04.2013. 21:38

Citiraj:

Ništa patch 8.5 neće izbalansirati primjetno. Vidi se da ne čitaš što ti kolege na forumu pokušavaju objasniti, nego tupiš i dalje po svom.

Za početak :

http://wiki.worldoftanks.com/images/...king_Chart.png

A kao drugo, shvati da si newbie, i da si na niskim tierima, i trenutno ne znaš apsolutno niš. I kad netko kuka za T9 borbe , vjeruj mi da ti sa T4 tenkićem nemaš VEZE sa tom pričom.
Dakle, pitaj, čitaj, i naučit ćeš nešto.

CruXx 09.04.2013. 21:56

A decki jel zna itko kada ce arty VIII pomaknuti na X tier?

Smarty 09.04.2013. 21:57

Ma sve stoji, nisan ni reka da san dobar igrac niti ista slicno.
Citan sta pisete i citan te wiki-e samo kazen sta me zivcira u igri jer pored svega toga stavi me u neki poluretardirani tim tako da 90% slucajeva moj tim gubi tako da i kad san satra 6 tenkova dobija san oko 800 exp-a (rekord mi je sa shermanom oko 1000exp i 5 unistenih).

Prosjecan exp mi je 181 tako da napredovanje mi je placi majko :D

Znaci nebadan s marsa radi toga niti se necudim samo kazen sta me uzasno nervira jer mi je napredovanje ravno nemogucim ako uzmete u obzir da mi je iduci tenk 32.000 exp-a. To je ukratko rezime :)

CruXx 09.04.2013. 22:02

Citiraj:

Autor Smarty (Post 2375197)
Citan sta pisete i citan te wiki-e samo kazen sta me zivcira u igri jer pored svega toga stavi me u neki poluretardirani tim tako da 90% slucajeva moj tim gubi tako da i kad san satra 6 tenkova dobija san oko 800 exp-a (rekord mi je sa shermanom oko 1000exp i 5 unistenih).

Znaci nebadan s marsa radi toga niti se necudim samo kazen sta me uzasno nervira jer mi je napredovanje ravno nemogucim ako uzmete u obzir da mi je iduci tenk 32.000 exp-a. To je ukratko rezime :)

Uzmeš si premium i vidit češ kako se grinda :P Jop jednom moje pitanje, da li itko zna kada ce arty prebaciti na tier X?

m4dm4n 09.04.2013. 22:04

Citiraj:

Zasad bih ti općenito preporučio da ti glavni cilj bude da ostaneš živ, pa makar nijednom ne puknuo u borbi. Pod time nikako ne mislim da budeš u bazi, nego kreći se sa tenkovima, samo budi uvijek malo iza, da dobiješ filing za prostor.

buljo 09.04.2013. 22:13

Citiraj:

Ako ti se igra sviđa uzmi prem, nije tako skup za 1 mj pa će sve ići puno puno brže.
Kad te baci sa visokim tierovima, probaj ostat živ i otkrivat druge tenkove, NIKAKO ići na njih niti biti na mjestima gdje bi te mogli upucat. Trebat će ti bar 500 bitki da koliko toliko uđeš u štos.
Ja ih imam 2500 i još uvijek sam njub :D

Citiraj:

Autor CruXx (Post 2375200)
Jop jednom moje pitanje, da li itko zna kada ce arty prebaciti na tier X?

Ne kužim na kaj misliš?
Zašto bi ih prebacili u tier 10?

gsxr750k9 09.04.2013. 22:16

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 2375144)
Dobro si i prošo, ako si igrao sa frendom koji ima T-50 tier4 jer te može zbog njega bacit u tier9.
On je scout isto kao i ti sa Shermanom. Ne dobivaš exp i pare samo pucanjem iz topa nego i otkrivanjem neprijateljskih tenkova.

a kaj je najgore navuces rage cijelog teama i nerijetko te teamkillaju zbog toga XD

JozicA 09.04.2013. 22:22

Tako je, kad si slab (ili mal tier), osobno se zaletim (ako imam brzi tenk) u neko siprazje, i pokusavam spotati, bez pucanja, jer cim opalis nahebo si. Dobro sve zavisi od mape, nekad i ostanem iza s arty, cekam da vidim sto ce protivnicki scout napravit, i nikad nije problem nakon 4min se zaletit do protivnicke arty, a nije za vjerovat koliko promatranje minimape i brojanje crvenih tockica moze znaciti za scouta/ malog tenka. A s heavy tenkovima, stojim malo iza, pokrivam rupe u mapi, i obicno uvijek nekog pogodim. Barem ja :D. Ali to dodje s cca 13k bitaka, i jos se ponekad osjecam kao njub.

Smarty 09.04.2013. 22:25

Hetzer 4 killa, pobjedili smo (zauzeli bazu) i dobija san 500exp-a :)

JozicA 09.04.2013. 22:48

Citiraj:

Autor CruXx (Post 2375195)
A decki jel zna itko kada ce arty VIII pomaknuti na X tier?

Koliko sam cuo rade na tome (za njemacku arty) Tier IX ce se zvati V1 a Tier X ce biti V2

E sad biti ce problem u tome sto ces najvjerojatnije imati samo jedno punjenje svake 3minute za V1, ogranicen radijus djelovanja eksplozije, te mogucnost iznenadnog nestanka rakete s mape (npr. igras se na Malinovki, ispalis V1 raketu a ona zavrsi na Prohorovki, problem sigurno)

Uglavnom, biti ce zeznuto igrati 9 i 10 tier arty njemacki

CruXx 09.04.2013. 22:52

Pa negdje na Wot forumu sam čitao da će biti migracija artija. Svi arty 8 tier ce biti prebaceni na X.

Nybelung 09.04.2013. 22:55

Citiraj:

Autor JozicA (Post 2375071)
Planiram ici na britansku granu cim istrazim do kraja Churchill I. Mislim da je CG oznaka ? Jos nijedan nisam sreo u igri dosada, za nevjerovati, nije mi jasno zasto ga ljudi nekoriste ?

Zato što je smeće. :D

tole_ 09.04.2013. 23:11

Haha Churchill GC :D Osim sto je tenk apsolutno smece, malo pogledajte kako izgleda grind poslije njega (obratiti paznju na topove :)). Mislim da ce stvari biti puno jasnije hehe. Sto se tice tih britanskih TDa igram od tiera1, a trenutno sam na AT2. Niti jedan mi se nije svidio do sad, a iako je Alecto obecavao ima i (meni) boljih na t4

CatKiller 09.04.2013. 23:40

Danas imam takav fail matchmaking. 5-6 partija izgubili s 2-3-4:15, od toga ovih 2-3-4 moji killovi :D .

U jednoj partiji me ELC AMX slijedio i skrivao se zamnom, a ja u tier VI mediumu u teri VIII partiji. Jedva sam se suzdrzao da ga ne teamkillam.

Srecom tu i tamo se nadje jos jedan posten igrac pa ostatak tima nemre zajebat koliko god da se trude. Pogledajte na primjeru :D :

http://www.pohrani.com/t/3O/vi/4HUENjsm/shot020.jpg

mitra 09.04.2013. 23:46

Danas sam nakon dugo dugo vremena ispjeo napraviti blow up i to na Tigru II i to sa scautom WZ 132 :D Kasnije nakon par bitaka imao sam okršaj Maus vs ja u istom WZ 132...izludio sam ga i ubio...na kraju tip balkanac psuje mi sve hehe

buljo 09.04.2013. 23:59

Citiraj:

Autor CatKiller (Post 2375330)
Danas imam takav fail matchmaking. 5-6 partija izgubili s 2-3-4:15, od toga ovih 2-3-4 moji killovi :D .

U jednoj partiji me ELC AMX slijedio i skrivao se zamnom, a ja u tier VI mediumu u teri VIII partiji. Jedva sam se suzdrzao da ga ne teamkillam.

Srecom tu i tamo se nadje jos jedan posten igrac pa ostatak tima nemre zajebat koliko god da se trude. Pogledajte na primjeru :D :

http://www.pohrani.com/t/3O/vi/4HUENjsm/shot020.jpg

Uff, hoćemo replay :D

Mene za vikend nije išlo, danas je već bolje, puno manje siemki.

Vejita 10.04.2013. 00:34

Danas osao po zlicu za puding za necaka i u tih 1min dok me nije bilo on mi kupi M36 Jackson-a i spizdi mi skoro 900k kredita :S.

buljo 10.04.2013. 00:37

Jel ju pojeo kasnije? :D

Vejita 10.04.2013. 01:17

Malo je falilo da izleti puding kroz prozor. :D

Pepermint 10.04.2013. 01:36

nasao sam najveceg gold premium nooba dosad. lik ima 1232 partije, od toga 1211 sa Lowe, i ostalo su 3 tenka(medju kojima je E75,dakle kupio ga konvertiranjem exp sa lava). Ugl pogledajte mu statistike u igri, zove se Cello10

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:58.