![]() |
|
Citiraj:
|
Ajde da se i ja ovdje utefterim :D Naime dana xx.xx.xxxx zaustavljen sam od presretaca gdje me traze dokumente. (upravljao teretnim vozilom) Utvrdjeno je da sam kao vozio neregistriranim vozilom, u prometnoj stoji da je registriran ali na prvoj strani prometne nema stambilja od PU, dok na zadnjoj sve 5. Maloprije podignem cestitku gdje moram platiti 2k + 100 troskova. U nalogu stoji da sam upravljao vozilom vise od 15 dana, (28.03.2014). Nije mi jasno gdje su izvukli da se vozim godinu dana neregistriran, ako u prometnoj fino ovjereno da je vozilo registrirano, osim tog pecata ?
|
Imaš dvije mogućnosti:
1 - naplati se od onog tko ti je "sredio papire" 2 - tuži stanicu za teh. pregled zbog aljkavog / krivo odrađenog posla a zbog čega ti sada ispaštaš |
Citiraj:
- zovi odmah sutra STP i reci da te murja nema u sustavu. Oni će faksirat podatke tvojoj policijskoj postaji i tete na šalterima će te unijet u sustav. Ako si u istom mjestu obavio tehnički, odi osobno u STP pa možda dobiš kakav papir s kojim onda ideš na policiju. - kasnije dođi sa kaznom i prometnom u svoju policijsku postaju da budeš siguran da je sve ok (ako su oni riješili faksom). Ako nisu, onda odi s tom potvrdom i priloži kaznu koju si dobio i stornirat će ti kaznu. - NIJE TVOJA GREŠKA i ne bi trebao imat problema. Evo kak sam ja to na kraju riješio: Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ovako, upravo me je uslikao radar u Splitu, na Splitu 3 pokraj Lidla. Nemam pojma koliko sam vozio, al previše je, kako god okreneš.
Međutim, državljanin sam BiH, s vozackom iz BiH, auto je na BiH oznakama. Zanima me: 1) kad ce mi kazna doci? 2) gdje ce mi kazna doci? 3) koliku maksimalnu kaznu mogu ocekivati? |
Ma bravo, std. sačekuša, ograničenje 60 pa sad sam procijeni koliko poviše si prozujao,
nađeš zakon više puta linkan i znaš kaznu. |
Citiraj:
znak ti je 50 cini mi se gori kod autobusne stanice pogledat cu ujutro pa cu napisat |
Citiraj:
Citiraj:
|
kaznu mozes ocekivat tamo na koga je vozilo prijavljeno i di taj ima adresu prebivalista.a kazna bi trebala biti u mjesec dana bar je meni tako bilo. ogranicenje 50 ja isao 96 i kazna je bila 2000kn a da sam isao preko 100 onda bi bilo i oduzimanje vozacke na nekoliko mjeseci
|
Koliko - ne znamo pošto ni sam ne znaš koliko si prekoračio brzinu.
Gdje - pa vjerojatno na adresu vlasnika vozila. Kada - e za to moramo pogledati u kristalnu kuglu. :D |
Sad sam skoro pobrao kaznu...usao u jednosmjernu ulicu, sva sreca da je bio normalan policajac inace bi me olaksao za 2000kn. Oblio me hladan znoj. Drago mi je da se ovo dogodilo, sada sigurno necu raditi prekrsaje. Takve neke stvari ti otvore oči.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Zna li netko je li murja na licu mjesta (dakle, ako vas zaustavi) može sa onim svojim ručnim pomagalima otkriti prisustvo benzodiazepina ili antipsihotika u vašem sustavu?
|
Policija, kazne, žalbe
Citiraj:
Ne moze |
Citiraj:
... |
Citiraj:
BTW Netko je "pomeo" onaj "Totem" na križanju Domovinskog rata i Solinske iznad Prometove garaže pa sam bezbrižan :D |
Meni redovito kazne stižu za prekršaje koje sam napravio prije pola godine, s obzirom da auto voze 4 osobe uvijek je panika ko je tad gdje išao, a kako to znati..
|
Citiraj:
|
Ja imam 40 godina vozačkog staža. I nikad nisam imao takvih problema. A vama koji postavljate takva pitanja, želim da vam se oduzme vozačka, da vam auto ode po prešu, i da se vozite busom ili vlakom , ili sa nekim ko zna čitat znakove i poštivat propise.
|
Nećemo moralizirati.
Frendu uzeli vozačku, ovaj reko meh, vozi dalje, zaustave ga opet i eto puf 60 dana zatvora nakon par mj. |
Citiraj:
Btw. jel to u našoj zemlji ili? :D :D :D |
Da, ak imaš dva pravomoćna alkohola u 3 godine, 3. ti je gajba
|
Citiraj:
|
Koliko ja znam on je imao dva prekršaja. Jedan je vožnja sa 1.9 promila. Drugi je vožnja bez vozačke. Nakon prvog prekršaja je pljunuo 2 soma kuna i 9mj bez vozačke, uloviše ga, i sad ga čeka 5 soma kuna ili bajbukana + zabrana upravljanja motornim vozilima u trajanju 12mj.
Rekao je sutkinji da nema 5 soma kuna i odredili su još jedno saslušanje prije presude, ali ga svakako čeka pritvor. |
Trebalo bi mu sjest na imovinu ako nema za platiti kaznu, ali najcesce takvi biseri (da se fino izrazim) nemaju nista na sebi od imovine....jer ako i daj bože dodje u cuzu opet cemo mu mi placati izlezavanje tamo....mislim da bi bilo najbolje neki drustveni rad u trajanju od par mjeseci....ali niti to ne garantira da mu se to nece ponoviti...
|
Citiraj:
Ne. Zakom o prekršajim predviđa za neke prekršaje do 60 dana zatvora, znači ovi teži 5-15 000 kuna i njihovo ponavljanje, npr dva veća alkohola u navedenom razdoblju, za 3. može ići zatvor |
Citiraj:
Ako nije onda dati kaznu i onom ko mu je ustupio vozilo, a znao je za zabranu upravljanja. A ako ga opet ulove u kršenju zabrane onda doživotno zabranit upravljanje motornim vozilima. |
Nema veze sa vozilimi, ali ako treba ubacit cu ga :D
Naime, živim odmah iza jednog trgovačkog lanca, mislim jedne njihove radnje i na jetru mi ide što slušam radio preko njih od ujutra prije 6, pa do navečer iza 21. Mislim, njihovi zvučnici kod skladišta ispuštaju tu buku neprekidno. Bio sam danas kod njih i rekao da to gase, oni to pojma nemaju, a i nema im šefa danas, pa ce vidjeti sutra. Uglavnom, ako nebude išlo mirnim putem kome se ja mogu žaliti za to, gdje da ih prijavim. Remečenje javnog reda i mira? Nije to toliko glasno, ali je iritantno za popizditi. Ili, da uključim auto, zaletim se u radnju autom i počnem ih sumanuto gaziti dok muzika neutihne :) |
fonbox na radio101? :)
pa pitas njih? |
DO 22 sata mogu puštati muziku ako imaju pravo na to, plaćaju naknadu (zamp) i ako je unutar dopuštenih decibela.
|
A ujutro od koliko, od 5:30?
Nema tu puno decibela, to je sigurno, ali nervira, onako u pozadini kad neprekidno čuješ narodni radio i to svaki dan od jutra do sutra, pa da sam normalan popizdio bi. |
Opusti se i slušaj radio.
Spali smo na to da psi ne smiju lajati, pijetlovi ne smiju kukurikati, auti se ne smiju prati van dvorišta, okućnice se moraju uredjivati kada je predvidjeno vrijeme za to, što je next? Svatko bi svakog tužio za svaki *urac. |
Citiraj:
gle..... nitko ne prigovara za lajanje cucka neko vrijeme za dana. ali da mi neciji cucak cijeli dan i cijelu noc laje i laje i laje, e u kurac, jebi se i ti i cucak. imaj cucka, ali onda nabij zvucnu izolaciju tako da ne zagadujes okolicu oko sebe ;). imam ja dva komada pa meni nekad idu na onu stvar kada se razlaju u 4 u noci, sreca pa zivim u kuci i onda zavrse u jednoj od prostorija gdje su mirni i spavaju. ista je shema sa ovom muzikom. ja bi ispizdio da mi narodni svaki dan od pola 6 ujutro do navecer svira u wc-u, u dnevnoj, u svojoj sobi (tipa dok ucim nesto, radim nesto, jebem nesto), ispizdio bi. ili jos gore, nakon nekog vremena bi upogonio svoje dvije kutije od 100RMSa sa pripadajucim pojacalom, otisao do susjeda po razglas i sve sutnuo na komp. pa od jutra, ali od j-u-t-r-a bi derao rammstein, ministry, thunderdome, white zombie i slicna jako neslusljiva glazba dobrih 95% ljudi. point is - neka svatko slusa sto god hoce, ali na taj nacin da nikome drugome to slusanje - ne smeta. ako ne ide milom (tipa dogovor ili nesto tako), onda silom i prijavom. ako i ide preko ZAMP-a, garant ne ide kolicina decibela.......... da ne kazem kako danas ima ozvucenja koja "sviraju" samo na mjestima koja se namjeste (usmjerenje), dok dva metra dalje je prakticki tisina. jest da kosta, ali ga jebi, nismo na placu gdje cepa harmonika....... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ak puštaju radioprogram, edino rješenje za tebe je ovo :fiju:: http://www.ebay.com/itm/NIO-T05A-Min...item3aa0005be1 |
Ahahah pa ne možeš očekivat mir i tišinu u gradu. Ako vas smetaju takve gluposti,
prodaj i seli bogu iza nogu. Neki jednostavno **zde za bezveze, sad je radio, pa da to umre, bili bi auti, pa oni klinci na skuterima, pa ovi klinci u parku, pa susjed, majku mu poljubim, pušta vodu u 3 ujutro, pa ovaj hoda u cipelama po stanu iznad... |
Kaj bi ja trebal rec, ispod prozora mi voze tramvaji :-) i dam se kladit da ujutro oko 5 dok krenu sok je puno veci od rozge i severine :-)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:00. |