![]() |
Kratko pitanje,mjenja se matična s asus h81m-k na asrock h81 hds...jel se može izbjeć ponovna instalacija windowsa? isti chipset je u pitanju...mislio sam preko device managera deinstalirat sve od matične,ugasit komp,promjenit matičnu i...nadat se da će u windowse?:D
|
sine da si se ti nagledao šta sam ja sve vidio da radi ono čistom zamjenom diska :D
ukratko - samo uštekaj sve, di imaš uskličnike add/remove te drajvere i dodaj onda koji ti fale. win će se zbuditi 1000% ;) |
Citiraj:
Ako ne bude radilo kako treba budem udario kučište...:D |
možeš slobodno, ali će se upaliti bez greške :D
|
kako srušit win 7, odnosno reinstalirat ga?
|
Snimitit Win 7 na DVD ili staviti na USB i pokrenuti Boot from USB HDD ili kako li je vec definirano u Boot opcijama.
|
znaci ne triba ništa brisat i slično nego samo u bios jel?
|
Jedino sto ce te zezati je ponovna aktivacija windowsa.
|
ponovna aktivacija se rijesi s win 7 dvd-om i repair opcija ili se treba zvat microsoft radi reaktivacije?
|
Ponekad ne treba zvati, samo se klikne na activate. A ako ie već bilo aktivirano, onda treba njih zvati.
Kad sam reaktivirao svoj Win7 Pro X64 nisam trebao zvati MS. Imam key sa MSDNAA. |
Mislim da imaš koju aktivaciju fore koju moš isklikat samo, al nakon toga zvrcneš M$ suport ak ne prolazi.
|
Imam jedan problem a nemam pojma kako to popravit.
Sestra mi ima jedan stariji komp koji vec duze vremena losije radi. Na njemu je do sada bio WIN XP. Danas sam ja zelio stavit WIN 7 al problem je u tome sto kad ja odaberem boot opciju u biosu i stavim primary boot sa win dvd-a on i dalje boota sa harda... Nemam pojma kako ni zasto al je tako... POkusao sam stavit u biosu i opciju DISABLED na hard disk i opet ista stvar... ima netko ideju zasto je to tako i kako se to moze popravit? unaprijed hvala |
Khm.. Mene nije nikakvu aktivaciju ikad tražilo.. :-/
|
Probaj neki drugi medij, eventualno install sa sticka. Neš mu se ne dopada kod ovog imagea izgleda.
|
Citiraj:
Moze li biti do toga sto je tipokvnica preko USB.a a on trazi PS2*? (jer nemam PS2) |
Prvo provjeri u postojecim win da li ti ispravno radi optika. Ako radi, onda u biosu nesto nisi podesio kako treba.
Kod boota rucno stisci da ti se prikaze boot meni pa odaberi boot device. |
Citiraj:
Skini si rufus i ISO windowsa i snimi na USB. Uštekaj USB pa onda BIOS>Boot priority USB |
bok!
jel se moze negdje u w7 pronaci sa kojih linkova se updejtaju windowsi?(mislimna ip,domene,stranice,....) |
Citiraj:
Googleaj to i odvest će te na Microsoft sajt gdje možeš skinuti update kao .exe file. |
pa ima ih milion.ipak hvala.pitanje jos uvijek stoji.negdje u registryu mora pisati.
jer instaliram windowse i samo outpost.pregledam win i cisti su.a nakon updatea pronade 6 trojanaca.znaci ne skida samo sa microsoftowih servera. |
Za updejtovanje wina imaš i onaj autopacher koji ti skine dosta tako da posle reinstalacije samo pokreneš autopačer štikliraš ono što nije instalirano. Plava boja instalirano crna nije instalirano i gotovo.
Inače u prozoru za apdejte desno za svaki apdejt imaš link More information. Ako ga stisneš on te vodi na sajt M$ gde većinom možeš sam manuelno da ih skineš. |
Imam laptop sa windows 8.1 ali ponekad mi treba i windows 7. Nebih pravio dualboot jer stvarno mi ponekad samo treba da ne zauzima mjesto bezveze. Kako napraviti onda win7? Imam prijenosni HDD, jel moguce na njemu napraviti particiju pa onda samo pri bootanju laptopa izabrati da boota sa prijenosnog hdd-a i da sve radi normalno kao da je na laptopu win7?
|
Boot kompletnog OSa sa USB diska? Nisam siguran da će to raditi normalno. Moglo bi to žešće štekati. Pokušaja je bilo da se xp stavi na usb stick i nije bilo sreće.
Ugl, probaj pa nam javi :) |
Uredno radi Win7 instaliran na USB HDD.
Isto k'o i Linux, MacOS, itd... ;) |
Mogao si napisati i upute ili dati link s uputama.
|
Molim pomoć... :nono:
Ne znam instalirati Windows 7 na UEFI sustavu... Stavio sam da mi napravi boot s DVD-a i ne radi nikad... Prije toga UEFI sam znao sve normalno instalirati ,sad imam novi komp... |
Ugasi to pa ces moci. U boot opcijama u biosu ces to naci.
|
Citiraj:
Imam u opcijama UEFI i LEGACY boot, isključim UEFI boot i dalje mi ne želi napraviti boot s DVD-a...još lijepo složim da je DVD prioritet... Matična je HP, socket LGA 1155... Ono ,ne kužim... EDIT: uspio sam složiti... |
Post it u windows7
Daklem, zanima me da li postoji neka aplikacija (ili sami windowsi mogu) da kad otvorim neki folder, uz fileove i foldere u tom folderu, sa strane ili gdje ja želim imam nešto napisano.
Slika će najbolje objasniti... http://www.pohrani.com/f/2O/LH/4Lno8jBl/slka.jpg Jel' ima takvo što? Kao neki "post it" ali za foldere. |
Postoje programi koji mijenjanju pozadine foldera u Windows 7.
Recimo, nesto tipa ovo: http://www.door2windows.com/windows-...indows-7vista/ Uzmes neki uredjivac slika, napravis "post it" (odnosno, pozadinu koja ce sadrzavati isti, ne znam je li transparencija podrzana kod Win 7) i promijenis pozadinu foldera. HTH! |
Windows 7 boot?
Pozz ekipa imam pitanje.
Dakle ovako krenuo sam podici nove Win na laptop ASUS k53e. U BIOSu sam postavio cd/dvd pod first boot device, i kad stavim cd sa win7 ne izbacuje mi "Press any key to boot from cd". A kada ubacim winxp izbacuje mi "press any key to boot from cd". U cemu je razlika, nekuzim? DVD sa win7 jednostavno nije butabilan a cd s xp je? |
Imo sam nedavno nekog cudnog asusa, kojem si u biosu moro namjestit koji OS zelis instalirat, pa sam tamo moro odabrat windows 7 inace jednostavno nije htio. Ne znam dali je to rjesenje kod tebe, ali mozes potrazit po biosu pa vidjet.
|
Da al na njemu trenutno i jeste sedmica, pa onda valjda nebi bio podesen da samo xp boota. :stoopid:
|
Probaj kroz boot menu van biosa ako ima. Obicno je neka funkcijska tipka. Ugasi uefi boot ako je ukljucen.
|
Frend je podizao nove windowse sa tog cda i kaze da je bez bootanja instalirao windowse i onda rucno izbrisao stare. To mi glupo zvuci a i nevjerujem da ima neku posebnu tezinu kad uopce nebrises citavu particiju.:wtf2: Nevidim zapravo smisao toga uopce.
UEFI BOOT isključen cijelo vrijeme. |
Probaj napravit bootabilni USB, rokni gore windows 7, te zavrti instalaciju sa usb.
|
Citiraj:
|
Odlično, hvala
|
Disable Secure Boot and enable Legacy Boot i opet nece win7 ?!
Kupio sam laptop HP 15-g003sm i ima instaliran FreeDos i sad sam htio instalirati WIN7PRO 64bit-ni i u biosu pod "system configuration" pa pod "boot options" ima opcija "Secure Boot" ali je na disable i zasivljena je i nemoze se staviti na enable niti nista napraviti isto tako opcija "Legacy Support" je stavljena na enable. Pod "UEFI boot order" za prvi je stavljeno Internal CD/DVD ROM driver i isto tako pod Legancy Boot order.Kad pri ponovnom restartu kliknem na F9 za boot device options dobijem odabir samo za " Boot From UEFI File" i Notebook Hard Drive". Znaci nema odabira da mogu bootati sa CD/DVD-a.Inace za ovaj model laptopa na stranicama HP-a postoje driveri za win7 64bit i za win8.1 64bit.
Kako rijesiti nastali problem ? Unaprijed zahvaljujem na savjetima,sugestijama i prijedlozima. Poz. |
Potraži slične teme, moguće da smo spominjali i isti / slični model,
po dosadašnjim iskustvima obično je potrebno napraviti update Bios - a na zadnju ili točno određenu verziju, koju > info traži na netu, pod boot order mora biti "ne UEFI" opcija. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:56. |