![]() |
Citiraj:
Iz vrece pune pichaka ja uvijek uhvatim za kujac :hitthewal: |
Je i ja sam morao pristati na silver verziju, samo da mi posalju. Jucer sam dobio treking broj ali jos nista ne vidi. Nadam se da nije fake broj...
|
stigao mi rpi b+, koji addon mi preporučate za gledanje live stream sport? hvala
|
Citiraj:
Znaci, nestasica crnih, ha? Valjda je velika navala bila. |
Kao ... tvornica ne moze naštancati Pipaca koliko puno imaju narudzbi.
Iz GeekBuying-a su napravili narudzbu crnih, ali s obzirom na potraznju, ko zna kada ce ih dobiti. Ostala im je zaliha srebrnih, pa ako ne zelim cekatim, nude mi opciju zamjene. |
Doslo je do problema sa licencama za windowse. Ova prva serija bude sa aktiviranim windowsima dok naredne dolaze sa trialom od godinu dana. Kazu tako na freaktabu...
|
Jel vam radi 1channel?
Izbaci mi script error svaki puta kad treba da prikaze uploade za odabrati |
Zasad kod mene radi
|
Citiraj:
|
Na donjem linku nalazi se dosta kanala pa možete vidjeti u VLC-u kako radi. Ako netko zna, možda bi mogao one koji nisu u "našoj" listi prebaciti u listu. Pokušavam shvatiti kako rtmp link pretvoriti u http link, ali nisam pametan..
http://iptv.netai.net/playlist.m3u |
nema se tu sta pretvarat, xbmc žvače i rtmp a nove kanale izbjegavam ako nemaju bar engl audio (i da po ekranu ne šetaju titlovi na tamo nekom jeziku...)
|
Meni ona lista ne radi kak treba. Kad otvorim pvr, prvo su poredane grupe a onda ispod svi kanali, umjesto da su po grupama podjeljeni kanali. To tak treba biti ?
|
Meni radi ok. Na vrhu je samo datum, nešto za postavke i Hrvatska.
|
kad se dosta kanala doda ili izbrise iz liste uvjek je pametno resetirat epg jer se zna zblesirat...to za grupe nezz...čudno
http://www.pohrani.com/t/2m/114/rONF...eenshot000.jpg tako bi trebalo izgledat |
Da, tako je i kod mene.
|
Playlist loader addon for kodi
Malo prije sam nešto isprobao, pa možda nekome dobro dođe...Ukoliko imate više lista kanala koje gledate, a da stalno ne utipkavata internet adrese u remote path simple iptv clienta, možda će vam dobro poslužiti gore navedeni Playlist loader addon.
Možete ga instalirati preko Super repo repozitorija. Nakon što je instaliran, pritisnite LAUNCH. Pojavit će vam se izbor ADD NEW PLAYLIST. Kliknete na to, napišite naziv liste (npr. Pcekspert) i nakon toga ok i izaberete Remote ili Local (Ako izaberete remote, onda ovdje napišete www link vaše liste, ako izaberete Local onda potražite listu u folderu vašeg kompa). Kad je sve to gotovo, pritisnite ok.. Kad dodajete drugu listu, jednostavno idete po gore navedenim koracima te nadodajete liste sa programima..Za sada sam to isprobao sa našom listom, listom sa serbianf...ma te husham listom. Sve radi jako dobro. Najvažnija napomena..Addon vam se ne instalira pod LIVE TV, već ćete ga pronaći pod VIDEO ADDONS! |
Razmišljam o kupnji Wetek Play uređaja https://wetek.com/#home_specs
Pošto ne znam apsolutno ništa o Kodi/XBMC, htio bih malo isprobati na windowsima da li je ono što sam ja sebi zamislio. Prije sam imao HTPC sa Media Portal programom. Sada imam samostalni media player i radi ok, ali bih ga možda nadogradio na ovaj Wetek koji ima i DVB-T tuner, snima tv program, i ima Kodi na sebi, itd... Uglavnom, da skratim: 1. Ukoliko znate za slične, a bolje uređaje, predložite. 2. Može nekakav savjet za korištenje Kodi-a? Koje dodatke preporučujete? Tajne pravih majstora? :) Zamislio sam si da ima nešto kao i media portal, da pregleda serije na NAS-u, učita opise epizoda i slike, te označava automatski koje sam pogledao, a koje nisam. Za početak da li to može? |
Ako snimanje i tuner nisu uvijet, Mislim da je pipo x7 puno bolji odabir.
Moj sustav se temelji na nas storage-u sa 2 TB. Prije sam imao 4tb koje sam smanjio za duplo jer kad iskoristis sve blagodati kodija i njegovih stream addona uvidjeti ces da ti veliki storage vise apsolutno nije potreban. |
Neću nikakav storage. Imam u kućnoj mreži Synology NAS koji ima 4TB diskovnog prostora, tako da nemam potrebe priključivati diskove na player ili ugrađivati interne.
Treba mi uređaj koji može bez problema čitati i pisati/snimati na NAS. Mogao bih preživjeti bez snimanja, ali nekako sam si to zacrtao. Uvijek mogu odustati na kraju. :) Pogledat ću i taj uređaj. Ima kakvih savjeta oko Kodi? |
Ponavljam se ko papagaj i sto god rekao vec je miljon puta receno.
Prolistaj zadnjih 20-30 stranica naci ces dosta i o uredjajima i o svemu aktualnom. Ako je bilo spomena vrijedno, u topicu je sigurno. |
Mislim da bi bilo pametno uzesti nešto sa hw h265 podrškom danas..
|
Vidim da se MK809 Plus reklamira kao H.265 uređaj. A dođe 39.99 USD. Praktički to je nadogradjeni MK808B Plus...
|
Da li vam se ovo čini ok proizvodom za 50$?. Išao bi do neke cijene od 300-400 kn..Ovaj mi se čini ok..Sada koristim Max line usb stick, pa bi ga zamijenio nečim jačim.
http://www.geekbuying.com/item/VidOn...0203_sku336897 |
Nije se bas proslavio taj VidOn. Link.
Ne moze prikazivat 1080p sadrzaj, sve je 720p pa onda upscalea... |
Onda je to poluproizvod..
|
Koliko vidim to nije istina. Prikazuje GUI u 720p, ali filmove prikazuje u 1080p.
|
Slična stvar je na sat boxevima , gui je u 720p (sad su počeli raditi neke skinove 1080).
|
To bi znacilo kako 1080p radi bez trzanja?
|
Citiraj:
|
Šteta onda..Negdje među recenzijama sam vidio kako se na godinu dana dobije njihov neki full account..Bilo bi zanimljivo ako bi na tom strojčiću godinu dana xbmc radio samo preko njihovog vidon xbmc-a, a onda i tamo rikavela..Teoretski bi mogao imati dvije varijante xbmc-a instalirane, od kojih nijedna dobro ne radi...
|
Jučer sam prvi put čuo za program XBMC/kodi i čitajuči njegove mogućnosti odlučio sam ga instalirati na comp. ----- Sad dolazi ono najvažnije a to je podešavanje, nešto sam uspio a za ostalo bi mi trebala pomoć nekoga od vas, ko ima iskustva u radu s tim programom. ----- Nabavio sam jednu playlistu za TV, i uspio je umetnuti. Vidim da na listi ima mnoštvo kanala (potrebnih i nepotrebnih) i čuo sam da se (pomoću notepada) može napraviti vlastita play lista, ali mi nije jasno kako, jer vidim da adrese moraju biti nešto kao u stilu: --- mms://81.174.67.45/xxxxxxxxxxxxxx ---- mms://94.75.250.121:554/xxxxxxxxx ---- Kako da dobijem te adrese npr. za ove programe HTV1 RTL NOVATV-----
|
Citiraj:
Oce neka teska frikusa, al ta frikusa ionako ne kupuje pipace ;) Citiraj:
|
Bas me zanima kak to cudo radi i dali ga se isplati kupiti :)
Jel to on dodje bez daljinca ili mi se cini...? Meni treba samo power on and kodi play... |
I mene.
U bundle-u nema nista :) sem ispravljaca i pipa. GeekBuying prilikom kupnje nudi tronsmartov daljinac kao opciju uz nadoplatu od 16$. Brijem da ce za Kodi play trebati neki app starter ili imonov driver ako uspijem upogoniti sa mele daljincem. Ako ne uspijem bas nikako rijesiti pomocu prednjih tipki, onda zaljepiti na recimo f1 od pune tipkovnice odozada,to je jednostavno izvesti. To je ono sto mi se mota po glavi, nagadjam uglavnom eheh |
Citiraj:
|
Citiraj:
Logitech K400 wifi tipkovnica vec ceka da je uparim s Pipacem. Meni je to najjednostavnije rjesenje. Review slijedi cim Lalovac obracuna svoje! |
|
Gledam sad ovaj pipo x7 i to je vjerojatno najbolji htpc za tu lovu.
kolko u kunama on ispadne tocno? |
Kojih 110 USD plus PDV. Tecaj si uzmi koji ti pase. :)
|
Stigao mi je Mele f10pro daljinac. Kupljen na geekbuying, poslan preko nizozemskog dispecara, neocarinjen, carina ga nije niti otvarala.
Dopala me ova verzija: http://i.imgur.com/lntnFONm.jpg Prvo lijepe stvari ... Daljinac je bolji no sto sam ocekivao. Fin, malen, a tipkusa meni taman da palcevima dokucim sredinu. Tipke (i prednje i zadnje) su gumene, finog "mat" osjecaja pod jagodicama. Slican onom kod gumirane poledjine nekih mobitela. Klik im je nesto jaceg otpora, sto je recimo OK jer ne mozes slucajno stisnuti neku tipku, ali da su zeru mekse bile bi idealne. Tipkovnica radi savrseno, bez zamjerke ikakve. Sve tipke funkcioniraju odmah po instalaciji. Kako osnovne, tako i one dodatne "FN"/funkcijske (plave). Daljinac je vrlo brz, a kodi reagira munjevito. Cak mogu reci da je brzi od iMona za kojeg sam smatrao da je nenadyebiv po tom pitanju. Mele podrzava tri moda: Game mode/air mouse/remote mod Sva tri moda imaju svoje switch-ere. Kada se daljinac okrene na tipkovnicu, automatski gasi air mouse mod ako je aktivan. Ako je upaljen remote mod, svaki lijevi klik reaktivira air mod, a kratka neaktivnost vraca nazad remote mod. Ovo je dobro u Winsima, ali yebe Kodija ... ovo se moze iskorigirati u opcijama kodija pod settings/sistem/input devices Air mouse radi odlicno, cak vrlo dobro. Ziroskop osjeca najmanji pomak. Game mod nisam testirao, probao sam ga nesto malo u Kodiju i tamo radi. Ugradjen speaker i mic rade odlicno, zvuk sa Kodija moguce je pustiti na daljinac. Isto tako, Mele ima standardni 3,5mm audio jack na koji se zvuk automatski preusmjeri ako se na isti spoje sluske. Ovo ce mi odlicno koristiti u nocnim satima. A sad one manje lijepe ... Tipke remote moda, ono sto na`s najvise interesira je ono jedino sto ne valja u potpunosti, tj. tipke ili rade, al su debilno mappirane ili uopce nisu ili ne rade :D Back, tab, esc, c, +/-, x kao KODI naredbe ne postoje :( Ali ... za sve ima lijeka. Remapiranje u Kodiju ili za one lijene; postoje driveri za Mele f10 PRO za win7 32/64 koji to u sekundi isprave. Presretnu signal i mappiraju tipke da ih win/Kodi razumiju. Testirano na Win764+zadnji KODI i radi odlicno, a nadam se da ce raditi i na win8 koji dolaze na pipu. '+' remap '+' pojacava volume u Kodija '-' remap '-' stisava volume u Kodiju 'zarulja' c context menu Kodija 'Speaker' spacebar play/pauza 'tipka pored -' esc 'Telefone up' Backspace 'Telephone down' Tab fast back - fast forward kako jesu 'Kucica' home menu Nije idealno, ali je vrlo blizu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:15. |