![]() |
yep, ovaj gotovo da ni nema bleeda
|
Stvar je jednostavna. Ako se tebi osobno ne sviđa primjerak jedino što ti može pomoći kod protisa je otkaz ugovora.
Oni ti nemaju pravo umanjiti cijenu ako nisi oštetio proizvod. Znači pažljivo otpakirao i ustvrdio funkcionalnost. Ako si ponudu dobio i prihvatio preko neta (prihvatio znači platio preko neta karticom/virmanom) nema veze kako si preuzeo/dobio. To sam ja prije nekoliko godina bio pitao inspektorat i dobio takav odgovor. Nemaš se šta natezati jer je protis jedna jako mutna trgovina i u mailovima će sve učiniti da te smute. Da je nešto DOA to ne znači da nemaš pravo na povrat novaca tj da moraš čekati servis. Ono što oni žele je da ti prođe rok, pa onda će ili ti vratiti isti ili pak dati neki drugi povrat od drugog kupca ako imaju. Nijedno tebi ne odgovara ako nisi zadovoljan tim primjerkom. Dakle nema natezanja, ispuni onaj njihov formular i lijepo im ga dostavi na mail sa nedvosmislenim Raskid ugovora (kupnje). |
Nemam pojma sad što da napravim :D Nisam više ziher dal mi se isplati peglati. Ako je ovo standard sad kod panela
btw, hvala vam na savjetima |
Citiraj:
Ja imam 4 k kn monitor i nema bleed, ali ima ips glow i to izražen iz lijevog kuta. To je normalno za moj model, možda postoji koji sretnik koji je dobio jedva izražen, ali to je bilo za očekivati da će biti. Manje nego moj prošli ips dell. Ono što ti trebaš odlučiti da li ti to smeta ili ne, jer ako ti smeta, gledati ćeš to sljedećih par godina ;) |
Nisi zadovoljan? Vracaj monitor i trazi povrat. Nikakve zamjene.
Zadovoljan si? Ostavi monitor i gotovo. Doslovno je tako jednostavno. Ovo sad već ide u offtopic. Ti kao da tražiš od nas da umjesto tebe odlučimo. Kupovina monitora je iscrpna stvar i moraš biti spreman na vraćanje dok ne naiđeš na dobar panel. Zato se monitori uzimaju tamo gdje je customer support top notch. Garancija i cijena padaju u drugi plan kod monitora. |
Hvala svima. Sorry za off topic, malo sam ga prešao
|
Uvijek možeš raspravu prebaciti u temu za monitore.
|
Citiraj:
|
|
Taman stiglo na mail, htio podijeliti. XD
Poslano sa mog ONEPLUS A6013 koristeći Tapatalk |
Zna netko možda, koliko im treba da vrate novce na račun?
|
Mene zanima sljedeća stvar.
Kupio sam nvlink, al kad mi je stigao vidio sam da je preveliki za matičnu. Pa sam ga vratio Protisu da mi vrate novce. Sad mi pišu da je omogućena zamjena za drugi artikl. I sad mi niš nije jasno. Ja sam mislio da je po zakonu kada robu naručiš online, da u roku od 14 dana možeš robu vratiti bez ikakvih pitanja. Tu mi je bilo logično da kupac ima pravo i na povrat novca. Na internetu je dosta nejasno to u vezi vraćanja novca. Kakva su vaša iskustva i kako zakon to točno definira? |
Jednostavno je. Ako kupis nesto preko neta, imas 14 dana za raskid ugovora. No questions asked.
Oni to moraju slati na servis i ako je sve ok, moraju ti vratiti novce. Nikakvi termsi na njihovoj stranici nisu iznad samog zakona. I ako dobro shvacam, ti nisi trazio zamjenu, nego bas povrat novaca, tako da ova zamjena je vjerojatno njihov pokusaj app-a. |
Apsolutno app s njihove strane. Ništa novo, mislim da svima prvo s tim probaju. Tak su i meni svojevremeno, trebalo se natezat za dobit povrat novaca.
Zakon je ipak iznad njihovih poslovnih odluka i uvjeta. |
Ja sam im poslao i RMA i raskid ugovora za svaki slučaj.
Ne sjećam se da li sam preko telefona baš napomenuo da želim novce natrag. Moguće da se prave grbavi zbog toga i kak velite, app. |
Bitna stavka je jasno pismeno/mailom izjaviti raskid ili odustajanje od kupnje.
|
Citiraj:
Samo pismeno... To što si rekao na telefon je zaboravljiva činjenica. Uglavnom s Protisom oprezno - imao sam valjda sreće prije s HW koji sam uzimao kod njih u smislu da je bio OK, no zadnji buy (RAM) mi je već tri tjedna na reklamaciji i od njih uglavnom na telefon dobijem odgovor Zero fucks given na pitanje o zamjenskoj memoriji ili o roku kad bi mogao dobiti novu memoriju... |
3 tjedna su malo 2much za reklamaciju rama. Ja bi im dao rok od još 7 dana, a onda spičio prijavu MGIPU.
|
Citiraj:
Čekam da reklamacija napuni rođendan (mjesec dana) pa im ide prijava - ono... ZERO FUCKS GIVEN from me... |
Evo pred jedno mj dana frend me trazio da mu sastavim konfu i dao sam mu komplet ponudu iz protisa i sve je kupio online. Sve je stiglo xve je sastavio no nikako bootati sa 2 plocice rama. Sa 1x8 uredno radi, sa dvije nece... Ako pak stavi dvije jednu do druge onda dobije poruku da prebaci u pravilan slot... Ja reko vjv ta memorija nije kompatibilna, sorry, vrati i uzmi drugu. Stigla druga memorija, opet sve isto. Na to je otisao u lokalni servis cisto da ukloni teoriju da on nesto krivo radi no lik u servisu se slozio samnom da je problem u ploci, rastavio je sve u tom servisu, zapakirali plocu i poslali nazad. Nakon par dana stize odgovor reklamacije sa obrazlozenjem da je cpu socket ostecen i slika ostecenog socketa u prilogu. Nakon par dana mailanja, vratili su mu plocu i nisu uvazili garanciju. A covjek iz servisa tvrdi da nikakvog ostecenja bilo nije.
Na kraju smo uzeli novu plocu u adm-u i pc uredno radi, a on se sad nateze sa prijavama zastiti potrosaca... Tako da, kaj se mene tice iz protisa vise ne preporucujem ni prazni cd. P.s. konfa bez periferije bila je 11.000 kuna. |
Klasična greška. Tvoja. Uvijek treba poslikati komponentu koju šalješ na RMA. Iz svih kuteva, u što većoj rezoluciji i po mogućnosti da je datum na fotki (bez obzira na EXIF). Pa kada ti pošalju takvu sliku, ti njima pošalješ svoju. Pa da vidimo gdje je to oštećenje na koje se pozivaju.
Ja sam znao čak fotkati komponentu i kada sam je zapakirao. |
Upravo se to i meni dogodilo. Ali da, moja greška sto nisam poslikao bas sve prije nego sam im poslao maticnu.
Na greskama se uci :goood: |
Greška je izbor dućana. Bolje uzet u normalnoj trgovini gdje im neće na pamet past tako se klošarit.
I kud baš na kraju ADM, oni su se unazad par godina strašno pokvarili, pogotovo što se tiče reklamacija :D |
Sa ADM-om nisam nikad imao losih iskustava... Sve u svemu vise ne zivim u hr pa i nisam bas u toku...
I da, slazem se da je trebalo sve poslikati prije slanja, ali nisam bio prisutan i eto, ispalo je kako je ispalo. Ali su krajnje neodgovorni. U 10 dana napravim im 20k kn prometa i oni se izcigane oko jedne maticne... Pa kad im je ok izgubit kupce, onda nek im bude... |
Citiraj:
|
ma Protis su provjereno govna što se tiče reklamacija, frendu mi odbili reklamaciju, za firmu uzeo neku MBO kod njih, neispravna/DOA, isto neki drek sa RAMom, odbili mu sa obrazloženjem kao da nije ovlaštena ugradnja nego on sam slagao komp...
koji k.... onda prodaju MBO ako nije u sklopu naručene konfe, ili neka uzmu komp pa je oni ugrađuju... |
@zwer54
A što ako je tvoj frend kod sastavljanja kompa zeznuo socket na ploči? Budimo realni, da se kuži u kompove ne bi tražio od tebe savjet koje komponente da nabaca u košaricu. Nisam jednom vidio ljude koji su sposobni za samo kopat grabe, da se primaju šarafljenja po kompu i sjebu nešto. I onda dok nešto zeznu, naravno da budu to probali prebaciti na tuđu krivnju. Dvadeset godina kupujem komponente i nikad nisam dobio iz dućana intelovu ploču s povijanim pinovima. Da se ima poslikano da nije zeznuo pinove, ok, ali ovako po meni je ovo li-la. |
@bilicvitak
Znamo da nije on zajebo jer je kompletan komp odnio u servis, znam tko je covjek u servisu i znam da nije tolki debil da ne bi vidio ostecen socket i covjek tvrdi da toga nije bilo kad su izvadili plocu. Uostalom pc je uredno radio sa samo jednom plocicom rama, mislis da bi radio na povijanim pinovima? |
paaa, zapravo i bi.. čak bi i takvi simptomi mogli biti, da je potrgan baš određeni pin i zato ram ne radi.. rekao si da nije radila ni druga pločica u istom slotu.. moguće da ti sad zbog tih pinova radi samo jedan slot na ploči, tj i ploča je u redu, ali proc može hendlati samo jedan utor..
bilo je već takvih slučajeva.. btw ne kažem opet da ste vi/servis koji je sklapao komp kriv, nego čisto da se taj problem zna dogodit |
I meni ovo izgleda kao klasična škola neiskustva, tim više što je na kraju pomoć potražio u lokalnom servisu. Ako nije sam oštetio pinove, možda su fakat bili popigani, ali to treba provjeriti odmah. IMC je već valjda 10 godina u procesoru, dakle uz sam RAM slot i RAM, ovo je najčešći uzrok.
Citiraj:
|
izgleda da im se nešto srozala kvaliteta.
tamo negdje u 2014, grom opalio u susjedovu kuću, i telefonskom žicom meni u matičnu. nije bilo vidljivog oštećenja. ja zapakirao i napisao da je čisto prestala radit- poslao tako i za neka 3 tjedna dobio novu ploču. još i danas radi. (asrock Z77) |
@zwer54
Da, neki pinovi su za jedan memorijski kanal, neki za drugi, zato i neće raditi u nekim slotovima memorija. Simptomi s povijanim pinovima su baš takvi kako si opisao. |
Kako se uopče spigaju pinovi? Ispadne ti procesor iz ruke i padne na njih? Krivo okreneš procesor?
|
Na sto načina, ljudi guraju CPU krivo u socket, spuste ga na stol na pinove pa stisnu slučajno, padne im itd.
Svašta sam se nagledao. :) |
Ma mislio sam na pinove od matične.Jel se može desit da ih popigaš a da sve radi normalno? Znam da je na intelu puno jača ona ručka koja drži procesor, ono sve puca i škripi dog ga zaključavaš.
|
Ako se pogodi da su to baš pinovi koji se ne koriste ili su duplići, može sve najnormalnije raditi i bez njih, ali treba imati sreće u tim slučajevima.
|
Da skratimo priču... Teško da će itko iole itko normalan uzet išta od njih kad čuju ova iskustva. Znao sam da su traljavi ali baš ovoliko nisam mislio da je moguće...
|
Kad čuju iskustva da je korisnik koji nije siguran što radi, vratio ploču s popiganim pinovima nakon x vremena?
|
Citiraj:
To je hearsay od par usera koji prate topic.Nema razloga da ne vjerujem u priču koja je prvotno ispričana... Mislio sam na Protisovu I DON'T GIVE A F**K stav prema kupcima. Reklamacije po mjesec dana i tome slično :kafa: |
Ja sam i u najrazvikanijim našim dućanima poput uzija ili future imao reklamacije po mjesec dana i više, tako da to nije nikakav izuzetak.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:56. |