PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Monitori, tipkovnice i miševi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=52)
-   -   Mehanicke tipkovnice i sve o njima (čitaj 1. post ! ) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=244464)

Neo-ST 13.12.2018. 20:57

Citiraj:

Autor T}{OR (Post 3257900)
Kakve veze preosjetljivost mikrofona ima sa tipkovnicom? :D

Sreća njihova da nisu Blue. :D

Meni je desktop mic, dakle nije onaj na slušalicama, pa skuplja sve živo. Da je na slušalicama, vjerojatno bi bilo lakše.

FerrZG 14.12.2018. 10:30

Citiraj:

Autor Elven (Post 3257566)
Ja imam Blue, Brown i Clear.
Ako si u ZGozes ih sve tri probati i mozda si kupiti onu koja ti najvise pase :)

Meni svaka ima svoje prednosti i mane, nijedna nije idealna. Blue mi je najbolja za tipkanje, ali preglasna.

Gdje u ZG mozes isprobati switcheve ? Nedavno sam bio zvao/posjetio nekoliko vecih trgovina i u svakoj su mi rekli kako nemaju izlozbeni model na kojem se moze isprobati, svi su zapakirani itd.. ?

:fala:

stojaleo 14.12.2018. 20:07

ja sam upravo prodo corsair k70 vengeance, sa mx redom. bila mi je prva mehanička i trebalo mi je dosta da se priviknem.
Pa jel se isplati mijenjat ili ostat na red na koje sam se naviko.
Tipkovnica se najviše koristi za igranje :D

FerrZG 15.12.2018. 12:45

Corsair Gaming STRAFE RGB Mechanical Gaming Keyboard, Backlit Multicolor LED, Cherry MX Brown (German) - 118€ na njemačkom Amazonu

T}{OR 15.12.2018. 13:12

Citiraj:

Autor FerrZG (Post 3258344)
Corsair Gaming STRAFE RGB Mechanical Gaming Keyboard, Backlit Multicolor LED, Cherry MX Brown (German) - 118€ na njemačkom Amazonu

Imam ju i dosta sam zadovoljan. Fale mi HR znakovi jedino.

Chuxonja 16.12.2018. 10:31

Citiraj:

Autor stojaleo (Post 3258227)
ja sam upravo prodo corsair k70 vengeance, sa mx redom. bila mi je prva mehanička i trebalo mi je dosta da se priviknem.
Pa jel se isplati mijenjat ili ostat na red na koje sam se naviko.
Tipkovnica se najviše koristi za igranje :D

Ak ti je odgovaralo u konačnici, onda ostani na redu :) Ja sam recimo nakon jedno godinu i pol MX Blacka prešo na brown i kolko god sam se adaptiro bio i naviko na taj black, brown mi ipak više leži.

FerrZG 20.12.2018. 09:52

Ima tko iskustva s Logi G 613 ? Trenutno je na akciji za 86 eura [s dostavom] na talijanskom Amazonu, pa razmisljam da uzmem za ured, iako nisam pretjerani fan Romer G switcheva.

Kakvi su dojmovi, ima li laga ili poteskoca s prebacivanjem s radio/bluetooth nacinom rada izmedu uredaja ?

Online sam najvise zamjerki pronasao za keycaps, navodno nekvalitetno otisnuti. Stvarno izdrzi 18 mjeseci s istim baterijama ? :lol2:

Elven 20.12.2018. 09:59

Citiraj:

Autor FerrZG (Post 3258054)
Gdje u ZG mozes isprobati switcheve ? Nedavno sam bio zvao/posjetio nekoliko vecih trgovina i u svakoj su mi rekli kako nemaju izlozbeni model na kojem se moze isprobati, svi su zapakirani itd.. ?

Mislio sam da možeš kod mene. Imam ta 3 switcha doma, i moram se riješiti jedne od tih tastatura, počeo sam biti kolekcionar :D

Mommistake 20.12.2018. 10:02

Citiraj:

Autor FerrZG (Post 3259675)
Ima tko iskustva s Logi G 613 ? Trenutno je na akciji za 86 eura [s dostavom] na talijanskom Amazonu, pa razmisljam da uzmem za ured, iako nisam pretjerani fan Romer G switcheva.

Kakvi su dojmovi, ima li laga ili poteskoca s prebacivanjem s radio/bluetooth nacinom rada izmedu uredaja ?

Online sam najvise zamjerki pronasao za keycaps, navodno nekvalitetno otisnuti. Stvarno izdrzi 18 mjeseci s istim baterijama ? :lol2:

Nema laga i da, ako tako piše, tako je.

stojaleo 20.12.2018. 19:17

Citiraj:

Autor Chuxonja (Post 3258535)
Ak ti je odgovaralo u konačnici, onda ostani na redu :) Ja sam recimo nakon jedno godinu i pol MX Blacka prešo na brown i kolko god sam se adaptiro bio i naviko na taj black, brown mi ipak više leži.

tak je i bilo uzeo onu kratku hyperx alloy fps... sa redovima i predobra je :D

cruyff 20.12.2018. 19:33

ima li netko iskustva sa HyperX Alloy Elite RGB tipkovnicom..? hvala....

boris1408 21.12.2018. 11:36

Ja imam hyperx alloy fps pro (isto kratku kao i na postu iznad) i isto mogu reći da mi je super.
Kao brand puno su više fokusirani na kvalitetu izrade nego recimo na software-ske mogućnosti svojih uređaja.
Ako ti se više sviđa to što će ti tipkovnica biti metalna sa dobrim svitchevima i kvalitetnom plastikom onda bi išao na taj brand, ali ako hoćeš da svjetluca na 100 načina, radiš makro-e i slično gledaš recimo logitech. Plastika im je u većini slučajeva loša, kvaliteta izrade upitna, ali im je recimo software top.
Iako je moguće da alloy elite dolazi isto sa nekakvim software om, nemam pojma (googlaj 😁).

stojaleo 21.12.2018. 13:38

Citiraj:

Autor boris1408 (Post 3259969)
Ja imam hyperx alloy fps pro (isto kratku kao i na postu iznad) i isto mogu reći da mi je super.
Kao brand puno su više fokusirani na kvalitetu izrade nego recimo na software-ske mogućnosti svojih uređaja.
Ako ti se više sviđa to što će ti tipkovnica biti metalna sa dobrim svitchevima i kvalitetnom plastikom onda bi išao na taj brand, ali ako hoćeš da svjetluca na 100 načina, radiš makro-e i slično gledaš recimo logitech. Plastika im je u većini slučajeva loša, kvaliteta izrade upitna, ali im je recimo software top.
Iako je moguće da alloy elite dolazi isto sa nekakvim software om, nemam pojma (googlaj 😁).

Pa ima one najbitnije, imaš par načina na koje može svjetiliti, meni su svi super. Crveno svjetli i izgleda jebeno, i možeš pojačavat, smanjivat, imaš onu windows tipku da nemreš izać iz igre i više ti ni netreba :D

redhill 22.12.2018. 08:15

Ima li šta na popustu od tipkovnica (prvenstveno meh.) do jedno 600kn. Vidim Gamdias P1 RGB i Kala K557 su na popustu, valja li to šta ili ima nešta bolje. Nemora naravno biti na popustu ali do 600kn.

boris1408 22.12.2018. 15:42

Citiraj:

Autor stojaleo (Post 3260003)
Pa ima one najbitnije, imaš par načina na koje može svjetiliti, meni su svi super. Crveno svjetli i izgleda jebeno, i možeš pojačavat, smanjivat, imaš onu windows tipku da nemreš izać iz igre i više ti ni netreba :D

Da, ali to su u biti neke osnovne funkcije. Recimo nemožeš raditi nikakve macro-e i slično, a to nekada zna biti jako korisno.
Isto je sa slušalicama, ukopčaj i uživaj. Jedan gumb za uključiti 7.1, pojačaj i smanji zvuk te mute mic, dok recimo na logitech-u u softwareu možeš promijeniti volume pojedinačno, imaš equalizer .....
Usprkos svemu tome, ja i dalje biram hyperx jel je kvaliteta izrade top. :goood:

stojaleo 22.12.2018. 20:21

Citiraj:

Autor boris1408 (Post 3260257)
Da, ali to su u biti neke osnovne funkcije. Recimo nemožeš raditi nikakve macro-e i slično, a to nekada zna biti jako korisno.
Isto je sa slušalicama, ukopčaj i uživaj. Jedan gumb za uključiti 7.1, pojačaj i smanji zvuk te mute mic, dok recimo na logitech-u u softwareu možeš promijeniti volume pojedinačno, imaš equalizer .....
Usprkos svemu tome, ja i dalje biram hyperx jel je kvaliteta izrade top. :goood:

ja imo k70 vengance, sa onim macro tipkama sa lijeve strane, iskreno nije opce prakticno za koristit, za ovo ostalo sam seljak :D
a ovo za sluške nisam znao, ali valjda zato kaj nikad nisam imo logitech :D
ali da to sam od puno ljudi čuo jednostavnost i kvaliteta za hyperx

T}{OR 05.01.2019. 22:59

Citiraj:

Autor cruyff (Post 3259849)
ima li netko iskustva sa HyperX Alloy Elite RGB tipkovnicom..? hvala....

Imam je evo par dana, stavio sam staru Corsair STRAFE na tržnicu. Uzeo sam je primarno radi palm resta, i jer je bila dobra cijena.

Što te točno zanima?

Ovako na prvu, uspoređujući staru STRAFE i novu Alloy Elite RGB...

Software je definitivno na strani Corsaira. Ovaj od Kingstona je "spartanski" naspram Corsairu, i još k tome pojede preko 1GB (da, 1 GB!) mjesta na C: disku.

Kvaliteta izrade je podjednaka. Baza i ova metalna ploča su na strani Kingstona, tipkovnica je nešto niža i tipke su nekako zgusnute više, što sve skupa meni bolje odgovara ergonomski nego Corsair. Nekome sa većim šapama će možda bolje odgovarati Corsair, iako razlika je mala ali postoji.

Corsair ima kvalitetnije izmjenjive tipke (WASDF i QWER slova): uzdignute/nagnute sa kvalitetnim gumenim nastavkom, dok su kod Kingstona ravne kao i ostale samo drugačije boje, isto platične. Kod Alloy Elite W,A,S,D imaju orebrenje a 1,2,3,4 su samo prebojane u sivo.

Tu je još i osvjetljenje. RGB ima svoje prednosti i mane naspram jednobojnog.

mamutarka 07.01.2019. 14:50

jel HR gravura i SLO gravura ista?

Shifo 07.01.2019. 18:13

oni nemaju ć

demetrius 07.01.2019. 18:26

po meni je mislim isto jer kad sam kupovao svoju razer bw cv2 sam slovenca na ebayu pito da da screnshoot tipkovnice da vidim cro slova,treba vidjet.

mamutarka 07.01.2019. 18:43

uzeo sam https://www.mall.hr/misevi-i-tipkovn...src=sug&s=g513

no kad odem pod narudžbe, tamo je ovo

https://i.imgur.com/9qf3JfQ.png

svakako ću pri preuzimanju provjerit

demetrius 07.01.2019. 18:56

naravno mall stavlja univerzalne slike s neta,ne s hr gravurom da ljudi vide nekom se možda i gravura neće sviđat,isto je skupa ili jeftina ko razer blackwidow chroma v2.

mamutarka 07.01.2019. 18:58

kak misliš slike?

ja se samo na tekst pozivam, tamo piše HR, tu piše SLO, slike nisam ni gledao

demetrius 07.01.2019. 19:03

ja uvjek slike gledam,ali nitko mislim kod nas ne stavlja slike da se vidi kako izgleda hr gravura,osim možda logitecha.

Lewis 07.01.2019. 19:22

Taj G13 imas u Linksu sa HR znakovima (gravirano) i Veliki enter, doduse lijevi shift je isto veliki pa nije bas full HR layout ali bar je veliki enter/gravirane a ne naljepljene HR tipke.

mamutarka 07.01.2019. 19:26

https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f0c2f92485.jpg

Ovo je HR tak da mi je to referenca

Lewis 07.01.2019. 19:33

Da tako izgleda ta G13 iz linksa (kolega kupio neki dan) ali to nije full HR layout tj. fali mi tipka <> kod lijevog shifta posto taj GR layout s epravi od UK layouta:).

Ja sam uzeo neki dan DasKeyboard 5Q i ima tu tipku lijevo i HR gravure.

mamutarka 07.01.2019. 20:00

Ma samo da dobim HR a ne SLO vec je dobro :D

DiRT 07.01.2019. 20:46

G513.
Inače htio sam ju uzet, al duplo više para, no thx, al šta je je, carbon rgb alu brušeni je čisti ses, moja je samo obična G413. :)

mamutarka 08.01.2019. 14:17

hm pitanje vezano za G513 osvjetljenje, možda i netko sa sličnom logi tipkovnicom može pomoć

jel ovo ok?

https://i.imgur.com/DrqmpiW.jpg

https://i.imgur.com/CEpYxeE.jpg

na numpadu gornji dio brojki tamniji, i još neka slova, vidi se dobro na slikama

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:34.