PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Samsung Android OS - info, pitanja, root, orginal i custom ROM-ovi, flash how-to (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=216896)

HCS 13.12.2012. 22:33

Kaj se tice Note-a, jeli na ovim leakanim JB sigurno raditi wipe iz recoverya ili je brick bug sa ICS-a jos uvijek prisutan, tj. iz njegovog kernela.

Mar 13.12.2012. 23:11

Svi leakani dolaze sa safe kernelom pa ti je svejedno :)

HCS 14.12.2012. 01:35

Evo bas stavio 4.1.2, zasad se cini ok, treba vidjet dalje, kakva je tebi baterija naspram ICS-a?

JuiceBox 14.12.2012. 11:21

Citiraj:

Autor Mar (Post 2296936)

Hoces reci da je je sad sigurno raditi wipe iz recoverya i odakle ti taj info ?

Citiraj:

Autor HCS (Post 2296986)
Evo bas stavio 4.1.2, zasad se cini ok, treba vidjet dalje, kakva je tebi baterija naspram ICS-a?

Jesi probao wipe ?

Ivo_Strojnica 14.12.2012. 11:54

Citiraj:

Autor Mar (Post 2296936)

Nije istina, postoje neki koji nisu sigurni, kao što je XXLSA.

C/P:
This was something we forgot to test. But thanks to Eybee from XDA for pointing this out! It is NOT 100% save to FullWipe on StockRecovery with Stock Kernel!
So please be careful and if you do not know what you are doing stay away!

JuiceBox 14.12.2012. 11:58

XXLSA je jedini JB i nije siguran kao sto je ivo napisao i nemos onda rec da dolaze sa safe kernelom. Da philz kernel je baziran na XXLSA ali je "prepravljen" od strane philza da se izbjegne emmc bug. Postoje modeli koji su prezivjeli full wipe ali isto takoder postoje i koji su na ICS prezivjeli full wipe pa svejedno postoji brick bug problem.

HCS 14.12.2012. 12:25

Nisam wipe radio iz JB-a, isao sam provjerenom metodom, GB gore, pa iz njega, na JB sam radio samo format usb memorije. Nisam htio ja bas potvrdit da je bug jos uvijek prisutan :lol2: Znaci divno, i sa JB jos uvijek nisu to ispravili, to valjda namjerno ostave da ljudi nebi flashali ili koji im je k?

JuiceBox 14.12.2012. 13:20

Nije potvrdeno dali je 100% ali bolje mir, ali moj savjet ti je da ne formatiras USB memoriju iz JB nego iz GB posto ima ljudi kojima se dogodio brick i zbog toga ;)

Mar 14.12.2012. 21:09

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2297157)
Nije istina, postoje neki koji nisu sigurni, kao što je XXLSA.

C/P:
This was something we forgot to test. But thanks to Eybee from XDA for pointing this out! It is NOT 100% save to FullWipe on StockRecovery with Stock Kernel!
So please be careful and if you do not know what you are doing stay away!

Ajme, ma na to mislim - svi modani romovi, ne znam zašto bi itko stavlja official leakani rom ako ima optimizirani(ji) custom bez bloatwarea i custom kernelom, jer opet ti za službeni triba root tako da je onda bolje stavit custom (baziran na službenom).

rodriguez 14.12.2012. 21:21

Samo da prijavim,ovi koji imaju Outlook mailove da ne instaliraju aplikaciju Outlook, jer mi je upravo ona žderala bateriju do 50% u sat vremena...Očito je treba doradit i to jako:D

HCS 14.12.2012. 22:55

Citiraj:

Autor Mar (Post 2297584)
Ajme, ma na to mislim - svi modani romovi, ne znam zašto bi itko stavlja official leakani rom ako ima optimizirani(ji) custom bez bloatwarea i custom kernelom, jer opet ti za službeni triba root tako da je onda bolje stavit custom (baziran na službenom).

Zbog cega bi mi trebao root na officialu?

JuiceBox 14.12.2012. 23:12

Bas to, apsolutno mi ne treba nista vise od stocka koji super radi, kad trebam reset pregazim GB i mirna bosna.

mbed 15.12.2012. 19:26

Hmm jel ima negdje T-mobile ICS za S3? Od kad sam update-ao na JB potrošnja baterije mi se povećala za 30%. Valjda sam jedini kojem je to tako, ali JB mi ždere bateriju kao lud.

Mihael 15.12.2012. 19:50

Izvoli 4.0.4 t-mobile cro

http://www.hotfile.com/dl/173578172/...2_CRO.zip.html

Tomtam 19.12.2012. 00:12

Za koji dan mi stiže SG SII vjerojatno sa gingerbreadom. Nemam ni malo iskustva sa smartphone-ovima, ali sam malo čitao ovu temu. Odmah bih ga update-ao na neki noviji software, ali da je official. Odn, ne zanimaju me neki custom tipovi, osim ako me netko ne uvjeri u suprotno. Znači default ICS ili JB. U biti, recite mi što je najbolje učiniti za navedeni uređaj a da se prije svega unaprijedi brzina, funkcionalnost i smanji potrošnja struje, a za dizajn, manje više, bar zasad. (Ili da ga ostavim na gingerbread-u?) I ako mi možete linkati neki tutorial kako to najbezbolnije napraviti. Čitao sam ovu temu, ali malo je preduga da bih je od korica do korica čitao, izbjegavajući beskorisne postove. Tražilica mi nije pomogla. Hvala na trudu.

xlr 19.12.2012. 01:32

Ako ti dođe s GB verzijom, pusti ga na GB-u. Mnogi se kunu kako je GB brže radio od kasnijeg ICS-a. Moj je nažalost došao u startu s ICS-om, a i otprije sam bio vezan za isti tako da mi povratak na GB nije bio opcija.

Zadnji software nađeš na prvoj stranici teme i flešaš Odinom po uputama, u 5min imaš gore instaliranu verziju koju želiš (u ovom slučaju, zadnji je ICS).

hrki 20.12.2012. 00:38

Jel se nekako da složiti da kada propustim dolazak sms, maila ili poziva da svijetle menu i back tipke a da nije NOled
thx
rom je rootbox 3.3.1 SGS2

xlr 20.12.2012. 00:58

Citiraj:

Autor hrki (Post 2301055)
Jel se nekako da složiti da kada propustim dolazak sms, maila ili poziva da svijetle menu i back tipke a da nije NOled
thx
rom je rootbox 3.3.1 SGS2

https://play.google.com/store/apps/d...sterlite&hl=en
Imam Plus verziju i u appu podesiš timeout remindera, zvuk, vibraciju, koje propuštene notifikacije želiš pratiti i sl. Kada se oglasi reminder upali se ekran.

Ako želiš da ti blendaju soft tipke traži kernel s BLN podrškom (gotovo svaki to podržava) i ovisno o kernelu instaliraš popratni sistemski app gdje to konfiguriraš (npr Stweaks, ExTweaks i sl.)

hrki 20.12.2012. 13:57

Citiraj:

Autor xlr (Post 2301061)
https://play.google.com/store/apps/d...sterlite&hl=en
Imam Plus verziju i u appu podesiš timeout remindera, zvuk, vibraciju, koje propuštene notifikacije želiš pratiti i sl. Kada se oglasi reminder upali se ekran.

Ako želiš da ti blendaju soft tipke traži kernel s BLN podrškom (gotovo svaki to podržava) i ovisno o kernelu instaliraš popratni sistemski app gdje to konfiguriraš (npr Stweaks, ExTweaks i sl.)

Probao sam drugi kernel Dorimanx al mi ui i phone stoped working, a na xda kažeju da ni jedan drugi kernal ne radi sa rootbox 3.3.1

fishkal 20.12.2012. 17:12

Citiraj:

Autor Tomtam (Post 2300230)
Za koji dan mi stiže SG SII vjerojatno sa gingerbreadom. Nemam ni malo iskustva sa smartphone-ovima, ali sam malo čitao ovu temu. Odmah bih ga update-ao na neki noviji software, ali da je official. Odn, ne zanimaju me neki custom tipovi, osim ako me netko ne uvjeri u suprotno. Znači default ICS ili JB. U biti, recite mi što je najbolje učiniti za navedeni uređaj a da se prije svega unaprijedi brzina, funkcionalnost i smanji potrošnja struje, a za dizajn, manje više, bar zasad. (Ili da ga ostavim na gingerbread-u?) I ako mi možete linkati neki tutorial kako to najbezbolnije napraviti. Čitao sam ovu temu, ali malo je preduga da bih je od korica do korica čitao, izbjegavajući beskorisne postove. Tražilica mi nije pomogla. Hvala na trudu.

Ako želiš da ti baterija duže traje onda moraš na neki costum rom.

Ja sam trenutno na JellyBam romu. Radi se o Androidu 4.1.2. Odabrao sam taj rom jer ima touchwiz 5 launcher (orginal od samsunga) jer volim da mi mobitel donekle zadrži specifičnost proizvođača, a i TW 5 je miljama bolji od prvotnih inačica tog launchera

Koristim trenutno Siyahov kernel koji se meni osobno po potrošnji baterije pokazao nešto bolji od Dorimanxovog. Također sam flešao xxlpx Modem (ili radio) za primanje signala prema preporuci kolege xlr - a i troši mi nešto manje baterije i imam bolji signal nego orginalni koji je došao s jellyBamom.

Većina ljudi se boji gubljenja garancije zbog stavljanja drugog roma, ali vrlo lako se mob vrati u "tvorničko stanje" ako bude potrebno ga nosit na servis.

ti.le 20.12.2012. 18:47

Trebao bih pomoć ako netko zna:

trebao bih pouzdanu informaciju koji 2.3.6. firmware za Galaxy S i9000 dolazi sa hrvatskim, trebam jos veceras lupit gore stock firmware, skinuo sam do sad JW5 mislim i JVT i nijedan nema hrvatski. Ja sam na custom romovima vec duuuuuze vremena, sto Slim, sto CM, sto na kraju AOSP 4.2.1, tak da sam ispao iz stosa sto se tice stock samsung firmware-a.

Daklem 2.3.6 sa hrvatskim, ili zadnji koji ima, ako netko pozdano zna, unaprijed zahvaljujem.

dinos3 20.12.2012. 19:34

Zna li tko koliko kosta SAMO staklo na s2 (bez digitizera) . I zadnje kuciste (bijelo)?

xlr 20.12.2012. 20:12

@Dinos: afaik, staklo jest digitizer. Ako nabaviš samo staklo trebat ćeš srediti nekako i ljepilo za ekran. Možda i dvostruka samoljepljiva traka posluži, dunno.

Citiraj:

Autor hrki (Post 2301277)
Probao sam drugi kernel Dorimanx al mi ui i phone stoped working, a na xda kažeju da ni jedan drugi kernal ne radi sa rootbox 3.3.1

Nemam pojma kako Dorimanx diše, a Siyah bi trebao potražiti ovdje (vsync patch i kompatibilan s ovim novim Mali driverima):
http://sourceforge.net/projects/cm10.../files/kernel/
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1891222

Doduše, ne pratim ni Dorimanxa ni ovaj MCM Siyah kernel pa... Sretno

Neo-ST 20.12.2012. 20:36

Imam zadnji Dorimanx 7.27 i odličan je. Neki prijašnji su imali problema sa batt. drainom, ali ovaj mi je odličan.

dinos3 20.12.2012. 20:39

Citiraj:

Autor xlr (Post 2301518)
@Dinos: afaik, staklo jest digitizer. Ako nabaviš samo staklo trebat ćeš srediti nekako i ljepilo za ekran. Možda i dvostruka samoljepljiva traka posluži, dunno.

Aha, koliko bi to kostalo u servisu da mi naprave?

xlr 20.12.2012. 21:02

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2301535)
Imam zadnji Dorimanx 7.27 i odličan je. Neki prijašnji su imali problema sa batt. drainom, ali ovaj mi je odličan.

Probat ću na par dana ovaj Rootbox 3.3.1 i Dorimanxa 7.27 čisto zbog hibridnog UI-a... Neki poseban razlog zbog čega nisi na zadnjoj verziji kernela?

edit: Rootbox 3.3.1 - ne radi wifi hotspot. Adio!

Citiraj:

Autor dinos3 (Post 2301537)
Aha, koliko bi to kostalo u servisu da mi naprave?

E to ne bi znao. Mislim da se u drugoj Samsung temi vodila rasprava oko toga, zadnjih 2-3 stranice, onaj tip s avatarom nategnutih ženskih tangi je nešto pisao o staklu, ne znam ime da me ubiješ!

Neo-ST 20.12.2012. 21:09

Citiraj:

Autor xlr (Post 2301543)
Probat ću na par dana ovaj Rootbox 3.3.1 i Dorimanxa 7.27 čisto zbog hibridnog UI-a... Neki poseban razlog zbog čega nisi na zadnjoj verziji kernela?

Iskreno nisam ni gledao niti znao (zato sam i napisao da imam zadnji 7.27 - zabluda), ali sad kad si spomenuo vidim da je zadnji 7.33 :eek:
Baš ću ga isprobati :goood:

dinos3 20.12.2012. 21:15

Hm... Korisio sam ovu metodu rootanja http://galaxys2root.com/galaxy-s2-ro...csandroid-4-0/
Imao sam 4.0.4.
http://i.imgur.com/j5vjW.jpg
I nakon flashanja mi bude''stuck on boot'', sa zutim trokuticem.
Sto sam krivo napravio?

Neo-ST 20.12.2012. 21:21

Ovo je kernel za LPQ verziju koliko vidim, mislim da se to treba podudarat.
Inače zgazi ga sa bilo kojim ICS kernelom koji se može flashat preko Odina i riješen problem, ne mora biti CFRoot jer ionako su svi već pre-rootani...

EDIT: zašto ti piše Epic 4G u Odinu? :stoopid:

dinos3 20.12.2012. 21:23

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2301555)
Ovo je kernel za LPQ verziju koliko vidim, mislim da se to treba podudarat.
Inače zgazi ga sa bilo kojim ICS kernelom koji se može flashat preko Odina i riješen problem, ne mora biti CFRoot jer ionako su svi već pre-rootani...

E daj molim te nadi mi, ja se tu gubim pravo... :chears:

EDIT: Ma metoda radi sto posto http://www.youtube.com/watch?v=VkCvEoNBXug, al nez ni ja zasto. To je i mene cudilo a vidim ljudima radi. Isao sam po uputama.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:29.