![]() |
Citiraj:
|
S obzirom da se nagađa da će TDP jednoga biti 280W, to će bit inžinjerski pothvat stoljeća:)
Uzmeš 5870, i ako ti treba, kasnije dodaš drugu. Ionako su jače tako od 5970, koja je downclockana u odnosu na njih. |
Saphire HD5670 vs. Ati Club 3D HD5670
2 privitaka
znači obje od 512mb
igranje nije uopče primarno,več grafički programi:artlantis,autocad,photoshop,rhino... koju bi prije od ove dvije uzeli? bitna mi je dosta buka,znači koja je tiša i dal se da ugradit naknadno ventilator od scytea ? Privitak 10421 Privitak 10422 |
Ahem, ova od Sapphirke slika ti je 4670...? Što se tiče ostalih stvari, gledaj bundle, garanciju, cijenu, odnos svega toga. A glasnoću probaj prošvljat review po netu, jer ne vjerujem da će ti netko moći baš iz prve ruke reći kakave je, jer je u prodaji tek tjedan-dva dana. Inače, vele da je taj AC na Sapphirki dosta tih.
EDIT: Kutija je kriva, slika grafe je u redu. :) |
zanemarite sliku...
uspio sam jedino nać od AMD ATI HD 5670 buka je oko 40-45 dba- max. potrošnja oko 200w... |
Citiraj:
A ak malo razmiliš uzmi HD 5850 i čekaj fermi....zasad je HD 5850 ionako overkill, pošto nema DX11 igra, a ak zemeš najskuplju kad dođe fermi ili ne dođe. cijena će ti past za soma kuna samo tak, onak kak bi prstima pucnul. A i za te pare lako kupiš CF HD 5850...mislim kasnije kad jedna počne kašljucat.:goodnite: |
Na TT-u kažu da je oko 50 dB za Sapphirku. Što se tiče potrošnje, nema šanse da je 200W (to je valjda bila cijela konfa u pitanju), max 75W, pošto kartica nema dodatnog konektora za napajanje, a PCI Express sabirnica daje max 75W. Idle je oko 15W, a load od 45-60W.
|
ma da cijela konfiguracija je oko 200w.
mislim da saphirka ima articcooling gore?! koja je inače firma kvalitetnija? jel se može naknadno stavit na bilo koju ventilator? |
a kakvo je stanje s bukom kod XFX HD4830 512Mb DDR3 ?
|
Citiraj:
|
1 privitaka
dal netko zna gdje ima za kupiti ati club3d HD5750 sa pasivnim hladnjakom?
Privitak 10424 |
Mislim da ti nitko kod nas ne drži više Club3D, zadnje što se sjećam da ih je HGSpot držao, no i on ih više nema.
Možda ova pasivna? http://www.nhdoo.hr/kompjuteri/produ...oducts_id=7431 |
Autronic prodaje Club 3d ali kolko vidim nema te grafe :kafa:
Pitaj dal bi možda skoro došla..... |
u autronicu im neće dolazit 5750 sa pasivnim, ne kužim zakaj je tak malo na našem tržištu sa pasivnim hladnjacima?
|
Citiraj:
Velim uzmi ak ti je hića 5850, zasad je ona carica uloženog/dobivenog. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Btw., popuni moj komp da vidimo s čime raspolažeš :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Tako bi bilo najpametnije,ali čekanje je big NO kod mene,jer dok dočekaš,izdrullaš na 10 drugih stvari,forever wait,na to se svede. Halos recimo,čeka 5850 po 200kn.:D:D:chears:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
onda čekaj fermi. :) Ali imam neki osjećaj da će fermi biti veliki promašaj...
|
Ak sad složiš high end konfu trenutno ne postoji igra koja ti se ne bude vrtila perfektno u najvećim rezolucijama i s najvišim detaljima pa čak i ak dodaš AA i AF.Ja imam "samo" i5,4gb rama,5870 pa sve leti na tome i mislim si koji sam bedak kaj sam to kupoval, a nema potrebe za tim. Po meni za svaku konfu crysis je još uvijek najveći izazov.
|
Citiraj:
|
Ko čeka taj ne dočeka. Nikad niš nebuš kupil ak buš razmišljal, "a bum još malo počekal"
Kad bu došel fermi, došlo bude i novih procesora možda i ATI opet izbaci neku karticu i tak u nedogled, ak novci nisu problem odi h dučan i zemi najjače kaj imaju i miran si koju godinu ili čekaj pa nemaš niš... |
Citiraj:
Onaj tko je uzeo AMD platformu prije pol godine do godinu dana, sada može opušteno se igrati i dalje. A kada mu dodje, kupit će novi proc (moći će i 6 jezgreni ubacit gore), te novu grafu i derati dalje. Dok se za intel platformu to neće moći baš reći jer onaj kaj je kupi s775 neće moći nikaj novo ubacit gore. Bar je ovo tržište dinamično, te se nekad bolje strpit malo pa pogodit nego uzeti, pa da se razočaraš. |
Za primjer, uzmi e8400 na 3.8GHz(to više manje svaki ide bez muke)+p35 ploča+4GB DDR2+GTX260...recimo da je to kupljeno prije dvije godine, a nije bilo high-end!
I koja bi mu igrica danas predstavljala problem? Kužima ja to da ima bolja i manje bolja vremena za kupit nešto al to nije razlog da se ne kupuje ako lova nije problem, jer ipak ne ušpara se puno a čeka se dosta...nije hardver motor da se zimi kupuje a ljeti prodaje :D Ja sam samo htel reči da čekanjem neznam kaj postiže, recimo da čekam fermi jer je kao bolji od 5xxx serije, i sad dođe fermi i odmah ATI najavi neku drugu seriju pošto je 58xxxserija dosta na tržištu i onda opet mogu to čekat, a danas kak stvari stoje hardver izlazi prebrzo i možeš stalno nekaj čekat. Treba reči imam peneze i idem u dučan ili čačkat po oglasnicima i za te novce uzet najbolje kaj se nudi a da mi je potrebno. |
Citiraj:
a najveci mi je problem koji monitor uzet, pošto nebi manji od 24'' i nebi neki tn, a kod nas to je jako tesko nac, s obzirom da je na trzistu osim hp-a, philipsa i DELL-a sa dječijim bolestima nema ništa nazalost npr. ja bi uzeo lg w2600hp, ali njega nema i kod nas tek dolazi tokom 2010. tak da sranje:chears: |
Gle kak se meni čini ti si se već odlučio čekati, glavni razlog ti je čekanje fermija i nekih novih proceva. Uglavnom nije mi jasan smisao postanja u thread o kupovini ati grafike:stoopid:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:49. |